2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bu arada seninki bronşiolit mi oldu geçmiş olsun.Biara bakamamıştm foruma
Teşekkür ederim canım. İki atak geçirdi, ilkinde 1aylıktı daha, hastanede yattık filan.. Çok şükür 3aylık oldu ama, 3aydan öncesi daha tehlikeliymiş bronşiolitte, şimdi ben de daha rahatım elhamdulillah

Aaa çok çok geçmiş olsun bidaha yaşanmasın inşallah ben konudan baya uzak kalmışım demek

LezzetliCipetpet canım siz maflor Damlayı günde kaç kere kullanıyorsunuz ? Doktor bize 2 kere dedi ama bana çok geldi daha da başlamadım vermeye rota aşısından sonra biraz süre geçsin istedim.
Canım biz rota yaptırmadık, belki rota aşısıyla ilgilidir daha fazla vermek. Kanlı kaka olunca benim de ablamın da çocuklarımıza rota yaptırmamıza izin vermedi.

İkimiz de günde 1kere 5damla veriyoruz ablamla. Korkma kötü bir şey değil zaten maflor, probiyotik

Valla ondan çok uyku ihtiyacım oluyor :)) ne kadar sürcek acaba ? Bitse bir an önce 2-3 gündür böyle Cumartesi akşamı başladı sanırım sebepsiz ağlamayla birlikte

Bebeğimin ateşi bazen 37.5 oluyor bu normal mi ?
Sonra kendiliginden düşüyor 36.5 a.
Aşı değil diş te değil. Niye bazen yükseliyor ?
Siz ölçüyor musunuz?

4 gün sonra 4 aylık olacağız artık yavaştan kucakta aoturtmaya başladım ama ben 5 dakika otursun deneyim demiştim çok sevdi hep oturtayım istiyor kendini öne atıyor hemen oturunca çok mutlu kızımda daha geç başlamıştım oturtmaya siz oturtuyor musunuz

Biz dr 4 ay 1 haftalığız biz de oturuyoruz canım kucakta

Kızlar bebeğim 4 aylık olacak ama sütüm yetmiyor artık siz neler yapıyorsunuz
Gece az gündüz çok emziriyorum şekerli tatlılar, petibor bisküvi , lokum ve bol su tuketiyorum bunları ne zaman az tuketsem benim sutum de yetmiyor.

Bir de nane ve maydanoz yemiyorum o süt kesiyor . Emzirenler uzak durmalı .

Bizde doktora gittik bugün kızlar. Çok şükür paşa 600 gr almış 6400gr olmuş. Anne sütü yetiyor demekki dedi doktormuz. Üstümden tonlarca yük kalktı nasıl hafifledim.. diğer ay 400 ve altı alırsa mama takviye ederiz çünkü ilgi alakaları dağılacak kg alımı azalacak dedi.
Normalde rotayı cuma günü yaptırıcaktık sağlık ocağında. Alın şimdi yapalım dedi orada yaptırdık hemen rotayıda.
Mutlu bi bebek dedi allaha bin şükür, algıları çok acık yanında tv telefon tablet ile ilgilenmeyin tv tablet izletmeyin dedi. Ki cdden aşırı derecede tv izliyo ve ben akrabamdan dolayı korkuyodum tvye odaklanmasından. Şükür babasıda duydu artık tvye baktırmaz :)
Önümüzdeki ay dişleri kaşınmaya başlayacak dedi maşallh sağlıklı dedi. Bizden haberler böyle :))

Masallah cnm oğluna sevindim senin adına mamadan kurtuldun. Emzirme düzenin nasıl ne sıklıkta emziriyorsun.

A Afra00 canım nasılsın? Yakında konuşamadık nasıl gidiyor? Kuzun nasıl?
Canım teşekkür ederim sorduğun için takipteyim sürekli ama yazmaya fırsat bulamıyorum. 1 buçuk aydır meme reddi yaşıyoruz. Aşamadığım lohusa depresyonun yanında bir türlü toparlayamadığım sağlığım üstüne tuz biber oldu meme reddi. Ha birkezde bebeğim ölümden döndü evde yalnızdım. Çok huysuz olduğu bir gün sonunda hiç görmediğim şekilde defalarca kustu ve dakikalarca nefessiz kaldı minicik yavrum. Benimse o an aklıma gelen tek şey bebeğimi ağlatırsam nefes almaya devam edebilir oldu ve poposunu sıkarak ağlattım. Çok şükür ki eşim ve ambulans gelmeden atlattık. Allah kimseye yaşatmasın.

Bu konuda buraya yazmak sizlerle fikir alışverişi yapmak istiyorum aslında ama bir türlü fırsat olmadı. Bebekler için ilkyardım konusunda sıfırmışım onu anladım. Bu yazı vesile olsun inşaAllah bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Geçenlerde soranlar olmuştu yazamadım. Bebeğim sadece uykuya geçişte ve uyurken emiyor onun dışında bırak memeyi görmeyi kucağımda emme pozisyonunda bile durmak istemiyordu. Benim ruh halim zaten bitik olduğundan bu süreç beni çok yıprattı. Oturup saatlerce bebeğimle ağlayıp eşimin işten gelmesini bekledik ki bizi sakinleştirsin diye. O kucağında uyutuyor ben öyle emziriyordum. Açlığı 8-9 saati buluyor meme istiyor ağzına alıyor ama devamı gelmiyordu kendini sıkarak ağlıyordu sürekli. Sütümü sağıp kaşıkla biberonla vermeyi denedim ama içmedi.
Benim bu süreçteki hatam bu durumun hiç geçmeyeceğini düşünüp bebeğe zaten emmeyecek diye yaklaşmak oldu. Aramızdaki bütün bağ koptu sandım... Kuzum benim stresimle daha çok geriliyormuş meğer. Kendimi biraz toparlayıp özverili Bi şekilde yaklaştım kızıma emmesede sakince teklif ettim. İyice yorup uykuya geçişte onun istemesini bekledim. Gece uykusunda ilk ay yaptığımız gibi iki saatte bir uyandırmadan emzirdim ki gündüz aç geziyordu çünkü. Velhasıl kızım 3 gündür kendi isteğiyle emmeye başladı Elhamdülillah. 600gr almış emmediği halde :)

Bende ne dertliymişim yahu iyiki sormuşsun:)

Yusuf paşanın kilo almasına çok sevindim kuzum bak gördün mü sen inandın ve oldu. Birdaha duymayayım sakın sütüm yetmiyor diye konuştuğunu. Bak beni hatırla o canım sütler boşa gittide emmedi kızım.

Masallah cnm oğluna sevindim senin adına mamadan kurtuldun. Emzirme düzenin nasıl ne sıklıkta emziriyorsun.
Düzenimiz yok kuzum ne zaman ağlasa ağlamaklı olsa emziryorum hemen. 1saat 1saat 15dkda bir emiyo. Çok şükür şuanlık kurtulduk gibi. Siz ne alemdesiniz?
Hayırdır canım neyin var geçmiş olsun?
Lohusalık sendromu çok çok betermiş ya, toparlayabildinmi bari biraz..
meme reddi çoğu bebekte oluyo canım ya bunla alakalı bol bol yazı okusaydın kşke. Şükür ki çözümü bulmuşsun çokta geç olmadan. Maşallah yinede güzel kilo almış kuzucuk.

Allha emanet ya verilmiş sadakanız varmış, bebek için ilk yardım videoları izle bol bol canım, ne olur ne olmaz. Benm ilk yardım sertifikam var ama o anın paniğiyle nolur hiç bilmiyorum rabbim yaşatmasın hiçbirimize.
Allah razı olsun hepiniz destek oldunuz, senin dualarınıda asla unutmam :)

Allah razı olsun canım.
Hamileliğimden bu yana panik atak krizlerim oluyor canım en son yaşadığımda eşimle tartışıyoruz çok ağladım nefes alamıyorum zannettim gerisini hatırlamıyorum bayılmamışım ama yaklaşık yarım saat bacaklarım kollarım tutmamış başım ve kollarımın uyuştuğunu söylemişim eşime. Gecenin 3ü içeride yatılı misafir var bebeğim uyuyor onun beşiğinin yanına yığılıp kalmışım. Eşim çok korkmuş birdaha tartışmak yok diyor:)) o günden beri başım ara ara uyuşuyor ve yüzümde bazı yerlerde uyuşukluk var. Henüz doktora gidemedim. Makat çatlağı var geçip geçip tekrar ediyor ağrısı beni bitiriyor. Hamileliğimden bu yana geçmeyen kalça ve bacak ağrım var. 10 yıldır hipofiz bezimde tümör ile yaşıyorum daha ne olsun dimi ama:) Rabbim kimseye yaşatmasın bu gü ümüzü aratmasın inşaAllah.

Lohusalık sendromu sanırım herkeste farklı şekilde ortaya çıkıyor. Ben bebeğime kimse dokunsun istemiyorum eşim dışında. Bu duygu beni çok yıpratıyor. Eşimin ailesi çok kalabalık ve her hafta görüşmek istiyorlar bebeği sevmek için. Birde bir türlü aşamadığım vesveseler var.doğumum çok çok zor oldu benim hala o anları silemiyorum aklımdan kendimi her boş bulduğumda o anlar aklıma geliyor. İnşaAllah bian önce atlatırım.

İlk Yardım bilgim var az buçuk ama o anda aklına gelmiyor insanın. Birde bebeğe yapılan müdahale büyük insana yapılan ile bir değil. O an bir soğukkanlılık oluyor insanda ama çünkü yalnızsın sen bişey yapmazsan bebeğin ölebilir tek amacım nefes alması oldu onun için ağlatmayı denedim ve işe yaradı çok şükür. İzliyorum canım hamileliğim de hiç aklıma gelmemişti bu konu ne kadar önemli aslında.

Çok geçmiş olsun canım okuyunca çok üzüldüm benzer bir durum benim de basima geldi şükür ki ben yalnız değildim o günden beri oğlumu yalnız bırakamıyorum yapışık ikiz gibiyiz :/ Rabbim kimseye yasatmasin çok kötü bisey. İnşallah bian evvel fırsat bulur doktora gidebilirsin diğer sıkıntılar için cnm ihmal etme.

Oğlum ilk 2 hafta kilo almadığı için tahlil yapılmıştı kakada gizli kan mukus bulundu ve lökosit değeri yuksekmis enfeksiyon yada alerji dendi. Antibiyotik şurup verdi ve bana süt diyeti verdi doktor 3 hafta diyet sonrası çocuk gastroenteroloji ye sevk etti. Ya çoklu gıda alerjisi var yada bağırsakta sorun. Ben diyeti bıraktım bugün normal besleniyorum. Randevu ayarlamaya çalışıyoruz bian evvel gitmemiz lazim. Bu geçen 1 ayda toplam 500 Gr almış oldu 4 cm kadar uzadı. Doktor faydası yok mamayı bırak dedi özel mama almıştık ama günde bazen 1 defa 60 cc veriyordum bazen vermiyordum oda toparlasin diye gerek olduğundan değil artık onuda vermicem. Bende gündüzleri devamlı emziriyorum gece hala alarm var 2 saatte bir emzirmeye calisiyorum ilk gece uykusuna yattığında ellemiyorum ama 4 saat uyumasına izin veriyorum onuda doktor dedi bölme diye gerçi alıştı artık kendiside uyanmaya başladı :/

Allah razı olsun canım. Amin Rabbim bütün kuzuları korusun can sağlığı versin. Ben o günden sonra kızım kusacak diye aklım çıkıyor daha dün boydan boya kusmuk içinde bıraktı beni aklım çıktı fışkırtarak kusunca sonra kahkahalarla temizlendik kızımla :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…