2018 Ekim Anneleri

Kızım da bırakmaya niyetli değil, ben de kışa kadar emmesi taraftarıyım. Sadece azaltsın istiyorum ama uygulamaya geçemedik. Çok düşkün memeye, sabrediyorum. Hiç bir şekilde dikkati dağılmıyor.
Gece yanında yatmasam bu kadar uyanmaz mı acaba diyorum.. sabaha kadar kaç kere emdi sayamadım

Çok teşekkür ederim inşallah en güzel şekilde olur bana en zoru bu geldi
Ben odayı da ayırmayı düşündüğüm için yanımıza tekrar park yatağını koydum al koy al koy zor geldi bana ☺ ama zor gelse de pes etmedim emzirip yatağına koyuyorum tekrar .. Yani tüm arkadaşlarım bana her şey hikaye en zoru tuvalet eğitimi dedi bence en zor meme bıraktırma yani çok değişik bir şey kendim daha çok üzülüyorum

İzmir'de tıp fakültesinde doğum yaptım 2.5 yaşına kadar mutlaka emzirin dediler

Garip bir ayrılık gibi, birliktesin ama sanki keşime karşılığı ayrılık. Bu kadar emdiğine şükür tabii amaç az daha emsin demek değil kesinlikle ama bunca zamanın maneviyatıda çok kuvvetli bir hal.
Ben büyüğünde ağladığımı biliyorum :) özellikle 3 gün ayrı bir zordu.
Ben emzirmeyi hep cok sevdim ilkinde de, şimdi de. Bir de o tekmeleri

Çocuktan cocuga degişir muhtemelern ama, 17-18 aylıktı bıraktıgında.. ggündüz sürekli oyun ve bir seyler yedirmekle geçmişti. Açlık hissetmedigi ve oyun oynadıgı için istemedi memeyi. Gece bir süre daha devam etti, tok yatınca az uyanmaya başladı, uyanınca da su vs verdim. Sonra öyle devam etti istemedi memeyi..
Ama şimdi istiyor bu kardeşin, öbürünü de bana ver diyor.. Vicdanım sızlıyor hakkını yemiş gibiyim..

Ah o tekmeler, en sevdigim. Şimdiden özledim bi daha mı doğursam

Kimi kaynaklarda da
sen nasıl bıraktırdın? Konuşarak mı? Anlatsan a.

Geçen sene simiti taktırmadı bu senede kolluğu istemezse diye uygun bir şey alalım dedim bende ama eşim biraz değişik bu konularda pek uzlaşamıyoruz
ben yaz basında almıstım 250 tl ye yakındı ama bence hakkını verdi.1 gün yanımıza almadan gitmisiz normal kolluk aldım yuzemedı onunla.kolluk cok guzel havada tutuyor cocukda ayrı bır ozguvenle senden bağımsız yüzebiliyor.

Çok zor geçen 2 gün. Pazar sabah erkrn kalkıp kahvaltı yaptık. Tam kızımı uyuttum bende biraz uzanayım dedim ama inanılmaz bir çarpıntı ha geçer ga geçer derken kalp hastanesine gittik nabız olmuş neredeyse çıkacak yerinden 24 saat yoğum bakımında kalış. B6 arada kızım aklıkda hep nw zormuşevlat büyütme. Sebeo tiroid sanırım qma h
Kesinlikle emzirme dediler. Emeeek uyuyam memeci çocuk çok xor uyudu

Tatil mi!! O ne ki biri göğsümde biri dizimde, öbür memeyi ona vermemi bekliyor..

ahaaa biz 18 ay arasi bebislerin bende. büyüğü 1 yaşını doldurunca birakiverdi. kardeşi olunca bi bakakaldı bende cagirdim geldi öptü geri gitti bende sağıp veriyorum günde bir kez. dediğin gibi vicdanımı rahatlatiyorum. bi de virüs felan bağışıklığı güçlü olsun dedim

Merhaba arkadaşlar myminibaby kolluk kullananlar nerden aldınız 250 tl idi trendyolda şuan 600 görünüyor
Ben gecen yaz almistim 200civari birseydi ama biz anabelgunes gibi hakkini veremedik, bizimki simit asla kabul etmedi(swimtrainer kullanmistik) kollugu da 5-10dk takip cikartti hep. Kosa kosa havuza atliyor, denizde derinlere kosuyor boguluyor tutup cikartiyoruz kahkalarla guluyor, agzi yuzu sisiyir umrunda degil, bizimki de boyle bir manyak iste. Oyuzden once normal kolluk dene bence baktin seviyor myminibaby alirsin. Gerci ikisi farklidir birini kabul edip birini reddedebilir ama en azindan bir fikir olur sana
Mrb bebek için de kurutma makinesini kullaniyor msnz? Ilk dönemlerde de kullandnz mi sonrasında ütü yaptınız mı?
Ben hicbir zaman utu yapmadim, hastane cikisini bile utulemedim, hep kurutma makinasi, zaten kurutma makinasina alistigimiz icin kiyafetlerin asarak kurumasindan hoslanmiyorum, kokuyor gibi geliyor ve yumusatici kullanmadigim icin cok sert oluyor. Kurutmaya at sen, icin rahat etmese uzerine de utulersin.

Meme biraktirmadan bahsetmissiniz, hic biraktirma gibi bir dusuncem yok, kendisi ne zaman birakirsa o zaman biraksin. Ister 3 ister 4. Cevremde az da olsa buna tepki gosteren insanlar oluyor ama onceligim benim ve bebegimin(hala bebek demek komik oluyor ama cocuk diyemiyorum bir turlu) hisleri. Ikimizde boyle cok mutluyuz(beni rahatsiz eden bir durum olustugunda ben de biraktirma cabasi icerisinde olurum elbette o ayri) Okudugum kadariyla ise zarari degil faydasi var. zaten faydasinda degilim, ruhsal ve fiziksel anlamda zarari olmasin yeter bana.

çok geçmiş olsun canım, benim de en büyük korkum bana bişey olursa evlatlarıma ne olur
kızım da emerek uyuyor 14 aydır, emziği bırakalı. öyle bi hal aldı ki, günden güne daha çok bağlanıyor memeye.. gece emzirmeyi de bu yüzden kesemiyorum, sakinleşmiyor memeye gelmeden, uykusu dağılıyor iyice...

peki ne kadar süre emmeyecek? bıraktınız mı tamamen?

Ben hicbir zaman utu yapmadim, hastane cikisini bile utulemedim, hep kurutma makinasi, zaten kurutma makinasina alistigimiz icin kiyafetlerin asarak kurumasindan hoslanmiyorum, kokuyor gibi geliyor ve yumusatici kullanmadigim icin cok sert oluyor.
Çamaşırların güneş görmeden kuruması çok da sağlıklı değilmiş gülüm. Yani havalandırmak, güneşe maruz bırakmak önemli. Sen yine makinede kurut, çıkarınca 10 dk bile olsa güneşte havalandır. Doktor Güneşin şifalı ışınları değsin çamaşırlara

İlacı en az 3 hafta kullanmam gerekiyor. Sonrw kontrol. Kardiyoluğun verdiği ilaç alternatifiyle o tarafı zor da olsa hallettim ama tiroid ilacımişi bozdu hipertiroidmiş hipo olsa daha kolaydı. Tamamen bırakmak zorunda kaldım çok sordum doktorlara ama emzirirken kullanabileceğim bir ilaç yok birde günde 4defa içiyorum. Emzirmek ikimiz için de çok büyük keyifti çevremdeki herkes laf etsede en az 30aya tamamlamak istiyordum gece memede uyuyup çok sık uyansada ama şartlar nasip ederse dedim sağlık etmedi.
Meme diye bağıra bağıra ağlaması mı benim yüreğimin parçalanması mı kucağımdan saniye inmenesi mi birde belim tutuk ayakta zor duruyorum kucağımda olumca çok zor yürüdüm ama anne yüreği çok özlemiştim göğsümün sızım sızım sızlaması hele ağladıkça. Açtırıp seviyor gıdıklıyor. Bırakmak aklımın ucundan geçmezdi hele böylesi aniden. Doktorlar bizim için anne sağlığı önemli neredeyse 2 yaşında diyor kimse anlamıyor sözde moral veriyorlar. Hastanedeyken tahmin ettiğim gibi 24 saat ağlamış uyumamış eve geldiğimde sızıp kalmış için için ağladığını görünce kalbim parçalandı. Allah hiçbir ana baba evladı ayırmasın. Çok şükür yanındayım o da benim yanımda sağlıklıyız çok şükür tek dayanağım..

Bazen atlasa ben kımın sen kımsın dıye soruyoruz sen kımsın dıye sordugunda bebek değilim diyo :)hiç öyle bişeyde söylemedım ama nerden buldu düşündü bilmıyorum ama cok tatlı oluyo

S saglik35 gecmis olsun Allah sifa versin.sen de bebegin de emzirmeyi sevdiginiz icin zor gelicek sanirim.ama bu da bi donem belki 30aya geldiginde de yine zor olacakti cok seviyorsaniz.
VosVos35 bizimki de 5 aylik olana kadar emzik emdi.sonra birakti.isaret ve orta parmaklarini emiyor 5 ayliktan beri.surekli degil uykuya geciste ya da mayistiginda cani sikildiginda.bakalim nasil birakacak.
D dooris123 ben bu evime tasindigimdan beri yani 2 sene olacak camasirlari balkondaki camasir ipine asmayi guneste kurutmayi cok seviyorum.bir yandan yan binadaki komsularla konusuyorum.hic yasamamistim boyle bisey bu yasima kadar
anabelgunes konusmamasina bir zamanlar uzuluyordun di mi.bak ne guzel konusuyormus simdi cok akillilar masallah.bizimki de babacim ise gidiyo diye bagira bagira kosturuyo evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…