2018 Ekim Anneleri

Maddiyat sıkıntı degil bence.çocuklara bisey vermek istiyorsa bu mal mulk yada özel üniverste olmamali.onlara kısıtlı imkanlarda zor kosullarsa hayatıni idame ettirmeyi öğretmeliyiz.kendi kendine yetsin.
Mesela benim esimin ailesi maddi olarak cok kötülermis.3 erkek cocuk ve issiz bi baba.yedikleri sadece kuru çökelek.simdi 3 ü de öğretmen.ben ev hanimiyim.esim ekderssiz sadece maasla gecindiriyor evimizi.kiradaydik 5 sene.bu sene kredi cekmeden evimizi aldik.kimseden 5 kuruş istemedik.simdk de araba parasi biriktiriyoruz.
Yani diyecegim o ki cok seye gerek yok.yeter ki yaşamasını bilelim.cok cocuk da berekettir bi anlamda.

Biz genelde tavuk dünyasına gidiyoruz disarida yiyeceksek corbada var koftede makarnada bizimki zaten makarnaya bayiliyo koy onune izle yani hic rahatsiz olmadi oranin yemeklerinden
Tavuk dünyasının mercimek çorbasını pek sevdi Evde yapınca içmiyor sıpa.
Elbette bakarsın cnm. Kısmetiyle gelir inşallah

Cok haklisin evet sana katiliyorum ama kisitli imkanlarla hayata devam ettirmek 2020de bile bu derece zorken kimbilir ilerleyen yillarda bubu cocuklarimiza ogretmek ne kadar kolay olabilecek..yeni nesil gumbur gumbur geliyor bizim zamanimizda okul harici etude gitmek veya ozel ders almak luksken simdiki cocuklarin biri yuzmeye biri bale biri jimnastik artik normal bir seymis gibi geliyor. O yuzden ben tek olsun varim yogum onun olsun istiyorum. Helal olsun size cok guzel bizde ev aldik ama konut kredisiyle zira yasadigim sehirde mulklerin fiyatini ozel sektor maasiyla asla pesin veremeyiz..

bizde aynı durumdayız atlas doğmadan önce bir fırsatla bizde ev aldık sırf ılerde ona bırakabılecek bıseyımız olsun diye.Şimdi atlas ilk okula başladıgında kredısı bıtmıs olucak diye avutuyorum kendımı.Hepimiz elimizden gelenın en ıyısını vermek ıcın ugrasıyoruz sonucta

Ayni bizimde Allah nasip ederse 7 sene sonra bitmis olacak kredi

Eylus arabaya bindigi gibi memeeee memeeee diye tutturdugu icin arabada markete bile gitsel emerken kapaniyor o gozler hemen bizde de basindan beri bebek arabasi sorunu var asla oturmuyor bilsem almazdim hic
Bebek arabasına talip olabilirim Simay abisinden kalma arabaya biniyordu, tekerlekler yıprandı attık. Şimdi tek yönlü arabası var, küçük bebek için uygun değil. Malûm ihtiyaç doğdu tekrar
Kuzum 4 olması şart değil, 2 bile olsalar birbirine destektir neticede..
O en cok hani hamileyken bezide cıkaralımda bebek doğmadan denince oluyor :)
Çünkü bez bianda biten bi olay değil ve bebek doğdugunda hala taze oluyor aslında.
Bide tuvalete yetiştirmek emzirirken vs daha zor.
İşte ben tam da o konumda olacak gibiyim. Tek tesellim tuvalet iletişimine erken başladık.. Bugün de lazımlık aldık. Kedisi seçti, arabasında kucağına almak istedi ağladı falan ama sığmadığı için ikna edip poşetle taşıdık

Tavuk dünyasının mercimek çorbasını pek sevdi Evde yapınca içmiyor sıpa.

Elbette bakarsın cnm. Kısmetiyle gelir inşallah
Aa ben disarida mercimek corbasini cok seveeim.aynisini evde yapamiyirum.bwnde deniyim.
Önceden birikim yoksa evet ev almak zor.biz duğunden kalanlara dokunmadik.o da basamak oldu.üzerine biriktirdik.burda da evlee cok pahali.ilce de dogu olmasina rağme 250 milyardan basliyor bizim sitede.izmir de nasil bilmiyorum.daha fazladir.
Krediyi cok mu çektiniz acaba?7 sene demissin alttaki msjda?
Ne diyelim eylüş cok şansli olacak o zaman.annesiyle babasinin prensesi
Allah ödeme kolaylıği versin canim.
Annem 4 tane dogurmus.onunla yarisiyorum dermişim

Kiz sen hele bi doktora git.bi kesinlessin ondan sonra bebek arabasi al

lazımlık alsak mı bızde ya 2 yasından önce kaslarını tutamıyorlar fln diye başlamayın denıyor aslında ama benımde deneyesım var yapar mı oraya acaba

Bizim birikim arabaya gitti kuzum elimiz ayagimiz oldu. Konut kredileri genelde 10 sene oluyor ilk evimizi satip annemlerin yakinina geldik yoksa 4 senemiz kalmisti buna tasinali 3 sene oldu Eylus icin daha dogmadan calisirken kim bakacak deyip evi satip annemlerin yakinina tasindik her sey evlatlar icin Allah saglik versin hepimize ne diyelim

lazımlık alsak mı bızde ya 2 yasından önce kaslarını tutamıyorlar fln diye başlamayın denıyor aslında ama benımde deneyesım var yapar mı oraya acaba

Ben aldim. Banyoya koydum arada gelip bakiyor ama ara ara aa cis mi geldi hadi gel sen yerine otur ben yerime deyip ara mesajlari veriyorum cok kasmamak lazim bence travma olmasin elbet ogrenecekler nasilsa

Ben doner hic yedirmedim nasil yediki ekmek arasimi :)
Ekmek arasi degil servis istedik, etleri eline verdim yedi. Zaten doner malum ince oluyor yemesi cok rahat. Tavuk donerdense et doner daha garanti bence. Bildigin bir yerde yedirirsin, eger atlas da cok hassas degilse korkma bence

Kız bizim beğendiğimiz evler 750 bin. Bizim evi satıyor ev sahibi. 510 bin yazmış. Ben bekarken ev almıştım. Babam yardımcı olmuştu.

Kız bizim beğendiğimiz evler 750 bin. Bizim evi satıyor ev sahibi. 510 bin yazmış. Ben bekarken ev almıştım. Babam yardımcı olmuştu.
Abovv cok pahali.kız yoksam luks evlere mi bakiyorsunuz.benim evim normal bi apartman dairesi.7 senelik.ici de öyle aman aman degil yani.senin evin resimlerden görüldüğu kadar güzel baya.keske alabilseniz.
750 bine 2 ogretmen maaşi bile yetmez.

U Umudumbitmedi_ canim sehre gore ve semte gore cok degisiyo fiyatlar.yani mesela 250bine ankarada ev alirsin ama iyi bi semtte giris kat 1+1 2+1 40 yillik bina olur.ya da ortalama bi semtte 25 yillik binadan kucuk bi 3+1 alinir.sehre cok uzak semtlerden ya da kotu mahallelerden luks 3+1 4+1 alinir.istanbulu hele arkadaslar anlatsin.allah kolaylik versin onlara.

anabelgunes E exelanss zaten buyuksehirde yasayip calisan kadinlara kimse 2. cocuk ne zaman dememeli bence.ucretsiz izni bakicisi kresi hepsi ayri bir dert.ne yasadiginizi bi siz bi allah biliyo.ev hanimisindir.ya da calisiyosundur ama ailede destek olacak cok kisi vardir yakininda o zaman yaparsin 2 cocuk 3 cocuk neyse.hem zaten dediginiz gibi simdiki cocuklarda tek olmak yaygin bir durum.yani bizim zamanimizdaki gibi aa tek cocuk musun kardesin yok mu muhabbetlerine cok maruz kalicaklarini sanmiyorum.

Of çok kötü ya.kiralar da ona göredir dimi.
Büyük sehirde yasamak zor.tek maasla gecinilmez heralde.aynen Allah kolaylik versin.

Zaten amaç lazımlığa alışması, bezi bırakması değil henüz. Yani kasla ilgisi yok, çişini tutmasını beklemiyorum henüz. Bezini çıkarınca oturttum, çişş dedim yaptı mesela, biraz garipsedi ama yaptı çok şükür. Zaten klozete oturtuyorum yazdan beri her bez değiştirmede. Çişi varsa yapıyor, yoksa da sadece yıkayıp kalkıyoruz

Yani en azından bu dönüm noktasını biliyorsun :) ona göre sekillenir
Allah kolaylığınıda verecektir evin minik neşesi

hanimlar gecenlerde regl kanamalarimin ilk 2 gunu cok kanama olmasi sebbeiyle devlette doktora gittim.alttan ultrasonla bakti ufak bi miyom var ama onemsiz, o sebepten olmuyordur.ayrintili ultrasona git dedi.hastanede cok yogunluk oldugu icin randevu alip gidemedim.uygun bi vakitte ozele gidicem insallah.miyomla ilgili bi tecrubesi olan var miydi aramizda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…