2018 Ekim Anneleri

Bizimki artık eline telefon versek bile ilgilenmiyor. Atıveriyor. Neyi kaçırırsak o değerli oluyor. İlk başta telefonu çok sakladık. İlla istiyordu. Şimdi ortada telefonlar. Umrumda değil. Bazen alıp getiriyo bize dede avoo diyor. Dedeyi görüntülü arıyoruz. Onda da ekrana bakmıyor. Akrobasi yapıyor. İnsanları yüzünü göreyim kızım diye yalvartıyor. Telefonu kapatınca da dedem dedem diye ağlıyor.

Yarin marketler acikmis ilk is lahana almak olucak zaten hey allahim tamda yasakli gunlere denk geldi Buzluga koymamaym demi? Sabaha kadar kaliyor mu goguste?
İnternette de bir bak istersen canım ben buzdolabı kısmı diye hatırlıyorum geceden sabaha koymuştum o zamanlar. Sen internette yazanlara göre hareket edersin. Onun ağrısı çok fena oluyor hatta süt ateşi bile yapabiliyor. Lahanayı keşfedene kadar iki gün bütün vücudum dökülmüştü nasıl işse kendime gelememiştim sonra o iyi gelmişti de ayağa kalkmıştım

Onuda denedim olmadı konuştum olmadı dikkatini dağıtıyorum bir şekilde unutturuyorum ama sonra başa sarıyoruz doğru düzgün fotoğraf çektirmez birisinin elinde bile görse yetiyor atıyor kendini yerlere telefonu karıştırmayı çok seviyor inşallah zamanla azalır bu isteği, bakıyorum çoğuçocuk ilgilenmiyor bile annenin elindeki telefonla her çocuk aynı değil işte
Görüntülü konuşmalarda keremde öyle hiç tepkisiz bir kaç dk bakıyor sonra telefonu bana verin diye ağlamaya başlıyor
Bu arada nilitoya sosyal mesafeden öpücük gönderiyorum

Bence de her çocuk farklı. Geçende yani koronadan önce kuzenime gittiğimizde onun çok bibloları var hepsini topladım yukarılara koydum. Yengem ordan bana yanlış yapıyorsun bilmemne bişeyler dedi. Abooov kadına bi çemkirdim bi çemkirdim. Sonra da hiç üzülmedim içim soğudu. Kimi çocuk da öyle şeyleri ellemez. Benimki züccaciyeci olacak herhalde. Kırılacak eşya eksperi.

bu arada, ağlamıyorum. Gözüme bir şey kaçtı. Salonda oynarken çocuk kendi kendine uyudu ya....

Geceleri nasıl geciyo emzirmeden? Biraz bahseder misin

Canim bizde ayniyiz calisirken bir kac sefer wc ye gidebilmek icin youtube acmistim ama daha ufak anlamaz demistim bez degisiminde de kendi videolarini aciyordum geri almam cok kolay oluyordu simdi tlf numda youtube ben sakliyorum o buluyor ama izletmiyorum yani cok zor durumdaysam aciyorum ama trt cocuga sardik bu ara cunku cocuk 2 aydir cikmiyor evde yapacak aktvite bi yere kadar evimizin onu park balkona cikardigimda kay kay diyor indir diyor cozumsuz kaldigim anlarda aciyorum ama karsisina gecip izlemiyor dolaniyor oynuyor ozellikle muzik ciktiginda oynuyor

Aaa nasil uyudu

Geceleri nasıl geciyo emzirmeden? Biraz bahseder misin

Canim artik oturmus emzirme saatleri vardi Eylulun 2-5 yada 1 bucuk 4 gibi sirf aliskanliktan uyandigi O saatlerde kalkiyor meme diyor 1-2 sefer ben ozellikle kucagima aliyorum bak ben buradayim bana saril mesaji vererek kucagimda ninni ve sallayarak uyutuyorum dun aksam 1,5 saat surdu bu surec tam 5 defa yatagina koyup kaldirdim koydugum anda uyandi ayni yenidogan halleri gibi Belim sirtim koptu tabi ama yani en az 2 hafta dayanicam onun icin zorlu bir surec cunku o yuzden nasil istiyorsa oyle uyusun diyorum

Elinle fazlasını al canım,tıkanıp acımaya baslarsa daha zor olur. Zaten 3 gün geçmiş sagsan bile, yine beklersin 2-3gün arayı aca aca biter. Sık olmadıgı için üretimde azalır.
Son günlerde kaç kereydi emerken? öyle düşün daha az talep

Ne mutlu
Ben bayaa ağlamıştım Sezen'de :)
yani öyle üzülmek vs değil ama çok garip bir his, onu hissetmek ilginç bir deneyimdi. Tabii kişiseldir böyle şeyler.
Ayrılık gibi de değil gibi de.
Biz memede çok oyun oynardık Sezen'le, şimdi Simay'lada öyleyiz. Bu kez daha kabullenmiş olurum muhtemelen ama yine de burulur içim, biliyorum :)

Neresini karıştırıyor? Ya mesela eline alınca siz gidiyorsanız onu bile kullanabilir cocuk. Dikkat cekmek, oyuna cevirmek gibi kastettiğim.Görüntülü konusmada o tutsun mesela.Taklit etmek istiyordur sizin gibi. Baska zaman aldıgında dedeyle konusurken diyerek alırsın örneğin.

E exelanss Maydonoz adacayı flnda bu aralar destek olur bir göz gezdir sütü etkileyenlere. Demler içersin mesela 2-3 gün. Dokunmayacak seyler

Telefonumda ekran kilidi var bnm bişy bulmuyor açamadığı için.
Müzik bizde ampul seklinde hoparlör var oturma odamın lambasıda 3lü sarkıt, birinde o takılı hem renkli, ondan açıyoruz şarkılarımızı.
Telefonu talep ettiği zaman bu süreçte görüntülü konusmalar o zaman verip, konusmayı kısa tutuyoruz zaten cocuklar cabuk sıkılıyor,biz sonra kendimiz normal konusuyoruz :)
Cocuklada alakalı tabii fıtrat sonucta, kosullarlada alakalı bi kere bile oyalanmak için verince onlar zaten öğrenmiş oluyorlar.
Cocuklarda ilk öğrendiği sey neyse onu değiştirmek daha zordur.
0-6 yaş en çok taklit, izlem. Yani yapmasını istemediğiniz, istediğiniz seyleri sizden görmesi en kolay yoldur.
Birazda cocuklar yani sürekli dürtmek, düzeltmek vs gereksiz :)

Valla benim kız sağolsun şifremi açmış galeriye girmiş instadan herkese fotosunu yollamış nasıl yaptı şaşkınız yani :)) bugünde annemi aramış ananeee diye bağırmasa haberim yok yani çok sorun etmiyorum arada kendi videolarını izliyoruz çok hoşuna gidiyor

Dun aksam yatmadan elimle sagdim biraz iyi oldu bu sabahta solugu markette aldim lahana aldim dolaba koydum 3 saatte bir degistirdim baya iyi geldi pessinus soyledi sagolsun 1-2 gun daha devam ederim lahanaya
Ben Hemen hemen 1 aydir kademeli azaltmaya baslamistim zaten artik gun icinde 1 kez ogle uykusu oncesinde emiyordu ama 24 saat bekleyince doldu baya cok sukur daha iyiyim cok tesekkur ederim

E exelanss Maydonoz adacayı flnda bu aralar destek olur bir göz gezdir sütü etkileyenlere. Demler içersin mesela 2-3 gün. Dokunmayacak seyler

Maydonozu hamileligin basindan 1-2 hafta oncesine kadar yemiyodum sutu azalttigini duyunca 1-2 haftadir yemeye basladim :) ama adacayi beni mahvediyor sersem ediyor

Kazaları geçen bebişlere geçmiş olsun Bizde bolcana düşüyoruz malesef. Her tarafı mor. Özellikle kafasını çok çarpıyor. 1 m yükseklikten düştü fayansa bacağı morardı kafası şişti koltuk kenarlarından düştü yüzü diğer koltuğun metal kısmına geldi yanağı morardı 2 haftaya yakındır geçmedi. Kendi sandalyesinden Masaya çıkmaya çalışıRken kaşını vurdu köşeye mosmor oldu. Yüzü harita gibi oldu.birarada yüzüstü düşüp dudağını patlattı o kadar dikkat etmemize rağmen gözümün önünde oluyor nasıl oluyorsa. Önceleri çok da temkinliydi. Düşücem diye pek kıpırdamazdı da. Rabbim beterlerinden koruusn inşallah

Memeyi azaltan ve kesme çalışmalarındaki arkadaşları çok çok tebrik ediyorum. sürekli emmek istediği için hiç cesaretim yok benim. Birde duygusal yoksunluk yaşayacağımı düşündüğümden yakın zamanda bıraktırmak bile geçmiyor içimden.

Ve malesef ki bizde ekran konusunda ipin ucunu kaçırdık. Çok dikkat ettim doğduğu Andan itibaren tv kapattım. Bir yere gittiğimizde bile tv vs açıksa ya başka odaya geçtim ya da kalktım ordan. Ama bu kış geçmeyen öksürükte ventolin buhar vermek gerekti ama katiyen almadı. Buhar almadan ilaçlar döküldü. Dr eğer geçmezse film çektirelim dedi. Korona döneminde hastaneye de gitmek içimizden gelmedi ve youtubedan video izlettik. Üstüne karantina günleri de olunca çok bağlandı. Hep sakladım aklını dağıtmaya çakıştım. Şimdi taktij değiştirip kaçırmıuorum davranışın sönmesini bekliyorum. Umarım unutur unutmasa bile azaltır

Disari çıkabilseler akıllarına bile gelmez ekran eminim. Bende akşam üstü yogurdunu yedirirken babytv acıyorum. Çocuk sartlandi artık elimde yoğurdu görünce karga diye koşa koşa koltuğa oturuyor

meme bırakma konusunda hep çok zorlanirim uzulurum diye düşünürdum. Gerci bıraktırmista değilim ama artık emzirmek gibi emziremedigimden ne zaman bitecek bu emme işi diye düşünmeye başladım. Süt desen zaten yok atlasinda tek yaptığı ısırmak ki kopucak artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…