2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim kızım 2kol ve ağızdan damla şeklinde oldu aşılarını, ağrı şişme olmadı elhamdulillah
Bize bacaktan vurdular nasil farklilk gosteriyor anlamadim bizde de cok sukur bir sikinti olmadi ama arkadasimin bebeginde bacaginda sisme oldu 3 gun yuruyemedi agrisina

Bize bacaktan vurdular nasil farklilk gosteriyor anlamadim bizde de cok sukur bir sikinti olmadi ama arkadasimin bebeginde bacaginda sisme oldu 3 gun yuruyemedi agrisina
Büyüdü artık annesi, kolundan yapacağız dedi bana hemşiremiz canım. Ben de hiç bilmiyorum ki neden öyle oluyor. Ablama 2saat bir şey yemek, emmek yok demişler mesela, bizim hemşire direkt emzir sorun yok dedi

Konuşacağım doktorla evet teşekkürler hepinize sağlık olsun da elbet bir gün geçecek ... şu günlerde sıkıntımız dişleri 4 aydır diş çıkarmıyordu çünkü 14. Ayda toplam 16 dişi vardı bu hafta 17. Ve 18. Dişleri şişmiş çok fazla dişi var yaşıtlarına göre bu bir gariplik mi acaba gerçi ilk dişi 3 ay 20 günlükken çıkmıştı sonra hep 4 er 4 er geldi ... bir de konuşma çok az hatta yok diyebilirim bir kaç kelime söylüyor sadece anlamsız bir sürü sözcük akşama kadar bukaye diyor :KK66:))) sizde durumlar nasıl ?
Kızımında 14.ayda 16 dişi vardı 1 haftadır eller yine ağızda çok kaşınıyor belli erken çıkarıyor ortalamaya bakınca.
Bazı çocuklar kelime kelime konuşuyor bazıları birden açılıyor. Bu kardeş,kalabalık aile, çocukla iletişim gibi bir çok faktörden etkileniyor. Bir arkadaşım hemen konuşsun diye dua ettim şimdide arada sussun diye dua ediyorum demişti 😂 sağlıklı huzurlu mutlu olsunlar da bıcır bıcır konuşsunlar

Benim kızım 2kol ve ağızdan damla şeklinde oldu aşılarını, ağrı şişme olmadı elhamdulillah
Bana da 2 bacak dedi telefonda Covid-19 dan dolayı arabada yapar mısınız dedim ama sağlık ocağına girmemiz gerekiyormuş kabul etmedi. Maske takın ellerini sık sık kolonyalayın çok endişe ediyorsanız alt açma bezi getirin diyor ben zaten normalde de alt açma bezi olmadan gitmedim ki. saçında toka tutmuyor maske nasıl tutsun🤔

Bana da 2 bacak dedi telefonda Covid-19 dan dolayı arabada yapar mısınız dedim ama sağlık ocağına girmemiz gerekiyormuş kabul etmedi. Maske takın ellerini sık sık kolonyalayın çok endişe ediyorsanız alt açma bezi getirin diyor ben zaten normalde de alt açma bezi olmadan gitmedim ki. saçında toka tutmuyor maske nasıl tutsun🤔
Biz girdik yaptırdık çıktık, siperlik bile takıyorlar zaten. Kan alma saatinden sonra gittik, bomboştu.

Maşallah afiyet olsun yarasın😊🧿 benim kızım bu saydıklarını toplasan bir haftada yemiyor 😬
herkesin bebeği böyle iştahlı mı ? Bizde aşımlarımızı olduk mayısda, kilosu 12 küsür çıkmıyor hiç çok hareketli çok yaramaz bir oğlan, ve yemek yedirmek büyük problem olmaya başladı çorba yedirmek bile sıkıntı... semizotu yogurtu çok severdı yoğurdu bile sokamıyorum ağzına.. köfteyi yerdi bıraktı blendırdan geçirip çorbasına katsam zorla savaşarak yediriyorum aç kalacak tedirginim Sürekli meme istiyor aşırı düştü elini koynumdan içeri sokup almaya çalışıyor offf ne yediricem

herkesin bebeği böyle iştahlı mı ? Bizde aşımlarımızı olduk mayısda, kilosu 12 küsür çıkmıyor hiç çok hareketli çok yaramaz bir oğlan, ve yemek yedirmek büyük problem olmaya başladı çorba yedirmek bile sıkıntı... semizotu yogurtu çok severdı yoğurdu bile sokamıyorum ağzına.. köfteyi yerdi bıraktı blendırdan geçirip çorbasına katsam zorla savaşarak yediriyorum aç kalacak tedirginim Sürekli meme istiyor aşırı düştü elini koynumdan içeri sokup almaya çalışıyor offf ne yediricem
Benim kızım 9.6 kilo. 12 aydaki kilosundan düşük daha öncede yazmıştım kelin ilacı olsa başına sürer misali😣 maşallah oğluna geçici bir dönemdir belki

Kizlar oğlum 2 gündür ayağına basıyor ama topalliyor arada ağrısı filan olsa ağlar öyle bişey de yok ama ne yapsam bilemedim hafta sonu gecsede doktora mı gitsem bı yere filan mı vurdu morluk ta yok .
Aynı sorun 2 gündür bizde de var çok ilginç sendeliyor bazen hatta bugün 3 kez düştü sanki halsizlik gibi acaba bilerek mi yapıyor diyorum çünkü 3-4 hafta önce parmak ucunda yürümeyi öğrendi arada öyle yürüyordu.. keyfi de yerinde anlamadım bişe bir kaç gün daha gözlemleyip ben de doktora götüreyim sizin geçti mi ?

Bizde ayni tek istediği meme

Kızımında 14.ayda 16 dişi vardı 1 haftadır eller yine ağızda çok kaşınıyor belli erken çıkarıyor ortalamaya bakınca.
Bazı çocuklar kelime kelime konuşuyor bazıları birden açılıyor. Bu kardeş,kalabalık aile, çocukla iletişim gibi bir çok faktörden etkileniyor. Bir arkadaşım hemen konuşsun diye dua ettim şimdide arada sussun diye dua ediyorum demişti 😂 sağlıklı huzurlu mutlu olsunlar da bıcır bıcır konuşsunlar
3 yaşında süt dişleri dökülmesin diye dalga geçiyorlar benle 😂😂😂 evet canım sağlıkla büyüsünler de konuşurlar da susmazlar da 😁

Trambolin almak istiyorum daha erken zıplaması için araştırma yapıyorum bilgisi olan var mı evin içinde kullanışsız mı olur? Kilo vereyim birlikte zıplarız hep özenmişimdir

Arada geliyor ablam ama iki erkek çocukla zor tabi post post takip etmiyor bu sıralar. Neyi merak etmiştin canım 💕
Tecrübeli annelerden tüyolar 🤩 2 yaş sendromunun ayak sesleri beni biraz ürkütüyor. Neler yapalım öfke nöbetleri alt ve üst değiştirme sorunu inatlaşma destek lazım bize 🥳

Tecrübeli annelerden tüyolar 🤩 2 yaş sendromunun ayak sesleri beni biraz ürkütüyor. Neler yapalım öfke nöbetleri alt ve üst değiştirme sorunu inatlaşma destek lazım bize 🥳

Canım k.bakma anca yazabildim ☺️

2 yaş sendromu için öneriler

Öncelikle her çocuk farklıdır bu sebeple ben kendi çocuklarım üzerinden bilgilendirme yapacağım sizde durumlar farklı olabilir. Uyan yerleri alın gerisinde kendi annelik iç güdülerinizi dinleyin 🤭

Sabır

İhtiyacımız olan şey bolca sabır. Bu günlerin geçici olduğunu unutmamak gerekiyor. Tünelin sonundaki ışığa odaklanalim 🙈

Çocuklar bizim sözümüzü dinlemiyor ve saatlerce ağlayıp inatlasiyor olabilirler ama bu durumda sakinligimizi korumazsak süreç daha çok uzayacaktır. Biz de insanız tahammül edemiyoruz anlıyorum ama çocuklar bizim tepkilerimizden öğrendiği için öfke anında bagirirsak veya vurursak aynısını o da ogrenip yapacaktir.

Annelerde gördüğüm bir hata da çocuğu tehdit etmek. ağlarsan giderim annen olmam şeklinde sözler söylenince çocuklar daha güvensiz oluyor. Hiç bir çocuk annesizlikle terbiye edilemez. Aksine ağladığı zaman daha çok sevgiye ilgiye ihtiyacı var demektir. Kucaklayıp sakin ol ben yanındayım dersek süreç daha hızlı gececektir. Şuan konuşma konusunda yeniler ama biraz daha iletişim kuracak yaşa gelince kriz anında sakince yere oturup biliyorum şuan üzgünsün/öfkelisin ama sakinlesince gel sarılalım konuşalım diyerek beklemek de hızlı çözüm oluyor. Önceleri abisinin ağlama krizine tahammül edemediğim için ağlaman bitince gel diyerek odada yalnız bırakıyordum ama bu durumda mesele uzadıkça uzuyordu. Şimdi artık yaşı da büyüdüğünden belki çok daha kısa sürüyor bu şekilde yaklaşınca.

Tutarlı olmak

Bu da yine önemli bir konu. Mesela çocuğa bir agladiginda şekeri veriyorsak diğer agladiginda vermiyorsak sınırları öğrenemez. O yüzden çocukla ilgilenen kim varsa kurallar esnemeden uygulamak gerek. Özellikle kurallar konusunda her iki ebeveynin ortak tutum sergilemesi çok onemli. Zaten bu dönem aslında çocuğun dünyada kendi sınırlarını çizdiği bir dönem. O yüzden sabrımızı zorluyorlar aslında 😜 kurallara karşı gelseler bile aslında kurallar onları güvende hissettiriyor ve kuralları seviyorlar.

Yine uzmanların da çok söylediği gibi eğer ki kriz anında susturmak için istediği şeyi yapıyorsak bu çocuğa ağlayarak istediğimi elde ederim algısı oluşturur. Yapılacaksa bile sakinleştikten sonra yapmak gerekiyor.

Bir diğer mesele de kurallari baştan konuşmak. Mesela parka gittiniz ve elinizi birakip yola doğru koşmaya başladı bu durumda ona kizmanizin hiç bir hükmü yok ama eğer evden çıkmadan parka gidince elimi birakmamalisin yola kosmamalisin bu senin için tehlikeli olur tamam mı diye kuralı söyleyerek anlasirsaniz daha sonra parkta yine aynı hareketi yaparsa evden çıkmadan ben sana bunları soyledim diyerek kuralı hatirlatabilirsiniz. Hala daha devam ediyorsa işte o zaman madem kurala uymuyorsun o zaman eve gidiyoruz dersiniz. Ağlasa da bir dahaki sefere sizin kural konusunda katı olacağınızı bildiği için aynı şeyi yapmayacaktır. Kısacası kurallarin mantığını ona açıklamanız lazım ki o da kabullensin. Yoksa diyelim eline cam bardak aldı ve siz de hiç bir şey söylemeden onun elinden aldınız tabi ki sinirlenip ofkelenecek. Onun yerine bunu elinde tutman tehlikeli, düşerse kırılır bir yerine batabilir sana zarar verebilir. O yüzden masaya koyalım falan şeklinde açıklayın. Başta yine olay çıkaracak ama zamanla kurala alisacaktir. Siz ona saygı duyup büyük gibi muamele ettikçe o da ona göre davranır. Bebek değiller artık ☺️

Dikkat dağıtmak

Bu taktik başlarda işe yarayacak ama ilerleyen zamanlarda bu da kesmeyecek önce onu söyleyeyim 🙄
Ağlama anında direkt kucağa alıp başka odaya gidip camdan dışarı bakıp hav hav nerde miyav nerde falan diyorsunuz hemen unutuyorlar 😁 yerlere yattığı zamanda lay lay lay diyerek geziniyormus gibi yapıp ah ayağım takıldı diyerek sakaciktan ayağımı karnına filan dokundurunca gülme krizine girer unuturdu Salih😜
Şarkı söylemek de yine dikkat dağıtmak için kullanılabilir. Ya da aynaya bakmak da dikkatini dağıtıyor. İnatlasmak yerine unutturmaya çalışın.

Mesela bez değişirken yüzüne örtü atıp aaa oğlum nerde falan dediğim zaman o durumu kavrayana kadar bezini degisebiliyorum ya da bebek şarkılarından birini söylüyorum bana en az 20 sn kazandırıyor hızlıca degisiyorum 🤣

Giyinirken de yine oyuna ceviriyorum. Aaa oğlumun eli nerdeymis burdaymis ayağı kaybolmuş falan derken giyiniveriyor😁 bazen de elimi pantolondan içeri sokup kukla gibi yapıyorum onu da anlayana kadar giyinmiş oluyor. Bir de sevimli dostların şarkısı var giyinmeyle ilgili onu da söylüyorum hoşuna gidiyor.

Aslında mesele biraz da her şeyi kendi başlarına yapmak istemeleri. Kıyafet seçimini kendi yapınca daha çok hoşuna gidiyor. 5-10 dk anne bakk diye cicisini gösteriyor 🤭

Görev verin

Çocuklar her şeyi oyun olarak algılıyor. Tamam siz hemen iki dakikada işleri bitirmek istiyorsunuz belki ama o da süpürgeyi tutmak istiyor ya da çamaşırı makineye atmak istiyor ve işler 3 saati buluyor biliyorum 🙈 ben çözümu süpürge açtığımda onun da eline şarjlı süpürgeyi vermekte buldum. Çamaşırı zaten hep ikimiz yapıyoruz🤭 yerleri viledalarken de sopayı birlikte tutuyoruz hoop ileri hooop geri diye diye oyun gibi siliyoruz. Tek bulasiga çözüm bulamadım onu da abisiyle oynarken ya da uyurken hallediyorum.

Bunun dışında da şunu getir bunu götür diye ufak görevler verince çok mutlu oluyorlar. Bunları boş bırakmamak lazım yoksa bize sarıyorlar 🤣

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar ❤️

Canım k.bakma anca yazabildim ☺

2 yaş sendromu için öneriler

Öncelikle her çocuk farklıdır bu sebeple ben kendi çocuklarım üzerinden bilgilendirme yapacağım sizde durumlar farklı olabilir. Uyan yerleri alın gerisinde kendi annelik iç güdülerinizi dinleyin 🤭

Sabır

İhtiyacımız olan şey bolca sabır. Bu günlerin geçici olduğunu unutmamak gerekiyor. Tünelin sonundaki ışığa odaklanalim 🙈

Çocuklar bizim sözümüzü dinlemiyor ve saatlerce ağlayıp inatlasiyor olabilirler ama bu durumda sakinligimizi korumazsak süreç daha çok uzayacaktır. Biz de insanız tahammül edemiyoruz anlıyorum ama çocuklar bizim tepkilerimizden öğrendiği için öfke anında bagirirsak veya vurursak aynısını o da ogrenip yapacaktir.

Annelerde gördüğüm bir hata da çocuğu tehdit etmek. ağlarsan giderim annen olmam şeklinde sözler söylenince çocuklar daha güvensiz oluyor. Hiç bir çocuk annesizlikle terbiye edilemez. Aksine ağladığı zaman daha çok sevgiye ilgiye ihtiyacı var demektir. Kucaklayıp sakin ol ben yanındayım dersek süreç daha hızlı gececektir. Şuan konuşma konusunda yeniler ama biraz daha iletişim kuracak yaşa gelince kriz anında sakince yere oturup biliyorum şuan üzgünsün/öfkelisin ama sakinlesince gel sarılalım konuşalım diyerek beklemek de hızlı çözüm oluyor. Önceleri abisinin ağlama krizine tahammül edemediğim için ağlaman bitince gel diyerek odada yalnız bırakıyordum ama bu durumda mesele uzadıkça uzuyordu. Şimdi artık yaşı da büyüdüğünden belki çok daha kısa sürüyor bu şekilde yaklaşınca.

Tutarlı olmak

Bu da yine önemli bir konu. Mesela çocuğa bir agladiginda şekeri veriyorsak diğer agladiginda vermiyorsak sınırları öğrenemez. O yüzden çocukla ilgilenen kim varsa kurallar esnemeden uygulamak gerek. Özellikle kurallar konusunda her iki ebeveynin ortak tutum sergilemesi çok onemli. Zaten bu dönem aslında çocuğun dünyada kendi sınırlarını çizdiği bir dönem. O yüzden sabrımızı zorluyorlar aslında 😜 kurallara karşı gelseler bile aslında kurallar onları güvende hissettiriyor ve kuralları seviyorlar.

Yine uzmanların da çok söylediği gibi eğer ki kriz anında susturmak için istediği şeyi yapıyorsak bu çocuğa ağlayarak istediğimi elde ederim algısı oluşturur. Yapılacaksa bile sakinleştikten sonra yapmak gerekiyor.

Bir diğer mesele de kurallari baştan konuşmak. Mesela parka gittiniz ve elinizi birakip yola doğru koşmaya başladı bu durumda ona kizmanizin hiç bir hükmü yok ama eğer evden çıkmadan parka gidince elimi birakmamalisin yola kosmamalisin bu senin için tehlikeli olur tamam mı diye kuralı söyleyerek anlasirsaniz daha sonra parkta yine aynı hareketi yaparsa evden çıkmadan ben sana bunları soyledim diyerek kuralı hatirlatabilirsiniz. Hala daha devam ediyorsa işte o zaman madem kurala uymuyorsun o zaman eve gidiyoruz dersiniz. Ağlasa da bir dahaki sefere sizin kural konusunda katı olacağınızı bildiği için aynı şeyi yapmayacaktır. Kısacası kurallarin mantığını ona açıklamanız lazım ki o da kabullensin. Yoksa diyelim eline cam bardak aldı ve siz de hiç bir şey söylemeden onun elinden aldınız tabi ki sinirlenip ofkelenecek. Onun yerine bunu elinde tutman tehlikeli, düşerse kırılır bir yerine batabilir sana zarar verebilir. O yüzden masaya koyalım falan şeklinde açıklayın. Başta yine olay çıkaracak ama zamanla kurala alisacaktir. Siz ona saygı duyup büyük gibi muamele ettikçe o da ona göre davranır. Bebek değiller artık ☺

Dikkat dağıtmak

Bu taktik başlarda işe yarayacak ama ilerleyen zamanlarda bu da kesmeyecek önce onu söyleyeyim 🙄
Ağlama anında direkt kucağa alıp başka odaya gidip camdan dışarı bakıp hav hav nerde miyav nerde falan diyorsunuz hemen unutuyorlar 😁 yerlere yattığı zamanda lay lay lay diyerek geziniyormus gibi yapıp ah ayağım takıldı diyerek sakaciktan ayağımı karnına filan dokundurunca gülme krizine girer unuturdu Salih😜
Şarkı söylemek de yine dikkat dağıtmak için kullanılabilir. Ya da aynaya bakmak da dikkatini dağıtıyor. İnatlasmak yerine unutturmaya çalışın.

Mesela bez değişirken yüzüne örtü atıp aaa oğlum nerde falan dediğim zaman o durumu kavrayana kadar bezini degisebiliyorum ya da bebek şarkılarından birini söylüyorum bana en az 20 sn kazandırıyor hızlıca degisiyorum 🤣

Giyinirken de yine oyuna ceviriyorum. Aaa oğlumun eli nerdeymis burdaymis ayağı kaybolmuş falan derken giyiniveriyor😁 bazen de elimi pantolondan içeri sokup kukla gibi yapıyorum onu da anlayana kadar giyinmiş oluyor. Bir de sevimli dostların şarkısı var giyinmeyle ilgili onu da söylüyorum hoşuna gidiyor.

Aslında mesele biraz da her şeyi kendi başlarına yapmak istemeleri. Kıyafet seçimini kendi yapınca daha çok hoşuna gidiyor. 5-10 dk anne bakk diye cicisini gösteriyor 🤭

Görev verin

Çocuklar her şeyi oyun olarak algılıyor. Tamam siz hemen iki dakikada işleri bitirmek istiyorsunuz belki ama o da süpürgeyi tutmak istiyor ya da çamaşırı makineye atmak istiyor ve işler 3 saati buluyor biliyorum 🙈 ben çözümu süpürge açtığımda onun da eline şarjlı süpürgeyi vermekte buldum. Çamaşırı zaten hep ikimiz yapıyoruz🤭 yerleri viledalarken de sopayı birlikte tutuyoruz hoop ileri hooop geri diye diye oyun gibi siliyoruz. Tek bulasiga çözüm bulamadım onu da abisiyle oynarken ya da uyurken hallediyorum.

Bunun dışında da şunu getir bunu götür diye ufak görevler verince çok mutlu oluyorlar. Bunları boş bırakmamak lazım yoksa bize sarıyorlar 🤣

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar ❤

Yine bir faydalı postla emiramız aramızda 👏👏 teşekkür ederizzz 💚💕🌼

Memeyi bırakmak nasıl olacak bakalım bu kadar memeci kuzularda. Benim hedef 2.5 yaş daha çok var tabi her şey yolunda giderse. Planlar ve gerçekler çocuklar söz konusu olunca alt üst olabiliyormuş 😊
Benim kızımda memeyle aşk yaşıyordu resmen görünce yüzünde gülller açıyor, çığlık atıyordu Yavaş yavaş kendi kendine azalttı verdim yine sevindi güldü fln ama 2 dakika emip oynamaya başladı şimdi günde bir kez 3 dakika fln emiyor o kadar ben bıraktı diyorum oynuyor sadece bir yandan süt alerjisi var diye üzülüyorum keşke 2 yaşına kadar emseydi diyorum bir yandan ( ben hala süt ürünleri tüketemediğim için vücudumda Sedef çıkmaya başladı bağışıklımın düşüklüğüne bağlı olarak ) seviniyorum çünkü o kendi kendine bırakmasaydı ben onu evlenene kadar emzirebilirdim 🤪🤣🤣vicdan yapıp bırakamazdım artık ne zamana kadar olursa emerdi inşallah seninki de kendi kendine bırakır hiç zorlanmadım öyle olunca

X