- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Çok teşekkürler canım ya, bizim kız da fena bakar biz yemek yerkenCanım maşallah ♠♥ Afiyet bal şeker şifa olsun kuzucuğa ben de yavaştan tattırayım istiyorum Emin'im o da yer şu an çok heyecanlı biz yerken öyle bitmiş bakıyor ki yemeye utanıyorumHazır gibi artık
İnşallah canımÇok teşekkürler canım ya, bizim kız da fena bakar biz yemek yerken
İnşallah kolay olur sizin de, beğenir tadım yapmayı
Kaç aylık oldu bebeğin canım, aynısıyız ya halim kalmıyo kucakta gezdrmekten. Benide ilk defa bukadar ZorluyoCanım iki gündür bizim bütün uykularımız öyle valla uykusu gelmesin diye dua ediyorum ben uyuyor ne uyumak istiyor ne de başka bişe yapmak istiyor sürekli kucakta bozuk keman sesi eşliğinde tüm evi geziyorız sürekliGeçici bir durum atak diye düşünmek istiyorum doğduğundan beri ilk defa bu kadar zorladı , ayakta duracak halim kalmıyor yemek yiyemiyorum
Yaaa bu ne tatlı cimcime bir seyyy maşallah bin kere Rabbim nazarlardan korusun yemek bile istediyse sizin ek gıda serüveni güzel geçecek desene :))İlk iki ayında formül süt içmişti ama bu ilk ek gıda olunca çektim videoya. Bir de kaşığı yakalamaya çalışıyor filan çok komikti
Sadece tattıracaktık aslında ama birazcık da olsa yedi. Biz de verdik yemek isteyince. Tükürdükten sonra devamını vermedik. Çok farklı bir duyguydu gerçekten
Fotoğrafını ekliyorum
Eki Görüntüle 2252188
Canım benimki de öyle uykusu oluyor ama yatağına koyduğum an ağlamaya başlıyor uykuyla savaşıyor adeta. Ben de salonda babyneste yatırıp sallayarak uyutuyorum o zaman uyuyor tam dalınca da yatağına alıyorum öyle dene bir de istersenKızlar kizim gece uykusuna başlamakta çok diretiyor uzun uzun oynuyoruz iyice uykusu geliyor yatağına koyduktan sonra sürekli ağlayarak uyanıyor yeniden uyutuyoruz 2 ye kadar böyle devam ediyor bir sıkıntısı mi var anlamadım gün içinde daha iyi uyuyup uyanıyor mutlu ama gece çok zor geciyo
Sadece mama alıyor en son 850 900 gibi bi kilo alımı vardı 4 aylık kontrolünde şimdi 4 gün sonra 5 aylık olacak kaç kilo aldı bilmiyorum canımCanim merhaba.bebegin anne sütü aliyor mu?yoksa sadece mama mi? Sadece mama veriyorsan neocate 1 ayda kac kg aldirdi bebegine?
Teşekkürler canımYaaa bu ne tatlı cimcime bir seyyy maşallah bin kere Rabbim nazarlardan korusun yemek bile istediyse sizin ek gıda serüveni güzel geçecek desene :))
Canim iyiyiz ya cok sukur saol. 5.ayimiza girdik meme reddiyle ugrasiyorum iyice mamaya biberona alisti onunla ugrasiyorum 1 gun nasl geciyor anlamiyorum hemen gece oluyor hemen sabah oluyor. Siz nasilsnz napiyosunuz iyisinizdir insallah
İyi olduğunuza sevindim canım, memeye de geri döner inşallah kuzun en yakın zamandaCanim iyiyiz ya cok sukur saol. 5.ayimiza girdik meme reddiyle ugrasiyorum iyice mamaya biberona alisti onunla ugrasiyorum 1 gun nasl geciyor anlamiyorum hemen gece oluyor hemen sabah oluyor. Siz nasilsnz napiyosunuz iyisinizdir insallah
Buradaki herkes eminim ki 6 aya kadar anne sütü vermeyi tabiki istiyordur herkes çocuğunu senin kadar düşünüyordur elbette ... 2 Aydır bebeğim az kilo alıyor sütüm yeterli oysaki bu şekilde devam ederse ek gıdaya erken başlarız dedi şimdi sütüm varken ve şimdiye kadar sadece sütle büyütmüşsem ve gelişmişse neden formül mama kullanayım, anne sütünden daha mı sağlıklı ? Ek gıda takviyesi tabiki yapmak isterim hele de bebeğim alerjik bir bebekse ... benim dışımda bebeğine tadımlık başlamakta isteyen olur , sütü yetmeyip maddi durumdan dolayı formül mama kullanamayanlar olur , mamadan kilo almayan mama yaramayan bebekler olur , sağlık problemlerinden dolayı emzirmeyen anneler olur ... herşey normal giderken kimsenin ek gıdaya başlayacağını düşünmüyorum tadımlık ayrı o isteğe bağlı ve bende istiyorum yavaştan tadını bilsin ...
Bahsettiginiz seyleri neye dayanarak soyluorsunuz bi kere dunya saglik orgutu 6 aydan once desteklemior. Avrupa saglik orgutu 4 6 ay arasi baslanabilir dedi ve avrupa komisyonu bununla.ilgili bilimsel gerekce istiyor. Ayrica 7. Ayda mesela gluten ile tanismis olmasi.gerekiyor. oncesinde ve sornasinda degil cunku colyagi tetikleyrn bi durum bu. Herkesin kendi dogrusu die bisey yok bilimsel gercekler var. Ama.herkesin kendi tercihi var. Dogrular bunlar herkes kendi tercihi ile buyutsun. Ben 2 cocugumuda formul sut ile beslemedim. Ama artik mama tuu kaka kafasindan cikilmali. Bebekler mamayi bile zor sindiriyorken 6 aydan once elmayi havucu sunu bunu nasil sindirecekde faydali olacak. Sagliktan bahsedeceksek ozon tabakasi delinmis bi dunyada genetiği bozulmus hormonlu tohumlarla ilacli sebze meyve ile aman erkenden tanissinlar.Ek gıda illa 6.ay diye direten sadece Türkiye yurt dışında asla böyle bir uygulama yok çocuğun hazırbulunuşluğu önemli çocuk 4 aylık siz yemek yerken uzanıyorsa istiyorsa vermezseniz hazırbulunuşluğu gittiği için daha sonra yediremezsiniz aynı şekilde 7 aylık ama istemiyorsa hazır değilse 6 ayı geçti diye zorlamakta yanlıştır benim çocuğum 5 aylık 2 gün sonra ve biz yerken uzanıyor bu durumda tattırmak bence en doğrusu bu arada formül mamanın ek gıdadan daha sağlıklı olduğunu asla söyleyemeyiz tabi anne sütü yoksa ek gıdanın yanında mecbur verilir ama 4.aydan sonra mamadansa ek gıdaya yavaştan hazırlamak daha sağlıklıdır ayrıca herkesin şartları bir değil formül mama dediğiniz şeyin bir kutusu 100 lira her ekonomiye uymuyor her zaman ya da çocuk reddedbiliyor vs vs herkes kendi çocuğunun doğrusuna kendi karar verebilir bence şartlarına göre
6 aydan kucukse ve sut yeterli degilse tabiki anne sutu + formul mama verilmeli.( eger bebegin alerjisi var ise alerji mamasi verilmeli ) Destek olarak. Anne sutu kesilsin gibi bir sey yazmadim ki ben once iyice oku sonra cevap ver. Benim.bebegim de 2 aydir az kilo aliyor ki bu cok normal cocuk surekli dogdugu aydaki gibi kilo.alacak olsa 1 yasinda 15 kilo olur. Asil bu normal olmaz.
Gelelim heleki bebegin alerjik.ise ek gida takviyesi yapmak istemene. Bebegin alerjik ise verdigin erken verdigin ( 6 aydan once )ek gidalarla birlikte Tepkilerini coşturma ihtimalin o kadar yuksekki. Dilerim ki bebegin bunlarin yasamaz. Gelelim maddi durum sorunsalina 2 yetiskin insan dunyaya bir bebek getiriyorsa bu bebegin bakim saglik ve beslenme ihtiyaclarini dusunerek getirmek zorundadir. Dunyaya bir canli getirmek cocuk oyuncagi degildir. Ve eger o cocugun mamaya ihtiyaci varsa anne baba o mamayi saglamak zorundadir. Bir defa bebekler 6 aydan once verilen ek.gidayi sindiremior yani sut yetmior ek gida verelim gibi bir mantik tamamiyla yanlis. cunku veridigin havucu aynen bezinden geri alacaksin. Ustelik bagirsaklara ne kadar zarar vericeksin. He bide tip 1 diyabet ve çölyak gibi hastaliklari da tetikleme riskin cok fazla. Ama sen yinede vermek istiyorsan ver tadini bilsin. Gec kalmasin.
Bahsettiginiz seyleri neye dayanarak soyluorsunuz bi kere dunya saglik orgutu 6 aydan once desteklemior. Avrupa saglik orgutu 4 6 ay arasi baslanabilir dedi ve avrupa komisyonu bununla.ilgili bilimsel gerekce istiyor. Ayrica 7. Ayda mesela gluten ile tanismis olmasi.gerekiyor. oncesinde ve sornasinda degil cunku colyagi tetikleyrn bi durum bu. Herkesin kendi dogrusu die bisey yok bilimsel gercekler var. Ama.herkesin kendi tercihi var. Dogrular bunlar herkes kendi tercihi ile buyutsun. Ben 2 cocugumuda formul sut ile beslemedim. Ama artik mama tuu kaka kafasindan cikilmali. Bebekler mamayi bile zor sindiriyorken 6 aydan once elmayi havucu sunu bunu nasil sindirecekde faydali olacak. Sagliktan bahsedeceksek ozon tabakasi delinmis bi dunyada genetiği bozulmus hormonlu tohumlarla ilacli sebze meyve ile aman erkenden tanissinlar.
yok kuzum baska mama vermedi doktor.alerjik neocate vermisti ama nefret ediyor.Neocateden başka mama kullanamıyor musunuz canım? Denedin mi diğerlerini?
tamda dun hipp in 5 tahilli olanini denemistim.ama dokundu heryeri kipkirmizi oldu yedikten yarim saat sonra.cocuk hicbirsry yemeyince dun once elma verdim tadimlik.sonra armut verdim falan.yarim xay kasigi.ama baktim tadimlikla olacak is degil.cocuk cok aç çünkü.gittim bu tahilli mamayi aldim.kendi sutumle karistirip yaptim.icine 1 dilim armut rendeledim.zeytinyagi da koydum.masallah oyle bir yedi ki..cocugum cok acıkmış.yedi de yedi.degil tadimlik 15 20 tatli kasigi falan yemistir.bende istedikce verdim cekmedim artik.napim kiyamadim.insallah kabiz olmaz.bugun kaka yapmadi ddahaCocoChanelmademoiselle pirince karşı alerji yoktu diye hatırlıyorum sizin ama bizim doktorumuz hipp in tahıl bazlı pirinçli ek gıdasını başlattı, haftaya başlıyorum inşallah. Bu tarz bir şey denediniz mi?
sagolasin canim benim.ne cektigimi bi ben bi Allah bilir.cok zor zamanlar.buna da şükürZahmetli zor zamanlar gecirdiniz insallah bebegin ek gidayi guzel alir sende rahatlarsin emzirme isi zor ama hayirlisi olsun hem bebegin gem senin icin
icmiyor ki kuzum.mamanin tadi felaket.kokusuda oyle.agzina bile surmuyorKızlar benim bebekle uyku sorunum yok maşallah da küçük abimiz 22 aylık uyku sevmiyor. Bebekliğinden beri aynı. Aç yatır tok yatır farketmiyor. Uykusu çok hafif hiç bize çekmemiş kerata.
Canım kilo alımı biraz bebeğin içtiği miktarla biraz da yapıyla alakalı sanırım. Önce doğan oğlum çok az içerdi çok kusardı normal mamalarda daha az kilo alırdı; şimdiki daha iyi gibi.Günde kaç ölçek kaç sefer içiriyor?
yok kuzum baska mama vermedi doktor.alerjik neocate vermisti ama nefret ediyor.
tamda dun hipp in 5 tahilli olanini denemistim.ama dokundu heryeri kipkirmizi oldu yedikten yarim saat sonra.cocuk hicbirsry yemeyince dun once elma verdim tadimlik.sonra armut verdim falan.yarim xay kasigi.ama baktim tadimlikla olacak is degil.cocuk cok aç çünkü.gittim bu tahilli mamayi aldim.kendi sutumle karistirip yaptim.icine 1 dilim armut rendeledim.zeytinyagi da koydum.masallah oyle bir yedi ki..cocugum cok acıkmış.yedi de yedi.degil tadimlik 15 20 tatli kasigi falan yemistir.bende istedikce verdim cekmedim artik.napim kiyamadim.insallah kabiz olmaz.bugun kaka yapmadi ddaha
sagolasin canim benim.ne cektigimi bi ben bi Allah bilir.cok zor zamanlar.buna da şükür
icmiyor ki kuzum.mamanin tadi felaket.kokusuda oyle.agzina bile surmuyor
Evet sonradan bende pişman oldum ama istedikçe dayanamadim.oyle bir yiyordu kiKuzum bu şekilde her şeyi aynı anda tattırırsan tadım yapmanın anlamı olmaz ki. Tadının olayı zaten neyin dokunduğunu bulmak... Bu kadar ek gıda ağır gelir ayrıca
Canım keşke önce anne sütüyle hazırlayıp bugünlük tek verseydin mamayı. Onun dokunup dokunmadığını anlamak için hani üç günyok kuzum baska mama vermedi doktor.alerjik neocate vermisti ama nefret ediyor.
tamda dun hipp in 5 tahilli olanini denemistim.ama dokundu heryeri kipkirmizi oldu yedikten yarim saat sonra.cocuk hicbirsry yemeyince dun once elma verdim tadimlik.sonra armut verdim falan.yarim xay kasigi.ama baktim tadimlikla olacak is degil.cocuk cok aç çünkü.gittim bu tahilli mamayi aldim.kendi sutumle karistirip yaptim.icine 1 dilim armut rendeledim.zeytinyagi da koydum.masallah oyle bir yedi ki..cocugum cok acıkmış.yedi de yedi.degil tadimlik 15 20 tatli kasigi falan yemistir.bende istedikce verdim cekmedim artik.napim kiyamadim.insallah kabiz olmaz.bugun kaka yapmadi ddaha
sagolasin canim benim.ne cektigimi bi ben bi Allah bilir.cok zor zamanlar.buna da şükür
icmiyor ki kuzum.mamanin tadi felaket.kokusuda oyle.agzina bile surmuyor
Evet sonradan bende pişman oldum ama istedikçe dayanamadim.oyle bir yiyordu kibi zarari olur mu napcam simdi
İshal kusma filan yoksa bu seferlik böyle olsun ama bir daha bu kadar yüklenme canım kuş kadar midesi var bağırsakları da hazır değil daha bu kadar yemeğe
Tmm canjmYani ishal kusma gibi anormal bir durum olursa tabi ki doktora başvur demek istedim
Malesef tüm meyve sebzelerimiz hormonlu bu konuda hem fikiriz ek gıda konusuna ve mamaya gelince ise evet bebek doğdu annenin sütü yok olmuyor çocuk aç elbette bu durumda mama buna asla öcü gözüyle bakmıyorum 4. Ay öncesi çocuğa ek bişeye de karşıyım ama 4. Aydan sonra süt yoksa mama sağlıklı diyemem mama içinde herşey olan gdo lu glikoz şuruplu vs içerisinde bilmediğimiz dünya şey var kar zarar hesabı yapınca bana elma mama dan daha karlı geliyor benim bebeğim 5. Ayında yalnızca anne sütü alıyor bugüne kadar başlamadım ama ablası ben yerken uzanıyor merak ediyor ağzımı inceliyor bu nedenle haftaya yoğurdumu yapıp tattırmaya başlayacağım çünkü çocuk istiyor. doktorların çoğunluğu 4.ayda tattırmaya başlanılmasından yana bunu ben değil onca yıl okumuş doktorlar diyor hatta geneli de ünlü doktorlar. Siz böyle düşünürken bende malesef doktorlarımızın mama firmalarından aldıkları paralarla anneleri bile bile mamaya yönlendirdiğini düşünüyorum ülkede kadınların yüzde 70 i mama kullanıyor sizcede çok yüksek bir oran değil mi yüzde 70 de gerçekten süt yok mu yoksa bu ticaret pazarında kandırılıyorlar mı bu arada mama vermek zorunda olan burda ağlaya ağlaya mama veren arkadaşlarım var onların önünde saygıyla eğiliyorum onlara değil lafım ne mücadeleler verdiler biliyorum ama genel anlamda yanlış yönlendiriliyoruz her neyse herkesin kendi tercihi söylediğiniz gibi6 aydan kucukse ve sut yeterli degilse tabiki anne sutu + formul mama verilmeli.( eger bebegin alerjisi var ise alerji mamasi verilmeli ) Destek olarak. Anne sutu kesilsin gibi bir sey yazmadim ki ben once iyice oku sonra cevap ver. Benim.bebegim de 2 aydir az kilo aliyor ki bu cok normal cocuk surekli dogdugu aydaki gibi kilo.alacak olsa 1 yasinda 15 kilo olur. Asil bu normal olmaz.
Gelelim heleki bebegin alerjik.ise ek gida takviyesi yapmak istemene. Bebegin alerjik ise verdigin erken verdigin ( 6 aydan once )ek gidalarla birlikte Tepkilerini coşturma ihtimalin o kadar yuksekki. Dilerim ki bebegin bunlarin yasamaz. Gelelim maddi durum sorunsalina 2 yetiskin insan dunyaya bir bebek getiriyorsa bu bebegin bakim saglik ve beslenme ihtiyaclarini dusunerek getirmek zorundadir. Dunyaya bir canli getirmek cocuk oyuncagi degildir. Ve eger o cocugun mamaya ihtiyaci varsa anne baba o mamayi saglamak zorundadir. Bir defa bebekler 6 aydan once verilen ek.gidayi sindiremior yani sut yetmior ek gida verelim gibi bir mantik tamamiyla yanlis. cunku veridigin havucu aynen bezinden geri alacaksin. Ustelik bagirsaklara ne kadar zarar vericeksin. He bide tip 1 diyabet ve çölyak gibi hastaliklari da tetikleme riskin cok fazla. Ama sen yinede vermek istiyorsan ver tadini bilsin. Gec kalmasin.
Bahsettiginiz seyleri neye dayanarak soyluorsunuz bi kere dunya saglik orgutu 6 aydan once desteklemior. Avrupa saglik orgutu 4 6 ay arasi baslanabilir dedi ve avrupa komisyonu bununla.ilgili bilimsel gerekce istiyor. Ayrica 7. Ayda mesela gluten ile tanismis olmasi.gerekiyor. oncesinde ve sornasinda degil cunku colyagi tetikleyrn bi durum bu. Herkesin kendi dogrusu die bisey yok bilimsel gercekler var. Ama.herkesin kendi tercihi var. Dogrular bunlar herkes kendi tercihi ile buyutsun. Ben 2 cocugumuda formul sut ile beslemedim. Ama artik mama tuu kaka kafasindan cikilmali. Bebekler mamayi bile zor sindiriyorken 6 aydan once elmayi havucu sunu bunu nasil sindirecekde faydali olacak. Sagliktan bahsedeceksek ozon tabakasi delinmis bi dunyada genetiği bozulmus hormonlu tohumlarla ilacli sebze meyve ile aman erkenden tanissinlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?