2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Biz bugun 5.ay kontrolumuzu olduk 7 kilo olmus kizim rota ve menenjit asisini olduk ek gidaya yavas yavas baslioruz muhallebi ile sizde durumlar nasil kizlar

Kızlar selam, umarım tüm anneler ve bebekler iyidir.

Size menenjit aşısını danışmak istiyorum, çünkü kafam çok karıştı. Bebeğim 4 ay 11 günlük. 4. ay kontrolünde doktor nimenrix aşısını söyledi 3 doz 4-6-12 aylarda, 2 doz 6-12 aylarda ve tek doz 12 ayda olarak. Bir farkı yok ama erken korunma için 3 doz öneriyorum dedi. Bugün sağlık ocağında ebeye danışmaya gittim ne zaman yapalım diye ama kendisi bu aşıyı yapmadığını doktora yönlendirdiğini söyledi çünkü nimenrix in prospektüsünde 1 yaşından sonra yazıyor, o yüzden ben yaşından önce yapamam dedi.

Zaten tek dozla 3 dozun farkı yokken bu aşı olayının bu kadar karmaşıklaşması işin ticari boyutunu düşündürüyordu şimdi iyice kafam karıştı. Söz konusu sağlık, hem de bebeklerimizin sağlığıyken umarım birilerine yok yere rant kapısı olmuyoruzdur..

Siz neler yaptınız bu aşı işlerini, var mı önerileriniz?

Ben yeni çıkan b tipi aşısını yapacak mıyız diye telefonda sormuştum evet bu ay yapacağım dedi 5. Ayda yaptı bize nimemrix i.

Biz nimenrixi 2 doz olarak 9. Ve 12. Ayda olacağız.bexero yu 5.7.15.ay olmak üzere üç doz olarak olacağız.geçen hafta 5.ay dozunu olduk.

Bexeronun yani b tipinin ilk dozunu 3. Ayda oldu bu ay yani 5. Ayda 2.doz 13. Ayda 3. Doz yapilacak 9 ve 12. Aylarda.menectra 2 doz seklimde yapilacak. Ben doktora menectrayida erken yapanlar varmis demistim o kadar da degil. Demisti

Acikcasi ben ilk asidan sonrakileri yaptirmadim. Kendim tek tek arastirarak okudum yapilan asilarin icindeki maddeleri. Fiziksel ve beyinsel olarak zarara sebep olabilecegini ve bir nevi ticari kapi oldugunu dusundugumden dolayi yaptirmiyorum.

Canım geçmiş olsun, hatta geçecek bişey de olmış olmasın inşallah. Herşeyiniz temiz çıksın allahın izniyle. Benim sıpada daha tam dönemiyo 4 ay 24 günlük olduk. Ayaklarını havaya kaldırıp inceliyo kucaktayken sürekli birbirlerine sürtüyo, destekli oturtunca bile kafasını döne doğru eğerek ayaklarını inceliyo vs vs. Bizim de çocuk doktorumuz hastaneden ayrılmış ve nerede olduğunu bulamıyorm yeni bi dktor bulduk herkes çok çok memnun. Büyükçekmece kolan hospitalde hakan kılıç çok çok methettiler bi sende görün istersen. Bende artık ona devam edicem hatta bu hafta sonu yada pazartesi gidicem. İstersen sana da söylerim. İstanbuldaydın sende hatırladığım kadarıyla

amin canım evet doğru istanbuldayım çok sevinirim gerçekten. okudukça içim rahatlıyor demek ki normal ilerliyor aslında bebeğim. inşallah Allahını izniyle çok sağol canım benm haber bekliyorum senden inşallah

Sagil canim

Canim benim buyuk olan 7 aylikti dondugunde merak etme herseyini yapacak. Buyudugunde popisini bukeceksin omrumden omur yedin die buda bir sinav evlat en zor sinav ama.gececek oyle dusun

Biz de 5. Ay kontrolüne gittiğimizde 6.500 gr kilomuz 64 cm boyumuz geldi. Yavaş yavaş ek gıdaya başlayalım dedi. 5 gün oluyor ek gıdaya başladığımız. Saat 10.30 civarında elma,armut,havuçun suyunu veriyorum. Saat 14.30 civarında da kabak,havuç,patates 1 fincan et suyu 3 fincan içme suyuna 2 tatlı kaşığı pirinçle pişirip ezip boza kıvamına getiriyorum. İlk gün 2 tatlı kaşığı meyve suyu, 2 tatlı kaşığı sebze çorbası verdim. Diğer günlerde 2’şer 2’şer artırarak veriyorum.
Meyve suyu 150 ml ölçüsüne geldiğinde meyveleri cam rendede vermem gerektiğini söyledi.
3 gün kuralı bu sebze ve meyvelerde yapmana gerek yok bunlar güvenli yiyecekler dedi.
1 hafta bu sebzelerle devam edip 1 hafta sonra istediğim herhangi bir sebzeyi katabileceğimi söyledi. 2 yaşına kadar bakla ve patlıcan, meyvede ise çileği vermemem gerektiğini söyledi.
Öğünlerden 20 dakika sonra emziriyorum. Öğün aralarında kaynatılmış soğumuş su da veriyorum.
Blw’ yi sordum doktoruma “bizim kültüre göre değil. Çok boğulma vakası gördüm, içim rahat değil blw konusunda, tavsiye etmiyorum” dedi. Ben de çok korkuyordum doktor da çekincelerini söyleyince şimdilik blw konusunu rafa kaldırdım belki ilerleyen aylarda başlarım.
Biberondan bişey içemeyen kızım alıştırma bardağını hemen kavradı. Suyu da ilk içtiğinde öğürdü. Meyve suyunu çok sevdi. Sebze çorbasını pek sevmese de bugün beni şaşırtıp hızlı hızlı baya yedi.
Hepsini ilk 3 gün öğürdü. Hala sebze çorbasını ağzına fazla koyarsam öğürüyor.
2 gün sonra kızımla ilk uçak yolculuğu yapacağız. Çok tedirginim. Kızım dışarda emmiyor daha doğrusu uyumak üzereyken uyku sersemi emiyor. Nasıl geçecek bilmiyorum doğrusu.

Annelik başlı başına bi evham zaten kuzum :) sıkma canını üzmede kendini lütfen. Allahın izniyle hiç bişeyi çıkmayacak kuzunun, bu günleri hatırlamazsın bile inşallah.
Ben gidince sana yazıcam kuzum merak etme

Emira SY LezzetliCipetpet kızlar ben buldum galiba doktor. Gidince size de haber veririm:) emiracım sana çok daha yakın hatta kolan bildiğim kadarıyla dimi :)

Büyükçekmece kolan mı canım? Öyleyse bana yakın

Evet canım hakan kılıçmış doktorun adı. Bizim burdan çok giden varmış çokta memnunlar. De yorumlarına baktımda hiç kötü bi yorumu da yoktu. Ücrette aynı. Ben bi bakıcam bakalım :)

Benim için önemli olan c.Tesi çalışması ve hafta içi çok dolu olmaması

Benim eşim de yakındaki hastanelere bakalım diyor. Bakalım içimize sinen bulabilecek miyiz. Reyapta mesai çıkışı çalışan Mehmet Beye de gitmiştik daha önce, onu da beğenmiştik çok bilmiyoruz tabi de, büyük yeğenim için gittiğimizde memnun kaldık işte. İşten izin alması da gerekmez eşimin ona gidersek.

Atakent Acıbademi de düşünelim, aynı mesafede Reyapla bize, daha boş olur diyor ama sırf tahlil yapmak için yaparlar mı çocuğı yıpratırlar mı insan korkuyor

Biz de 5.ay kontrolünden geldik. 7 kilo olmuş kuzu. Boyumuz da 64 cm. Rotanın 2.dozunu olduk. Menenjit aşıları biraz ticari siz bilirsiniz yaptırmak isterseniz yapabiliriz dedi,bu ay yaptırmadık sonraki aylarda konuşuruz bir daha doktorumuzla. Ek gıdaya başlamıyoruz. Tam 6 aylık olduğunda başlayacağız. Bibliyo hızlı bir giriş yapmışsın ek gıdalara,inşallah emmeyi azaltmaz. 6 ve 9 ay arası günlük toplam 1 çay bardağı , 9 12 ay arası toplam 2 çay bardağı olacak şekilde verilmeli ek gıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…