• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Oglum memesiz hiç uyumuyordu dalmiyordu da. Kararlılıkla sabrettim dün gece önceki geceye gore daha iyi uyudu, gitgide daha da alışacak inşallah. Gündüz istediği kadar emziriyorum. Gece yatarken en son, ve sabah 6-7 gibi tekrar emziriyorum 10 gibi de kahvaltı. Gece 12-1-2 den önce uyumuyordu Dr un dediklerini yaptım iki gündür 10-10.30 gibi uyuyor çok şükür. Dr hayır deyin gerekirse kızın dedi yoksa 2yas sendromu nda hiç basedemezsiniz dedi. Odayi da birden gece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsan onu da ayırabilirsin. 6 da emziriyorsan 8 gibi aciikmaz canım tüm gün memede süt depolanmistir hepsini emse tok tutar. Ben 5.30 gibi meyve veriyorum. 7.30 akşam yemeği uyuturken de emziriyorum. Önce yemek soonra meme. İstersen bir de böyle dene.

Ben isten geldigim gibi anne memeee diye bagirdigindan hayatta beklemez yemek yicek sonra emcek🤦‍♀️ Ben aglamasina dayanamiyorum gece cunku sanirsin canindan can kopuyor oyle agliyor meme vermezsem
Dun gece yine 1.5 saatte bir kalktik birde oyle cok su iciyor ki gece 2-3 biberon su bitiriyor sicakta degil oda yani ayarinda tutmaya calisiyoruz

Çok geçmiş olsun cnm. Rabbim şifasını versin inşallah🙏🏻
@dilekyildizim size de çok geçmiş olsun cnm. Umarım doktorlardan güzel haberler duyarsın.

Rabbim bütün şifa bekleyen bebişlere yardım etsin anne babalara da güç versin. Bizde ameliyatımızı olduk. Küçük bir operasyon diyorlardı ama hiç kolay değildi 😞
Çok geçmiş olsun canım

Ben isten geldigim gibi anne memeee diye bagirdigindan hayatta beklemez yemek yicek sonra emcek🤦‍♀️ Ben aglamasina dayanamiyorum gece cunku sanirsin canindan can kopuyor oyle agliyor meme vermezsem
Dun gece yine 1.5 saatte bir kalktik birde oyle cok su iciyor ki gece 2-3 biberon su bitiriyor sicakta degil oda yani ayarinda tutmaya calisiyoruz
Odanın nemini de kontrol et canım. Yemekten 2 saat sonra uyutmaya çalış. Bugr da hiç susmadan sabaha kadar çok ağladı ilk günler ama gitgide alisiyo. Onun iyiliği için sonuçta. Kararlı olmak lazım. Bir kere verdin mi başa donersin

Uykuya 1 haftada alışır deniyor fakat benimki 3 ay boyunca gündüz ben ve meme yokken hiç uyumadı. Bir aydır gündüz uyuyor. Onun için gece memeden kesmeyi hiç deneyemem şimdi.

Uykuya 1 haftada alışır deniyor fakat benimki 3 ay boyunca gündüz ben ve meme yokken hiç uyumadı. Bir aydır gündüz uyuyor. Onun için gece memeden kesmeyi hiç deneyemem şimdi.
şimdi nasıl uyutuyolar uyuyamı kalıyor yoksa saatı gelınce yatırıyorlar kendımı uyuyor.ikincisi ne guzel bır hayal gibi geldi yazınca :)

şimdi nasıl uyutuyolar uyuyamı kalıyor yoksa saatı gelınce yatırıyorlar kendımı uyuyor.ikincisi ne guzel bır hayal gibi geldi yazınca :)
Kayınvalidenin dediğine göre 1buçukta falan kafasını onun göğsüne koyup uyuyormuş ama hiç inanmıyorum. Genelde 8.15-8.45 civarı kalkıyor sabah.

İyice huyu suyu değişti, istediği bir şey yapmazsam yere oturuyor ayaklarını yere vuruyo yada elleriyle kafasına vuruyo. Dr un dediği gibi görmezden gelmeye çalışıyorum. Ellerindekileri yere firlatiyo, oğlum atma lütfen ses oluyo aşağıda oturanlar var hayır diyorum. Elleriyle hayır işareti yapıp yine atiyo🤣. Artık dolapların kapaklarını da acıyo her ne kadar hayır desem de. Prizler için çocuk kilitlerini cikariyo. Kapı eşiklerini söküyor🤗

Geçmiş olsun.İnşallah sondur, şifa olsun
Nedir son durum?
Amin canım. Uzun ömründe gördüğü göreceği budur inşallah🙏🏻 Kontrollerimiz oluyor cnm. İnen testisi takip edeceğiz diğerine göre küçükmüş ve büyümesi gerekiyormuş. Haziranda usg ile bakılacak. Onun dışında çok şükür iyiyiz😊

Geçmiş olsun canım tek taraflı mı yoksa çift taraflı mı oldu ameliyat? Oğlumda da sorun vardı, bahsetmiştim. Bazen kontrol ediyorum hala tam inmemiş testis 😔 inşallah ileride sorun çıkmaz.
Her şeye ameliyat denmesine sinir olduğum için beklemiştim. Doktor da sadece kordon kisti dedi, testis iner demişti. Kist kayboldu çok şükür de, testis hâlâ biraz yukarıda..
Tek taraflı cnm. Diğer testisi utangaç inip çıkıyor torbaya. Ne kadarlıktı oğlun kist kayboldu. Eline geliyor mu testisi. Cnm genel olarak torbanın dışında olması testisin çok sağlıklı bir durum değil. İşlevini yitirebilir malesef. Bizde her sene kontrolünü yaptıracakmışız.
Çok geçmiş olsun canım
Teşekkür ederim cnm

Erken mi başladı yoksa 2yas sendromu
Sanırım bu agrasyon ve inatlaşma 2 yaş sendromu öncüleri😊

Tek taraflı cnm. Diğer testisi utangaç inip çıkıyor torbaya. Ne kadarlıktı oğlun kist kayboldu. Eline geliyor mu testisi. Cnm genel olarak torbanın dışında olması testisin çok sağlıklı bir durum değil. İşlevini yitirebilir malesef. Bizde her sene kontrolünü yaptıracakmışız.
2,5 yaşında boğaz enfeksiyonuyla görüldü kist. Bazen böyle vücuttaki farklı enfeksiyonlarla birlikte akut kistler görülebiliyormuş. Epey belirgindi, gözle görünüyordu. Ameliyat günü verdiler. Günü beklerken kist kayboldu. Ama testis için utangaç denmişti, bi iniyor bi çıkıyor..
O ara kış ortasıydı, yaza sünnet yaptırırız diyordum. Narkoz alınca ne gerekirse yaparlar dedim. Fakat o yaşlarda sünneti önermiyoruz dediler. 5 yaşı geçsin, sonra yapalım dedi dr. Öyle kaldı bu konu da. Sen bahsedince içime kurt düştü kontrol ettim, utangaç testis hâlâ aynı, geri kaçıyor. Babası gelince doktora götürsek iyi olacak

İyice huyu suyu değişti, istediği bir şey yapmazsam yere oturuyor ayaklarını yere vuruyo yada elleriyle kafasına vuruyo. Dr un dediği gibi görmezden gelmeye çalışıyorum. Ellerindekileri yere firlatiyo, oğlum atma lütfen ses oluyo aşağıda oturanlar var hayır diyorum. Elleriyle hayır işareti yapıp yine atiyo🤣. Artık dolapların kapaklarını da acıyo her ne kadar hayır desem de. Prizler için çocuk kilitlerini cikariyo. Kapı eşiklerini söküyor🤗
istemedıgı bısey olmayınca bızımkınınde tepındiği oluyor.Dolap fln ben saldım artık koltugun altından süzgec cıkıyor ve hıc yadırgamıyorum artık :) Bizimki kapılarıda açmaya başladı evin kapısını acmış gecen gün kacarken yakalamıs annem o gun bugun kilitleniyor artık

2,5 yaşında boğaz enfeksiyonuyla görüldü kist. Bazen böyle vücuttaki farklı enfeksiyonlarla birlikte akut kistler görülebiliyormuş. Epey belirgindi, gözle görünüyordu. Ameliyat günü verdiler. Günü beklerken kist kayboldu. Ama testis için utangaç denmişti, bi iniyor bi çıkıyor..
O ara kış ortasıydı, yaza sünnet yaptırırız diyordum. Narkoz alınca ne gerekirse yaparlar dedim. Fakat o yaşlarda sünneti önermiyoruz dediler. 5 yaşı geçsin, sonra yapalım dedi dr. Öyle kaldı bu konu da. Sen bahsedince içime kurt düştü kontrol ettim, utangaç testis hâlâ aynı, geri kaçıyor. Babası gelince doktora götürsek iyi olacak
Tabi göstermekte fayda var canım ama utangaç ise işlem yapılmıyor zaten. Hormon tedavisi var onu da çoğu dr önermiyor. Sanırım su fıtığı deniyor sizinkine eğer geçtiyse sorun olacağını zannetmiyorum. Yine gönlün rahatlasın bir göster cnm. Bu durumda yaş önemli çünkü. Sünneti ne zaman düşünüyorsun.

Amin canım. Uzun ömründe gördüğü göreceği budur inşallah🙏🏻 Kontrollerimiz oluyor cnm. İnen testisi takip edeceğiz diğerine göre küçükmüş ve büyümesi gerekiyormuş. Haziranda usg ile bakılacak. Onun dışında çok şükür iyiyiz😊

Teşekkür ederim cnm

Sanırım bu agrasyon ve inatlaşma 2 yaş sendromu öncüleri😊

İnşallah🌱
Sevindim toparladığına. Bundan sonra da iyi haberler duyarsınız inşallah hep

istemedıgı bısey olmayınca bızımkınınde tepındiği oluyor.Dolap fln ben saldım artık koltugun altından süzgec cıkıyor ve hıc yadırgamıyorum artık :) Bizimki kapılarıda açmaya başladı evin kapısını acmış gecen gün kacarken yakalamıs annem o gun bugun kilitleniyor artık

Kapılarda anahtar varsa onlarıda alın kendilerini kilitledikleri zamanlar😂
Hep olan seyler bunlar, büyüyorlar ve hersey daha aksiyon dolu😂😂

Kapılarda anahtar varsa onlarıda alın kendilerini kilitledikleri zamanlar😂
Hep olan seyler bunlar, büyüyorlar ve hersey daha aksiyon dolu😂😂
oy oy onu düşünmek bile istemedım odaların anahtarlarını coktan aldık cunku cıkarıp agzına almaya calıısyordu evin kapısınıda üstteki sabit anahtarla kitliyoruz oraya kadar yetişmesi için 13 yasına gelmesi lazım :)

Tabi göstermekte fayda var canım ama utangaç ise işlem yapılmıyor zaten. Hormon tedavisi var onu da çoğu dr önermiyor. Sanırım su fıtığı deniyor sizinkine eğer geçtiyse sorun olacağını zannetmiyorum. Yine gönlün rahatlasın bir göster cnm. Bu durumda yaş önemli çünkü. Sünneti ne zaman düşünüyorsun.
Şu an 5,5 yaşında. Yaz tatili gelince yaptırmayı düşünüyorum. Bebekken kıyamadım, bakalım şimdi iyileşene kadar neler bekliyor bizi.. Çok asi son zamanlarda, canıma okuyacak kesin 😁

Şu an 5,5 yaşında. Yaz tatili gelince yaptırmayı düşünüyorum. Bebekken kıyamadım, bakalım şimdi iyileşene kadar neler bekliyor bizi.. Çok asi son zamanlarda, canıma okuyacak kesin 😁
Ben dogdugunda hastaneden cikmadan hallettim sunnet isini bana cok söylemişlerdi o zaman kucucuk bebek olmaz diye ama suan düşünüyorum da dogru karar verip uygulamisim

İnşallah🌱
Sevindim toparladığına. Bundan sonra da iyi haberler duyarsınız inşallah hep
Amin cnm inşallah🙏🏻
Bizde 5,5 aylıkken sünnet olduk. Erken dönem sünnetlerde görülebilecek yapışmayı yaşadık. Görmüşsündür hafif toplu bir bebek😊 o bölge de yağ dokusu olduğu için içe gömülü biraz. Ondan kaynaklı yapışma olmuş. Ameliyatta düzelttiler ama hala yapışıklık var 😞 yani demem o ki erken döneminde handikapları varmış. Sizin için zaman bu zamanmış demek ki. Umarım sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız cnm.

Back