2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Bende ciğer geliştirici oldum 4 gün once 4 gündür 3 kilo vermişim resmen gebertti beni mide bulantısı reflu halsizlik reflu okadar şiddetlik ses tellerim zarar görmüş sesim değişti yemek içmek yok sürekli yatıyorum bide şeker 250 lerde solunum sıkıntısı yaşıyorum nefes alamıyorum bi an sonra göz kararması bayılma hissi anlamadim bi ben mi boleyim. Okadar zor geciyo ki 32. Hafta 34 de ne olacağını tahmin edemiyorum benimle.ayni hafta da olanlar nasıl Bende mi gariplik var acaba
Canım sen şuan tam olarak kaç haftaliksin
Ben ciğer geliştirici iğne henüz olmadım hep sorucam sorucam doktoruma diyorum unutuyorum
Ama ağrılarım sıklaştı sürekli kasiklarım ağrıyor sanki heran allah korusun adet olicakmis gibi beli kasiklarim agriyir

Canım sen şuan tam olarak kaç haftaliksin
Ben ciğer geliştirici iğne henüz olmadım hep sorucam sorucam doktoruma diyorum unutuyorum
Ama ağrılarım sıklaştı sürekli kasiklarım ağrıyor sanki heran allah korusun adet olicakmis gibi beli kasiklarim agriyir
Ben 31+3 deyim zaten 28 ile 33 hafta arası yapılıyormuş benimki yapalim aklımızda kalmasın deei 4 doz verdi ben 2 doz yapıp yatak döşek olunca diğer iki doza gidemedim allahtanda yapmamışım 250 den aşağı sekerim durmuyo eğer doktorun önermiyosa bence yaptırma bende çok fazla yan etki oldu sancin varsa yaptir ama belki erken doğum olursun bende karin ağrısı var onun dışında halsizlik göz kararması baş dönmesi bunlar doğum belirtisi deildir herhalde bi kizim var ama onda gizli sancıyla hastaneye gittim 4 gün sonra sezeryanla aldılar ayakta doğurcakmisim haberim yokmuş yani okadar rahattım. Bunlar beni gebertti resmen sürekli hastayım. Insallah son 4 yada 5 hafta kaliyo sağlıklı tamamlariz

Ben 31+3 deyim zaten 28 ile 33 hafta arası yapılıyormuş benimki yapalim aklımızda kalmasın deei 4 doz verdi ben 2 doz yapıp yatak döşek olunca diğer iki doza gidemedim allahtanda yapmamışım 250 den aşağı sekerim durmuyo eğer doktorun önermiyosa bence yaptırma bende çok fazla yan etki oldu sancin varsa yaptir ama belki erken doğum olursun bende karin ağrısı var onun dışında halsizlik göz kararması baş dönmesi bunlar doğum belirtisi deildir herhalde bi kizim var ama onda gizli sancıyla hastaneye gittim 4 gün sonra sezeryanla aldılar ayakta doğurcakmisim haberim yokmuş yani okadar rahattım. Bunlar beni gebertti resmen sürekli hastayım. Insallah son 4 yada 5 hafta kaliyo sağlıklı tamamlariz
Biz bugün 32 haftalik olduk çok şükür
Doktorumla hiç bu konuyu konuşmadık
Evet ağrılarım çok oluyor bide bebeklerim küçük haftasına göre gelismiyor
Allah korusun erken doğum olursa kilo neysede bari ciğerleri biraz olsun gelişmiş olsun diye sorucam doktora
Tabi daha bir hafta var kontrole o arada bi sorun olmazsa insallah konusucam bu konuyu
Aynen seninde dediğin gibi üç dört hafta daha sağlıkla dayansalar içimizde ne güzel olurdu

Biz bugün 32 haftalik olduk çok şükür
Doktorumla hiç bu konuyu konuşmadık
Evet ağrılarım çok oluyor bide bebeklerim küçük haftasına göre gelismiyor
Allah korusun erken doğum olursa kilo neysede bari ciğerleri biraz olsun gelişmiş olsun diye sorucam doktora
Tabi daha bir hafta var kontrole o arada bi sorun olmazsa insallah konusucam bu konuyu
Aynen seninde dediğin gibi üç dört hafta daha sağlıkla dayansalar içimizde ne güzel olurdu
Benim.eltim doktor 34 u atlat sıkıntı olmaz diyo ciğerler 34 de gelişimini tamamlıyormus bakalim hayirlisi başka şeyden de Kuveze girebilirler sindirim emme o belli olmaz ama artık 35 ı doldurup doğuranlarda coknsikinti olmuyo sanirim kiloları nasıldı gerilik var derken Bemommilerde sata gore 4 gün geriden geliyolar ben 31 onlar yaklaşık 30

Canım benim tüp bebek olduğu için transfer tarihine göre hesaplayınca bugün tam 32 haftalık oluyor
Ama son adet tarihine göre hesaplayınca iyice geride kalıyoruz 32+4 oluyor cunku
Bebeklerden biri 10 gün geriden geliyor diğeri beş altı gün

Bende ciğer geliştirici oldum 4 gün once 4 gündür 3 kilo vermişim resmen gebertti beni mide bulantısı reflu halsizlik reflu okadar şiddetlik ses tellerim zarar görmüş sesim değişti yemek içmek yok sürekli yatıyorum bide şeker 250 lerde solunum sıkıntısı yaşıyorum nefes alamıyorum bi an sonra göz kararması bayılma hissi anlamadim bi ben mi boleyim. Okadar zor geciyo ki 32. Hafta 34 de ne olacağını tahmin edemiyorum benimle.ayni hafta da olanlar nasıl Bende mi gariplik var acaba
Geçmiş olsun canım bende o haftalarda sanki ölecekmisin gibi hissediyordum sanki oksijen yetmiyor kalbim hızlı atıyordu doktor normal düz yatma diyordu ama bir türlü geçmedi bu aralar Adalat crom diye bir ilaç kullanıyorum daha iyiyim

Herkese merhaba arkadaşlar dün yani 36+0 da mecbur sezeryana alindim. Siradan kontrol muayene diye gitmistim ntsde düzenli araliklarla sanci vardi buda demektiki gerçek doğum sancıları ve inanırmısız 5 cm açıkliğim varmış benim ruhum bile duymamış yarim saat icerisinde doğuma alındım genel anestesi oldum bebeklerimden biri 2200 diğeri 2380 gr doğdu. Çok zorluk yaşadım gaz sancisı falan şükür bebekler yanimda küveze girmediler hiç sütüm gelmedi arkadaşlar zorluyorum ama bi damla bile getirtemedim yarin taburcu oluyoruz allahin izniyle şimdilik bu kadar arkadşlar
Gozun aydin canim sut gelmedi diye sitrese girme canim bazen gec gelebiliyor emziriebilirsen minnoslari gelir gaz sancisini srn yasiyorsan ayaklarini mumkun oldukca karnina cekerek yuru bagirsaklari cok guzel calistitiyor

Kızlar merhaba . Kuvezden sakın korkmayın . İnanın ben kuvezi hiç istemezdim ama bebekler kuvezdeyken kendimi baya topladım . Sürekli süt sağdim.

Cuma günü taburcu olduk . İnanın evde öyle afalladim ki . İki bebekle ilgilenmek pek kolay değil ama ikisine bakarken bile dünyalar benim . Kendi kendine gulmelerini saatlerce izleyebilirim . En büyük sıkıntım ikisi birlikte acıkıyor emzirmek çok zor oluyor . Bugün ilk kez mama verdim yetişemiyorum ikisine .

@Sebnem1453 hayırlı ugurlu olsun canım . Büyük maraton başladı wallahi :)

Kızlar merhaba . Kuvezden sakın korkmayın . İnanın ben kuvezi hiç istemezdim ama bebekler kuvezdeyken kendimi baya topladım . Sürekli süt sağdim.

Cuma günü taburcu olduk . İnanın evde öyle afalladim ki . İki bebekle ilgilenmek pek kolay değil ama ikisine bakarken bile dünyalar benim . Kendi kendine gulmelerini saatlerce izleyebilirim . En büyük sıkıntım ikisi birlikte acıkıyor emzirmek çok zor oluyor . Bugün ilk kez mama verdim yetişemiyorum ikisine .

Ayyy maşallah maşallah ne guzel allahım bağışlasın
Canım toplam kaç gün kaldılar küvezde
Bende çok korkuyorum erken doğurmaktan bana umut oldu dediklerin allah razı olsun

Herkese merhaba arkadaşlar dün yani 36+0 da mecbur sezeryana alindim. Siradan kontrol muayene diye gitmistim ntsde düzenli araliklarla sanci vardi buda demektiki gerçek doğum sancıları ve inanırmısız 5 cm açıkliğim varmış benim ruhum bile duymamış yarim saat icerisinde doğuma alındım genel anestesi oldum bebeklerimden biri 2200 diğeri 2380 gr doğdu. Çok zorluk yaşadım gaz sancisı falan şükür bebekler yanimda küveze girmediler hiç sütüm gelmedi arkadaşlar zorluyorum ama bi damla bile getirtemedim yarin taburcu oluyoruz allahin izniyle şimdilik bu kadar arkadşlar
merhaba otomatik makinanız yoksa bir tane edinin ve gece gündüz bol bol sağın. Başlarda çok az gelecektir ama asla pes etmeyin fışkırdığını bile görebilirsiniz:) Süt yapımı için en gerekli şey bol su ve mümkün olduğunca uyku. Bütün o şekerli şeylerin yenilmesini tavsiye etmelerinin sebebi de bu aslında ; su içme isteğini artırmak için. Yanınızda birileri kalıyor mu, gerekirse siz gece kalkın sağın hemen uyuyun eşiniz yada kim varsa o şırınga ile versin( biberonu hekimler tavsiye etmiyor anne memesine alışsın diye) Tayin helvasının da sütün tadını güzelleştirdiğini söylerler.

Hayırlı olsun gözünüz aydın ne güzel küveze girmeden eve geçmişsiniz sizde biran önce toparlarsınız inşaallah :)

Çok sevindim canım yavaş yavaş düzeniniz oturur artık. Bebişler tıpatıp aynı demi :) Sana bişey sorcaktım melek şeker yüklemesi yaptırmış mıydın sence gerekli bişey mi

Arkadaşlar merhaba akıl verin bana lütfen 8haftalık oldu kızlarım.anne sütü ve mama karışık götürüyoruz. 3. Haftaya kadar mamayı şırınga ve kaşık yardımıyla veriyorduk vr çok çok zor oluyordu. Medela calmayı duymuşsunuzdur belli anne memesinr en yakın biberon. Meme reddi yaşanmıyor diye okumuştum keşke okumasaydım şimdi bebekler memede durmuyorlar memeyi görünce bile ağlıyorlar başına böyle bir dutum gelen ve çözen var mı?

Arkadaşlar merhaba akıl verin bana lütfen 8haftalık oldu kızlarım.anne sütü ve mama karışık götürüyoruz. 3. Haftaya kadar mamayı şırınga ve kaşık yardımıyla veriyorduk vr çok çok zor oluyordu. Medela calmayı duymuşsunuzdur belli anne memesinr en yakın biberon. Meme reddi yaşanmıyor diye okumuştum keşke okumasaydım şimdi bebekler memede durmuyorlar memeyi görünce bile ağlıyorlar başına böyle bir dutum gelen ve çözen var mı?
Emzirme sanati diye bir grup var ordan destek isteyebilirsin..yardimci oluyorlar

Kizlar ben 21.haftadayim bu gun ara sira vajinamda baski hissediyorum sanki yirtilacakmis gibi asiri bi agri yok krap tarzi sizde de oldumu acaba

Çok teşekkür ederim... Forumda mı var acaba ? Yoksa face te mi?
Tabii su an vaktin var mi okayabilir misin bilmiyorum ama tomrisin emzirme notlari var..orda emzirme kampindan bahsediliyor. Evde kendini 2-3 gun kampa aliyorsun..bebeklerle ten tene temas yapma var..emzirmeye zorlamadan oncelikle temas oneriyorlar. Emzirme destek sistemi diye bir yontem var ona youtube dan bakabilirsin.. LLL Turkiye diye emzirme ile ilgili web sayfasi var..biberon ve emzik meme reddine yol aciyormus..ben simdilik alisveris listemden cikardim. Ben epeydir bakiyorum bu emzirme konusuna..insallah zamani gelince basarabilirim.

X