canım ilacın adını öğrenebilirsen cok sevinirim.suanlık beklemede kalacağım.sutumun yetersiz geldiği durumlarda mama takviyesi yapacağım.cok teşekkür ederımBu durimi yasayan diyet yapan arkadaslarim protein icermeyen calsiyum takviyesi vardi adini hatirlamiorum ama sorarim istersen onlardan kullaniyorlardi kendileri icin hem sute de geciyordu. Ya su doktorlarin kilo ile anne korkutmalarina hastayim. Ben 7 yasinsayken 15 kiloydum ufak tefek minyon bi insan oldum hep. Endokrin endokrin de gezmedik hep. Gayet saglikliyim. Minyon olmanin avantajinii gordum dezavantajini gormedim. Suan kimse 31 yasinda 2 cocuk annesi olduguma inanmiyor. Cunku gostermiyorum. Ama dedigim gibi psikolojik olarak diyet sureci seni yoruyorsa mama verebilirsin cunku bebeginin anne sutunden cok saglikli ve mutlu bi anneye ihtiyaci var
ben 10 defa falan içirdikten sonra bırakmıştım kuzum alerjen mamayı.peki kabız olunca ne yapmıştın fıtıl mi kullandınCanım bizi doktor gastroenteroloji ye sevk etti bizde Cerrahpaşa ya gittik. Orda önce çocuk doktoruna muayene olduk tahlilleri gösterdim normal bunlar dedi. Gizli kan bakılmaz burda herkeste olabilir dedi mukus olabilir dedi hocayla görüşüp ptesi aricam hoca gerek görürse sevk etcem dedi. Diyetin anlamı yok mamada yaramamış bir değişiklik olmamış gerek yok dedi ilk doktor o zaman bırakmıştık. Zaten günde 1 defa ya veriyordum ya vermiyordum oda 60cc. Mama ilk başlarda kabızlık yaptı sonra normale dönmüştü sanırım ilk alışana kadar yapıyor sen ne kadar süre kullanmıştın. Bu arada sütün her türlü bebeğini besler diye düşünüyorum ki aldığı kiloda gayet iyi bence. İlla vermen gerekiyorsa sende benim gibi günde 1yada 2 defa 60 cc verirsin.
canım ilacın adını öğrenebilirsen cok sevinirim.suanlık beklemede kalacağım.sutumun yetersiz geldiği durumlarda mama takviyesi yapacağım.cok teşekkür ederım
ben 10 defa falan içirdikten sonra bırakmıştım kuzum alerjen mamayı.peki kabız olunca ne yapmıştın fıtıl mi kullandın
Merhaba kızlar nasılsınız bebeğim dün 4 aylık oldu nöroloji muaneye gittik 3 aylıkken demiştim hala tetkikler tam anlamıyla sonuçlanmadi kimileri temiz çıktı bi kaç tane beni çok korkutan aşırı farklı rakamlar var sonuçlarda yarın gösterecegiz. 1 hafta önce nöroloji muanesinde doktor bence sorun yok sadece beni takip ediyor ama gülmüyor dedi. Bugün çocuk doktoruna 4 ay kontrolüne götürdük ilkkez . Oda muane etti ama bu doktora hiç bakmadı sürekli sağı solu inceledi . Çok aşırı hareketli ve kıpır kıpır. Bebeğim daha 40 günlükken gülmeye başladı 3 hafta önce uzun uzun kahkaha atmaya başladı. Ellerini birleştiriyor 3 gündür kendi kendine sesler çıkararak oynuyor Agu değilde böyle inleme gibi sonra çığlıklar atıyor. Kucağımıza almamız için. Uyanınca besinini başına gidince heyecanlanıp gülüyor benimle babasıyla annemle kv kp babam ve kardeşimle gülüyor. Konuşurken ben çok bağırarak severim mesela. Konuşmayı çok seviyor yüzümü sevdirirken gülücükler atıyor yavrum . Bu arada 2 buçuk aylıkken kalça çıktığı için bandaj takıldı Eki Görüntüle 2241683
Sonra hiç yüzüstü koyamadım bandaj hiç çıkmadı banyo bile yaptırmadık 3 hafta . Dönemiyor yüzüstü kalkamıyor. Ama korkuyorum sizin bebekler nasıl? Bugün doktor biraz gerilim var farkındasindir dedi hayır değildim dedim videoları fotoğrafları var dedim gülüyor eğleniyoruz dedim inanmadınız haliyle . Sizlerin bebekleri ne durumda
Bilmiyorum kalça çıkigi zayıf görünmesi ve hidrosel ( yumurtaliktq su kisti)var bu yüzden doktorlar şüpheleniyor. Ve yüz görüntüsü sanırım bana çok garip gelmiyor gözlerineden şüphe ediyorlar ama artık o kadar kuşkucu oldum ki evet kesin var diyorum eviriyorum çeviriyorum . Genetik testi bekliyoruz 1 buçuk ay kaldı lsonuclara ve bi sürü tetkik yapıldı metabolizma hastalık olup olmadığına dair.bunlar.temiz çıktı bi kaç testi temiz çıktı. Tam rahatladık sadece genetik testi kaldı dedik ki geçen hafta farklı bi nöroloji uzmanı gördü bu doçent bi kadın topuk kanından cevap geldi mi dedi hayır dedim. Bence bişey var gibi dedi . Onun sonuçlarında 4 tane falan anormal rakamlar var bugün çocuk doktoru da yüzeysel baktı ben bişey soylemiyim gerekli şeyleri orası söyler dedi. Peki dedim ne yapılabilir oda siz bi yola girmissiniz zatendedi eğer nedeni bulunursa düzelebilir eğer nedeni genetik se eğitime erken başlanır dedi. Lütfen. Göster biz 1 taneyle kalmadık. Ona kalsa çoçoğun hiçbirşeyi yoktu temiz çıktı diyip kapatacaktik . Buseyi varsa erken teşhis edilir en azından. Bana bebeğimin okuduğum kadarıyla herşeyi ayına uygun ama doktorlara gulmemeso oradayken sağa sola bakması ve doktorlarla göz kontağı kurmaması beni korkutuyor çok yıprandim hamdolsun yinede yavrum sonunda sağlıklı olsun yeter kiMrb canım ikimizin bebeği de doğumda nefes almadığı için yoğun bakımda kaldı. Bizde nöroloji ye gidiyoruz ama bize bir tetkik fln yapılmadı. Soluna doğru çok yamuluyordu kas zayıflığı var dedi egzersiz verdi 3 ay sonra gel düzelme olmazsa fizik tedaviye başlayın dedi. Gününü beklemeden de fizik tedaviye gidebiliriz. Size ne tetkikler yapıldı. Bu arada benim bebeğim de sesli kahkaha atıyor 3 hafta kadar oldu gözüyle bizi takip ediyor bizi görünce gülüyor devamlı sesler çıkarıyor kalkmaya çalışıyor çok hareketli maşallah. 3 ay kontrolünde doktor muayene ederken dudağını büzüp ağlamaya başladı. Doktor dedi ne çabuk yabancılamaya başladın sen fln :) yani bana bebeğim normal geliyor bilmiyorum sende öyle düşünüyorsun sanırım. Sence farklı bir durumu var mı. Bizde hala sola yamuk durması mesele ki epey düzeldi birde ellerini yumruk yapıyor önünde bazen sanırım onu kasılma olarak yorumladı son gittiğimiz doktor fizik tedaviye gidiyor musunuz dedi bence üşüdü o yüzden yaptı :/
Canim biz olduk 4.ay asisini bizim 2.ay da ates huzursuzluk olmamisti 4.aydada olmadi cok sükür.Bugün kızım kıkır kıkır uzun uzun güldü ilk kezbenim de onunla birlikte gözlerim doldu. Annelik dedikleri gibi bambaşka bir sevgi hali. Bu arada kızım 4 aylık olmaya 2 günü var.
4. Ay aşısı olanlar, diğer aşı gibi kötü mü geçiyor?
Banyo yasak mı yine?Canim biz olduk 4.ay asisini bizim 2.ay da ates huzursuzluk olmamisti 4.aydada olmadi cok sükür.
Verem açısından dolayı 3 gün yaptırmayın denmişti bunda verem yok diğer gün yaptırabilirsiniz demişlerBanyo yasak mı yine?
Merhaba kızlar nasılsınız bebeğim dün 4 aylık oldu nöroloji muaneye gittik 3 aylıkken demiştim hala tetkikler tam anlamıyla sonuçlanmadi kimileri temiz çıktı bi kaç tane beni çok korkutan aşırı farklı rakamlar var sonuçlarda yarın gösterecegiz. 1 hafta önce nöroloji muanesinde doktor bence sorun yok sadece beni takip ediyor ama gülmüyor dedi. Bugün çocuk doktoruna 4 ay kontrolüne götürdük ilkkez . Oda muane etti ama bu doktora hiç bakmadı sürekli sağı solu inceledi . Çok aşırı hareketli ve kıpır kıpır. Bebeğim daha 40 günlükken gülmeye başladı 3 hafta önce uzun uzun kahkaha atmaya başladı. Ellerini birleştiriyor 3 gündür kendi kendine sesler çıkararak oynuyor Agu değilde böyle inleme gibi sonra çığlıklar atıyor. Kucağımıza almamız için. Uyanınca besinini başına gidince heyecanlanıp gülüyor benimle babasıyla annemle kv kp babam ve kardeşimle gülüyor. Konuşurken ben çok bağırarak severim mesela. Konuşmayı çok seviyor yüzümü sevdirirken gülücükler atıyor yavrum . Bu arada 2 buçuk aylıkken kalça çıktığı için bandaj takıldı Eki Görüntüle 2241683
Sonra hiç yüzüstü koyamadım bandaj hiç çıkmadı banyo bile yaptırmadık 3 hafta . Dönemiyor yüzüstü kalkamıyor. Ama korkuyorum sizin bebekler nasıl? Bugün doktor biraz gerilim var farkındasindir dedi hayır değildim dedim videoları fotoğrafları var dedim gülüyor eğleniyoruz dedim inanmadınız haliyle . Sizlerin bebekleri ne durumda
Benim kizimda surekli kafayi sola yatirior ve tek tarafta duzlesme var. Doktorumuz anne karni durusu yuzunden boyle.oluyor dedi. Tek tarafa yatik.durursa karinda boyle oluyormusMrb canım ikimizin bebeği de doğumda nefes almadığı için yoğun bakımda kaldı. Bizde nöroloji ye gidiyoruz ama bize bir tetkik fln yapılmadı. Soluna doğru çok yamuluyordu kas zayıflığı var dedi egzersiz verdi 3 ay sonra gel düzelme olmazsa fizik tedaviye başlayın dedi. Gününü beklemeden de fizik tedaviye gidebiliriz. Size ne tetkikler yapıldı. Bu arada benim bebeğim de sesli kahkaha atıyor 3 hafta kadar oldu gözüyle bizi takip ediyor bizi görünce gülüyor devamlı sesler çıkarıyor kalkmaya çalışıyor çok hareketli maşallah. 3 ay kontrolünde doktor muayene ederken dudağını büzüp ağlamaya başladı. Doktor dedi ne çabuk yabancılamaya başladın sen fln :) yani bana bebeğim normal geliyor bilmiyorum sende öyle düşünüyorsun sanırım. Sence farklı bir durumu var mı. Bizde hala sola yamuk durması mesele ki epey düzeldi birde ellerini yumruk yapıyor önünde bazen sanırım onu kasılma olarak yorumladı son gittiğimiz doktor fizik tedaviye gidiyor musunuz dedi bence üşüdü o yüzden yaptı :/
Hareketleri ve tepkilerinden bahsetti mesela 4 aylık bebek kendini dondurebiliormus yuzustune Yatınca itttirebiilyormus kendini ve kaldırabiliyormuşCanim cok gecmis olsun insallah guzel.sonuclar alirsiniz. Bebeciginin hic birseyi yoktur. Gerilim.derken nasil. Biseyden bahsetti
Hareketleri ve tepkilerinden bahsetti mesela 4 aylık bebek kendini dondurebiliormus yuzustune Yatınca itttirebiilyormus kendini ve kaldırabiliyormuş
Biz kalça çıkık diye 2 aydan itibaren hiç yüzüstü bırakmadık mi bebeği kendini kaldiramamasi normal geliyordu bana şimdi destekli oturtemayı denedik sadece sırtta minder var şükür dimdik duruyor çocuk bandaj çıkardık. Bandaj takılıyken omuza bacakların yükü bindiği için kafası sürekli sallanıyordu Bandaj çıkınca rahatladı ve dümdüz duruyor ya ben anlatamıyorum yada onlar doğru olanı söylüyor çok sağol canım
Doğumda nefessiz kaldı yoğun bakımda yattı 8 gün bu yüzden beyin hasar görmüş olabilir dediler 3. Aydan sonra gidin dedilerCanım ben son yazdıklarını okudum ama başını kaçırdım neden nöroloğa gitmiştiniz?
Anladım canım her bebeği götürmek mi gerekiyo gözden kaçırmayalım diye sordum benim bebeğimde senin yazdığın şeyleri yapıyo çünkü ama yazdıklarına bakılırsa maşallahı var bebişinin.O etrafla ilgilenmesi de ay gelişiminden dolayı bazen benimkide konuştuğumda etrafta başka şeylere bakıyo bana yüzünü çevirmiyo ilgisini ne çektiyse onunla ilgileniyo.Doğumda nefessiz kaldı yoğun bakımda yattı 8 gün bu yüzden beyin hasar görmüş olabilir dediler 3. Aydan sonra gidin dediler
herkese günaydın benim bebeğim üç ay 21 günlük oldu ama kilo problemi yaşıyoruz. Doktora gittik her hafta doktordayız.10 günde 70 gram almış. Bir sürü tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Gelişimi de gayet normal ayına göre. Bebeğim 3 kg 250 gram doğmuştu. Neredeyse dört aylık olmak üzere kilosu 5100 gr. Doktor en sonunda anti reflü mama verdi. Ama benim kız mamayı bir türlü içmiyor. Doktor mamayı emzirdikten sonra ver dedi. ama içmiyor. Önce de verdim yine içmedi ne yapsam bilmiyorum .
Bebeğin kilosu gayet normal değil mi niye kafaya taktiniz bunu benim bebeğim 2650 doğdu 3ay kontrolünde 4740 olmuştu küçük olmasına rağmen doktorumuz gayet normal mamaya gerek yok dediherkese günaydın benim bebeğim üç ay 21 günlük oldu ama kilo problemi yaşıyoruz. Doktora gittik her hafta doktordayız.10 günde 70 gram almış. Bir sürü tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Gelişimi de gayet normal ayına göre. Bebeğim 3 kg 250 gram doğmuştu. Neredeyse dört aylık olmak üzere kilosu 5100 gr. Doktor en sonunda anti reflü mama verdi. Ama benim kız mamayı bir türlü içmiyor. Doktor mamayı emzirdikten sonra ver dedi. ama içmiyor. Önce de verdim yine içmedi ne yapsam bilmiyorum .
Yeni ve emxiren anneye edilecek e. Son laf ama Canım öyle,emek istememiştir belkiEşim ekmek çok yiyosun demeye başladı benim... bu arada sitenin yeni tasarımını beğenemedim
Gidicem kuzum. Allah şifa versin inşallah tez,zamanada size de.Saol canim sen yinede eklem agrilarini devamli suruyorsa hafife alma bi kan degerlerine baktir.Bazen romatizma gebelik sonrasida baslayabiluyormus Allah korusun.Cok zor bir hastalik yari engelli gibisin aksam yatip sabaha nerem agricak acaba diye yatiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?