• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Aslında bir kaç
Yerde daha 17 aylık bebeklerin dişlerinin çürüyüp dökülmeye başladığını okudum panik oldum şekerli yemiyor biberon yok ama gece beslenmesi bile dişlere zarar verebilir diyorlar sıvı yağ kısmını anlamadım ama ne denk istedin

Yani o hem genetikle alakalı hemde yedikleri ile inan.Ve insanlar nasıl düşünmeden herseyi veriyor ben daha bunu anlayamayan kısımdayım.

Gece beslenmesinden kasıt yatarken süt vb seyleri içmek.Ama içine meyve fln koyuyorlar ya meyve seker öyle düşün. Uzun vadede aslında hemen dökülmez. Diş kendini temizleyen bişeydir aynı zamanda.
Sıvıyağ kısmıda sıvıyağ yapışkandır. Fazlaca kızartma vb varsa etkiler. Hadi yemekler bi derece.
Ama onu kullanmakta zorunlu değil sonucta öyle de düşünmek gerek. Neden paranı sana yaramayan bişeye veresin ki? Sadece zeytinyağı ve tereyağda iş görüyor :)

Yerinde olsam bakıcıyı alırım. Annende istediği zaman gelir bakar istiyorsa torununa yemek yapar oyun oynar, işide olursa işini halleder
Bakıcı istemeyip kreşe vermek daha garip 🤷🏻‍♀️
Bence esinle ortak bi karar verin çok küçük canım cocugun evinde olsun bari. Annende size uyacak yani. İmkanın varsa Atlas'ı evden gönderme derim.
Bu 1-2sene cok daha kıymetli ve ev içinde de öyle gececek göreceksin♥
Valla canım annem değil kaynanam olsa bu kadar sorun yaşardım belki öğlen bakıcı bulun diyip tamam bulalım dediğmde sonra krese verin diyip sonra marta kadar durun deyıp bide üstüne bakıcı bakıcaksanız şimdi giderim evden diyen biri elimi kolumu bağlıyor.Bi bizim evin yakınana taşının aksam evime gideyim diyo sonra yazın köye gidicem diyo köy ki tokatta 5 ay için ev mi taşıyım diyince yüzüme bakıp bişey demiyo.Eşim desem annemle bu konulara girmiyo .kimseyi kırmadan bişeyler yapmaya çalişiyorum oyyyşşşşşş hunı takıcam yakında.

Yani o hem genetikle alakalı hemde yedikleri ile inan.Ve insanlar nasıl düşünmeden herseyi veriyor ben daha bunu anlayamayan kısımdayım.

Gece beslenmesinden kasıt yatarken süt vb seyleri içmek.Ama içine meyve fln koyuyorlar ya meyve seker öyle düşün. Uzun vadede aslında hemen dökülmez. Diş kendini temizleyen bişeydir aynı zamanda.
Sıvıyağ kısmıda sıvıyağ yapışkandır. Fazlaca kızartma vb varsa etkiler. Hadi yemekler bi derece.
Ama onu kullanmakta zorunlu değil sonucta öyle de düşünmek gerek. Neden paranı sana yaramayan bişeye veresin ki? Sadece zeytinyağı ve tereyağda iş görüyor :)
Gece zaten en başından beri bişyler yiyip yatırmadım öyle bir alışkanlığı olmadı süt zaten vermiyorum ama gece defalarca kalkıyor emmeden uyumuyor bir arkadaşıma çocuk diş doktoru Buda etkiler demiş
Sağol canım içimi rahatlattın bu arada zeytinyağ candır Balıkesir gelini olarak 😉

Valla canım annem değil kaynanam olsa bu kadar sorun yaşardım belki öğlen bakıcı bulun diyip tamam bulalım dediğmde sonra krese verin diyip sonra marta kadar durun deyıp bide üstüne bakıcı bakıcaksanız şimdi giderim evden diyen biri elimi kolumu bağlıyor.Bi bizim evin yakınana taşının aksam evime gideyim diyo sonra yazın köye gidicem diyo köy ki tokatta 5 ay için ev mi taşıyım diyince yüzüme bakıp bişey demiyo.Eşim desem annemle bu konulara girmiyo .kimseyi kırmadan bişeyler yapmaya çalişiyorum oyyyşşşşşş hunı takıcam yakında.

Yani bu sizin cocugunuz ötesi yok. Burda annen değil Atlas önemli. Kreş git gelleri hastalıkları çok zorlar arkadasım. Bakıcıda zor tamam sartlar fln anlasacaksınız ama bence bi kimseyi düşünmeden karar ver. Hislerinede güven. Bu bakıcıya öcü gözüyle bakmalar eskidendi en azından evinde olacak cocuk, kameranda var.Kreşte hiç görmeyeceksin?
En azından sizin düzeninizi, dilinizi, ev halinizi alır cocuk

Gece zaten en başından beri bişyler yiyip yatırmadım öyle bir alışkanlığı olmadı süt zaten vermiyorum ama gece defalarca kalkıyor emmeden uyumuyor bir arkadaşıma çocuk diş doktoru Buda etkiler demiş
Sağol canım içimi rahatlattın bu arada zeytinyağ candır Balıkesir gelini olarak 😉

Bosversene :) biz ne ara evimizin düzenini bile doktorlara sorar olduk :) valla bu cocuklar doğsun uyusun, gazı olmasın, büyüsün emmesin, kendi yatağına alışın, işleri zor :)))))

Büyük kızım Mayıs'ta 6 olacak. 2 yasına kadar fazlaca emdi, gece belki güzdüzden cok.Hiçbişy yok canım. Önler değişmeye başlayacak onlar daha başlamadı arka kökler cıkıyor.Cidden diş işi öyle basit değil. Onları dökmek herkesin harcıda değil inan

Bu tırnak yeme işi taklitte olsa canımı sıkıyor yani uyanıyor el ağızda gece yatana kadar bir parmakken on parmak oldu ne zamana kadar görmezden geleceğim bilmiyorum

S Semabuse yazdiklarini okudum. İstah konusu bizim dr da ayni seyleri soyluyor. Ogun arasi min. 4-5 saat olsun diyor mesela alternatif sunmayin diyor. Ben şunu anlamiyorum; h ici anneannesi ve babaannesi bakiyor onlarda kahvalti ogle ve ara ogun cok guzel diyolar ben aksam oldu mu yediremiyorum en son ogununu 4 bucukta meyve saati yapiyorlar 1 muz ve 1 mandalina suyu ben 6 da geliyorum emziriyorum dun aksam 8 bucukya denedim yine yemedi yani acikmamasina benim aklim ermiyor o kadar harekete esimde diyor ki kendi metobalizman gibi dusunme her ogun yicek diye bi kaide yok.
Uyku konusunda da dun gece 1,5 saatte bir anne meme dedi ben o kisma şu gozle bakiyorim tum gun beni gormuyor aliskanliksa aliskanlik cocuk bana hasret kapiyi acmamla ustume atliyor zaten varsin tum gece emsin en fazla zaten 2 yasina kadar emer mantigiyla dr larin dedigini degilde icimden geleni yapiyorum🙈 ama bizim dr da aynilarini soyluyor hatta odasini ayirin cok acil diyor
Oglum memesiz hiç uyumuyordu dalmiyordu da. Kararlılıkla sabrettim dün gece önceki geceye gore daha iyi uyudu, gitgide daha da alışacak inşallah. Gündüz istediği kadar emziriyorum. Gece yatarken en son, ve sabah 6-7 gibi tekrar emziriyorum 10 gibi de kahvaltı. Gece 12-1-2 den önce uyumuyordu Dr un dediklerini yaptım iki gündür 10-10.30 gibi uyuyor çok şükür. Dr hayır deyin gerekirse kızın dedi yoksa 2yas sendromu nda hiç basedemezsiniz dedi. Odayi da birden gece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsan onu da ayırabilirsin. 6 da emziriyorsan 8 gibi aciikmaz canım tüm gün memede süt depolanmistir hepsini emse tok tutar. Ben 5.30 gibi meyve veriyorum. 7.30 akşam yemeği uyuturken de emziriyorum. Önce yemek soonra meme. İstersen bir de böyle dene.

Dun aksam banyo sonrasi saclarini kuruturken israr dis fircami istedi eline vermemle dislerine surmeye basladi ben şok😂 birde daha dun erken yazdim h sonu ilk isim dis fircasi almak😂
Bim e bambu fırça gelmişti onunla çok oynadı hem de fırçaladı üç ay oldu. Chicco dan da aldım sonra. Fhicher price in eğitici lavabosu var doğum günü nde gelmişti. Onda da dis fırçası var bir yaşından beri fircaliyo oynayarak kasiyo hem de

Amin canım çok sağol inşallah geçecek 🙏 Allah seninde yardımcın olsun baştan beri seni de takip ediyorum sıkıntılarınızı biliyorum inşallah bir gün hiç görmemiş yaşamamış gibi oluruz güzel günlerini konuşuruz🙏
Allah razı olsun canım çok zoor büyüttük büyütüyoruz da. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar etsin cumlemizinkini. Amin canım inşallah sağolasın. Bu günler geçecek elbet

çok çok geçmiş olsun, içinizi ferah tutun. İnşaallah tüm sonuçlar güzel çıkacaktır. İyi düşünün ki iyi olsun, benim kızıma da epilepsi dediler, EEG bile çektirdik o panikle çok zordur biliyorum
Çok geçmiş olsun cnm. Rabbim şifasını versin inşallah🙏🏻
dilekyildizim dilekyildizim size de çok geçmiş olsun cnm. Umarım doktorlardan güzel haberler duyarsın.

Rabbim bütün şifa bekleyen bebişlere yardım etsin anne babalara da güç versin. Bizde ameliyatımızı olduk. Küçük bir operasyon diyorlardı ama hiç kolay değildi 😞

Oglum memesiz hiç uyumuyordu dalmiyordu da. Kararlılıkla sabrettim dün gece önceki geceye gore daha iyi uyudu, gitgide daha da alışacak inşallah. Gündüz istediği kadar emziriyorum. Gece yatarken en son, ve sabah 6-7 gibi tekrar emziriyorum 10 gibi de kahvaltı. Gece 12-1-2 den önce uyumuyordu Dr un dediklerini yaptım iki gündür 10-10.30 gibi uyuyor çok şükür. Dr hayır deyin gerekirse kızın dedi yoksa 2yas sendromu nda hiç basedemezsiniz dedi. Odayi da birden gece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsan onu da ayırabilirsin. 6 da emziriyorsan 8 gibi aciikmaz canım tüm gün memede süt depolanmistir hepsini emse tok tutar. Ben 5.30 gibi meyve veriyorum. 7.30 akşam yemeği uyuturken de emziriyorum. Önce yemek soonra meme. İstersen bir de böyle dene.
Gece ilk uyutma mi memesiz yoksa uyuduktan sonra uyanirsami emzirmiyorsun

dilekyildizim dilekyildizim size de çok geçmiş olsun cnm. Umarım doktorlardan güzel haberler duyarsın.

Rabbim bütün şifa bekleyen bebişlere yardım etsin anne babalara da güç versin. Bizde ameliyatımızı olduk. Küçük bir operasyon diyorlardı ama hiç kolay değildi 😞

Geçmiş olsun.İnşallah sondur, şifa olsun
Nedir son durum?

Geçmiş olsun canım tek taraflı mı yoksa çift taraflı mı oldu ameliyat? Oğlumda da sorun vardı, bahsetmiştim. Bazen kontrol ediyorum hala tam inmemiş testis 😔 inşallah ileride sorun çıkmaz.
Her şeye ameliyat denmesine sinir olduğum için beklemiştim. Doktor da sadece kordon kisti dedi, testis iner demişti. Kist kayboldu çok şükür de, testis hâlâ biraz yukarıda..

dilekyildizim dilekyildizim inşallah korktuğun gibi değildir, bazı bebeklerde genetiğin de etkisiyle kansızlık görülebiliyor. Ailede var mı?
Takviyelerle, sağlıklı beslenmeyle yoluna girer büyüdükçe inşallah

Back