• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Ben surekli kendımı dinliyorum artık psıkolojık mı bılmıyorum gögsümüm ortasında hafıfte olsa bı agrı hıssedıyorum.ya kaptım ilerliyecek yada su hıc bısey hısettemeden taşıyıcı olanlardanım.her aksam daha da bozuluyor sinirlerim
Benzer duygularla yaşıyorum. Hele ki bitmeyen griple cebelleşince 😔 gece geç saate kadar uyuyamıyorum stres yüzünden.. gençler en düşük risk grubunda. Inşallah hasarsız atlatırız bu dönemi 🙏
VosVos35 VosVos35 gecenlerde evi supurdum yerleri bezle sildim ogluma oyun gibi oldu.o da bi bez aldi beni taklit ediyor.bi daha viledayla silmem elle silmenin tadini alinca :KK70: ne guzel kir cikiyormus oyle.mutfak ve temizlik konularini anca detaylandirabiliyorum bunca yil hic bu kadar evde olma firsatim olmamisti.
Ben elle silemiyorum canım, yıllardır bel ağrısı çekiyorum. Zorlanınca çok sıkıntı veriyor.
Dün paspas yaparken Simay paspas kovasında köpüklü suyla oynamış. Üstünü başını ıslatmış. Neyse ki henüz paspası kovaya sokmamıştım.
Toz alırken ona da ıslak mendil veriyorum ama o da tehlikeli. Burnunu silmeye kalkıyor arada..

Nilsibel Nilsibel pardon canim anlayamadim? Bana mi dedin? Ha uyku mu? Bi 3-5 sene sonra tekrar konusalim🤦‍♀️
Dun gece saat masi memeeee memeeeee dedi. Hayir bak şunuda anlamiyorum anne demeyide hic ogretmemistim meme demeyide atiyorum kedi kopek kus vs bunlari ogretiyodum ama bak ben anne bu da meme hic demeden nerden ogrendi? Yilbasi sabahi anne diyerek uyanmisti ilk ve bayadir yer zaman farketmeden memeee memeeeee diyor bu ara onu sorguluyorum

Nilsibel Nilsibel pardon canim anlayamadim? Bana mi dedin? Ha uyku mu? Bi 3-5 sene sonra tekrar konusalim🤦‍♀️
Dun gece saat masi memeeee memeeeee dedi. Hayir bak şunuda anlamiyorum anne demeyide hic ogretmemistim meme demeyide atiyorum kedi kopek kus vs bunlari ogretiyodum ama bak ben anne bu da meme hic demeden nerden ogrendi? Yilbasi sabahi anne diyerek uyanmisti ilk ve bayadir yer zaman farketmeden memeee memeeeee diyor bu ara onu sorguluyorum
annem fln dıye sevıyosan ordan ögrenmiştir yada gel meme emelım fln farkında olmadan söylemiş olabilirsin.Bizimki arada baba diyo gecen gün yıkarken basına su gelıncede annee dıye kalktı ayaga ama hala konusmada cok gerıyız cogu seyı ıhh ıhh dıye halletmeye calısıyor.

annem fln dıye sevıyosan ordan ögrenmiştir yada gel meme emelım fln farkında olmadan söylemiş olabilirsin.Bizimki arada baba diyo gecen gün yıkarken basına su gelıncede annee dıye kalktı ayaga ama hala konusmada cok gerıyız cogu seyı ıhh ıhh dıye halletmeye calısıyor.

Bizde de konusma pek yok ver anne kalk bunlar tekrar etmeden soyledikleri ama ben zorluyorum biraz ih ih dediginde ne demek istedin anlamadim soyle falan diyorum aglayacak konuma gelirsede istedigi seyi atiyorum rengiyle sekliyle soyleyerek veriyorum tam anlamiyla ne zaman konuscaklar acaba ya

Bizde de konusma pek yok ver anne kalk bunlar tekrar etmeden soyledikleri ama ben zorluyorum biraz ih ih dediginde ne demek istedin anlamadim soyle falan diyorum aglayacak konuma gelirsede istedigi seyi atiyorum rengiyle sekliyle soyleyerek veriyorum tam anlamiyla ne zaman konuscaklar acaba ya
bizde de hareketlilik konusu burda yazilanlar gibi degil.canı cok tatli hic risk almaz.bi yerde bi sekilde dustuyse ya da carptiysa cok dikkatli davranir.tirmanma cikma olaylari yok zaten.bogusma guresme oyunlarini bile bir iki oynatiyoruz hemen kacip oyuncaklarina gidiyor kibar kibar oynuyor :) tencerenin icine corap koyar kapatir. imm immmh mama mama der gosterir.bak yemek yaptim anlaminda.bardaktan cay icermis gibi abartili ses cikarir huuup.supurgeyi alir supuruyo gibi vu vu vu ses cikararak ileri geri ittirir.kitabini acar kendi kendine o sayfada tavuk varsa kollarini kivirir tavuk hareketi yapar.sayfayi cevirir orda pasta varsa mumlari ufleme hareketi yapar.bi de kitap okuyomus gibi aaa uuuu diye sesler cikarir.kisacasi arac gerec ve oyuncak oynamayi cok sever kendi kendine.ben bazen bakar katilirim onun oyununa.bazen de isime bakarim ya da tv izlerim.gece uykulari cok bozuldu 1 yasindan sonra.

Pasta de diyorum kepke diyor.
anne galk gel meme diyor. Onun dışında ağzının içinden konuşuyor ama anlamlı değil.

E exelanss anne demeyi babalar ve nineler öğretiyor çoğu zaman. Özellikle ağlarsa hanimiş anne diye peşine düşüyorlar.. e öğreniyor çocuk.

Simay bi ara abarttı, babasına bile anne diyordu. Joker kelime olarak kullanıyordu, istediği bir şey varsa karşısında kim olursa olsun eliyle işaret edip anneee diyordu. Benim gibi şıp diye anlamalarını bekliyor ama olmadığını kavradı zamanla, bıraktı herkese anne demeyi.

Net kullandığı kelimeler anne, baba, abi, mama, kalk, çık(yükseğe çıkmak), aç, koy, çiş, kapa, onu..

Peltek olarak da hayır, al, arka, ayak, ayakkabı, sakız, toka.. bazıları epey deforme olsa da 😊

Şarkı söylemeye de çalışıyor arada.. Tarif ettiğim şeyleri bulup getiriyor. Komutları çoğunlukla anlıyor. Evde büyük kardeş olmasının etkileri

Ben surekli kendımı dinliyorum artık psıkolojık mı bılmıyorum gögsümüm ortasında hafıfte olsa bı agrı hıssedıyorum.ya kaptım ilerliyecek yada su hıc bısey hısettemeden taşıyıcı olanlardanım.her aksam daha da bozuluyor sinirlerim
Canim okuduklarimdan vs yola cikarak birkac birsey soylemek istiyorum. Tabi bunlar birtakim bilim insanlarin gorusleri yuzde yuz kesin degil ama ben de buna inananlardanim, neyaparsak yapalim bir sekilde nufusun yuzde seksenine yakin kismi enfekte olacak zaten, hepsi tespit edilmeyecek tabi, buyuk bir cogunluk hasta oldugunu bile farketmeyecek. Can kaybimiz cok olacak ozellikle belli bir yas ustu. Oyuzden biz buyuklerimizi cok uyariyoruz. Kayinvaldemler evden asla cikmiyor, alisverislerini biz yapiyoruz kapiya birakip gidiyoruz. Suanki onlemler hasta sayisindaki ani yukselmeyi onleyerek saglik sisteminin cokmesinin onune gecmek, 1ayda 100bin enfekte ile 3ayda 100bin enfekte arasinda cok fark var, 100bin vatandasimiz 1 ayda enfekte olursa olumler 3 ayda olmalarina gire cok daha fazla olacaktir cunku saglik hizmetleri yetersiz kalir oyle bir durumda. Sen de okumussundur 0-9 yas arasi olum yok(yok degil aslinda ama iranda 3 yasinda bir cocuk kaybi var ama losemi hastasi bagisikligi cok dusuktur kuzunun) bizim yas grubunda ise krinik bir rahatsizlik yoksa olum yine yok, ha bu demek degilki sokaklarda gezecegiz. Annelerimi babalarimiz buyuklerimiz icin evde oturup tasiyici olmamaya calisacagiz. Gecen persembe oksurmeye basladim bir hafta surdu. Iki gundur de deniz oksuruyor bugun de atesi yukseldi ama cabuk toparladik, ilac vermedim, banyo ile dustu atesi. Baska birsey de olabilir tabi ama ben korona olma ihtimalini dusunuyorum, eninde sonunda olacagiz cunku(tabi benim dusuncem) cok konustum, ben bazen birseye takinca fena takiyorum😂 daha kimse adini bile bilmezken ocak ortasindan beri surekli okuyorum, bakmadigim istatistik, yerli yabanci kaynak kalmadi, cook uzun lafin kisasi kork tabi ama fazla da panik olma. Umarim en az kayipla atlatiriz bu virusu.
bizde de hareketlilik konusu burda yazilanlar gibi degil.canı cok tatli hic risk almaz.bi yerde bi sekilde dustuyse ya da carptiysa cok dikkatli davranir.tirmanma cikma olaylari yok zaten.bogusma guresme oyunlarini bile bir iki oynatiyoruz hemen kacip oyuncaklarina gidiyor kibar kibar oynuyor :) tencerenin icine corap koyar kapatir. imm immmh mama mama der gosterir.bak yemek yaptim anlaminda.bardaktan cay icermis gibi abartili ses cikarir huuup.supurgeyi alir supuruyo gibi vu vu vu ses cikararak ileri geri ittirir.kitabini acar kendi kendine o sayfada tavuk varsa kollarini kivirir tavuk hareketi yapar.sayfayi cevirir orda pasta varsa mumlari ufleme hareketi yapar.bi de kitap okuyomus gibi aaa uuuu diye sesler cikarir.kisacasi arac gerec ve oyuncak oynamayi cok sever kendi kendine.ben bazen bakar katilirim onun oyununa.bazen de isime bakarim ya da tv izlerim.gece uykulari cok bozuldu 1 yasindan sonra.
Masallah demek icin geldim😂

İyi akşamlar herkese. Bizzz de evden çıkmıyoruz. Eşim maskeyle toplu alışveriş yaptı. Asansöre binmiyo, işten gelince direk duşa giriyo, telefonu ve gözlüğünü dezenfekte ediyo, sonra yanımıza geliyo, elindeki poşetleri önce balkona birrakiyo, kıyafetlerini kullanmadığımız banyoda çıkarıp birakiyo, eekmegi kapalı olanlardan poşetli almaya karar verdik, su için arıtmalı sürahi satın aldık şu büyük marketlerde satılan. Ama pazartesi 18 aylık aşı var onu nasıl yaptiirsak, sizler neler yapacaksınız? Allah'tan evde sıkılmiyorum. Tüm gün oynuyoruz. Bu arada eşim havaalanında çalışıyor uçak teknisyeni çok fazla riski var. Eeve gelmesem mı diyor yada ücretsiz izin mi alsam diyor yine de mecbuur gidiyo işe 😔😔😔

Camdan baktık bugün bugrayla otobüsler bomboş geçti kaç tane birden. Sokaklarda tek tük araba var normalde çok işlek bu cadde. Birkaç kişi geçti sokakta ellerinde hep eldiven vardı birkaç kişide de maske vaardi. Sonumuz hayrola. Evden cikmazsak birşey olmayacak ama etraftan duyuyorum kimisi hic dikkat etmeyip normal gibi her yere gidiyo

Bakicilariniz sadece çocuk la mi ilgileniyo baska is yapiyolar mi evde. Eve kamera fln koydunuz mu cok deneyimsizim bu konuda
Temizlik istemedim, kızımla oynasın bol bol.. Ama hosuma gider kendisi de kabul ederse benim oldugum gün temizlik isterim.. Kamera koymadım, gerekirse koyabilirim ama..

Camdan baktık bugün bugrayla otobüsler bomboş geçti kaç tane birden. Sokaklarda tek tük araba var normalde çok işlek bu cadde. Birkaç kişi geçti sokakta ellerinde hep eldiven vardı birkaç kişide de maske vaardi. Sonumuz hayrola. Evden cikmazsak birşey olmayacak ama etraftan duyuyorum kimisi hic dikkat etmeyip normal gibi her yere gidiyo
Komşu ziyaretleri de devam ediyor.. Kabul etsen bi türlü etmesen bi türlü.. Korkuyor diye dalga geciyorlar.. 🙄

Komşu ziyaretleri de devam ediyor.. Kabul etsen bi türlü etmesen bi türlü.. Korkuyor diye dalga geciyorlar.. 🙄
Evet korkuyoruz ne var bunda 🤷‍♀️ hem bebek var hem hamilesin.. sırf keyif çatmak adına insanlara eziyet etmek yaptıkları.. ne ayıp.. Bir de dalga geçecekler keyifleri olmayınca :sinirli:

hangi şehirdesiniz? büyük şehirlerin merkezleri nispeten boşaldı ama küçük şehirlerde pek dikkat edilmiyormuş, kimse sallamıyormuş duyduğum kadarıyla

Defne Bera'nın iki gündür 38 ve 39 civarlarında seyreden ateşi var. bugün elini arkasına götürüp acıyor dercesine hareketler yaptı. Sanırım böbrekleri ağrıyor. İdrar yolu enfeksiyonu oldu diye tahmin ediyorum. Burun akıntısı hapşırık öksürük hiç biri yok. İştah sıfırlandı sadece emiyor. Yarın doktoruna götürcez mecburen. Özel muayene olduğu için bir bakıma daha içim rahat. Kan ve idrar tahlili yapar muhtemelen.

Köpek dişleri kabarık bir çıkmadı gitti. Ben önce dişten diye düşünmüştüm ateşi ama 38i geçip iki gün sürünce anladım dişten olmağını. Diş çıkarken bağışıklığı çok düşürüyor..evimizde kalabalık şu aralar. Bir şekilde kaptı mikrop sanırım 😔
Rabbim sağlık sıhhat versin herkese inşallan 🙏💚

Defne Bera'nın iki gündür 38 ve 39 civarlarında seyreden ateşi var. bugün elini arkasına götürüp acıyor dercesine hareketler yaptı. Sanırım böbrekleri ağrıyor. İdrar yolu enfeksiyonu oldu diye tahmin ediyorum. Burun akıntısı hapşırık öksürük hiç biri yok. İştah sıfırlandı sadece emiyor. Yarın doktoruna götürcez mecburen. Özel muayene olduğu için bir bakıma daha içim rahat. Kan ve idrar tahlili yapar muhtemelen.

Köpek dişleri kabarık bir çıkmadı gitti. Ben önce dişten diye düşünmüştüm ateşi ama 38i geçip iki gün sürünce anladım dişten olmağını. Diş çıkarken bağışıklığı çok düşürüyor..evimizde kalabalık şu aralar. Bir şekilde kaptı mikrop sanırım 😔
Çok geçmiş olsun canım umarım ciddi bir şey yoktur

Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Back