• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Kizlar bakiciyla görüştüm bi tane daha önce çocuk bakmamış ama kendi çocuklari var 38 yaşında bi kadın. Biraz durgun geldi görüşme sırasında. Daha sonragel başla pazartesi dedim telefonda yol ters geldi işte minibüsler almadı fln neyse bir deneyelim dedi kapattık pazartesi gelicek ama huylandim sanki biraz. Bakici bulmak çok zor işmiş ya

Cocukları kaç yasındaymış diye aklıma düştü hemen.
Okulu, toplantısı vs zamanla bahane olmasın idare edemezsen işe başlayınca.

Ne garip degil mi ilk zamanlar aman nasil sutum artsin aman nasil emzircez 2 saatte bir mi her istediginde mi derken simdi nasil biraktircaz diyoruz :) evet dedigin gibi sisiyor ama oyle aman aman cok degil o yuzden sagmiyorum. 3 e dusurduk sayiyi. Sabah 5-6 gibi, ogle uykusundan once ve gece yatarken. Kademeli olarak biraktirmak sanirim en zoru cunku 2 gun oldu 3 e dusureli ve cok agliyor istedigi zaman oyalamak cok zor oluyor 😞 Haziranda ise donucem o zmna kadar hic degilse 2 ye dusursem iyi olacak
Peki gece uyanıp meme istemiyor mu, onu nasıl hallettiniz? Benim gözümde büyüyor resmen.. çocuk memeyle bütünleşti iyice 😔 gece kesersem geri uyumaz, ağlamaktan telef olur benimki.. dün gece 6 kere kalktı, bittim.. günde 20 kere falan emiyor, oyalayacak avutacak kimse de yok.. aklına koydu mu mutlaka emiyor..

Peki gece uyanıp meme istemiyor mu, onu nasıl hallettiniz? Benim gözümde büyüyor resmen.. çocuk memeyle bütünleşti iyice 😔 gece kesersem geri uyumaz, ağlamaktan telef olur benimki.. dün gece 6 kere kalktı, bittim.. günde 20 kere falan emiyor, oyalayacak avutacak kimse de yok.. aklına koydu mu mutlaka emiyor..
Bi senle ben kaldık galiba. Diyaliz ünitesi gibi meme ünitesiyiz. Benimki dışarda misafirlikte ben okuldayken aramazdı da canı sıkılıyor galiba. Bu hafta evde kırmadık, kemirmedik, bozmadık bir şey bırakmadı. Normal şeylerle oynamıyor. Zararlı olması lazım.

Bi senle ben kaldık galiba. Diyaliz ünitesi gibi meme ünitesiyiz. Benimki dışarda misafirlikte ben okuldayken aramazdı da canı sıkılıyor galiba. Bu hafta evde kırmadık, kemirmedik, bozmadık bir şey bırakmadı. Normal şeylerle oynamıyor. Zararlı olması lazım.
Bizi görünce istiyorlar sanırım. Gerçi bahçede babaanneyle oyun oynarken de birden 'anne meme' diye kalkıp içeri geliyor emmeye... benimki daha çok açlıktan bu halde sanki. 3 günde 1 öğün anca yiyor. Altta 2 diş var sadece, zorlanıyor sanırım. Bir de azılar patlarken ağrısı oldu, iyice soğudu yemekten.

Simay bir sürü bardak tabak kırdı bu kış. Şimdi daha dikkatli, düşürmeden taşıyor evin içinde.. Oyunlar da yükseğe tırmanma, tehlikeli yerlerde zıplama, elektronik cihaz düğmelerini kurcalama gibi hem kendine hem eşyaya zarar verecek şekilde.. oğlum çok usluydu benim yaa 😊

Ne garip degil mi ilk zamanlar aman nasil sutum artsin aman nasil emzircez 2 saatte bir mi her istediginde mi derken simdi nasil biraktircaz diyoruz :) evet dedigin gibi sisiyor ama oyle aman aman cok degil o yuzden sagmiyorum. 3 e dusurduk sayiyi. Sabah 5-6 gibi, ogle uykusundan once ve gece yatarken. Kademeli olarak biraktirmak sanirim en zoru cunku 2 gun oldu 3 e dusureli ve cok agliyor istedigi zaman oyalamak cok zor oluyor 😞 Haziranda ise donucem o zmna kadar hic degilse 2 ye dusursem iyi olacak
Ben de kademeli bıraktırdım, sayıyı düşürdüm önce, sonra sadece gece. Zaten sayı azalınca süt de gelmedi, kendisi de bunu farkedip istemedi galiba.. Gündüz hep bir şeyler yedirdim ıvır zıvır, agzı hiç boş kalmadı tamamen unuttu.. Gece de istemeye istemeye biberonla süt verdim uyandıgında, şimdi gece uyanınca "üttü" istiyor, meme demiyor uzun zamandır..

Geceleri zorlanmadı mı? Bizimki tüm gece memede?
normalde gecede 1-2 kere kalkan bi bebekti.gece kalktiginda hayir meme simdi yok.sabah kalkinca vericem dedim.gun icinde istediginde de meme simdi yok aksam yatarken vericem dedim.oyle oyle hallettik.simdi geceleri kalkmiyor cogunlukla.bence kilit nokta her istediginde vermemek.duruma gore oyunla meyveyle yogurtla gecistirmek.gece de sevip oksayip memenin sabah uyaninca verilcegini anlatip yaniniza yatirmak olabilir uykusuz kalmamak adina.

Peki ilk zamanlar nasildi? Ben sabah uyanincayi kestim cok zorlanmasi sonra ogleden sonrakini kestim simdi sabah uyaninc meme vermedigim icin 7 bucukta kalkip aksam 4 gibi 2. Uykuyu yapiyor iste o uykuda cok agliyor ben saklaniyorum babasi uyutuyor
sabah uyaninca emziriyorum.oglene dogru kahvalti ediyor.ogleden sonra gozlerini ovusturmaya baslayinca yatak odasina goturup cift kisilik yataga yatiriyorum yanina yatiyorum.bir eliyle parmagini emiyor.bir eliyle boynumdan mememi oksuyor ben de uyumus gibi gozumu kapatiyorum.bi sure sonra uyuyunca kalkip cikiyorum odadan.bu kolay haliydi tabi :) uykuya direnir kalkarsa o kalktikca ben yatiriyorum sımsıkı tutuyorum kalkamasin diye bi yandan ninni soyluyorum ve uyuyor.bu da zorlayici kismiydi :)

sabah uyaninca emziriyorum.oglene dogru kahvalti ediyor.ogleden sonra gozlerini ovusturmaya baslayinca yatak odasina goturup cift kisilik yataga yatiriyorum yanina yatiyorum.bir eliyle parmagini emiyor.bir eliyle boynumdan mememi oksuyor ben de uyumus gibi gozumu kapatiyorum.bi sure sonra uyuyunca kalkip cikiyorum odadan.bu kolay haliydi tabi :) uykuya direnir kalkarsa o kalktikca ben yatiriyorum sımsıkı tutuyorum kalkamasin diye bi yandan ninni soyluyorum ve uyuyor.bu da zorlayici kismiydi :)

Parmak emme kismi sanirim ileride bide onu biraktirmaya calisma olcak😂 korkulu ruyam uyku gecisleri haftaya ogle uykusundan oncekini kesme niyetindeyim 1 er hafta olarak kademe yapiyorum dun ogleden sonra uyumak istedi cok agladi babasiyla uyudular bi sekilde ama aglama genelde bagirma seklinde yani gozde yas yok mesela aa bak kus geldi diyosun hemen susuyor ona guveniyorum bende bakalim nasil olacak

Ben de kademeli bıraktırdım, sayıyı düşürdüm önce, sonra sadece gece. Zaten sayı azalınca süt de gelmedi, kendisi de bunu farkedip istemedi galiba.. Gündüz hep bir şeyler yedirdim ıvır zıvır, agzı hiç boş kalmadı tamamen unuttu.. Gece de istemeye istemeye biberonla süt verdim uyandıgında, şimdi gece uyanınca "üttü" istiyor, meme demiyor uzun zamandır..

Bizim dr gece sute asla verme diyor bi yerden memeyi biraktirirken bi yandan baska sorunla karsi karsiya kaliriz diyor ileride gece anne kalk karnim acikti dicek diyo😂 benimde hep hayalimdir boyle biberonla sut icerek uyuyan cocuk😂 bende arastirmalarim neticesinde en zorun ama en sagliklinin kademeli oldugunu okudum bakalim gunde 2 ye dusurduk gecede 1-2 sefer gunduz bende boyle yapayim olmadi meyve yogurt falan

Kiz bende oyleydim bak gecen hafta babanesine gittik cocuk artik evde cok sıkıldı arabayla kisa mesefa hemen gittik bak ev degisik alisik olmadigi bi ev (babane bizde bakiyor) kurcalancak o kadar sey var ama yok yarim saatte bir meme dedi simdi ben ise baslayincada gunduz meme dicek annemlern vay haline yani var ya eylul memeyi birakirsa her cocuk birakir o kadar bagimli cunku

+1 bizde iyice düştük memeye. Aklına geldikçe memi memi diye geliyor yanıma acmaya çalışıyor.

Gece 1-2 sefer uyanıyor, yemek coook az yiyor. Doktoru beslenmesini ve gelişimini engelliyor bırak ya da azalt demedigi sürece 2 yaşa kadar müdahale etmeyi düşünmüyorum.

normalde gecede 1-2 kere kalkan bi bebekti.gece kalktiginda hayir meme simdi yok.sabah kalkinca vericem dedim.gun icinde istediginde de meme simdi yok aksam yatarken vericem dedim.oyle oyle hallettik.simdi geceleri kalkmiyor cogunlukla.bence kilit nokta her istediginde vermemek.duruma gore oyunla meyveyle yogurtla gecistirmek.gece de sevip oksayip memenin sabah uyaninca verilcegini anlatip yaniniza yatirmak olabilir uykusuz kalmamak adina.
Bunların hiç biri bizde işe yaramıyor maaalesef.. 'Uykusuz her gece' şarkısını kendime armağan ediyorum 🤣

Birde ben 😬 şuan memeyi kurtarmaya çalışıyorum bırakınca ağlıyor ve sabaha kadar yarım saatte bir uyanıyor mamaaa diye bağırıyor 😂 gündüz hiç saymıyorum sürekli memede dişlerden dolayı sanırım öğünde almıyor nasıl bırakacak bakalım

Anneler günümüz kutlu olsun çocuklarımızla mutlu bir hayatımız olsun insallah
E exelanss eylus ne güzel kutlamış öyle çok güzel konuşuyor masallah. İzleyince bende görebilecek miyim acana diye düşünmedim değil

Kuzum neden goremeyesin kizlar tez dillenir derler ama bizimkiside oyle net konusanlardan degil henuz ben severim konusmayi belki onun etkisi olabilir🙈
Baba nasil oldu az da olsa toparlayabildi mi

Benimki hiç anlamaz saatlerce meme diye ağlar. Hele gece hiç gecistiremem cokk denedik

Uyku beni bitiriyor en az iki saat uğraşıyorum her uykusu için. Gündüz ve gece en az ikişer saatten piliim bitiyo. He bir de uyudugunda birkaç saat uyusa. Hemen geri uyaniyo

Back