Merhaba kaderdaşlarım 4 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk yılında eşimin azosperm olduğunu öğrendik. Yani sperm sayısı sıfırdı. Hiç sperm hücresi görülmüyordu. Üroloji doktorumuz sorunun neden kaynaklandığını bulmak amacıyla Y kromozom testine,hormon testlerine,genetik testlere tabi tuttu. Herşey yolundaydı. Sorun küçükken geçirdiği ateşli kabakulaktan veya aldığı bir darbeden kaynaklanabileceğini veya varikoselden olduğunu öngördü. Veee varikosel ameliyatı için gün verdi. Ameliyattan 3 ay sonra bir daha sperm testi verdik sonuç yine 0’dı. Bu sefer 3 aylık bir ilaç kullanımına geçtik. Soerm güçlendirici Aminoasit bazlı bir tür bitkisel tablet. Ama sonuç yine aynı. Doktorumuz artık ne yaparsak yapalım herşeyin hava civa olduğunu yüzümüze baka baka söyledi. Tek çaremiz kalmıştı. MİKROTESE ameliyatı. Günlerce dua ettik bu ameliyatla sperm bulunsun çocuklarımızın olma olasılığı artsın diye. Eşim ameliyat oldu ve biz 10 günlük bir patoloji trafiğine takıldık. Evet çok zor günlerdi ama sonunda doktorumuz bize kaç sperm bulunduğunu açıklayacaktı. 7 adet bulundu dediğinde boynuna atlayacaktık eşimle. Çok şükür ki rabbim bi kapı açmıştı bize. Bundan sonra hemen tüp bebek kliniğine gidip başvuru yaptık. Benim test sonuçlarım Rahim filmim hsg derken başlamıştık şimdi. Adetimin 21.günü yumurta büyütücü gonadotrapin içerikli iğneler vurulmaya başladım. 3 hafta kadar sonra yumurtalarım toplandı. 6 yumurtam toplanmış 5 i döllenmişti. Çok şükür artık kader gülmeye başlamıştı bize de.3 gün sonra transfer işlemi yapıldı. GEriye kalan 4 ü donduruldu. Şimdi hamilelik testi için gün sayıyoruz. Kaldı 7 gün . Sabırsızlıkla beklemek nasıl bir olay an ve an yaşıyoruz. Buda benim hikayem. Aynı durumda olan arkadaşlarımıza bi ışık olur umarım.