- 30 Temmuz 2015
- 509
- 415
- 53
- 42
- Konu Sahibi marbling817
-
- #7.941
iki saate bir bazen arada da emziriyorum.Mama karşıtı idim ancak sarılık olunca mama takviyesine başladım.önce anne sütü ardından 20/30 cc mama bir ay kullan cam. Sonra inşallah sutum yeterse bırakacağım.Biri iştahsız diğeri iyi emmede benimkiler in. Sütun gelmesi yemekle en çok da içmekle ilgili imiş dün anladım pek bisey yemedim sutum yoktu vicdan yaptım bugün herseyi yiyip içiyorum.şerbet,rezene,humana anne cayi, incir, hurmaDoğum yapmış arkadaşlar yavrucukları kaç saate bir emziriyor yada mama vermiyorsunuz. Herkesin kafasından birşey çıkıyor.
seninkilerin uyku hali var mıydı arkadaşım ben zorla uyandiriyorum zorla emziriyorum uyanmiyor özellikle biri ve onda da sarılık daha yüksek doyurmak için cebellesiyorum kuzuma doğru düzgün gözlerini açıp bakmadım daha on günlük diğeri ama maşallah zeytin zeytin bakıyo senin bebekler nasıl?Doğum yapmış arkadaşlar yavrucukları kaç saate bir emziriyor yada mama vermiyorsunuz. Herkesin kafasından birşey çıkıyor.
Benim de ikinci bebekte tsh 5.88 çıktı üçüncü kez topuk kanı alınacak bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum. Ama aile hekimi 8 in üstüne ilaç başlandıgini çok problem olmadığını söylemiş.Allah korusun Bebeklerimizi .Senin kuzunun değeri kaç arkadaşım?meraba kizlar dogum yapan arkadaslar bebeklerim bugun 16 gnluk oldular masallah kilolari guzel anne sutu veriyorum ikisinede tek bakiyorum calisan anneydim stres yaomayin hersey cok guzel sizlere moral olsun buraya kadar hersey guzel ama bebekletjmden birinde topuk kaninda tsh segeri yuksek cikti 2.kez basina gelen varmi xnkarada yasiyoruz endokrinoloji bolumune sevk edildik az once ogrendim lutfen yasayan varsa bana yazarmi bu hormon yuksekiligi sonucu gelusim geriligi oluyormus 6 aya kadar 4 kez yuksek cikarsa okula basldmasi gecikebilir yaziyor internette dusunmfk istiuorum ama cok uzldim.
Tabi canım yemeğe dikkat etmen gerekli yanında varsa biri işin kolay yoksa yemek ikinci planda kalıyor.iki saate bir bazen arada da emziriyorum.Mama karşıtı idim ancak sarılık olunca mama takviyesine başladım.önce anne sütü ardından 20/30 cc mama bir ay kullan cam. Sonra inşallah sutum yeterse bırakacağım.Biri iştahsız diğeri iyi emmede benimkiler in. Sütun gelmesi yemekle en çok da içmekle ilgili imiş dün anladım pek bisey yemedim sutum yoktu vicdan yaptım bugün herseyi yiyip içiyorum.şerbet,rezene,humana anne cayi, incir, hurma
Canım benim kızda sarılık çıktı başta sütümde 4. Gün gelmeye başladı sık sık sağdım verdim 3. güne geçti.benimde ilk sütüm yokken devamlı uyuyordu canını yaka yaka uyandırdık.şimdi 2 bucuk saate uykuya alıştırdım kendiliğinden arka arkaya uyanıyorlar.sabahları daha çok acıkıyorlar 1 saate uyanıyorlar. Evi 24 derecenin üzeri sıcaklık yapmıyorum sıcakta uyku yapıyor.seninkilerin uyku hali var mıydı arkadaşım ben zorla uyandiriyorum zorla emziriyorum uyanmiyor özellikle biri ve onda da sarılık daha yüksek doyurmak için cebellesiyorum kuzuma doğru düzgün gözlerini açıp bakmadım daha on günlük diğeri ama maşallah zeytin zeytin bakıyo senin bebekler nasıl?
Çok haklısın benimde bı gogsum iltihap olduğu için süt yok denecek kadar az sadece sağ göğsumle ikisine de vetmeye çalışıyorum biri almiyo ona sagiyorum diğeri emiyo ama yetmiyo ki. İnsanlar o kadar anlayışsız olmuş ki halden anlamiyolar2.bucuk saate en geç oğlan uyanıyor kendiliğinden kız 3 saati bulabiliyor. Benimkiler 18 günlük oldular kız ufak 60-70 cc ile doyuyor.erkek biraz iri 90-120 cc arası doyuyor.tabi arada şaşıp saatleri saat başı kalktıkları yada uyumadıkları da oluyor.benimde 2bucuk- 3 saat işime geliyor. Yoksa ne yemek yiyebiliyorum zaten yapamıyorum vakit kalmıyor süt sağmak ve eger düzenli uyurlarsa 1 saat uyuyorum.bazen dayanamıyorum. Hele gelen giden dengesiz insanlara tutmuyorlar gögsümü deyince ver benimkini tutturayım diyorlar 70 yaşındaki kadın bunu söyleyen 40 yaşındaki de ver ben veriyim tutsun diyor.aceba benimkini tutmayıp kendilerininkini tutunca tatminmi olacaklar yada bana sen beceremedim bak tutuyor havasınımı atacaklar. Bu kadınlar hiçmi lohusa olmadı yada zorluk yaşamadı.sinirimden oturdum ağladım bugün gögsünü ver gögsünü ver diyenler yüzünden. Sanki ben vermeyerek zevk alıyorum. Ne kadar üzüldüğümü anlayamıyorlar bi anne için emzirmek nasıl bir duygu bilmiyorlar sanki.bazılarına göre sadece doğurmak. Ay çok bunaldım kusura bakmayın uzun oldu.
Evet bı de o durum var ben mi lohusayim kayınvalidem mi eşim mi anlamadım ilk 15 gün ben gayet sakinken deli ediceklerdi beni bı de bı oğlum kuvezdeydi o haldeyken bı de misafir gelmeye başladı zor işler kimseye derdini anlatamiyosunMalesef öyle birde bana atarlanıyorlar.lohusa olan ben değilim onlar.
Malesef canım insanlara kalsa en kötü anne biz olacagız.biz ikiz annesiyiz mecburen mama veriyoruz tabi vermeyenlerde var.üzülüyorum bazen mama vermesem diye ama şükürki azda olsa var hiç gelmeyedebilirdi diyorum.inşallah bende emzirmeyi becerebilirim biraz banada onlarında zamana ihtiyacı var emmeyi unutmazlarsa.Çok haklısın benimde bı gogsum iltihap olduğu için süt yok denecek kadar az sadece sağ göğsumle ikisine de vetmeye çalışıyorum biri almiyo ona sagiyorum diğeri emiyo ama yetmiyo ki. İnsanlar o kadar anlayışsız olmuş ki halden anlamiyolar
Tam olarak yanma değilde ayak tabanlarım şişiyor gibi hissediyorum ben, hem ellerim hem ayaklarım şiş.KIzlar ayaklarımın altı yanıyor fena yaşayan var mı
Aynen hafiften benimde öyle acayip sıkıntı veriyor haftalar ilerledikçe ne zormuş ya allah yardımcımız olsunTam olarak yanma değilde ayak tabanlarım şişiyor gibi hissediyorum ben, hem ellerim hem ayaklarım şiş.
Amin gerçekten zor zamanlara yaklaştık, bende gebelik karpal tüneli başladı Allahtan rapor aldım artık evdeyim yoksa iş yerinde falan bilgisayarı sürekli kullanamazdım.Aynen hafiften benimde öyle acayip sıkıntı veriyor haftalar ilerledikçe ne zormuş ya allah yardımcımız olsun
Bende hep soğuk taşabasıyorum bide plastik buzluklar ayağımın altında zaten bizde genetik huzursuz bacak sendromu var iyice coştu hamilelikte benimde midemle başım dertte beynimi yakıyo sabaha kadar uyutmuyo offf ben pazardan sonra 3 hafta sayıcam öle şartladım kendimiKIzlar ayaklarımın altı yanıyor fena yaşayan var mı
Protein ağırlıklı beslenmek iyi geliyo bide az biraz yürümek ben dün dr daydım hiç ödem kalmamış ellerimi açamıyorum uyuşukluktan tavsiye ederimAmin gerçekten zor zamanlara yaklaştık, bende gebelik karpal tüneli başladı Allahtan rapor aldım artık evdeyim yoksa iş yerinde falan bilgisayarı sürekli kullanamazdım.
Bende yürümeye çalışayım diyorum ama belimden aşağı bacağım uyuşuyor hemen. Evde ufak tefek hareket ediyorum ama her gün dışarı çıkmıyorum artık.Protein ağırlıklı beslenmek iyi geliyo bide az biraz yürümek ben dün dr daydım hiç ödem kalmamış ellerimi açamıyorum uyuşukluktan tavsiye ederim
Amin gerçekten zor zamanlara yaklaştık, bende gebelik karpal tüneli başladı Allahtan rapor aldım artık evdeyim yoksa iş yerinde falan bilgisayarı sürekli kullanamazdım.
Bende hep soğuk taşabasıyorum bide plastik buzluklar ayağımın altında zaten bizde genetik huzursuz bacak sendromu var iyice coştu hamilelikte benimde midemle başım dertte beynimi yakıyo sabaha kadar uyutmuyo offf ben pazardan sonra 3 hafta sayıcam öle şartladım kendimi
ben dünoldum ciğer geliştirici gece mide yanması çok çektim iğneden mi bilmem ama nefesimde bişiyyok ben aynı iğneyi ilk hamileliğimdede oldum sorun olmadı ,protestan olarak ilk aylarda iğne oluyorum sonra crinon jele döndüm hala kullanıyorum iğne için endişelenmeİyi gunler sevgili anneler. Dün ilk kez Levent konur a gittim. Mardindeki doktorlardan çok farklıydı tabiki,daha donanımlı,ayrintici,babacan. Yalniz kafama takilan seyler oldu. Ben olabildiğince gelisime müdahale etmeme taraftariydim. Haftaya vajinal ultrason ile rahim ağzı uzunluguna bakacak erken doğum riski için ,şu anda bir sıkıntı yok sukur ama ciğer gelistirici iğne yazdı ve dun oldum. 48 saat sonra tekrardan olucam. Dünden beri nerfs alıp vermek sanki zorlaştı,uykusuzluk olmaya başladı. İğne olanlar ne gibi sikayetleriniz olmustu? Sizce belirlenmiş bir risk yokken kortizon zarar verir mi ? Bir de eğer rahim ağzı kisaligi varsa progestan vs. İlaç baslicakmisiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?