• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Normalde 210 ml mamayı biberonum içindeki havayı çekene kadar içerdi 3 gundur eliyle itiyor bugün bi yudum bile içmedi. Gun icinde yiyor aslında ama alışık olduğu düzen bu birden ne olduda istemiyor onu anlamadım. Uyumak üzereyken de denedim itti yine
Belki de sorun diştir ya da düzen değiştiriyordur. Oğlumun da azı dişleri gelmeye başlamış köpek dişlerin de yarısı çıktı aşıyla birlikte de huy ve yeme düzeninde değişiklik zirve yaptı hiçbir şey yemek istemiyor sanıyorum ki canı acıyor ve iitahı yok. Çok üzülüyorum güçsüz kalacak diye de çekiniyorum ama yapabileceğim fazla bir şey yok sabırla bekliyorum normale döneceği zamanı. Sen de sabırlı olmaya çalış biz bile her gün her zaman aynı olamıyoruz onlar da elbette aynı değiller. Umarım yakın zamanda yoluna girer her şey

Aynı moddayız biz de. Her an kucağımda veya memede durmak istiyor, dişlerin de etkisiyle. Gezmeye çıkamıyoruz, sadece bahçede oynuyoruz günde birkaç sefer. Abisi kukuli videoları izlerken görüp şarkılara dadandı. Kar yağıyor şarkısını çok sevdi, aklına estikçe 'kay yağıyo kay yağıyo' diyerek video açtırmak istiyor. Elimden geldiğince dışarı çıkarıp oyunlarla falan idare ediyorum ama tam yemek hazırlarken veya bulaşık yıkarken paçama yapışınca açmak zorunda kalıyorum.
Bahçe de yok bizde azıcık hava alsın camdan bakıyoruz anca :(
Bizimki de sar sar makarayı şarkısını ezberledi hem oynuyor hem söylüyor dili döndüğünce :) Hiç istemiyorum açmak izletmek. Eve dönünce bıraktıracağım burada pek mümkün degil.

bugun 5. gun emzirmeyi azalttik.bir sabah kalktiginda bir de aksam yatarken emziriyorum.gun icinde istediginde bazen oyun oynuyoruz, bazen meyve ya da yogurt yediriyorum.gece uyandiginda bazen karnini ovalayinca uyumaya devam ediyor.ise yaramazsa aramiza yatiriyoruz.emzirmeyi azalttigimizdan beri guzel yemeye basladi masallah diyeyim.bol bol dans muzik camdan bakma balkona cikma vs geciyor gunler :)

bugun 5. gun emzirmeyi azalttik.bir sabah kalktiginda bir de aksam yatarken emziriyorum.gun icinde istediginde bazen oyun oynuyoruz, bazen meyve ya da yogurt yediriyorum.gece uyandiginda bazen karnini ovalayinca uyumaya devam ediyor.ise yaramazsa aramiza yatiriyoruz.emzirmeyi azalttigimizdan beri guzel yemeye basladi masallah diyeyim.bol bol dans muzik camdan bakma balkona cikma vs geciyor gunler :)
Maşallah darısı başıma :) bende gece emzirmesini bırakmak için gündüzü azaltmaya çalışıyorum ama mümkün değil masadmasada yemek yerken mama diyo memeyi istiyor yani kahvaltıyı güzel yaptı bugün istemez dedim yine geldi cork cork emdi hanımefendi :))

İyi aksamlar herkese, meme bizde de cok cok fazla yani gunde hic yoksa 10 kez emiyordur bence bazisi acliktan bazisi keyif ve dikkat cekme. Ozlem giderme olamaz cunku 4. Hafta oldu evdeyim normalde sadece aksamlari goruyordu beni calistigim icin.mesela babasiyla oynuyorlar cok guzel ne zamanki 2 dk is bakayim diyorum oyunu birakip hemen meme meme diye yapisiyor. Bide beni kontrol etmeler yemek yapiyorsam gelip bakiyor sonra yine babayla oynamaya devam. Ben suan mumkun degil azaltamam ancak ise ne zmn donersem o zaman havalimaninda calisiyorum boyle gidersede temmuzdan once donemem gibi. Evde olmaya hic alisik degil baya bunaltti beni siz neler yapiyorsunuz? Cocuklarla zaman su gibi geciyor. Uyuyunca biseyler yapayim diyorum onda da yataginda hemen uyaniyor ayagima alincada ben kitlenmis oluyorum

İstah konusu bizde zaten hep sikintiydi. Cesit cesit deniyorum ama asla yemiyor iki kasik alip birakiyor. Ben memeye bagliyorum cunku mama sandalyesinde bile meme diyo🤦‍♀️Ne zaman meme biter o zaman istah acilir bence zira hala 10 kg bizimkisi persentile bakiyorum dusuk degerde

İyi aksamlar herkese, meme bizde de cok cok fazla yani gunde hic yoksa 10 kez emiyordur bence bazisi acliktan bazisi keyif ve dikkat cekme. Ozlem giderme olamaz cunku 4. Hafta oldu evdeyim normalde sadece aksamlari goruyordu beni calistigim icin.mesela babasiyla oynuyorlar cok guzel ne zamanki 2 dk is bakayim diyorum oyunu birakip hemen meme meme diye yapisiyor. Bide beni kontrol etmeler yemek yapiyorsam gelip bakiyor sonra yine babayla oynamaya devam. Ben suan mumkun degil azaltamam ancak ise ne zmn donersem o zaman havalimaninda calisiyorum boyle gidersede temmuzdan once donemem gibi. Evde olmaya hic alisik degil baya bunaltti beni siz neler yapiyorsunuz? Cocuklarla zaman su gibi geciyor. Uyuyunca biseyler yapayim diyorum onda da yataginda hemen uyaniyor ayagima alincada ben kitlenmis oluyorum
Bizde de bu sıra sürekli meme var dişleri çıkıyor ağrısı var sanıyorum pek bir şey çiğnemek istemiyor çorba yoğurt falan idare ediyor çoğu zaman onu bile istemiyor. Her şeye ağlayan ev ahalisiyle sürekli çatışan bir çocuk oldu çıktı. İki yaş sendromu gümbüe gümbür geldi. Her şeyi kendisi yapmak istiyor ucundan dokunsak çığlık çığlığa bağırıyor her şeye hayır diyor. Depresyonun eşiğindeyim sürekli mızırdanma halinde. Size de Allah kolaylık versin. Bu ara o kadar yorgunum ki bir sürü şikayet yazmışım affınıza sığınıyorum

Simay da aynı durumda, tek derdi meme. Yanından kalksam ağlamaya başlıyor. Çok mızmız ama dişler yüzünden biliyorum.
pessinus pessinus o hayır derse tamam kuzum de. Engellendikçe daha huysuz oluyorlar. Oğlumda yaptım o hatayı, aman dökmesin ortalığı batırmasın derken hep frenledim çocuğu. Bırak istediğini yapsın. Hepsi birer deneyim, öğreniyorlar. Sabredemiyoruz, özellikle de evde kapalı kalınca stresimiz kat kat arttı. Ama geçecek bu günler de.

Bazen oturup sadece çocukları izliyorum. Ne kadar küçük, ne kadar tatlılar. Sevgiyle üstesinden geleceğiz her hırçınlığın 🤗

Bizde de bu sıra sürekli meme var dişleri çıkıyor ağrısı var sanıyorum pek bir şey çiğnemek istemiyor çorba yoğurt falan idare ediyor çoğu zaman onu bile istemiyor. Her şeye ağlayan ev ahalisiyle sürekli çatışan bir çocuk oldu çıktı. İki yaş sendromu gümbüe gümbür geldi. Her şeyi kendisi yapmak istiyor ucundan dokunsak çığlık çığlığa bağırıyor her şeye hayır diyor. Depresyonun eşiğindeyim sürekli mızırdanma halinde. Size de Allah kolaylık versin. Bu ara o kadar yorgunum ki bir sürü şikayet yazmışım affınıza sığınıyorum

Bi ara ben mi yazdim diye supheye dustum
Bak o kadar ayni yasadiklarimiz🤦‍♀️ İlk zamanlar anne baba evde herhalde bize simariyor dedim ama ne zamanki kendini yere atip aglamalar basladi eyvah dedim geldi 2 yas. Okuduklarima gore bu donemde onu yapma sunu yapma degilde izah ederek yaninda olarak denemesini beklemek caydanliga 50 kez dokunma dedik dokunda parmaginin ucu yandi simdi kendisi dokunmuyor deneyerek ogrenme basladi sabirli olmamiz ve o kriz anlarinda sikica sarilarak yada sakince sessiz olmamiz gerekiyormus ben hepsine okeyim tamam ama ne zamanki o agzina goturdugum kasiklar geri gelmiyor mu basliyor kulaklarimdan duman cikmaya

Simay da aynı durumda, tek derdi meme. Yanından kalksam ağlamaya başlıyor. Çok mızmız ama dişler yüzünden biliyorum.
pessinus pessinus o hayır derse tamam kuzum de. Engellendikçe daha huysuz oluyorlar. Oğlumda yaptım o hatayı, aman dökmesin ortalığı batırmasın derken hep frenledim çocuğu. Bırak istediğini yapsın. Hepsi birer deneyim, öğreniyorlar. Sabredemiyoruz, özellikle de evde kapalı kalınca stresimiz kat kat arttı. Ama geçecek bu günler de.

Bazen oturup sadece çocukları izliyorum. Ne kadar küçük, ne kadar tatlılar. Sevgiyle üstesinden geleceğiz her hırçınlığın 🤗

11 senedir calisiyordum bayramlar vs haric en fazla 1 hafta evde olurdum hadi bu da bisey degil 4. Haftaya girdik su virus bitsin 40 hafta oturalim sorun degil ama belirsizlik cok bunaltiyor insani birde cocuklarin tam park yesillik zamani enerjilerini atamiyorlar onlarda haklilar
Bu arada ev isi cok nankor degil mi ya😂

Ben rahat bıraksam kızım bırakmıyor sürekli bir şeyler için karşı karşıya geliyorlar. Gün içinde ikisine birden laf anlatmaya çalışmakla geçiyor zamanım. Anın tadını çıkaramıyorum maalesef

Ben rahat bıraksam kızım bırakmıyor sürekli bir şeyler için karşı karşıya geliyorlar. Gün içinde ikisine birden laf anlatmaya çalışmakla geçiyor zamanım. Anın tadını çıkaramıyorum maalesef
Aynı durum bizde de var biliyorsun. Çok da uyanıklar minikler, kızım her olayda gelip abisini şikayet ediyor. Uyarmaktan sıkıldım. Babaları da evde olmayınca çifte yük sırtlamış gibiyim. Velhasıl, ikisine de meşgale yaratmak şimdilik tek çözüm. Bazen ortak oyun uydurabiliyorum, oturup birbirimize top atıyoruz falan, balonla oynamak keyifli oluyor. Kızımı yormak için birlikte bulaşık makinesini boşaltıyoruz, çamaşır asarken seleden bana tek tek çamaşırları uzatıyor falan. Abisinin bütün boyalarını yağmaladı, artık izin veriyor abisi oynamasına. İyiye gidiyor ilişkileri, bazen bana veya babaanneye karşı savunuyor kardeşini. Mutlu oluyorum. Minik zaten abici, eline yiyecek bişey geçsin hemen önce abisine götürür. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. Şu korona günlerinde en çok onlar mağdur zaten, hoş görebilsek, sakin kalabilsek ne güzel olur

11 senedir calisiyordum bayramlar vs haric en fazla 1 hafta evde olurdum hadi bu da bisey degil 4. Haftaya girdik su virus bitsin 40 hafta oturalim sorun degil ama belirsizlik cok bunaltiyor insani birde cocuklarin tam park yesillik zamani enerjilerini atamiyorlar onlarda haklilar
Bu arada ev isi cok nankor degil mi ya😂
Okul bitti, 6 yıl çalıştım. Evlendiğimde işsizdim, evde 8. yılım, eve alışığım ama çocuklar için zor. Oğlum tam okula ısındı, kızım da gezmeye alıştı hoop bu illet çıktı..
Ev işi bela bişey, saldım ben iyice. Zaruri olanları yapıyorum. Her iş bana bakıyor, çocuklar dağıtmayı seviyor, çok yorucu..
Bu 2019-2020 nasıl bir kombinasyon çıktı arkadaş.. depremler, yangınlar, salgınlar... şimdi de çernobil yanıyormuş.. nedir bu böyle 🤷‍♀️

İstah konusu bizde zaten hep sikintiydi. Cesit cesit deniyorum ama asla yemiyor iki kasik alip birakiyor. Ben memeye bagliyorum cunku mama sandalyesinde bile meme diyo🤦‍♀️Ne zaman meme biter o zaman istah acilir bence zira hala 10 kg bizimkisi persentile bakiyorum dusuk degerde
Aynı biz 9.9 kilo hatta :))) sürekli memede gece gündüz aynı sıklıkta .. bezini çıkardım ben bazen çiş diyo çişe koşarken bile meme diye ağlıyor 😂

Biz de öyleyiz herşeye ağlıyor şuan bazen bırakıyorum kendi kendine ağla diye bende daraldım çünkü. Ev işi hiç bitmiyor nasıl bitmiyor anlamadım bugün çok sıkıldım dediğim 1 gun yok harala gurele akşam oluyor resmen millet evde sıkıntıdan patlıyor biz 10 dk dinlenmek için sallanıyorum resmen :)

Kizlar siz kuruyemis veriyormusunuz bebeklere? Dr muz 3 yasa kdr akcigere kacma riskinden dolayi vermeyin diyor buna karsilk 8. Aydan beri balik yagi iciriyorum

Kizlar siz kuruyemis veriyormusunuz bebeklere? Dr muz 3 yasa kdr akcigere kacma riskinden dolayi vermeyin diyor buna karsilk 8. Aydan beri balik yagi iciriyorum
Balık yağı içiyorsa ne güzel. Bende ocean multi var, portakal tadıyla balık kokusunu ve tadını bastırıyor ama ikisi de sevmedi. Hastayken zar zor içirdim, öğürünce bıraktım. Tekrar denesem iyi olacak. Simay hiç yemiyor, sütle geçiriyor günü.
Kuruyemiş ceviz denedim sevmedi. Kabak çekirdeği verdim, birkaç tane yedi geçen gün. Ama dün verdim yemedi, değişiyor..

Bu arada altta hâlâ 2 dişi var, sağ üstte birinci azı patladı. Üstte 5 altta 2 dişi var

Merhaba. Sabah muz+yulaf+ceviz/çiğ badem/çiğ fındık+tahin pekmeZ/tereyağ bal+keçiboynuzu unu karıştırıp yediriyorum. Ama ezilmiş oluyor. Bunu yediriyorum çünkü biz geç kahvaltı ediyoruz ve bu çocuk kahvaltı masasında sadece 20 30 tane zeytin yiyor.

bi de biz çekirdek çitlerken bekliyor kedi gibi. Çekirdek veriyoruz yiyor.

Merhaba. Sabah muz+yulaf+ceviz/çiğ badem/çiğ fındık+tahin pekmeZ/tereyağ bal+keçiboynuzu unu karıştırıp yediriyorum. Ama ezilmiş oluyor. Bunu yediriyorum çünkü biz geç kahvaltı ediyoruz ve bu çocuk kahvaltı masasında sadece 20 30 tane zeytin yiyor.

bi de biz çekirdek çitlerken bekliyor kedi gibi. Çekirdek veriyoruz yiyor.
Bu karışım nasıl bir kıvamda oluyor? Macun gibi mi? Yapsam yer mi tereddütteyim. Ben yiyorum yemedikleri her şeyi, hareket de kısıtlı olunca kesin 3-5 kilo almışımdır 😔

Ben veriyorum yanımda oluyor, tırtık tırtık yiyor :)
O yaşta bile risk sürekli kıpırdandıklarından.
Taneli seyleri seviyor Simay yemek yerkende, karıstırınca yemez hatta, yoğurt varsa mesela yanında yer bişyle üstüne dökünce istemez

Back