2018 Ekim Anneleri

Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım
Ben dr a gittiğimde 5+3 dedi dr ve göründü canım
Bi sıkıntı yoktur zaten bi problem olsa söylerdi dr

İyi aksamlar kızlar bı Ekim annesi daha geldi :) biz henüz keseyi göremedik salı günü tekrar gideceğiz bakalım bu sefer gözükecek mi kese.kac haftalıkken gözüküyor bu arada ?
Hoşgeldin canım
Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah
5+3te göründü benim

Merhaba
İyiyiz çok şükür benim de sabah biraz bulantım oldu şuan yok ama belim ağrıyor sizde de var mı

evet canım oturdugum yerden kalkarken zorlanıyorum bazen
arastırmalarıma göre normalmiş :)

Tebrik ederim canim.Saglikla gelsin
Ben hic kan testi yaptirmadim . Idrar testinde gordum.5 gun once adet olmaliydim.Bir kizim var.Biraz buyusun de keseyi gormeye giderim ins.

Tebrik ederim canim.Saglikla gelsin
Ben hic kan testi yaptirmadim . Idrar testinde gordum.5 gun once adet olmaliydim.Bir kizim var.Biraz buyusun de keseyi gormeye giderim ins.
Canım sen tecrübeliymişsin ilk olunca tabi dahadbi heyecanlı oluyor insan :)

Hoşbuldum canım
İnşalllah sağlıkla kucağına alırsın miniğini
Çok sevindim canım
Cok sevindim canim allahim hayirlisiyla kucaginada almayi nasip etsin annesi.. dis gebeligin nekadar kotu oldugunu ben 4disgebelik yasamis biri olarak cok cok iyi birilim allah dusmanima bile yasatmasin..

Kızlar birşey soracağım nasıl besleniyorsunuz? Özellikle tecrubeli annelerden cevap bekliyorum. Mesela ben tatlıya cok düskünüm ve hergün yiyorum internete bakacak olursak herşey tehlikeli siz nasıl besleniyorsunuz merak ettim. Bir de çay kahve yok ya çok zorlanıyorum onun yerine içtiğiniz bir içecek var mı

Kafein tuketmiyorum cok sekerli tatlı ,unlu mamullerden uzak duruyorum ,protein ,kalsiyum,potasyum,magnezzyum açısından gerekli besinleri yiyorum.gunde iki yumurta,kahvaltıda süt,,sabah ve akşam ceviz,marul yiyorum ,fast food yiyeceklerden,asitli içeceklerden uzak kalmaya çalışıyorum

merhaba hanımlar :) nasılsınız?
bebişler nasıl?
bugün hafif bulantılarım oluyor belki de çok yediğimdendir :)

Benim açkende oluyor.Tokkende bi vurup geçiyor.Galiba olacaksa oluyor :)

İyi aksamlar kızlar bı Ekim annesi daha geldi :) biz henüz keseyi göremedik salı günü tekrar gideceğiz bakalım bu sefer gözükecek mi kese.kac haftalıkken gözüküyor bu arada ?

Canim benim sat 28 Aralik ama batta 28 Aralik
Yani 28 gunde bir adet olan birine gore haftam sata hesapla daha kucuk oluyor aslinda.Yumurtlama zamanini ve yerlesmeyi buyumeyi dusununce.
Yani buna gore 4+5im.
Bugun doktor 4-5 haftalık,kese 7mm gayet normal hersey dedi❤ cok sukur.

Canım,canın bazı seyleri daha fazla isteyebilir.Her zaman evet saglikli seylerde olmayabilir ama onemli olan nefsini köreltip tadina bakip dozunda birakman.
Yani canin pasta ister ama 3 dilim istemez,1 dilim yeter gb :)))))
Allah korusun gebelik sekeri sonrasinda zorlayici birsey daha cok stres.
O yuzden dikkatli olmakta,mevsim meyve sebzelerini mumkun oldugunca sofrayi cesitlendirerek kullanmakta fayda var.
Yani hic sut ve sut urunleri tuketemeyen annelerde var o yuzden biseyi yiyemiyorsun fln dye kendini suclama

Bide bunlara dikkat ettikce ufaklik dogdugunda daha yatkin olursun kolaylik olur.

Şuan üçüncüye hamile olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, ilk aylarda beslenmiyorum. adet gecikmemden bi hafta geçtikten sonra başlıyo bulantilar. Oğlumda bulantilardan sonra deliler gibi yiyip dorduncu aydan sonra 22 kg almıştım. Ve resmen plates topu etrafta geziniyodum. Oğlum 41 haftalıkken 3350 Gr doğdu. Yani yediğim hiç bişey çocuğa gitmemişti. Çünkü sağlıklı beslenmemistim. Abur cubur çok yiyodum. Kızım 38. Haftanın bitimine doğru doğdu ve toplamda 14 kg aldım. Iştah eksikliğim ve peşinden koştuğum bi bebeğim olduğu için fazla kilo almadım. Yediğim şeylerin genelde sağlıklı seyler olmasına dikkat ettim. Şimdi üçüncü hamileliğim. Doğal olarak şeker riskim daha çok. Bulantı haftaları geçtikten sonra undan şekerden ve mümkün oldukça paketlenmiş çoğu üründen uzak kalmaya çalışacağım. Hem benim için hem bebeğim ya da bebeklerim için. :))

Bu arada kızım 2880 doğdu. Ama oğlumla aynı hafta dogsaydi kesinlikle daha kilolu dogardi diye düşünüyorum.

Ne kadar güzel anlatmışsınız ama ben cok mu tatlı yiyorum acaba yaa özendirmek gibi olmasın da mesela günde toplam üç dilim baklava biraz da dondurma çok mu günlük acaba yaaaaaaaa hergün yediğimde vicdan azabı çekiyorum ama gene de yemeden duramıyorum bide limon onu da canım cok cekiyor. Onun dısında kahvaltımı aksam yemeğimi falan olması gerektiği gibi yiyorum ama şu tatlı olayı cok mu sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…