2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çok teşekkürler canım ya, bizim kız da fena bakar biz yemek yerken

İnşallah kolay olur sizin de, beğenir tadım yapmayı

Kaç aylık oldu bebeğin canım, aynısıyız ya halim kalmıyo kucakta gezdrmekten. Benide ilk defa bukadar Zorluyo

Yaaa bu ne tatlı cimcime bir seyyy maşallah bin kere Rabbim nazarlardan korusun yemek bile istediyse sizin ek gıda serüveni güzel geçecek desene :))

Canım benimki de öyle uykusu oluyor ama yatağına koyduğum an ağlamaya başlıyor uykuyla savaşıyor adeta. Ben de salonda babyneste yatırıp sallayarak uyutuyorum o zaman uyuyor tam dalınca da yatağına alıyorum öyle dene bir de istersen

Canim merhaba.bebegin anne sütü aliyor mu?yoksa sadece mama mi? Sadece mama veriyorsan neocate 1 ayda kac kg aldirdi bebegine?
Sadece mama alıyor en son 850 900 gibi bi kilo alımı vardı 4 aylık kontrolünde şimdi 4 gün sonra 5 aylık olacak kaç kilo aldı bilmiyorum canım

B betka2013 canım nasılsınız, iyi misiniz? Pek görmüyorum seni. Kuzucuğun nasıl?
Canim iyiyiz ya cok sukur saol. 5.ayimiza girdik meme reddiyle ugrasiyorum iyice mamaya biberona alisti onunla ugrasiyorum 1 gun nasl geciyor anlamiyorum hemen gece oluyor hemen sabah oluyor. Siz nasilsnz napiyosunuz iyisinizdir insallah

Canim iyiyiz ya cok sukur saol. 5.ayimiza girdik meme reddiyle ugrasiyorum iyice mamaya biberona alisti onunla ugrasiyorum 1 gun nasl geciyor anlamiyorum hemen gece oluyor hemen sabah oluyor. Siz nasilsnz napiyosunuz iyisinizdir insallah
İyi olduğunuza sevindim canım, memeye de geri döner inşallah kuzun en yakın zamanda

Biz de iyiyiz elhamdulillah, dediğin gibi günler geçip gidiyor, yetişemiyoruz

6 aydan kucukse ve sut yeterli degilse tabiki anne sutu + formul mama verilmeli.( eger bebegin alerjisi var ise alerji mamasi verilmeli ) Destek olarak. Anne sutu kesilsin gibi bir sey yazmadim ki ben once iyice oku sonra cevap ver. Benim.bebegim de 2 aydir az kilo aliyor ki bu cok normal cocuk surekli dogdugu aydaki gibi kilo.alacak olsa 1 yasinda 15 kilo olur. Asil bu normal olmaz.
Gelelim heleki bebegin alerjik.ise ek gida takviyesi yapmak istemene. Bebegin alerjik ise verdigin erken verdigin ( 6 aydan once )ek gidalarla birlikte Tepkilerini coşturma ihtimalin o kadar yuksekki. Dilerim ki bebegin bunlarin yasamaz. Gelelim maddi durum sorunsalina 2 yetiskin insan dunyaya bir bebek getiriyorsa bu bebegin bakim saglik ve beslenme ihtiyaclarini dusunerek getirmek zorundadir. Dunyaya bir canli getirmek cocuk oyuncagi degildir. Ve eger o cocugun mamaya ihtiyaci varsa anne baba o mamayi saglamak zorundadir. Bir defa bebekler 6 aydan once verilen ek.gidayi sindiremior yani sut yetmior ek gida verelim gibi bir mantik tamamiyla yanlis. cunku veridigin havucu aynen bezinden geri alacaksin. Ustelik bagirsaklara ne kadar zarar vericeksin. He bide tip 1 diyabet ve çölyak gibi hastaliklari da tetikleme riskin cok fazla. Ama sen yinede vermek istiyorsan ver tadini bilsin. Gec kalmasin.

Bahsettiginiz seyleri neye dayanarak soyluorsunuz bi kere dunya saglik orgutu 6 aydan once desteklemior. Avrupa saglik orgutu 4 6 ay arasi baslanabilir dedi ve avrupa komisyonu bununla.ilgili bilimsel gerekce istiyor. Ayrica 7. Ayda mesela gluten ile tanismis olmasi.gerekiyor. oncesinde ve sornasinda degil cunku colyagi tetikleyrn bi durum bu. Herkesin kendi dogrusu die bisey yok bilimsel gercekler var. Ama.herkesin kendi tercihi var. Dogrular bunlar herkes kendi tercihi ile buyutsun. Ben 2 cocugumuda formul sut ile beslemedim. Ama artik mama tuu kaka kafasindan cikilmali. Bebekler mamayi bile zor sindiriyorken 6 aydan once elmayi havucu sunu bunu nasil sindirecekde faydali olacak. Sagliktan bahsedeceksek ozon tabakasi delinmis bi dunyada genetiği bozulmus hormonlu tohumlarla ilacli sebze meyve ile aman erkenden tanissinlar.

Antibiyotikli sütlerle yapacağımız yoğurtları unuttun canım

Neocateden başka mama kullanamıyor musunuz canım? Denedin mi diğerlerini?
yok kuzum baska mama vermedi doktor.alerjik neocate vermisti ama nefret ediyor.
tamda dun hipp in 5 tahilli olanini denemistim.ama dokundu heryeri kipkirmizi oldu yedikten yarim saat sonra.cocuk hicbirsry yemeyince dun once elma verdim tadimlik.sonra armut verdim falan.yarim xay kasigi.ama baktim tadimlikla olacak is degil.cocuk cok aç çünkü.gittim bu tahilli mamayi aldim.kendi sutumle karistirip yaptim.icine 1 dilim armut rendeledim.zeytinyagi da koydum.masallah oyle bir yedi ki..cocugum cok acıkmış.yedi de yedi.degil tadimlik 15 20 tatli kasigi falan yemistir.bende istedikce verdim cekmedim artik.napim kiyamadim.insallah kabiz olmaz.bugun kaka yapmadi ddaha
Zahmetli zor zamanlar gecirdiniz insallah bebegin ek gidayi guzel alir sende rahatlarsin emzirme isi zor ama hayirlisi olsun hem bebegin gem senin icin
sagolasin canim benim.ne cektigimi bi ben bi Allah bilir.cok zor zamanlar.buna da şükür
icmiyor ki kuzum.mamanin tadi felaket.kokusuda oyle.agzina bile surmuyor

Kuzum bu şekilde her şeyi aynı anda tattırırsan tadım yapmanın anlamı olmaz ki. Tadının olayı zaten neyin dokunduğunu bulmak... Bu kadar ek gıda ağır gelir ayrıca

Kuzum bu şekilde her şeyi aynı anda tattırırsan tadım yapmanın anlamı olmaz ki. Tadının olayı zaten neyin dokunduğunu bulmak... Bu kadar ek gıda ağır gelir ayrıca
Evet sonradan bende pişman oldum ama istedikçe dayanamadim.oyle bir yiyordu ki bi zarari olur mu napcam simdi

Canım keşke önce anne sütüyle hazırlayıp bugünlük tek verseydin mamayı. Onun dokunup dokunmadığını anlamak için hani üç gün

Evet sonradan bende pişman oldum ama istedikçe dayanamadim.oyle bir yiyordu ki bi zarari olur mu napcam simdi

İshal kusma filan yoksa bu seferlik böyle olsun ama bir daha bu kadar yüklenme canım kuş kadar midesi var bağırsakları da hazır değil daha bu kadar yemeğe

İshal kusma filan yoksa bu seferlik böyle olsun ama bir daha bu kadar yüklenme canım kuş kadar midesi var bağırsakları da hazır değil daha bu kadar yemeğe

Yani ishal kusma gibi anormal bir durum olursa tabi ki doktora başvur demek istedim

Malesef tüm meyve sebzelerimiz hormonlu bu konuda hem fikiriz ek gıda konusuna ve mamaya gelince ise evet bebek doğdu annenin sütü yok olmuyor çocuk aç elbette bu durumda mama buna asla öcü gözüyle bakmıyorum 4. Ay öncesi çocuğa ek bişeye de karşıyım ama 4. Aydan sonra süt yoksa mama sağlıklı diyemem mama içinde herşey olan gdo lu glikoz şuruplu vs içerisinde bilmediğimiz dünya şey var kar zarar hesabı yapınca bana elma mama dan daha karlı geliyor benim bebeğim 5. Ayında yalnızca anne sütü alıyor bugüne kadar başlamadım ama ablası ben yerken uzanıyor merak ediyor ağzımı inceliyor bu nedenle haftaya yoğurdumu yapıp tattırmaya başlayacağım çünkü çocuk istiyor. doktorların çoğunluğu 4.ayda tattırmaya başlanılmasından yana bunu ben değil onca yıl okumuş doktorlar diyor hatta geneli de ünlü doktorlar. Siz böyle düşünürken bende malesef doktorlarımızın mama firmalarından aldıkları paralarla anneleri bile bile mamaya yönlendirdiğini düşünüyorum ülkede kadınların yüzde 70 i mama kullanıyor sizcede çok yüksek bir oran değil mi yüzde 70 de gerçekten süt yok mu yoksa bu ticaret pazarında kandırılıyorlar mı bu arada mama vermek zorunda olan burda ağlaya ağlaya mama veren arkadaşlarım var onların önünde saygıyla eğiliyorum onlara değil lafım ne mücadeleler verdiler biliyorum ama genel anlamda yanlış yönlendiriliyoruz her neyse herkesin kendi tercihi söylediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…