2 marka var. Biri 3 doz, biri 2 doz yapılıyor. 3 doz olanı uyguluyorum dedi biz de onu aldık. Anlattı yani bize. İlaç firması farklı sadece.Biz almadık, dr kendisi getirtiyordu. 155 aldı. Eczane de aynı fiyat demişti
Oylemi canim . Bizim var ozel igortamiz ama bilgim yoktu para ile aldik .Bu arada 340 tl gibi bir fiyati vardi yanlis hatirlamiorsam ama ozel sigorta rotayi da meningokokuda karsiliyor arkadaslar bilginiz olsun
Eğer buhar makinen yoksa bebek deterjanıyla yıkanmış bir havluyu çok sıkmadan Petek’in üstüne koy kurudukça ıslatırsın. Burnunu da tıkandıkça açmak lazım bir sayı yok. Ben serum fizyolojiği 1 mı bir burun deliğine, 1 ml diğer burun deliğine olacak şekilde sıkıyorum.zaten burun tıkanınca hemen nefes almaları değişiyor memeyi de ememiyor müdahale etmen gerektiğini anlıyorsun. İnşallah çok ilerlemeden kurtulursunuz.Canım bende buhar veriyorum burnunu temizliyorum odayı nasıl nemli tutuyorsun?
Günde kaç kere buhar verdin ve kaç kere burnuna sprey sıktın bunları da yazarsan çok sevinirim
Bizim doktorumuz da 1 yaşını bekleyip öyle yaptırmamızı söyledi. 1 yaştan önce çoklu doz yapılıyor ama 1 yaştan sonra tek doz yapılıyormuş iki türü de.Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
Evet maalesef biraz alerjik ve atopik bir bebeğim var. Kuruyemişleri kestim ama çok bir etkisini göremedim galiba tekrar tüketmeye başlayacağım. Haa bir de bunların yanında alerji sıkıntınız yoksa tahin helvasını da tüketebilirsin.Onları yiyorum canim aldırdım eşime.
Gida alerjiniz mi var?
Ben çok memnunum.Tabiki biraz ağır ama mutfağın çok dar değilse sıkıntı yaratmaz. Birde katlanıp duvarda dik durabiliyor bu sandalyeler işin bitince kenara koyabiliyorsunuz. Bebek eşyası işi biraz kişisel bir durum içine sinen istediğin şeyi almak lazım. Her bebek farklı birinin beğendiğini başka bebek hiç kullanamıyor. Onun için bir gidip gözünle görmeni içine sineni almanı tavsiye ederim pişman olmamak için.Memnunsun yani mama sandalyesinden? Cok mu ağır canim.
Bana da sağlık ocağındaki hemşire en fazla 6 aylık olana kadar yapılmalı bize eğitimlerde böyle öğrettiler dedi. İki aşı arası da 2 ay olmalı diyor. Biz de 3 ve 5 te yaptıracağız doktora soracağım 3. Dozu da yaptırın derse mecbur 6. Ayda yaptırırız.Doktorumuz 32.haftaya kadar yapılabiliyor dedi. 3.ayda yapıldı 5 ve 7 de yaparız muhtemelen, yine konuşuruz dedi. Neden sorun çıkardılar acaba?
Önemli olan koruyuculuğu, gerisi firma farkı...Etkileri aynı tabiSağlık ocaği 2 doz olanı yapıyoruz dedi bende doktoru aradım oda 2 doz olani yaptırın aynı etkiyi gösteriyor dedi öyle yaptik
Valla hiç sağlık ocağı ile bu konuda iletişime geçmedim, sormadım da.Öyleyse de 6 da yaptırırız zaten doktorumuz 4 hafta olması yeterli 2 aşı arasında demişti 2 ay olması gerektiğini şimdi sizden duydum.Bana da sağlık ocağındaki hemşire en fazla 6 aylık olana kadar yapılmalı bize eğitimlerde böyle öğrettiler dedi. İki aşı arası da 2 ay olmalı diyor. Biz de 3 ve 5 te yaptıracağız doktora soracağım 3. Dozu da yaptırın derse mecbur 6. Ayda yaptırırız.
Hangi sigortayı yaptırdın canım. Biz de araştırıyoruz bir türlü karar veremedik, yardımcı olur musun. Primi ne kadar ödüyorsunuz, muayeneleri ödüyor mu. Kusura bakma çok sordumBu arada 340 tl gibi bir fiyati vardi yanlis hatirlamiorsam ama ozel sigorta rotayi da meningokokuda karsiliyor arkadaslar bilginiz olsun
Gelmiş geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın senin dediğin herşeyi yapıyorum evi sürekli havalandırıyorum sürekli ellerimi yıkıyorum ama sürekli burnunu aspire ediyorum ama yok bir ay oldu hastaneden çıkalı nedense tıkanıklık devam öksürükte günde 4 5 kez en fazla evim rutubetli belki ondan böyle uzadı hiç bir yere gitmiyorum dr dışında bi geçen gün biri Doğum yaptı gitmek zorundaydım hem biraz hava alsın çocuk diyip gittim bizim de eşimden geçti grip birden bire ilerledi 8 gün yattık hastanede inş bizim de geçer ve bir daha yaşamayız inşÖncelikle geçmiş olsun. Ben bu grubun ilk hastanede yatanıyım, benden sonra 7-8 kişi daha bronşiolit tanısı ile hastanede yattı. Ama sanırım en uzun da yatan benim bebeğim oldu. Tam 9 gün yattık. Solunum sıkıntısı da varmış yatırdığımızda. 2-3 gün 5’ er dakika emzirebildim. Öksürük krizleri yaşıyordu, hiç bişey yapamıyordum her seferinde hemşireler müdahale ediyordu. Kesintisiz öksürüyor nefessiz kalıyor, bazen de aspire ediyorlardı burnunu, boğazını. Çok kötü günlerdi. Bizi hastaneden öksürüğü tamamen bitince taburcu ettiler. Doktor bu hastalığın tekrarlayabileceğini söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra burnumuz açık, öksürüğümüzse bir daha olmadı. Sadece hastaneden çıktığımız günden, geçen haftalara kadar balgamı vardı. Fakat doktor ilk haftalar bronşiolitten olabilceğini söyleyip sonraki zamanlarda “senin yediğin şeylerden dolayı” demeye başladı.
Kalabalıkta ve kapalı yerlerde bulunmamaya, evi sık sık havalandırmaya başladım. Başka da bişey yapmadım. Zaten bu hastalığın benden geçtiğini düşünüyorum. O dönem ben hastaydım ama bende öksürük yoktu. Bebeğimle doktor kontrolü dışında sadece 1 kez kahvaltı için dışarıda bulunmuştuk, memleketimizde yaşamadığımız için çok fazla gelenimiz gidenimizde olmamıştı. Doğrusu doktora göre “benim kızım da geçirdi bu hastalığı, kavanoza da koysan önüne geçemezsin” demişti. Ben yine de insan kalabalığının ya da kapalı alanda bulunmamanın faydası olduğunu düşünüyorum.
Bu kış zaten salgın çok fazla idi. Benim yattığım dönemde de bir çok bebeğe yatış vermişlerdi tabi biz en küçük hastaydık(sanırım 34-35 günlük falandı).
Çok çok teşekkür ederim cnmmsfyg Ella18 @LezzetliCipetpet S Sevdeeee1 ben cevap verdim, aynı hastalığı yaşayan arkadaşlarım da belki sana cevabını verir.
Valla ben almıştım yapıyordum hastanmadan önce yine grip oldu sonra ciğerlere indi bence bu salgından dolayı biri eve getirdi sizin malum her ilde bu illet mikrop var ve bebeklerin ciğerlerine iniyorHaa söylemeyi unutmuşum, bize doğumdan sonra “bebeğin burnunu açık tutun, her gün serum fizyolojik yapın” diyen olmadı. Biz de o vakte kadar bebeğin burnuna bakmadık. Bundan dolayı da olabileceğini düşünüyorum.
Çok saol cnm cvp için bizim ki yattı çıktık şükür ama hala öksürük burun tıkanıklığı devam dr normal dese bile ben pek inanmıyorum çünkü ilk bu hastalık başlamadan önce grip oldu burnu tıkandı gittik dr öksürük çoğalırsa gel dedi bizi yolladı anlatsaydı böyle tehlikeli bir hastalık olabileceğini ben her gün giderdim 3 gün sonra yavrum çok kötü oldu sürekli ağlıyordu nesef alması zorlandı ama öksürük çoğalmadı biz de anlamadık bir sıkıntı olduğunu sonra ölümden döndü kuZumCanım @rozahak etiketleyince fark ettim mesajını.Benim kızım da bronşiolit oldu ama biz hastaneye yatmadık. Evde buhar uygulattı bize. Solunum sıkıntısı yok, ciğerlere inmemiş dedi. Son kontrolde hırıltı yok keselim artık buharı gayet iyi dedi. Ara ara öksürüyor, hatta doktorun yanında da öksürdü. Bu reflü öksürüğü, bronşiolit ile alakası yok, siz geçirdiniz hastalığı dedi. Bu arada burda bir arkadaş yazmıştı kim hatırlamıyorum Allah ondan razı olsun. Bu aylardaki bebekte öksürük olmaz diye. Benimki öksürünce hemen götürdüm, başında yakaladık yani çok şükür
Konak için karbonatla zeytinyağını karıştırıp banyodan yarım saat önce sürüp bekletin saçında. Banyodan sonra da bebek fırçasıyla bolca tarayın geriye doğru veya dairesel hareketlerle. Benim oğlumda da çok fazla vardı bu şekilde geçirdim hatta kaşlarında bile vardı tarayarak temizledim.Evet evet Konak var bizde de naptıysam geçmedi o da aynı şekilde ... valla çok mutlu olurum siz kullanın Haberleşelim yine bu arada siz de öğretmensiniz sanırım Meslektaşız :)
Biri 4 biri 3 doz oldugu icin ona gore ayarliyorlar.bu arada buyuklerede yapiliyor yeni asi.kizima 28 ve 29.ay icin planladikSiz iki türünü de yaptırdınız mi? Biz 3.ayda rotayı yaptırdık, menenjit aşısıyla ilgili konuşmadık doktorumuzla. 5.ayda yaptırsak olur heralde. 4.ayda genel aşılar var çünkü o da eklenirse ağır gelebilir
Direkt eczaneden aldiniz sanirim doktora yazdirin sigortanizla anlasmali eczaneden alabilirsiniz. Sigortanizin ilac karsilio olmasi gerekir ancak.Oylemi canim . Bizim var ozel igortamiz ama bilgim yoktu para ile aldik .
Hangi sigortayı yaptırdın canım. Biz de araştırıyoruz bir türlü karar veremedik, yardımcı olur musun. Primi ne kadar ödüyorsunuz, muayeneleri ödüyor mu. Kusura bakma çok sordum
Allah korusun canım, kötü düşünme. Sen iyi güçlü ol ki bebeğinde iyi olsun. Hem onlar biz yetişkinlerden çok çok güçlüler. Benim kızımda da ara ara var öksürük takip ediyorum. Sen de takip et sıklaşırsa hemen git. Ya da şimdiden git muayene etsin bakalım dr. İçin rahatlar hemÇok saol cnm cvp için bizim ki yattı çıktık şükür ama hala öksürük burun tıkanıklığı devam dr normal dese bile ben pek inanmıyorum çünkü ilk bu hastalık başlamadan önce grip oldu burnu tıkandı gittik dr öksürük çoğalırsa gel dedi bizi yolladı anlatsaydı böyle tehlikeli bir hastalık olabileceğini ben her gün giderdim 3 gün sonra yavrum çok kötü oldu sürekli ağlıyordu nesef alması zorlandı ama öksürük çoğalmadı biz de anlamadık bir sıkıntı olduğunu sonra ölümden döndü kuZumAllah’a hamdolsun ki şimdi yanımda evimizdeyiz ama öyle gözüm korkmuş ki geçmemiş olması ve tekrar etme endişesi beni yiyip bitiriyor elimde değil çok üzüldüm kolay toparlanamıyorum
Biz özel muayenehaneye gidiyoruz bir konuşayım bakalım ona göre yaptıralım biz de. Bi ihtiyaç olduğunda gittiğimiz hastane var oraya da sorayım. Çok teşekkür ederimDirekt eczaneden aldiniz sanirim doktora yazdirin sigortanizla anlasmali eczaneden alabilirsiniz. Sigortanizin ilac karsilio olmasi gerekir ancak.
Bizim.babanin is yerinden policesi vardi ona ilave ettirdik. Oglumunda ayni allianz sigorta. Soyle ki gittiginiz hastanin sigortalar ile olan anlasmalarini ogrenin. En karlisi hangisi ise onu yaptirin. Bizim.gittigimiz hastanenin alllianza ozel indirimi var mesela. Birde muyane karsilasin istiyorsaniz yatarak + ayakta tedavi modulu secmelisiniz. Ve ilaci da ekletin bence. Yalniz 18 yas alti cocuklar direkt sigortalanamiyor. Mutlaka ya anne ya babanin uzerinden sigorta yapilmali yani 2 kisilik sigorta parasi odemeniz gerekior. Policeye belli bir limit belirliyorsunuz. Yatarak zaten sinirsiz oluor. Ancak muayaneler icin min. 1500 tllik police yaptirabiliosinuz allianzda digerleri nasildir bilmiorum. Atiyorum hastanede muyane her aldiginiz provizyonda ( ilac yada muyane ) policenizin limitinden dusuyor. Hastanenizin muayene ucretine gore bi police limiti belirleyebilirsiniz bide yaptiracaginiz ozel asilara gore. Onun disinda sgk nin odemedigi bazi seyleri de oduyor mesela serum fizyolojikleri devlet karsilamiyor ama allianz karsiliyor yatarak tedavinin 100 de yüzünü ayakta tedavi ve ilacin yizde 80 ini karsiliyor eger gittiginiz hastane ile ekstra bi anlasmalari yok ise boyle. Bizim gittigimiz hastanede sgk anlasmasi yok. Muayene ucreti 530 tl allianz indirimi ile once 222 tlye dusuo o ucret uzerinden provizyon alinio 45 tl oduyoruz. Muayene icin. Bende biraz karisik anlattim galiba. Aklina takilan bisey olursa sorabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?