2018 Ekim Anneleri

Biz geçen çarşamba günü 14 yaş altına serbestken çıktık canım sabah hemen soluğu yakındaki ormanlık alanda aldık baya bir gezindi etrafa dokundu düştü:) sonra evin önüne geldik burada da bir iki saat koşturdu. Onun haricinde sürekli balkondayız. Biz de çıkmıyoruz dışarı. İnsanlar her şey bitmiş gibi davranıyor ne maske ne yasak hiçbir şey umurlarında değil çocuklar yasak günlerde dee dışarıda. Haliyle hastalık birilerinde çıkacaktır o yüzden o riske girmemeye çalışıyoruz. Markete dışarı işlerine de eşim bakıyor 10 günde bir falan çıkıp topluca alıyor ihtiyaçları. Bir süre daha bu şekilde idare edeceğiz

Ahu bir yese canım neler yapıyorum değişik değişik. Sevdiklerini de yemiyo. Herkül dogurmusum diyorum bazen. Emerken bile hiç durmuyo yatak kenar korumalarının iplerini defalarca ayaklarıyla kopardi emerken düşün. Kitaplığında asılıp aşağı indirdi kaç kez. Buzdolabıni acıyı bu aralar. Yatakta emziriyorum ya bir bakmışım yatağın ayak tarafındayız ya da yan tarafında duvara bakıyoruz hiç mi durmaz

Biz bulunduğumuz yer itibariyle rahatız.
Bunu belirleyen birazda şehir ve şartlar.
Ama fazlada sakınmak bağışıklıkları için cok iyi olmayacak gibi geliyor.Dikkat edip tedbir aldıktan sonra manevi olarak rahatlamaktada fayda var. Kimseye yanaşmadan, dokunmadan cok erken saatlerde küçük bir oyun ya da yürüyüş cocugun gelişiminide destekleyecektir.

Anlatıyorum hep yürürken önüne bak diye. Ayağının altında oyuncaklara basma ayağın kayar diye sürekli. Casper gibi duvardan geçecek sanki. Yada babasının içinden geçecek maşallah öyle hızlı ki saniye boş bırakmaya gelmiyo. Ağır kaldırma diyorum tek eliyle kutuları deviriyo! Bacaklar aylardır mor bizde de. Tırnakları sürekli kestiggim halde biseleri açıp kapatmaktan feci kiriyo tirnaklari.
Bazen de bize gösteriyor anne uff diye elini uzatiyo yada ayağını kafasını. Öpüyorum sonra kim yaptı diyorum bir yeri gosteriyo kızarak hiii yapiyo biz oraaya kizalim diye. Sakaciktan kızıyorum
Bazen de kendisi kötü bişey yaptığında noldu anneciğim kim yaapti diyorum babam diyor. Aa kizalim babaya öyle yapılmaz ki doğrusu şu diyorum böyle yapılır diyorum anlatıyorum ona hiç kizmadan

Ah keşke bana bağlı olsa. Bir türlü ikna edemiyorum eşimi. Ama evi anaokulu gibi yaptım nerdeyse tüm gün oyun oynuyoruz. İki bucuk aydır ne bir sıkılma ne baskasini görme yok. Çok yoğun geciyo. Ama dışarda da enerjisini bosaltsa taabi çok daha iyi olur

Bizde de durum geceleri yanındayken sürekli dönüyo elimi alıyor kendine sarip uyuyo, bacağıma ayağıyla vuruyo, yada memede. Eğer yaniinda yoksam WC ye bile gitsem uyaniyo. Bazen baba uuyutuo kameradan bakıyoruz eliyle dönüp dönüp beni ariyo.
Uyanırsa hiç ağlamadan ses çıkarmadan direkt yatağından kalkıp cikiyo yanımıza geliyo.
Babası bana dokunsa gelip onu itiyo, iiihh yapiyo, ben namaz kılacak olsam yadaa mutfakta olsam hiç birakmiyo.
Bazen çadırda oyun oynarken kafasını dizime yatırması yok mu icim eriyo. Hele aaannnne diye şarkı söylemesi.. Rabbim korusun hepsini hayırlı evlat eylesin.

Canım küçük bir tavsiye versem sana. Bir yeri acıdığında vs bir suçlu aramak yerine sorumluluğun onda olduğunu hissettirsen daha iyi olur sanırım. Bu ilerleyen süreçte şöyle kendini belli ediyor sorumluluğunu üstlenmesi gereken durumlard sorunu kendinde aramak yerine hep başkalarında arıyor ki bu da ciddi bir durum. Gözlemlediğim için söylüyorum. Ben kızımda da onu yaptım oğlumda da yapıyorum. Misal bir duvarın ona zarar vermesi mümkün değil doğrusuyla öğrenmeleri en güzeli:)

Tabii ki bizim uğraşlarımız başka, dışardan aldıkları her uyarıcı bambaşka gelişimleri için.
Sıkılmakta iyidir buarada :)
Eşinde mi evde?

Amin, bizlere de hayırlı anne babalar olmayı nasip etsin.
Bambaşka evde bir çocuk büyümesi, ona şahit olmak.
Cok severim cocukları ama evlat olunca daha da iyi anlıyor insan ne kadar özel olduklarını, hepsine bakışı değişiyor. Hem yaşadığımız en normal şey görünürde, hem de en büyük nimet ve ibret

Biz iki kere aşıya gittik ama gezmeye oynamaya hiç gitmedik 2 aydır.

Canım benimki kız ama bu dediklerini sürekli yapıyor veya bi yerlere tırmanıyor. Çıktığı yerden de aşağı atlıyor. Biz yorulunca otursun diye tv açıyoruz. Bir iki dk oturuyor. Sonra döne döne izliyor.

Bizim kendi bahçemiz olduğu halde diğer aile fertleri sürekli dışarda diye indirmiyordum balkondaydık hep sürekli çocukları görüyor heyecanlanıyor bir de zaten eşim işe gidiyor e gidip gelirken ailesinide görüyor vs biz evdeyizde baba dışarda olacaksa bir şekilde olacak zaten dedim bende artık yasak günlerinde sabah erken saatte kızımla çıkıyorum kedilere mama veriyoruz yakın çevreyi yürüyoruz sonra bahçede ağaçlara çiçeklere bakıp eve çıkıp doğruuu duşa :) tedbirlere dikkat ederek en azından kapı önüne çıkılabilir

Çok küçük diye öyle davranıyoruz söylüyoruz arada sen yaptın daha dikkatli olmalısın diiye ama dediğim gibi cokkucuk diye inşallah empati kuran evlat olur ve suçluluk duygusu hisseden

Ben daha hiçbir şey izletmedim inşallah 2,5-3 yaşına kadar sürer böyle. Ben de izlemiyorum. Yanında teli de almıyorum. Büyüklerle sadece kısa görüntülü konuşma ve müzik o kadar

Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi .. Şubat ayında regl günüm değişti martta yine değişti nisanın 24 ünde tekrar oldum o da değişikti bugün yine leke başladı hiç olmayan şeyler tüp bebek zamanı ilaçlarla bile değişmemişti günüm bazı aylarda doğal olarak öne atardı tarih şimdi her ay başka günlerim çok şaştı doktorada gidemem neden oluyor ki böyle

Ben daha hiçbir şey izletmedim inşallah 2,5-3 yaşına kadar sürer böyle. Ben de izlemiyorum. Yanında teli de almıyorum. Büyüklerle sadece kısa görüntülü konuşma ve müzik o kadar
Sendeki enerji bizde yok canım. Hem 10 parmağında 10 marifet. Biz de 2 yaşına kadar asla izletmeyecektik ama 1 yaşından sonra pes ettik.

Benim de saçma sapan. Senelerce saat gibi olan reglim çocuk yapma çalışmalarından sonra sapıttı. Şimdi 40 gün 30 gün kafasına göre takılıyor. Senelerce doktor kapısından çıkmadığım için de hiç gitmek istemiyorum.

Bu aydan sonra takibe alayım bari sanırım 24 güne düştü benimde her ayın 10 unda olurdum ne güzel böyle ayda iki kere oldum sanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…