- 2 Ekim 2017
- 811
- 1.069
- 33
- Konu Sahibi marbling817
-
- #8.001
İlk olunca öyle oluyor bende senin gibi ilkinde çok hassastım bunda bir tık daha rahatım ama ikiz olduğu için ara ara bende de tedirginlik oluyor...benim drum da ciğer geliştirici falan demedi sanırım riskli gebelikler için öneriliyor yani erken Doğuma karşı hoş mantık olarak da ihtiyaç yoksa neden vurulsun ki ben oğlumu 39+1 de doğurdum sıfır sancıyla sahan beklesem beklerdim inşallah bunlarda öyle olurValla bu daha da enteresan demek sen zayıflamışsın bebeklerin almış. Önemli olan onlara yararlı yiyecekler yemek zaten. Bravo büyük meziyet, şapka çıkarıyorum:)) Ben hem özele ayda 1, hem devlete perinatologa gidiyorum 2 haftada 1, bazıları zararlı diyorlar ultrason için ama imkan olsa eve ultrason cihazı alıcam ilk gebeliğim ya hep korkuyla geçti. Özelde şimdi 3 hafta sonra gel dedi, son ayda sıklaşacak muhakkak. Hareketlerinden ve karnımın büyümesinden iyilerdir diyorum bakalım yarın kontrolüm var görücem. İnşallah büyümüşlerdir şimdiden sonra gelişim tek bebek gibi olmaz daha az kg alır deniyor çok korkuyorum zayıf sağlıksız olurlarsa diye. Bir de 2 Dr da şu ana kadar ciğer geliştirici iğneden bahsetmedi burda çok konuşuluyor kafamda bu soru işareti..
O kadar olurrr:))ben almışım 800 gr:)) her hafta toplam 400 gr alıyorlar ondandır inşallah yada çikolatadan :)))
Başınız sağolsun inan okuyunca çok üzüldüm sabret isyan etme bu da senin sınavın inşallah rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla sağlığıyla hamilelik yaşatir kavuşursunuz yavrunuzaArkadaşlar. Pazar günü normal dogumla doğdu bebeklerim. Ama çok küçük olduklari icin yaşayamadılar.5 cm açılmış rahmim .gitti kuzucuklarım
Kızlar SGk yi aradım devlet hastanesi doğum yapıp özel hastaneye transfer olursa 28 günlük kuvoz ucretini devlet karşılıyor ama özelde doğum olursa kuvoz ücreti talep edilirmiş peki neden özelde olsa SGK d olsa kuvoz ücreti alınamaz deniliyor alay mı ediyorlar
Alınıyor mu alınmıyor mu acaba aha kafayı yedimgebelikten önce normal kilonunun üstünde kilosu olanlar fazla kilo almıyor.
ben 34-36 bedenle hamile kaldım. 17 kil
aman boşver onları o telefonlara cevap verenlerin dünyadan haberi olmuyor. şimdi ara başkası çıksın başka şey söyler.
Ben de aynı şekilde hissediyorum.oglumu fudunmekten ikizlere odaklanamiyorum. Doğuma giderken nasıl söylemeliyim? Emzirirken ikuzlerle ilgilenirken çok uzulur mü? Kıskanır mi? İçine mi atar?en korktuğum üç çocukla kafayı yer miyim? Yememek için çalışmalı miyim?yoksa daha çok yorulup onların gelisimlerini görmemek daha mı zor? Annelik her zaman vicdan azabı demek
Nasipleri var ise sutumuzden mutlaka alirlaaama yoksa da yapicak bişey yok. Emmek bebeğin insiyatifinde bence dogdugu andan beri yanımda olan emmiyo 10 gün kuvezde kalan emiyo yani yapicak pek bişey yok üzme kendiniMalesef canım insanlara kalsa en kötü anne biz olacagız.biz ikiz annesiyiz mecburen mama veriyoruz tabi vermeyenlerde var.üzülüyorum bazen mama vermesem diye ama şükürki azda olsa var hiç gelmeyedebilirdi diyorum.inşallah bende emzirmeyi becerebilirim biraz banada onlarında zamana ihtiyacı var emmeyi unutmazlarsa.
39+5 tek doğum yaptım direkt yanıma geldiler ama ertesi gün öğleyin biri kuvezde gitti kan şekeri düştüğü içinArkadaslar ikiz dogum yapip bebekleri hic kuveze konmayip direk odaya yanina cikan oldu mu
Olduysa kacinci haftada dogum yaptiniz
Benimde öyleydi perde vardı arada bi bebegim net görüldü diğeri belli belirsizdi bı hafta sonra gittiğimde iksii de görüldü kalp atışı duyuldu o sonra görülen hep geriden geldi 1 hafta şimdi bı aylık olmak üzereyiz :) sağlıklısinj hayırlısını nasip etsin rabbim dizede inşallahKızlar ikiz gebelikte tecrübeli olanlara bir sorum var.
Geçtiğimiz c.tesi günü doktor kontrolüm vardı. Çok şükür kalp atışını duyduk henüz 7 haftalık.
Doktorumun dediği şu; kese ortadan bir çizgi ile bölünmüş altta bebek çok net fakat üst kısım henüz belli değil ikiz gebelik olma ihtimalin çok yüksek dedi.
Bunu yaşayan var mı ? Gerçekten ikinci bir bebek varmıdır? Olabilir mi? Sonradan mı gelişiyor ikiz gebeliklerin bir tanesi?
Kese çok net bir şekilde ortadan ikiye bölünmüş.
Kafamda yine bir sürü soru.
Ay inşallah öyledir ve inşallah durabildikleri kadar dururlar yawrular, amin..İlk olunca öyle oluyor bende senin gibi ilkinde çok hassastım bunda bir tık daha rahatım ama ikiz olduğu için ara ara bende de tedirginlik oluyor...benim drum da ciğer geliştirici falan demedi sanırım riskli gebelikler için öneriliyor yani erken Doğuma karşı hoş mantık olarak da ihtiyaç yoksa neden vurulsun ki ben oğlumu 39+1 de doğurdum sıfır sancıyla sahan beklesem beklerdim inşallah bunlarda öyle olur
Benimde öyleydi perde vardı arada bi bebegim net görüldü diğeri belli belirsizdi bı hafta sonra gittiğimde iksii de görüldü kalp atışı duyuldu o sonra görülen hep geriden geldi 1 hafta şimdi bı aylık olmak üzereyiz :) sağlıklısinj hayırlısını nasip etsin rabbim dizede inşallah
Tombuldut Canım nasilsin ne alemdesin?Bebisler nasıl kaç günlük oldular?Biz sormasak uğramıyorsun hiç yaaa.Esin geldi mi?
Kac haftalik canimSanırım benim de ikiz :) Doktor bugün iki kese gördü. Biri iyi diğeri net değil dedi. Haftaya kadar gelişebilir de tek gebeliğe düşebilir de dedi
Merhaba bende dün ciğer geliştirici iğne yaptırdım. Sabah 9. 00 akşam 21.00 olarak yaptr dedi dr um sabah yaptırdıktan biksç saat sonra kasıklarımda ağrı oldu birde bebekler daha az haraket etmeye başladı dr umu aradm kasık ta ağrı olur. Bebeklerin haraketlerini de 2 gün daha az hissedersin dedi. Ama Nefes ve uyku problemim olmadı. Belki herkeste farklı etki yapıyordur.İyi gunler sevgili anneler. Dün ilk kez Levent konur a gittim. Mardindeki doktorlardan çok farklıydı tabiki,daha donanımlı,ayrintici,babacan. Yalniz kafama takilan seyler oldu. Ben olabildiğince gelisime müdahale etmeme taraftariydim. Haftaya vajinal ultrason ile rahim ağzı uzunluguna bakacak erken doğum riski için ,şu anda bir sıkıntı yok sukur ama ciğer gelistirici iğne yazdı ve dun oldum. 48 saat sonra tekrardan olucam. Dünden beri nerfs alıp vermek sanki zorlaştı,uykusuzluk olmaya başladı. İğne olanlar ne gibi sikayetleriniz olmustu? Sizce belirlenmiş bir risk yokken kortizon zarar verir mi ? Bir de eğer rahim ağzı kisaligi varsa progestan vs. İlaç baslicakmisiz.
5+5 canımKac haftalik canim
Ben de dün 2. Dozu yaptirdim. Mide ve sırt ağrım oldu. Mide yanmamoldu.yanma dün olmadı. Bebek hareketleri de azalıyor evet.M
Merhaba bende dün ciğer geliştirici iğne yaptırdım. Sabah 9. 00 akşam 21.00 olarak yaptr dedi dr um sabah yaptırdıktan biksç saat sonra kasıklarımda ağrı oldu birde bebekler daha az haraket etmeye başladı dr umu aradm kasık ta ağrı olur. Bebeklerin haraketlerini de 2 gün daha az hissedersin dedi. Ama Nefes ve uyku problemim olmadı. Belki herkeste farklı etki yapıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?