2018 Ekim Anneleri

Yazın daha rahat oluruz cnm. Hem kaslar gelişir hemde temizlik faslında daha rahat ederiz
Bizim bebişler benziyor o yüzden kesinlikle katılıyorum sana. Daha bugün ilk kez oturduğu yerden desteksiz kalkabildi. 9-10 aylıkken döndü. Emeklemeden yürüdü. 12-13 aylıkken yürümeye başladı. Daha koltuk tepesine iki yaşında falan çıkar herhalde Kaba motor biraz geri. bunlar İle birlikte 6-7 aylıktan beri mama meme dede baba diyordu. Şuan çok şükür her denileni anlıyor ve yaklaşık 40 kelime kadar dağarcığı var. Sosyal gelişimi yaşıtları olmaz ise iyi. Kendi yaş grubuna karşı bir çekingenliği var geri planda kalıp gözlemlemeyi seviyor gibi. Daha tam çözemedm bu durumu.

Konusma konusu gecmis cok detayli bakamadim ama yazamadan da gecemedim. Ayy eylus bir anne diyor bak takilmis plak gibi anneanneanneeanneeanneee efendim diyorum mesela mutfaktaysam veya ayni odada ama baska isle mesgulsem sonrasinda devami geliyor mememememememememememe ama nasil bak resmen takildi diyoruz o memeyi acana kadar devam ve bunu ev disinda da yapiyor en fenasida bu

Ya evet demi geranio hemserim nerelerde acaba?
Kizlar bu arada bakiyorum cocuklari oyun alanlarina vs goturuyosunuz yahu ben goturcek yer bulamiyoruk h sonu oldu mu takilip kaliyoruz nereye gotursek diye kapali oyun alanlarindan korkuyorum hastalik mikrop kapcak diye daha hic goturmedim acik havada hasta olmaz mantiginda cocugu park bahce gezdiriyoruz ama istiyorum ki soyle cocuklu yasitli yerlerde vakit gecirelim cunku parka vs cocuk gorse hemen gidiyor sarilip opmeye calisiyor abii abii diye pesinden kosuyor

Bende salgınlardan sonra götürememiştim oyun alanlarını tercih etmiyordum şimdi bizim burda bir pastaneyi tadilata soktular üst katına küçük bir oyun alanı yapmışlar aşırı keyif alıyor orda baya sevdi bizde abone olduk :) hemen yan masasında oturup uzaktan izliyoruz kızım mutlu biz mutlu

kac gündür o kadar uykusuzumkı hafta sonunun geldıgıne bıle sevınemıyorum.gecen ay aynı anda cıkan 4 azı dişten sonra simdide 4 köpek dişi beraber geliyo ucları gozukmeye başlamıs bıraz insallah uyur artık da bende uyurum.Sırada başka diş varmı bıraz ara versek

gece 2’den 3’e kadar ve 5’ten 6’ya kadar emzirdim. Sonra diğer odaya babasına götürdüm. Bugün işe gitme dedim, yattım uyudum. 8’de bi kalktım, adam işe gitmemiş gerçekten. 6 buçukta servise biniyordu. 8 buçuk gibi arabayla gitti.
Nilişin hoşuma giden lafları ‘ağaba’. Bizim araba kırmızı olduğu için kırmızı şeylere de ağaba diyor. Elektrik süpürgesi de kırmızı, tekerlekleri de var ya o da ağaba. Üstüne biniyor zaten. Ayakların nerde diyoruz ‘ağaklaa’ diyor. Dışarı çıkarken de ‘ağakbaa’larını getiriyor giydiriyoruz.

cok tatli ya :) bizde de telefona 'aja' arabaya 'han han' ucaga 'buu' muza 'imm' demek var :) kaynpeder kv gidince iyi oldu di mi.bi misafir gelince sen aklima geldin.cidden guya cocugu oyaliyorlar ama yemegiydi bulasigiydi ugrasmak bazen daha yorucu oluyor.bi de tuvalete gidince arkandan aglarken uzaktan seslenmeleri pek bi sacma oluyor.bu aralara parka gitmeye basladik.fazla cocuk olmuyor burda park cok.havalar da tam isinmadi.disarda vakit gecirdiginde hem gunduz uykusu hem gece uykusu daha iyi oluyor.ama öbür türlı dedigin gibi gece emzir emzir dilim damagim kurudugu oluyor bazi geceler.calisiyosun bi de allah kolaylik versin.

geranio 'yu ben de merak ettim. Deniz kızı iyidir inşallah.
Çocuk oyun alanı olarak Monkey Jungle var ama hiç gitmedim. Size yakın mı bilmiyorum ama yeri Karabağlar'da

Bazen o kadar cok anneanneanne ditirki bunaltiyor beni:)
Bazen de babasina anne diyor
Gecen esim.diyorki oglum ben senin annen değilim.babanim.baba diceksin:)
O kadar cok bunaltti ki:)
Benim bacagima yapisiyor.koala gibi birakmiyor.yürürken sürüklüyorum:)

Eylüsü buraya alalım.metehan da cok arkadaş canlisi.bi yerde cocuk gorse kosup sariliyor.bebek gorse bebi diye diye ölüyor.
Eylüsü getir de bi kucaklaşsinlar
Ay canim.yine 4 lü cikiyor.bian evvel biter ins.
Bizi disler çok zor çıktı.
Alt 2 cikarken 3 4 ay ishal ve mantar oldu.
Sonra üst 2 çıkarken cok feci grip ve bogaz enfeksiyonu gecirdi.5.dis cikarken de cok hasta oldu.6.dis 2 aydir şiş.ama hâlâ cıkmıyor.geceleri uyku yok.
Ayagimda sallarken horluyormusum.esim söylüyor.icim geciyor.

Ayakta sallamak mi omuzda sallamak mi hangisi daha kotu bilemedim gecenin bi yarisi. Gece eti kopmuscasina aglayarak uyaniyor bide ne olduğumu şaşırıyorum

Sağol canım. Okul açılınca geldiler yine. Gitmeden önce çok bunalmıştım ama bi gidip geldiler iyi oldu. Her gün süpürge açıyorum. Her gün bi makine çamaşır canım. Kalabalık böyle.

geranio 'yu ben de merak ettim. Deniz kızı iyidir inşallah.
Çocuk oyun alanı olarak Monkey Jungle var ama hiç gitmedim. Size yakın mı bilmiyorum ama yeri Karabağlar'da

Selam güzel anneler :)

Yoğunluktan girip okuyup içiyorum fırsat buldukça ama yazamıyorum O kadar ki akşamları Deniz'i uyuturken bende uyuyakaliyorum yaninda hiç onsuz hayatım yok desem yeridir bu aralar ya çalışıyorum ya Denizleyim :)

Kızım bu aralar biraz huysuz yeni diş geliyor herhalde diyoruz. 5 dişte kaldı biri iyice belli etti kendini ama gelen giden yok. Geceleri daha çok uyanır oldu çıksa da rahatlasak.

Oyun alanlarını takip ediyorum 18 aylık gibi götürmek istiyorum bende havalar ısınsın salgınlar geçsin azıcık. Oyunhane var yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de bı kaç yerde. Onu düşünüyorum. Benimki çıldırıyor çocuk olsun oyun alanı olsun yolda gördüğü çocukların üstüne doğru koşuyor çocuklar korkuyor ondan

15 aylıkken götüremedim bugün kontrole gidicez en çok kilo alımını merak ediyorum 8.5 kiloydu 1 yaş kontrolünde.

Deniz de bi kaç kelime söylüyor sadece. Ama bizim söylediklerimizi de tek seferlik tekrarlıyor papağan gibi :) anne baba dede al at falan var. Komutları anlıyor yapıyor da işine gelirse

Sizler nasılsınız?

Deniz'i kucağımda emzirerek uyutuyorum ben. Hafif sallıyorum ninni söylüyorum. Sırtım belim sürekli ağrıyor bu yüzden.

Hangi uyuma şekli en iyisi çözemedim ben. Kucağımda izlemek çok güzel ama bana yakında fıtık olarak geri dönecek

Ben de öyle uyutuyorum Simayı. Gün içinde de sık sık emiyor. Gece de sürekli kalkıp emiyor. Bütün omurlarım kaymış gibi hissediyorum
Oğlum da 2,5 sene emdi.. bekarlık fotolarımdaki dik omuzlu kız kim ola ki

20 olduysa tamamdır bi 4-5 sene rahatsın :)))))))
Köpekler en son cıkıyor eğer o sırayla gittiyse bitiyor demektir.

Sevindim her şeyin iyi olmasına
Pazarları götürdüğünüz çoçuk klübü nerde canım? Merak ettim güzel bir şeye benziyor
Bilkentte ma me pa aile klubu diye geciyor. Tek kotu tarafi yillik uyelik yada toplu giris satiyorlar, yillik uyelik degil de toplu giris satin almak daha mantikli geldi bize.
20 olduysa tamamdır bi 4-5 sene rahatsın :)))))))
Köpekler en son cıkıyor eğer o sırayla gittiyse bitiyor demektir.
Denizin ilk azilar ve kopekler birlikte cikti. Suan 16 disi var, ikinci azilar kaldi bir tek. Kuruyemis vermek istiyorum ben artik ya, surekli ceviz badem vs rendelemekten biktim:) badem, findik degil de ceviz ve kaju biraz daha yumusak, tek aziyla yer diye dusunup vermek istedim esim tedirgin oldu vermedik. Kuruyemis icin ikinci azilar da beklenmeli mi sence?

Kızlar merhaba herkes iyidir inşallah, ara öğün mutlaka oluyor mu, iştah sorunumuz hep var canı isterse yer, sabah 8 de mama içti 10 da kahvaltı yaptı 11. 30 da uyudu az önce kalktı muz vereyım dıyorum kesınlıkle yemıyor ara öğün falan olmuyor bizde ana öğünü zor yıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…