• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizde alicklamp denen yöntemle sünnet ettirdik sizinki gibi sıkıntısız geçti ilk gün biraz mızırdandı bide o aparat çıkarken o kadar iki üç gün içinde geçti gitti.
Cok sukir sizde sikintisi atlatmissiniz dikis aglama falan okuyunca yazmak istedim kizlara. Eve gelince oynamalar gulmeler basladi hic olmamis gibi. Bugun de aparat cikack insallah atlatmis olacagiz saglikla :))

Cok sukir sizde sikintisi atlatmissiniz dikis aglama falan okuyunca yazmak istedim kizlara. Eve gelince oynamalar gulmeler basladi hic olmamis gibi. Bugun de aparat cikack insallah atlatmis olacagiz saglikla :))
Hadi inşallah kolay çıkar aparat.aparat çıkınca hassas oluyor pipi kırmızı bir görüntü oluyor ayrıca.beze değince ilk iki bez ağladı sonra onada alıştı ama pipi şekil düzelmesi epey zaman alıyor oğlum 20 şubatta oldu Hale’n tam o ölü deriler dökülüp bitmedi.

Hadi inşallah kolay çıkar aparat.aparat çıkınca hassas oluyor pipi kırmızı bir görüntü oluyor ayrıca.beze değince ilk iki bez ağladı sonra onada alıştı ama pipi şekil düzelmesi epey zaman alıyor oğlum 20 şubatta oldu Hale’n tam o ölü deriler dökülüp bitmedi.
Bayagi olmus sizinki olsun dokulur zmanla saglikla buyusunler insallah cok heyecanli anlar anne babalar icin rabbim hep mutluluklarini gormeyi nasip etsin

Çok şükür birşey yokmuş bak. Evvel Allah inşallah da birşey çıkmaz. Ailede de küçüklüğünde kafası iri olan biri illaki vardır. Ona çekmiştir diye düşün üzme kendini artık. Allah sağlık sıhhat versin canım.
Cok cok saolasin ben babasina diyoruz koca kafali diye ama arka tarafida uzun insallah genetik bir goruntudur ve kontrolde birsey cikmaz

İnşallah gittikleri yerlerde mutlu olurlar biz veremeyiz ya
Artık böyle alışıcaz
Büyüyüp oynamaya başlayınca kızıma arkadaş olacak diye umuyorum
Benimde kizim kediyle buyudu cok hayvanseverdir daha sonra kedimiz oldu sonra baska bir kedimiz oldu o da kayboldu sonrasinda kedi istemedim bizde cok etkilendik ama o tuyler beni ve erkek kedilerin biraktiklari kokulari cok zorlamisti beni. Gittikleri yerlerde ilgilenirler uzulme

Ekim annelerinde pekmezle tatlandiran biri vardı. Pirinc unu ile mama hazırlayıp 1 cay kaşığı pekmez koyuyormus mamanın içine onu da deneyebilirsin
Pekmez için erken değil mi canım? Ama olmazsa deneriz insan çok çaresiz kalıyor sütten kestiğimden beri hiç ilerlemedi nerdeyse. Şimdi de şu çiçeği çıkarıyor. Kısmet

Ben onları elde bizim deterjanla çitileyip atıyorum ya da bir makine benim deterjanla yıkayıp sonra bebek deterjanıyla yıkıyorum. Kaka lekeleri özellikle elde domestosla hafif çitileyip durulayıp ondan sonra beyazlılarını yıkıyorum yoksa çıkmıyor
Canım çok sağol, bu dediğini de deneyeyim

Benim kız atakta galiba 2 gündür mahvoldum kucaktan inmek istemiyor herşeyden hemen sıkılıyor uyku desen benim ondan daha çok uykuya ihtiyacım var yarın 4 ayı dolduruyor... bu akşam ilk defa kahkaha attı ölüyorum sandım sevinçten 🙃
Bizim yaklaşık 2,3 haftadır çok kötü. Uyku düzeni falan yok. Saat başını da geçti, sürekli kalkıp duruyor
biz iki üç haftadır aynı durumdayız. 4. ayda bebeklerin uyku periyotlari yetiskinlerinkiyle ayni olurmus bu da daha sik uyanmalarina neden oluyormus. uyku gerilemesi diyorlar bebeklerin bu durumuna. ben uyutamiyorum ne gece ne gunduz.

sallanmayi sevmiyo, gunduzleri memede dalamiyo artik. uyku saati gelmesin diye dua eder oldum. uykusu gelince ekstra enerji yuklemesi yapiliyo sanki cocuga:) gecen buraya kizlar bebegim cok hareketli oldu diye yazmistim. meger uykusu geliyormus cocugun. uyuduktan sonra da 30-40 dakika icinde uyaniyo ve uykusunu almadigi icin cok mutsuz oluyo. gunduz artik arabaya koyup parka cikiyorum o sekilde iki saat falan uyuyunca uyandiginda daha rahat oluyo.

gece uykuya dalmasi yine problem ama bi kez daldi mi uyuyor en azindan.
Uykusuzluk çok zor, ne olduysa bu 4.ayda oldu. Uyku gerilemesini okumuştum demek ondan
Biz 4 buçuk aylık olduk atağı yeni yeni atlattık şükür Allah sizin de yardımcınız olsun mahvetti beni bu 4.sıçrama meme reddi, uyku problemi,huzursuzluk hepsini combo olarak yaşadık 1 haftadır eski düzene döndük diyebilirim
Bugün tam 4.5 aylığız, biz de eski düzene döneriz inşallah :KK43: Hamilelikten beri hiç migrenim tutmamıştı, 2 gündür migrenle uğraşıyorum. Bu çok sık uyanma mahvetti

Bizim yaklaşık 2,3 haftadır çok kötü. Uyku düzeni falan yok. Saat başını da geçti, sürekli kalkıp duruyor

Uykusuzluk çok zor, ne olduysa bu 4.ayda oldu. Uyku gerilemesini okumuştum demek ondan

Bugün tam 4.5 aylığız, biz de eski düzene döneriz inşallah :KK43: Hamilelikten beri hiç migrenim tutmamıştı, 2 gündür migrenle uğraşıyorum. Bu çok sık uyanma mahvetti
Evet benimki de öyleydi geceleri 1 buçuk 2 saate bir uyanmaları başlamıştı sinirlerim bozulmuştu meme reddi de üstüne eklenince çok kötüydü yaa sizin de bu aralar eski düzene döner inşallah

Bizde cunartesi sunnet olduk. Dikislimi oldu sizinki bizde bir aparat takildi dikis pansuman kanama yok bugunde o aparat cikarilacak. Lokal ile yapildi. Ilk gunden dus almasi kucakta gezmesi v.s yasak degil hatta gekmeden dusa girdirin aparat raaht ciksin dendi cok memnun kaldik uygulamadan. Hic aglamadi sadece ilk gun agri kesici surup kullandik
Hayırlı olsun geçmiş olsun damatlığını da görün inşallah :) sizinki halkalı denen türden sanırım bizim burası küçük şehir olduğu için sanırım o işlem bizde yoktu belkide vardır ben bilmiyorum dur. Bizimki biraz anı oldu pipinin sarkan kısmi varya orda su toplaması vardı onu gostercek tık doktor sünnette yapalım dedi olur dedik. Evet dikişli oldu bizim. Bugün 6. Gün oldu şükür daha iyi.

Sidefer kullanan arkadaşlar, günde kaç damla veriyorsunuz? Doktor ferrum yazmıştı 6 damla demişti, 2 damlayla başlayıp arttırarak gidicez demişti. Bunun kullanımı nasıl olacak?
Canım bana demir damlaları kilo başına 1damla dediler. Bebeğim 5800gr 5damla kullanacakmışım. 6000grı görünce 6damlaya geçebilirmişiz. Bir de ilk günde 2damlayla başlanacak, sonra yavaş yavaş arttırarak günde 5damlaya çıkılacakmış

Bendeki sidefer değil bu arada

Evet benimki de öyleydi geceleri 1 buçuk 2 saate bir uyanmaları başlamıştı sinirlerim bozulmuştu meme reddi de üstüne eklenince çok kötüydü yaa sizin de bu aralar eski düzene döner inşallah
İnşallah, ümidim o yönde. Ama bana ümit oldunuz :KK52:

Pekmez için erken değil mi canım? Ama olmazsa deneriz insan çok çaresiz kalıyor sütten kestiğimden beri hiç ilerlemedi nerdeyse. Şimdi de şu çiçeği çıkarıyor. Kısmet
Bizim yaptığımız pekmez de meyveden yapılıyor icine ekstra seker falan da konmuyor bana kalirsa tatlandirma için kullanilabilir. Tabi yine tereddütte kalırsan doktora sorabilirsin canım. Geçmiş olsun ikinize de senin sağlık durumun nasıl oldu.

Canım naptiniz Yıkadınız mi meleğini? Ya sen elini elleyebildin mi pipisine ben kremi kulak copuyle sürüyorum hepte yanlışmı yapıyorum acaba? Bide dikişleri eşim 2 ay sonra düşer dedi dOktar diyor ama sanki ben 15 gün duydum gibi size bişey soylediler mi?
Bence elinle sür kulak copuyle bilmeden daha fazla bastiriyor olabilirsin. Biz sunneti 2 aya yaklasirken yaptirdik dikisleri 1 haftada düşmüştü. Doktor 1-2gune yikayabilirsiniz demişti 3 gun sonra yıkadık. Ama bebek büyüdükce iyilesme suresi uzuyor olabilir.

Hayırlı olsun geçmiş olsun damatlığını da görün inşallah :) sizinki halkalı denen türden sanırım bizim burası küçük şehir olduğu için sanırım o işlem bizde yoktu belkide vardır ben bilmiyorum dur. Bizimki biraz anı oldu pipinin sarkan kısmi varya orda su toplaması vardı onu gostercek tık doktor sünnette yapalım dedi olur dedik. Evet dikişli oldu bizim. Bugün 6. Gün oldu şükür daha iyi.
Amin canim gecnis olsun sizde insallah hayirlia saglikla buyutun iyi olmqsina cok sevindim. Bebekler hic aglamasin canlari acimasin insallah

Bence elinle sür kulak copuyle bilmeden daha fazla bastiriyor olabilirsin. Biz sunneti 2 aya yaklasirken yaptirdik dikisleri 1 haftada düşmüştü. Doktor 1-2gune yikayabilirsiniz demişti 3 gun sonra yıkadık. Ama bebek büyüdükce iyilesme suresi uzuyor olabilir.
Ay inşallah çok bastirmamisimdir hiç aklıma gelmedi. Ya ellerimi sürekli yıkarım yıkamaktan çatlarlar ama mikrop kaptıririm belki diye kulak copuyle yapmıştım. Yarın 1 hafta oluyor inşallah bizimkide düşer. Bir hafta yıkama dedi acaba doktor mu iyi değildi bizim :( kızımın kulağını bile delirmedim ben canı yanar diye. Şimdi sünnet olunca oğlum kendimi suçlu hissettim saçma şekilde :)

Back