- 6 Şubat 2018
- 223
- 498
- 53
Kıyamam Barışa ya. Tek ağrı kesicisi meme ne yapsınbiz gun boyu memedeyiz dis donemleri sizde de oyle mi.meme meme diye agliyo emiyor.sonra corba.sonra azicik oynuyoruz yine meme.sonra yine mutfaktayiz.yemeicmeyle gun geciyo.ama gunde 6-7 kaka yaptigindan yedigi ocerde kalmiyo hicbu aralar hadi corabi getir arabayi getir hadi corabi sepete at gibi oyunlari cok seviyor.bi de esyalarin isimlerini ogrendigini gordukce mutlu oluyorum.bu kadar memeci olmasa iyi olacak da iste....
Doğuştan tüm gidalara alerjisi vardı. Daha iki günlükken olan videosunu seyrettik de nasıl kivraniyo, hiç uyumadigini sancısını konusmusuz videoda.. bu günler de geçecek inşallah. Çok zormuş anne olmak. Hiç yememesi günden güne erimesi yürek yakiyormus. Doktor geciyo demişti ve ben de kendimi geçtiğine inandırmak istiyorum eşim de devam ediyor belki diyordu. Pazartesi tekrar doktora götüreceğim inşallah canımAlerji nedenleri net bulundu mu canım?
Gecmemiş olabilir, az olması bile yapabilir bunları.
Alerjik bunyelerde hiç düşünülmeyen seyler bile sıkıntı verebiliyor. Ya da emdiği için senin tükettiğin.
Ben kamera kullanıyorum odalarımız yan yana işitme problemi var ben de duymazsam diye kamera yanımda yatıyorum. Eşim gece çalıştığında tek duymazsam diye oğlumun yatağında beraber yatıyoruz. Tavsiye ederim kamerayiDemek ki erken cikarip yavas devam ediyorlar aman neyse saglikla cikarsinlarda..
Bikac gecedir yataginda yatirmaya basladim bayadir aramizdaydi ve ben gece iki buklum yatip daha yorgun uyaniyordum simdi yatagina gecirdim yine uyaniyor sabaha karsi yanima aliyorum yaza oda yapip ayirayim diyorum ama simdiden dusunuyorum ya aglarsa ya duymazsam ben burda o orada ayri yatcaz diye
Birkaç gün telefon hiç görmese belki unuturMerhaba kızlar hasta bebişlere çok geçmiş olsun Kerem Asaf’ta Çarşamba gecesi 38 geçmeyen bir ateş yaşadık ilaçsız atlattık ertesi gün yüzünde bir iki kabarcık çıktı dün kol ve bacaklarda bayağı belirgin döküntü gibi kabarcıklar çıktı tedirgin oldum dr gittik çocuğum el ayak hastalığına yakalanmış ama hafif şekilde atlatıyor dedi dr geçen hafta kuzenler bize geldi çocuklarından geçebileceğini düşünüyorum genelde okul veya kreş gibi yerlerden temas yoluyla kapılırmış bu virüs.
Kızlar bir şey sormak istiyorum bu aralar Kerem Asaf telefona çok fena ağlıyor istiyor değil teli elime alıp nete girmek biriyle bile konuşamıyorum sizin bebişlerde bu kadar telefon meraklısımı ve bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum
Kesinlikle katılıyorum hem ayrıca kendilerine ait alanı benimsemiş oluyorlar benim de çekyat vardı son zamanlar hasta oldu hep ben de gece uyanıp uyumayınca oğlumu alıp çekyata geçiyorum artık ama inş yine eski düzene geçmek istiyorum böyle o rahat benim kokumla uyuyor ama ben pek rahat uyanmıyorum sabahları. E exelanss canım bence müsait ortamın varsa endişelerini bir kenara bırak ve gönül rahatlığıyla odasını ayır daha sağlıklı uykuları oluyor. Bizler için zor oluyor mu evet bazı geceler oldukça zor geliyor ama kızımı da oğlumu da 10.5-11 aylıkken ayırdım inanılmaz rahatladım çünkü uykuları pamuk ipliğine bağlı çocuklarım vardı hiç olmazsa bizim sesimizden etkilenmeden uyuyorlar şimdi. Biliyorsun anne rahat hissetmeden çocuk da hissetmez . Bir gün zaten ayrılacak odası. Duymam gibi de düşünme insan onun bilincinde yatıp kalkıyor duyulur çözüm bulunur bir şekilde6 aylik tan beri odasinda yatiyo bizimki goruntulu kamera var besiginin üstünde aglarsa ondan once sesi geliyo zaten. Kucuk odadaki cekyati odasina koymustum ben ilk bi hafta bende orda yattim sonra odama geçtim alisiyolar daha bile guzel uyur belki
Bu sıralar bilişsel olarak da dil gelişimi olarak da hızlandığını gözlemliyorum ben de. Mesela babası hapşurmuş koşup babasına peçete götürmüş şok olmuş babası sandalyeye gelip oturt diyor suyunu masada görüp parmağıyla gösterip onu onu diyor ver gel mama anne baba bana ben vs kullandığı birçok kelime var ve ağzı çok dolu bu aralar. Bıdır bıdır anlamlı anlamsız birçok şey söylüyor. Hatta bugün misafirlikteydik koltuktan aşağı atlıyor sayıyormuş bir dedi iki ve üçü mırıldanıp atladı. Günden güne bambaşka becerilerle geliyorlar.Sizlerde konuşma nasıl gidiyo? Buğra balona birkaç gündür ba diyor. Hayvan seslerini yapıyordu. Babasına aylardır babam diyo. Mama, meme, gel, ver, dedem, nannane, nanne, tavuk ve ördeğe çıkardığı seslerden dolayı git git gidak değil de dak diyor, ördeğe vak, bugün de hav diyo köpeğe. Büyüme atağı var mı bu ay?
Benim oğlum da maalesef o durumda babayı durduramıyorum ki çocuğa bak diye veriyorum odaya bir geliyorum ya kırmızı balık açmış çocuğa ya görüntülü konuşuyor ailesiyle. Çocuk durmadı mı hemen şarkı açıyor çocuk da doğal olarak bağımlılık emareleri sergiliyor. Renkli renkli ya dokundukları anda bir şeyler değişiyor o durumun merakıyla daha fazla temasta olmak istiyorlar ve ister istemez kullanıyoruz ya da çevremizde kullanılıyor çocuk diyordur ne varmış bunda ben de bakayım diye. En güzeli istediğinde dikkatini çekecek başka şeyler bulmak yanında minimum seviyede kullanmak. Bana gelecek olursak muhtemelen cinnet geçireceğim yakında eşime laf anlatamıyorum bir türlü.Merhaba kızlar hasta bebişlere çok geçmiş olsun Kerem Asaf’ta Çarşamba gecesi 38 geçmeyen bir ateş yaşadık ilaçsız atlattık ertesi gün yüzünde bir iki kabarcık çıktı dün kol ve bacaklarda bayağı belirgin döküntü gibi kabarcıklar çıktı tedirgin oldum dr gittik çocuğum el ayak hastalığına yakalanmış ama hafif şekilde atlatıyor dedi dr geçen hafta kuzenler bize geldi çocuklarından geçebileceğini düşünüyorum genelde okul veya kreş gibi yerlerden temas yoluyla kapılırmış bu virüs.
Kızlar bir şey sormak istiyorum bu aralar Kerem Asaf telefona çok fena ağlıyor istiyor değil teli elime alıp nete girmek biriyle bile konuşamıyorum sizin bebişlerde bu kadar telefon meraklısımı ve bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum
Aynı şeyleri aynı miktarda mı yiyorlar canım? Bi de aynı yeseler bile aynı hareketi etmiyorlar değil mi?Kuzenimin 26 aylik ikizleri var ikiside gun icinde aynı seyleri yemesine ragmen biri 14 kiloyu gecmis digeri 11 kilo ikisininde sagligi yerinde bir sikinti yok yani metabolizma meseleso birazda
Niliko ilk yattığında bizim odamızda yatağında yatıyor. Biz başka odada çekyatta yatıyoruz. Emin ol uyanıp ağlayınca duyuyorsun.Demek ki erken cikarip yavas devam ediyorlar aman neyse saglikla cikarsinlarda..
Bikac gecedir yataginda yatirmaya basladim bayadir aramizdaydi ve ben gece iki buklum yatip daha yorgun uyaniyordum simdi yatagina gecirdim yine uyaniyor sabaha karsi yanima aliyorum yaza oda yapip ayirayim diyorum ama simdiden dusunuyorum ya aglarsa ya duymazsam ben burda o orada ayri yatcaz diye
Evet. Etini kesmiş gibi ağlıyor. En iyisi telefonu sesi kapalı bir şekilde yüksek bi yerde tutmak ve telefon yokmuş gibi davranmak.Merhaba kızlar hasta bebişlere çok geçmiş olsun Kerem Asaf’ta Çarşamba gecesi 38 geçmeyen bir ateş yaşadık ilaçsız atlattık ertesi gün yüzünde bir iki kabarcık çıktı dün kol ve bacaklarda bayağı belirgin döküntü gibi kabarcıklar çıktı tedirgin oldum dr gittik çocuğum el ayak hastalığına yakalanmış ama hafif şekilde atlatıyor dedi dr geçen hafta kuzenler bize geldi çocuklarından geçebileceğini düşünüyorum genelde okul veya kreş gibi yerlerden temas yoluyla kapılırmış bu virüs.
Bizim de böyle. Kediye tedi. Gitti ve bitti 10 aylıktan beri var. Göbeğe böbe, burnuna bur, topa attm, aç demek yerine atç gibi bir şey. İnek sesi olarak da sadece mmm yapıyo ö çıkmıyo diye ağlıyo. Genç erkeklere abum. Anne. Amin yerine ağam. yapma. Biz ona hep niye attın dediğimiz için bazen kafasını sallayıp niyeadın diyor. Bu bayağı net çıkıyor.Sizlerde konuşma nasıl gidiyo? Buğra balona birkaç gündür ba diyor. Hayvan seslerini yapıyordu. Babasına aylardır babam diyo. Mama, meme, gel, ver, dedem, nannane, nanne, tavuk ve ördeğe çıkardığı seslerden dolayı git git gidak değil de dak diyor, ördeğe vak, bugün de hav diyo köpeğe. Büyüme atağı var mı bu ay?
Ayni hareleti ediyorlatmi uzagiz cok gozlemleme şansım olmuyor ama beraber oynuyolar sonucta ayni enerjiyi harciyorlardirAynı şeyleri aynı miktarda mı yiyorlar canım? Bi de aynı yeseler bile aynı hareketi etmiyorlar değil mi?
Doğuştan tüm gidalara alerjisi vardı. Daha iki günlükken olan videosunu seyrettik de nasıl kivraniyo, hiç uyumadigini sancısını konusmusuz videoda.. bu günler de geçecek inşallah. Çok zormuş anne olmak. Hiç yememesi günden güne erimesi yürek yakiyormus. Doktor geciyo demişti ve ben de kendimi geçtiğine inandırmak istiyorum eşim de devam ediyor belki diyordu. Pazartesi tekrar doktora götüreceğim inşallah canım
Sizlerde konuşma nasıl gidiyo? Buğra balona birkaç gündür ba diyor. Hayvan seslerini yapıyordu. Babasına aylardır babam diyo. Mama, meme, gel, ver, dedem, nannane, nanne, tavuk ve ördeğe çıkardığı seslerden dolayı git git gidak değil de dak diyor, ördeğe vak, bugün de hav diyo köpeğe. Büyüme atağı var mı bu ay?
Bizim de böyle. Kediye tedi. Gitti ve bitti 10 aylıktan beri var. Göbeğe böbe, burnuna bur, topa attm, aç demek yerine atç gibi bir şey. İnek sesi olarak da sadece mmm yapıyo ö çıkmıyo diye ağlıyo. Genç erkeklere abum. Anne. Amin yerine ağam. yapma. Biz ona hep niye attın dediğimiz için bazen kafasını sallayıp niyeadın diyor. Bu bayağı net çıkıyor.
Bizimkilerin önünde örnek de var ya, abi/abla taklit ediliyor bol bol. Boyundan büyük işler yapıyorlarBu sıralar bilişsel olarak da dil gelişimi olarak da hızlandığını gözlemliyorum ben de. Mesela babası hapşurmuş koşup babasına peçete götürmüş şok olmuş babası sandalyeye gelip oturt diyor suyunu masada görüp parmağıyla gösterip onu onu diyor ver gel mama anne baba bana ben vs kullandığı birçok kelime var ve ağzı çok dolu bu aralar. Bıdır bıdır anlamlı anlamsız birçok şey söylüyor. Hatta bugün misafirlikteydik koltuktan aşağı atlıyor sayıyormuş bir dedi iki ve üçü mırıldanıp atladı. Günden güne bambaşka becerilerle geliyorlar.
İkizler (gözlemlediğim kadarıyla) birbirinden epey farklı oluyor. Biri çok enerjik ve hareketli, diğeri daha sakin ve durgun oluyor çoğunlukla. Mesela internette bir video var. Ikiz kızlar, en fazla 1,5 yaşında, takmışlar boncukları falan. Biri coşkuyla dans ediyor diğeri şaşkın şaşkın izliyorAyni hareleti ediyorlatmi uzagiz cok gozlemleme şansım olmuyor ama beraber oynuyolar sonucta ayni enerjiyi harciyorlardir
S Semabuse evet hacamatla atlattık çok şükür burda başka bir arkadaşta daha vardı onada her sıkıntısından bahsetmesinde tavsiye etmiştim ama ısrarla mesajımı görmeyince bende daha yazmadım buraya ☺ araştırmanı tavsiye ederim inşallah atlatır ve sağlıkla büyür istediğini yer içerlerB Bir mucize 'de hacamatla atlatmıştı, düşünmez misiniz?
Zordur tabii öyle görmek, evlat bambaşka
İnşallah iyi haberlerle dönersiniz
Gerçekten de öyle en iyisi. Benim telefon doğumdan beri sessizdeEvet. Etini kesmiş gibi ağlıyor. En iyisi telefonu sesi kapalı bir şekilde yüksek bi yerde tutmak ve telefon yokmuş gibi davranmak.
Bazen de sürekli konuşuyor anlayamasak da. Çok tatlı oluyorlar maşallah.. sinirlenince bağırıp kendine zarar veriyo ya elini ısırıyor, ya kulağını tirmaliyo ya saçını cekiyo yada kafasına vuruyo, elindekini atiyo. Bunlar geçer mi yoksa 2yas sendromu nda ve büyüdükçe artar mı bilmiyorum. Tekrarlayan kelimelere bayiliyo. Ponpon vardı kazagimda söyledim tekrar etti gülerek ponpon ponpon. Kalbe kal, balona ba yakındır herhalde konuşmasıBizde de bir dilli cimcime var :) maşallah.
67 hafta bizim atlattık atağı ama öyle bakmadan anlıyorum. Genelde doğum günü tarihinin oldugu hafta bi değişimler, çılgın uykular oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?