• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

VosVos35 VosVos35 hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına al inşallah 😊
VosVos35 VosVos35 hayirli olsun canim:) cok sevindim valla, evet cok zor olcak ama sen eminim en guzel sekilde ustesinden geleceksindir. Simayciga da cok gecmis olsun buarada
VosVos35 VosVos35 hayırlı olsun canım 😊
Herkese teşekkürler kızlar. İlk şoku atlattık sayılır 😊 artık işi espriye vurduk. İnşallah layıkıyla bakabilirim çocuklarıma 🤗
Ben de tekte kalcam ya, zaten ben hep tek istiyordum, esim 2-3 diyordu, simdi o da tek diyor😂 yapanlara buyuk saygim var ama bizde 2+ cocuk hamuru yok

Ben duzenli olarak suyla oynatiyorum, gemisi kucuk plastik kaplari var ondan ona aktariyor, kapilari suratima kapatiyor, zaman zaman aglama krizleri oluyor dikkatini dagitmaya calisiyorum, beni asla sallamiyor, sozlerim onun icin hicbirsey ifade etmiyor. Ama babasi hayir onu birak sana kiziyorum desin hemen birakir, onu ikiletmez bile. Bu duruma icten ice sinir oluyorum😂 neden beni dinlemiyor da onu dinliyor diye. Ama en azindan birimizi dinliyor, cok kurtarici
Okuldaki psikolojik danışman demişti ki, kural koyan babadır, anne uygulamaya yardımcı olur. O yüzden biz anneler kendimizi boş yere paralamayalım 😁

Herkese teşekkürler kızlar. İlk şoku atlattık sayılır 😊 artık işi espriye vurduk. İnşallah layıkıyla bakabilirim çocuklarıma 🤗

Okuldaki psikolojik danışman demişti ki, kural koyan babadır, anne uygulamaya yardımcı olur. O yüzden biz anneler kendimizi boş yere paralamayalım 😁
miş gibi de bakarsın canım sen cok ıyı bır annesın bunu unutma :KK200: abileride buyudu okulda olucak senı yormaz artık

Kızlar cevremde hep bisey göruyorum.sizin de gözlemleriniz ayni mi?
Mesela 1.cocukta cok sorun yasayanlar ikincide rahatim diyor.yada ikinciyi yapanlar birincide hic yorulmadim.bu beni cok yoruyor diyor.

her zaman gittiğimiz bir dönerci var. Ondan yedirdik çok kere. Hiç kusmadı.

U Umudumbitmedi_
Benim çevremde tek çocuklular çok. Bir daha asla diyorlar. Unutmayan ikinci çocuğu yapmıyor anlaşılan.

Benim tanidigim bi ablam var 3. Cocugunuda yapti ya abla diyorum nasil sabrin gucun yetiyor e unutuyoruz diyo unutmasak yaparmiyiz hic diyo😂 ben isterdim 2. Cocuk ama once bi dinlenmem lazim yani yapcak olsam bile Eylus bi 5 yasina falan gelsin bi kendime geleyim cunku ben 2 yasindan sonra sihirli degenegin degecegini ve uyuyacagimi dusunuyorum😂 ha birde calismasam kesin yapardim arasi acilmadan ama bu sekilde hem is hem ev feci yorucu oluyor gecede dinlenme yok tabi🤦‍♀️ Birde benim annemler 2. Ye bakamazlar yani hem belli ediyorlar hemde ben istemem yaslari geciyor kaldir indir yapamazlar yani artik o yuzden napalim anasi babasi gibi bi evin bi kizi olcak🥰

Oooo bizimki İskender, lahmacun, kuzu şiş ve künefe yedi. Ama uyku dışarda hiç yok. Ne yolda uyuyo, ne bebek arabasında. Doğduğundan beri uyku sorunu yaşıyoruz. Öğlen uykusundan sonra çıkıyoruz biz de. Yada kahvaltıyi dışarda yapıp uyku vakti evde oluyoruz.

Eylus arabaya bindigi gibi memeeee memeeee diye tutturdugu icin arabada markete bile gitsel emerken kapaniyor o gozler hemen bizde de basindan beri bebek arabasi sorunu var asla oturmuyor bilsem almazdim hic

U Umudumbitmedi_
Benim çevremde tek çocuklular çok. Bir daha asla diyorlar. Unutmayan ikinci çocuğu yapmıyor anlaşılan.
benim de cevremde 70li yillarda dogmua ciftlerin 2 ya da 3 cocugu, 80li yillarda dogmus ciftlerin 1 ya da 2 cocugu var.90li yillarda doganlar henuz bekar, yeni evli ya da 1 cocuklu.2.ye gecmediler.

U Umudumbitmedi_
Niloşun bünyesi sağlam o zaman canim
Masallah.
Aynen canim unutma kısmi var
Annem de öyle demisti.unutup yine yapiyorsun gibi.hoş benim annem unutamadan arda arda yapmis.86 88 89 90 doğumluyuz.dogurdukca hamile kalmis.üf çok kötü ya😆 bez yıkama derdi araliksiz bi 8 sene sürmüş olmalı.
Benim tanidigim bi ablam var 3. Cocugunuda yapti ya abla diyorum nasil sabrin gucun yetiyor e unutuyoruz diyo unutmasak yaparmiyiz hic diyo😂 ben isterdim 2. Cocuk ama once bi dinlenmem lazim yani yapcak olsam bile Eylus bi 5 yasina falan gelsin bi kendime geleyim cunku ben 2 yasindan sonra sihirli degenegin degecegini ve uyuyacagimi dusunuyorum😂 ha birde calismasam kesin yapardim arasi acilmadan ama bu sekilde hem is hem ev feci yorucu oluyor gecede dinlenme yok tabi🤦‍♀️ Birde benim annemler 2. Ye bakamazlar yani hem belli ediyorlar hemde ben istemem yaslari geciyor kaldir indir yapamazlar yani artik o yuzden napalim anasi babasi gibi bi evin bi kizi olcak🥰
Calisan bayanlar tekte kaliyor doğru
Ablamin da bi oğlu var.ikinciye bakamam.simdi büyüdü rahata alistim.yeniden bi bebek zor olur diyor.
Dun gece uyuttum 1 saat sonra kalkti oyun istiyor uykusuzluktan gozlerim kaniyor artik kizim yat uyu yook kalk otuy bebi bebesini getircekmisim kalkip oturup oynicakmisiz nasil uyuduk hatirlamiyorum bile🤦‍♀️
Ay bu aralar bizi bi oyuna katmalar.elimden tutup beni oyuncaklarin arasina cekiyor.
Gece 12 yi geciyordu.uyumak istemiyor.babasinin elinden tutup gel oynayak diyor.biz oturunca kendisini yere atiyor sinirinden.
Gece de uyandi 1 saat ağladi.zor yatirdik.sabahın köründe de hortladı.simdi uyusun diye gözünün icine bakiyorum.bende uyucam.ama yatmiyor😅
benim de cevremde 70li yillarda dogmua ciftlerin 2 ya da 3 cocugu, 80li yillarda dogmus ciftlerin 1 ya da 2 cocugu var.90li yillarda doganlar henuz bekar, yeni evli ya da 1 cocuklu.2.ye gecmediler.
Nesil gittikçe çocuksuzluğa kayıyor😅
Sanırım rahatlığa bekarlıktaki günerimize.aliaiyor kopamiyoruz.valla tek cocuk bile zorken 2 çocukluları alkışlıyorum👏

Sen tek çocuk musun? Bi eksikliğini hissettin mi?

Sen tek çocuk musun? Bi eksikliğini hissettin mi?

Ben tek kizim 2 erkek kardesim var tek cocuk gibi degilim ama sonucta erkek kardeslerin birbiriyle olan diyologu daha farkli. Esim tek cocuk ve eksiklik hissediliyor en basiti dugun dernek zamani arkadaslar bi yere kadar seninle oluyor ev temizle esya tasi en basit olaylarda tek kaliyosun ama iste aile varini yogunu tek cocuga verip hayat kalitesini yuksek tutmaya calisiyor ki bizler emekli olucaz calisan anne baba olarak eminim Allah saglik versin daha da fazlalarini yapariz evlatlarimiza (calistigim icin olaya iyi tarafindan bakmaya calisiyorumdur🙈😂)

Ben tek kizim 2 erkek kardesim var tek cocuk gibi degilim ama sonucta erkek kardeslerin birbiriyle olan diyologu daha farkli. Esim tek cocuk ve eksiklik hissediliyor en basiti dugun dernek zamani arkadaslar bi yere kadar seninle oluyor ev temizle esya tasi en basit olaylarda tek kaliyosun ama iste aile varini yogunu tek cocuga verip hayat kalitesini yuksek tutmaya calisiyor ki bizler emekli olucaz calisan anne baba olarak eminim Allah saglik versin daha da fazlalarini yapariz evlatlarimiza (calistigim icin olaya iyi tarafindan bakmaya calisiyorumdur🙈😂)
Bende bu yüzden metehana bikac kardes yapayim diyorum.ben sıkıntı cekecem yorulacam belki ama gececek bu günler.birbirlerine destek olurlar.canı sıkılsa biseye ihtiyaci olsa kime gider.kuzenler de belirli bi zaman sonra yabancı oluyor.
Tek kalıp üzülmesini istemiyorum.keske bende biraz sabir ve esimde de istek olsa da 4 cocuk yapsak.evimiz 3 +1.ikisini bi odaya ikisini diger odaya yerlestirir bizdr salona geceriz diye düsünuyorum.yada biz kücük odya gecip yatak odasini cocuklar versem hic oturma odasini bozmam diyorum.hayaller hayaller iste😃

Onların zamanında tek cocuk cok olucak muhtemelen hepsının bırbırıne ıhtıyacı olacak diye kendımızı avutalım bizde bari.

Bende bu yüzden metehana bikac kardes yapayim diyorum.ben sıkıntı cekecem yorulacam belki ama gececek bu günler.birbirlerine destek olurlar.canı sıkılsa biseye ihtiyaci olsa kime gider.kuzenler de belirli bi zaman sonra yabancı oluyor.
Tek kalıp üzülmesini istemiyorum.keske bende biraz sabir ve esimde de istek olsa da 4 cocuk yapsak.evimiz 3 +1.ikisini bi odaya ikisini diger odaya yerlestirir bizdr salona geceriz diye düsünuyorum.yada biz kücük odya gecip yatak odasini cocuklar versem hic oturma odasini bozmam diyorum.hayaller hayaller iste😃

Cok kardes benimde hayalim bizler gidicez neticede kardesler birbirine kalacak ama kuzum bunun birde maddi boyutu var gidisat belli krizler yakamizi birakmiyor bu cocuklar buyuyecek ne verebilicez onlara? Ben tam teraziyim bana bakma 10 sene sonrasini simdiden dusunuyorum ama misal uni kazanamadi ornek veriyorum ozelde okutabilecek durumda olacak miyiz yada is kurabilecek miyiz borcsuz harcsiz konforlu yasasin isterim her anne gibi

Arkadaşlar bir sorum olacak siz ne düşünüyorsunuz ? Oğlum sürekli suyla oynamak kapıları çarpmak koridora çıkıp merdivenlerden çıkmak istiyor ,mama sandalyesinde eline biseyler istiyor alıp yere fırlatmak için,eline karton kağıt verince kartonu değil yerleri boyamak istiyor filan.Annem her istediğini yapma baş edemezsin diyor hayirdan anlamayan bir çocuk olmasını istemiyorum ama sürekli sinir koymak da doğru gibi gelmiyor sizler ne yapıyorsunuz ne düşünüyorsunuz ???

Öncelikle sadece seninki böyle gibi düşünme. Keşfettikleri herseyi deniyorlar. Kullanımı ile ilgili bilgileri yok öyle düşün. Bütün yollar denenebilir :)
Bazen sadece verilen tepkiye bakıyorlar, belki çoşkulu oluşu belki dikkat cekmesi gibi.

Simay duvarı boyadıgında ki kağıda yazıyorlar biliyor gördüğü sey, gelip beni duvara götürdü gösterdi, yüzüme baktı :) ne güzel resim yapmış Simay diye sevindik😂
Sonra birlikte sildik resimlerimizi kağıda yapacaz diye.
Büyük resim kağıdını duvara yapıştırdık :) daha cok sevdi.
İçinden geldiği gibi ol. Bu senin cocugun ne uzman ne annen senin kadar hissedemez o an onun hislerini. Sürekli herseyde kar zarar hesabı yapmak seni yorar, öncelikle senin davranıslarını etkiler canım❤️

Kardeşini görüp yine bezleniyomuş ya bu deli kuzular. Bezi çıkarmadan yapın gari. U Umudumbitmedi_

O en cok hani hamileyken bezide cıkaralımda bebek doğmadan denince oluyor :)
Çünkü bez bianda biten bi olay değil ve bebek doğdugunda hala taze oluyor aslında.
Bide tuvalete yetiştirmek emzirirken vs daha zor.

plojovic plojovic pazar gunu sana yazdiktan sonra oyun alanina gittik bir baktim agzinda birseyler var, hemen cikarttirdim, yerde ceviz bulmus onu yiyor😂 bukadar olur dedim. Boylelikle cevize baslamis olduk:)

Ahh bıdıkk :)
Ya cidden onlar o kadar kolaylar ki aslında bi bıraksak, bizim savasımız kendimizle.
Çok sevindim sende rahatlamışsındır :)
Allaha emanet olsun, Allah korusun hepsini

Back