2018 B GRUBU LİSANS SIFIRDAN DERSE BAŞLAYANLAR

tamam canım merak ettim planı planlı çalışmak çok önemli uykumu da düzene sokmam lazım
Bakınca yorumlarsan sevinirim hem beraber o plana göre başlayabiliriz belki öyle olursa birbirimizi motive ederiz ama benim ona başlamam için 3 hafta var şu an memleketimdeyim 3 hafta sonra İzmir e döneceğim kitaplarım falan hep orda o_OBeklerim dersen birlikte bi plan yaparız ama çok gaza geldim şimdi :KK48:

Bakınca yorumlarsan sevinirim hem beraber o plana göre başlayabiliriz belki öyle olursa birbirimizi motive ederiz ama benim ona başlamam için 3 hafta var şu an memleketimdeyim 3 hafta sonra İzmir e döneceğim kitaplarım falan hep orda o_OBeklerim dersen birlikte bi plan yaparız ama çok gaza geldim şimdi :KK48:
akşama bakayım canım yorumlayalım beraber..
ben de bayramdan sonra tam başlarım canım yoksa biz de bu haftasonu bayram için memlekete gideceğiz

akşama bakayım canım yorumlayalım beraber..
ben de bayramdan sonra tam başlarım canım yoksa biz de bu haftasonu bayram için memlekete gideceğiz
Bende peşinden gelirim o zaman :) Ramazan Yetgin di sanırım onun videoları ile tarih çalışmayı düüşnüyorum videodaki notlarıda kitap şeklinde yapmış hem onları da alırım

Bende peşinden gelirim o zaman :) Ramazan Yetgin di sanırım onun videoları ile tarih çalışmayı düüşnüyorum videodaki notlarıda kitap şeklinde yapmış hem onları da alırım
ben de onun 2016 videolarını izleyeceğim canım kitabı da çıkmış evet duydum ama kaynak şuan alamam elimdekilerle idare edeceğim zaten videoyu dinledikçe kendi notlarımı yazarım kendi notlarımı düzenlerim ben de oradan başlayacağım çalışmaya..
gönderdiğin planlardan ben en çok canım konu konu olanı beğendim

ben de onun 2016 videolarını izleyeceğim canım kitabı da çıkmış evet duydum ama kaynak şuan alamam elimdekilerle idare edeceğim zaten videoyu dinledikçe kendi notlarımı yazarım kendi notlarımı düzenlerim ben de oradan başlayacağım çalışmaya..
gönderdiğin planlardan ben en çok canım konu konu olanı beğendim
Bende konu konu olanı indirdim hemen onunla gideceğim sanırım bana uygun geldi tabi konular uyuşuyor mu bakmak lazım

kızlar maşallah başlamışsınız çalışmalara...ben 2017 ye girmeyeceğim...Tek bir yıl sıkı çalışmaya enerjim var,onu da 2018 için saklıyorum :) aslında iki seneye yaymak en güzeli ama ders çalışma işi uzayınca sıkılırım,motivasyonum düşer benim kendimi biliyorum.2017 mart nisanlarda başlarım sanırım bende,katılırım aranıza .

kızlar maşallah başlamışsınız çalışmalara...ben 2017 ye girmeyeceğim...Tek bir yıl sıkı çalışmaya enerjim var,onu da 2018 için saklıyorum :) aslında iki seneye yaymak en güzeli ama ders çalışma işi uzayınca sıkılırım,motivasyonum düşer benim kendimi biliyorum.2017 mart nisanlarda başlarım sanırım bende,katılırım aranıza .
ben de çok korkuyorum yine 2018 e kadar konuları bitirmemiş kendmden emin olmayarak sınava girersem bir daha kendimi affedemem yoksa benim de amacım 2018

ben de çok korkuyorum yine 2018 e kadar konuları bitirmemiş kendmden emin olmayarak sınava girersem bir daha kendimi affedemem yoksa benim de amacım 2018

inşallah hepimiz konuları bitirmiş ,üstüne bolca tekrar yapmış, deneme çözmüş ,kendimizden emin olarak katılırız sınava :KK66: Allah hepimize kolaylık versin.

inşallah hepimiz konuları bitirmiş ,üstüne bolca tekrar yapmış, deneme çözmüş ,kendimizden emin olarak katılırız sınava :KK66: Allah hepimize kolaylık versin.
AMİN CANIM..
denemelerin canına okuyacağım bu zamana kadar çok uğraştrdı kpss beni yaşlandım artık yeter

Kızlar aranızda pomodoro tekniğini uygulayan var mı? Şimdi ona başlayacağım.

Uzun süre çalışamıyorum. Muhakkak bir bahane bulup çalışmayı bırakıyorum.
25 dakika çalışıp 5 dakika dinlenme metodu iyi gibi. 4 kere yapınca (4 pomodoro) 2 saat çalışılıyormuş, ara vererek dikkat toplanmış şekilde çalışıldığı için de kalıcı belleğe kaydediliyormuş. hem de herkes 25 dakika hiç başka bir şeye kaymadan dikkatini toplayıp çalışabilirmiş.

2 saat sonunda 25-30 dakika ara verilecekmiş.
bu şekilde günde 4 ile 16 pomodoro yapılırmış.
yani günde 2 ile 8 saat arası ders çalışma.

http://tomato-timer.com/#

Kızlar aranızda pomodoro tekniğini uygulayan var mı? Şimdi ona başlayacağım.

Uzun süre çalışamıyorum. Muhakkak bir bahane bulup çalışmayı bırakıyorum.
25 dakika çalışıp 5 dakika dinlenme metodu iyi gibi. 4 kere yapınca (4 pomodoro) 2 saat çalışılıyormuş, ara vererek dikkat toplanmış şekilde çalışıldığı için de kalıcı belleğe kaydediliyormuş. hem de herkes 25 dakika hiç başka bir şeye kaymadan dikkatini toplayıp çalışabilirmiş.

2 saat sonunda 25-30 dakika ara verilecekmiş.
bu şekilde günde 4 ile 16 pomodoro yapılırmış.
yani günde 2 ile 8 saat arası ders çalışma.

http://tomato-timer.com/#
İLk kez duyuyorum bunu bi ara bakıcam nasılmış

İLk kez duyuyorum bunu bi ara bakıcam nasılmış
Ben de şimdi araştırırken öğrendim. Bizim eğitim sisteminde uygulanmıyor biliyorsunuz 50 dk ders 10 dk ara... Ama eğitim kalitesi yüksek okullarda uygulanan en etkili teknikmiş.
tumblr_nnjxvcPVbz1senxz2o1_1280.png

Son düzenleme:
konu konu olan ders programıyla başlayacapım kesin kafama çok yattı artık haftalık konuları yetiştirme çabası olunca da kendime göre ayarlarım günlük çaloşma zamanlarımı

konu konu olan ders programıyla başlayacapım kesin kafama çok yattı artık haftalık konuları yetiştirme çabası olunca da kendime göre ayarlarım günlük çaloşma zamanlarımı
Bende öyle düşünüyorum ama diyorum ki acaba 1 haftalık programı 2 haftada bitirip daha sindire sindire mi çalışsam nasılsa vakit çok ya

Bende öyle düşünüyorum ama diyorum ki acaba 1 haftalık programı 2 haftada bitirip daha sindire sindire mi çalışsam nasılsa vakit çok ya
olabilir zaten yetişmediği zaman olacak ona göre ayarlarsın planını ben de tam anlamadan hemen dğer konuya atlamam

Kızlar pomodoro tekniği bende çok işe yaradı. Hafta sonum çok verimli geçti. Ve şu an ders çalışmak için can atıyorum resmen. Size de öneriyorum.
25 dk çalışıp 5 dk ara veriyorum. 5 dk kısa gibi geliyor ama o aralarda pek çok şeyi de halledip hemen masaya oturduğum için gün içinde ders çalışırken bir yandan da ev işlerini de halletmiş oluyorum. Bir ders bir ev işleri derken de canım sıkılmıyor, aklım dikkatim hep uyanık kalıyor. Misal bir saat temizlik yapmak bana zulüm gibi geliyordu ya da masaya oturup saatlerce çalışmak beni o dersten soğutuyordu. Ama ara ara kafayı başka şeylerle meşgul etmek o işleri ve dersi zevkle yaptırıyor.

Arkadaşlar ben de aranıza katılıyorum 2018 için.yalnız 2014 kaynakları var elimde onlara çalışacağım 2018 kitapları çıkana kadar. Hem iş hem formasyon hem KPSS şimdiden başlıyorum nereye kadar gidecek bakalim...

X