2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben yaptırmadım bişiy olmadı düşüncesi şok yanlış. Kararınıza saygım sonsuz ama burada kimseyi etkilemeyin lütfen. Tetanoz aşısı anormal bir durumda Doğum yaparsınız belki diye yapılıyor. Özel hastanede steril aletlerle Doğum yaparsanız sıkıntı olmaz tabi.

Bu aşı meselesi az önce ssvd grubunda da tartışıldı. Toplum sağlığını kökünden etkileyecek bir durum. Ayrıca sonuçları 2-4 yıl içinde değil belki 20-40 yıl içinde ortaya çıkacak. Ayrıca aşılsa hastalığı önleme vaadi vermiyor minimum hasarla atlatmamızı sağlıyor. Aşılı oğlum ülkeye olan büyük göçler sonucunda kızamıkçık oldu ama çok hafif atlattı. Aşısız ben küçükken bir kızamık oldum ki 6 gün ayağa kalkamadım vajinamdan gözümün içine kadar yara olmuştu.

Tekrar söylüyorum kendi kararınıza saygım sonsuz ama burada gelip insanları etkilemeyelim.

Ayrıca yıllardır Türkiye’de görülmeyen hastalıklar aşısız çocuklar ve yine göç sayesinde görülmeye başlamış ve az değiller.
Kaç sene oldu doğum yapalı?

Canim arkadasinda dedigi gibi sen kendini düsünmezsen kimse seni düsünmez. bende insanlari kiramam is yapmayana kalk bana yardim et fln diyemem veya evime gelmek isteyene gelme diyemem. o yuzden pembe yalanlar soyluyorum. Aslinda cok belirtisiz bi hamilelik geciriyorum. Mide bulantisi kasik agrisi fln hic bi sikayetim yok. ama bunu sadece ben biliyorum. Yeri gelince midem cok kötü diyip yatiyorum. Napiyim Allah affetsin bebegimi korumaya calisiyorum soncta. Sende öyle tersleyemiyosan azicik hasta numarasi yapabilirsin :)
İşte onu dahi yapamıyorum inan, ama güzel bir taktikmiş deneyeceğim bundan sonra. Çünkü kayınvalidem hala benden bişeyler istemeye devam ediyor şunu yapsana bunu yapsana diye ama asla kendi bana bişry yapıp getirmiyor:KK12:
Susuz kaliyo olabilirmisin. Benimde bazen cok agriyo su icince biraz toparliyo. Bide ben viks suruyorum cok kötüysem
Evet canım onunda etkisi var ben günde 2-3 lt su içiyodum rapor aldığımdan beridir içemiyorum ondan da oluyoo_O

Bende ilk kızımda ilk iki tetanozu yaptırdım gerisini yaptırmamıştım. Ama ikinci kızımda hepsini tamamladım. Hatta sonuncusunu bu sene vurundum ve hemşireden aferini kaptım:)) çok az insan tamamlıyormuş tetanozunu. Ben yaptırma taraftarıyım.

Hanımlar çocuğuna memeyi bıraktırmaya çalışanları okuyorum. Öyle imreniyorum ki. Ama maşaAllahımı çekiyorum merak etmeyin. İki kızım var. İkiside en fazla 3 ay emdi. Sonrasında emmediler mamayla büyüdüler. O emzirme hasreti öyle çok ki bende. Çok isterdim çocuklarım emsinler anne sütü alsınlar. He şöyle bi durumda var, anne sütü almayan bebekler sağlıksızmı büyüyor, tabiki hayır. Ben ne kadar sağlıklı ve organik besleniyorumki benden çocuğuma o geçsin. O ayrı mesele:)
Ama sütümde olmuyor ilginç bi şekilde. Hatta bi sorun olduğunu düşünüyorum. Çok şükür çocuklarım çok sağlıklı büyüdüler ama ben o anne bebek arasındaki o anki bağı çok sevdim.
Aranızda benim gibi olanlar varmı?

Kızlar Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah, Ben dün 5+5 haftalık olarak gittim doktora kese 18 mm di ama bebeği göremedik haftaya tekrar gel dedi, siz bebeklerinizi karından ultrasonla kaçıncı haftada görebildiniz hatırlıyor musunu? :KK43:

canım hiç stres yapma daha çok erken Ben 6 artı 3 de gittiğimde kese göründü fakat Kalp atışını alamadık buna nedenle Bence 2 hafta sonra git. Haftaya gittiğinde daha kalp atışı duyulmayacak vajinadan bakalım diyecek. Hiç kendine eziyet etme. Ben 7+3 te gittim hersey göründü şükür.

Ben yaptırmadım bişiy olmadı düşüncesi şok yanlış. Kararınıza saygım sonsuz ama burada kimseyi etkilemeyin lütfen. Tetanoz aşısı anormal bir durumda Doğum yaparsınız belki diye yapılıyor. Özel hastanede steril aletlerle Doğum yaparsanız sıkıntı olmaz tabi.

Bu aşı meselesi az önce ssvd grubunda da tartışıldı. Toplum sağlığını kökünden etkileyecek bir durum. Ayrıca sonuçları 2-4 yıl içinde değil belki 20-40 yıl içinde ortaya çıkacak. Ayrıca aşılsa hastalığı önleme vaadi vermiyor minimum hasarla atlatmamızı sağlıyor. Aşılı oğlum ülkeye olan büyük göçler sonucunda kızamıkçık oldu ama çok hafif atlattı. Aşısız ben küçükken bir kızamık oldum ki 6 gün ayağa kalkamadım vajinamdan gözümün içine kadar yara olmuştu.

Tekrar söylüyorum kendi kararınıza saygım sonsuz ama burada gelip insanları etkilemeyelim.

Ayrıca yıllardır Türkiye’de görülmeyen hastalıklar aşısız çocuklar ve yine göç sayesinde görülmeye başlamış ve az değiller.
Ssvd grubu ne acaba?

Hanımlar çocuğuna memeyi bıraktırmaya çalışanları okuyorum. Öyle imreniyorum ki. Ama maşaAllahımı çekiyorum merak etmeyin. İki kızım var. İkiside en fazla 3 ay emdi. Sonrasında emmediler mamayla büyüdüler. O emzirme hasreti öyle çok ki bende. Çok isterdim çocuklarım emsinler anne sütü alsınlar. He şöyle bi durumda var, anne sütü almayan bebekler sağlıksızmı büyüyor, tabiki hayır. Ben ne kadar sağlıklı ve organik besleniyorumki benden çocuğuma o geçsin. O ayrı mesele:)
Ama sütümde olmuyor ilginç bi şekilde. Hatta bi sorun olduğunu düşünüyorum. Çok şükür çocuklarım çok sağlıklı büyüdüler ama ben o anne bebek arasındaki o anki bağı çok sevdim.
Aranızda benim gibi olanlar varmı?
İnşallah bu bebeğini doya doya emzirirsin canım çok güzel bir duygu gerçekten ben küçük kızımda bi daha emzirme olayım yok diye sabredip 2 yaşına kadar emzirdim ama kısmet bakalım inşallah bu bebeğimide emziririm Rabbim sağlıkla nasip etsin hepimize

Kimseyi etkilemek degil amacim; araştirilsin diye belirtmekti amacim. Bu arada özel hastanede degil; Istanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma'da yaptım ilk doğumumu.
Sonuçta kumsalda veya takside arabada Doğum yapmamışsınız. Ben özel hastanede yaptım aşımı da oldum 5 e tamamlayacağım.

Ben zaten asla ama asla sizi yargılamıyor veya yadırgamıyorum yanlış anlaşılmak istemem.

Mesela eskiden Türkiye’de genç yaşta ölüm bilinmeyen hastalıklar çok yaygınmış. Bilim geliştikçe ilim artmış aşılar tedaviler vs bunlar YÖK denecek kadar azalmış.

İnşallah herşey yolunda gider normal Doğum yaparsınız. Sezeryan benim için çok kötü bir deneyim oldu ama çok zaman geçmediği için normal Doğum yapamam sanırım. Daha Şimdiden dikişlerde ağrı var.
Şöyle söyleyim 10 ay arayla bile yapılabiliyor artık. Bunu sizin son 4-5 haftadaki durumunuz belirliyor :)) sorun olmazsa yapacağım inşallah.

Sizde iki Doğum arası ne kadar?

Sağol canım sabirla duayla bekliyorum görsem kalp atışları için bi sonraki haftaya giderim yine. Biraz endişelendim ama şimdi saha sakinim çok şükür.

Şöyle söyleyim 10 ay arayla bile yapılabiliyor artık. Bunu sizin son 4-5 haftadaki durumunuz belirliyor :)) sorun olmazsa yapacağım inşallah.

Sizde iki Doğum arası ne kadar?
Hamilelik süreci dahil 16 ay olmuş olacak. Benim açılmadan yana hiçbir problemim yok açılma olmasın diye uğraşcaz 9 ay. Normal Doğuma çok yatkınım ama işte ilki sezeryan olmak zorunda oldu buna da bebekle ilgili sorun olmadığı sürece doktor neyi önerirse yapabilirim.
İsteğe bağlı sezeryan Doğum yapmak isteyenler için sırası gelmişken söyleyelim, asla lüks değil, çok ağrılı zor bir süreç

Kızlar iyi akşamlar.Crinone jel mide bulantısı yapar mı?Benim bulantilarim bitmişti ama iki gündür crinone jel kullanıyorum.Ve bulantilarim geri geldi.

Cook uzun sayfalar okuyup geldim. Aklimda kalanlar ile ilgili nacizhane bilac bisey karalamak istiyorum.

Asi : asi yaptirip yaptirmamak kisisel bir tercih degildir. Toplumsal bir sorumluluktur. Cocugun asiya engel bir durumu yok ise kesinlikle yapilmalidir. Yaptirmayan aileler sadece kendi cocuklarini degil bizim cocuklarimizida riske atmaktadirlar ve buna gercekten hakkiniz yok.
Memeden ayirma : oglumu 23 ay emzirmis biri olarak duamdir ki her anne evladini doya doya emzirebilsin gercekten cok muazzam bir duygu. Ancak bu guzelligi lutfen kotu bitirmeyin sirke surmeyin abnt yapirtirmayin aci surmeyin konusun anlatin cocukluk donemi travmalarinin en buyuk iki sebebi vardir bir tuvalet egitimi 2 memeden ayirma. Onun icin hic bir sey surmeden konusarak anlatarak daha cok sarilarak bitirin 3 gun sonra cocuk alisio inanin anneye daha zor gelio. Dip not hamileyken emziren annelerimizi ayrica tebrik ediyorum.
Bulanti ve kusma : ilk hamileligimde de bundada hipermezis denilen cok agir kusma durumlari yasiyorum. Ilk hamileligimde gittigim doktor cokda umursamadigindan bu durumu daha gir gecirmis bobreklerim ciddi sikintilar yapmisti. Suan kontrollerimi yapan doktorum 3-4gunde bir serum takiyor 3 gun idare ediyor yani hersey harika olmuor ama daha az kusuyorum tabi bulanti ve agizdaki aci tat devam ediyor ilk gebeligimse doktorun katiyen vermedigi zofer isimli ilaci koyuyor serumuma. Ve gercekten sukrediyorum.
Beslenme : evet saglikli beslenmeliyiz ama canimiz biseyler cekti die yemiyekmi :)

Bu arada hasta olan kanamasi olan tum kaderdaslarima sifa diliyorum hepinizi opiyorum.

Back