2018 Ekim Anneleri

Sabahtan akşama kadar ve bütün gece memede mi? Bıraktırmayı düşünenler bu sebepten düşünüyor.

Geçmiş olsun. Üzüldüm. Allah şifa versin, dermansız dert değil şükür ki.

yavaş yavaş 2 kelime söylemeye başladı ama tam anlamlı değil akicida değil ama ona da şükür çoğunlukla i ihh ve hihiyla geçiriyor :) işine geldiği zamanda bi kere söylediğim şeyi söylüyor işine gelmiyorsa kırk kere söylesemde soylemiyor

Ah minik kuzum kıyamam ben ona hala çok minikler insanın içi gidiyor.. neyse ki uzun sürmemiş ayrılık. Rabbim bir daha ayırmasın sizi

B Bir mucize
19 aylikken yani Mayıs ayında bıraktırdım. İsteğim 2 yaşına kadar dolu dolu, talep ederse devamda ederim çünkü karın doyurmak değil çocuğun ruhuna işlemek diyordum. Nitekim olumsuz yanları şuydu; işe gittiğim için sabah emzirip uykusuna devam ettiriyordum ve ben akşam gelene kadar hiçbir şey yemiyormuş anneanne dede babaanne bakıyor bizde dönüşümlü günlerde 1 2 lokma harici yemiyor bu da uykusunu ve keyfini etkiliyor diyorlardı ben gelince daha apt dan memee memeeee diye bağırıyordu :) e zaten Eylül öyle çok iştahlı değil biliyosun konuşmuştuk. Araştırdım okudum evet kademeli bıraktırmak ikimiz içinde en iyisi. Birde Mayıs ayında pandemi olunca tümüyle evde oldum daha çok sardı memeye.. Gün içinde kafasını dağıttım oyunlarla atıştırmalıklarla. Gecede babadan destek aldım mesela 3 4 kez kalkıyordu bunu önce 2 emzirmeye düşürdüm ve ben 1 ay kdr salonda yattım kokumu almasın diye. Ama her fırsatta 'sen artık büyüdün bak koşuyorsun zıplıyorsun oyunlar oynayıp bizim gibi yemek yiyorsun sanırım artk sütün tadı bozulacak' msjı verdim hatta bebeklik fotolarını çok gösterdim o dönem bak işte bebek eylül sadece süt içiyor ama sen büyüdün bak elma yiyorsun dişlerin var vs.. gün içi 1 e düşürdüm sonra azıcık sirke sürdüm bak tadı bozulmuş dedim öyle öyle bitirdik ama en zoru azaltma aşamasıydı o ağladı ben ağladım (

oyuncaklar araları nasıl miniklerin? yani malum evdeler bu dönemde dikkat ederek çıkartıyoruz, gelişimlerine katkıda bulunacak oyuncak arıyorum ama?

Sabahtan akşama kadar ve bütün gece memede mi? Bıraktırmayı düşünenler bu sebepten düşünüyor.
Yok canim dedim ya rahatsiz edecek durumda degil meme olayi oyle olsa ben de biraktirmak isterdim, gunduz maksimum 5-6 kez gece emmesi ise az oluyor, haftada bir iki gece bir uyaniyor 3-4 saat uyumuyor o sirada belki uyur diye veriyorum ama o meme talep ettigi icin degil bir umut uyur diye ben veriyorum ama kesmiyor illa oyun oynicaz gecenin ucunde

S saglik35 canim cok cok gecmis olsun, emzirme olayino dusunup uzme kendini. Bak bu yasina kadar guzelce saglikla emzirdin, oncelin senin sagligin. Vardir bunda da bir hayir

Bizimki de bu aralar daha çok bağlı memeye de bana da. Gece kaç kez uyanıp yanıma gelip beni yatağına goturuyo elinde de yastık yanında uyuyunca daha az uyaniyo, yanında olmazsamm sürekli kaliyo, uyuyo zannediyorum yatağa geçiyorum o an kaliyo. Gündüzleri de uyuduktan bir saat sonra uyanıp memeyle kestiriyo. Ben de bırakayım diyordum ama Corona ya karşı anne sütü çok etkiliymis o yüzden devam edeyim diyorum şimdilik marta kadar.
Grip aşısı da yaptırmayı düşünüyoruz anne baba bugraya da. Doktor önerisiyle

Çok çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın, evlatlarimizla ve sağlığımızla sinamasin bizleri. Moralini yüksek tut canım Allah yardımcın olsun

Önceden varmiydi tiroid sonradan mı yeni mı cikti

Önceden varmiydi tiroid sonradan mı yeni mı cikti
Gebeliktem önce sadece tiroid antikorları yüksekti gebelikte takip ettirdim son 2 ay euthyrox kullandım değer sınırda diye ama bu hipotiroitti sonra normaldi değer kullanmadım şimdi hipertiroid anlamadım çarşamba endokrin doktoruna gideceğim o açıklar herhalde.

Bıraköayın keyfini çıkarın şimdi emziren anne fotoğrafı görsem gözüm doluyor. Bu hormonlar beni ne hale getirdi ikinizinde hazır olması önemli biz sağlık sebebiyle mecbur bıraktık. Bıraktık diyorum çünkü ben hala alışamadım 5 gün bitti hala memeyi seviyor öpüyor ham diyor emmek istiyor oyunla dağıtmaya çalışıyorum ama zor gerçekten ama bu konuda herhese kolaylık diliyorum

S saglik35 canim cok cok gecmis olsun, emzirme olayino dusunup uzme kendini. Bak bu yasina kadar guzelce saglikla emzirdin, oncelin senin sagligin. Vardir bunda da bir hayir
Sağlıklı olmazsam yanında olamam bunu düşünüyorum sürekli şükrediyorum yanımda sağlıklı diye hamilelikten beter duygusal oldum hem hormonlar hem ilaçların yan etkisi.

Yanında daha iyi uyuyorsa ne mutlu. Bizde tam tersi, tek yattığı zaman en azından 3 saat uyuyor. yanında ben olunca saat başı kalkıyor. ama şimdilik yatağı yok, ben de yatak odasında tekim, yanımda yatıyor..
Dişleri çıksın, kışı atlatalım, deneriz bırakmayı
Ben rutinin dışında aşı düşünmüyorum. Elimden gelse toptan red yapıcam da, bizim sorumlu ebemiz çok tripli. Kadından korkuma reddedemiyorum.. Aile hekimiyle bir olup beynimi yerler garanti...

Hanımlar nasılsınız kızım 2 gecedir kusuyor başka bişey yok bu ortamda doktora Da gitmek istemiyorum tavsiye edeceğiniz bişey var mı emiyor bu arada hala çok su içmek istiyor ama içince direk çıkarıyor ne yapacağımı bilemedim

çok geçmiş olsun mevsim geçişi mi etkiledi bu çocukları bilmiyorum ayaklarını limonla ovmak iyi geliyor bide ıhlamur verebilirsin Elma kabukları ile birlikte kaynatıp rabbim şifa versin kuzulara
Teşekkür ederim.
Size de geçmiş olsun. Kusma durumu uzun sürerse doktora götürmekte fayda var. Veya telefonu varsa mesaj atmak yararlı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…