• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gündüzümüz iyi olsa gecemiz fena , gecemiz iyi olsa gündümüz fena ya da ikisi de fena. İkisinin de iyi olduğu günleri görebilecek miyiz acaba

Gunaydin kizlar bir mama molasindan daha merhaba :)
Kizlar bgn farkettim kizi yediriyorum yatiriyorum sanki agzina geri mama gelio su sesi geliyo ve yutkunup bogazini temizliyo reflu bu mu neden olusur ve ne yapmaliyim gecmesi icin ?

Bu belirtiler varsa bebeğiniz reflü olabilir:

• Sık sık kusma(var gibi)
  • Hırıltı ve geçmeyen öksürük(hiriltivar)
  • Ses kısıklığı(yok)
  • Sık yaşanan akciğer enfeksiyonları simdilikyok
  • Aşırı salya çıkarma her zamankinden az bile
  • Beslenme sorunları (az emme) hic emmedi mamasi aynen devam
  • Gaz ve karın ağrısı nedeni ile aşırı ağlama (ac mamadan sonra pek yok)
  • Sık gaz çıkarma (her zamanki gibi)
  • Uyku bozuklukları (dun gunduz hic uyumadi)
Alinti https://mhthayat.haberturk.com/saglik/cocuk-hastaliklari/haber/1053426-bebek-reflusu-nedir

Yorumunuz nedir kizlar reflu mudur bu acaba

Nacizane fikrim 3 4 gun yat guduz uykusuna alissin benimki kkeske yatsa da dinlensem valla yatmiyor oyle kucakta memde uyuyor o zamanda ben uyuyamiyorum
Benimki de memede uyuyor ışte ben o memedeyken uyuyabilirim yatirarak emzirirsem. Ama denedim 1 hafta uyuttum sonra yine ben olmadan uyumadı maalesef:KK43:

Gunaydin kizlar bir mama molasindan daha merhaba :)
Kizlar bgn farkettim kizi yediriyorum yatiriyorum sanki agzina geri mama gelio su sesi geliyo ve yutkunup bogazini temizliyo reflu bu mu neden olusur ve ne yapmaliyim gecmesi icin ?
Benimki de öyle gazı tam çıkmayınca yapıyor onu . gece ben çok uğraşmıyorum uykusu acilmasin diye o zaman yapıyor gündüz yapmıyor

Elimizde yüzü aşağıya gelecek şekilde tutuyoruz, böyle gösterdiler hastanede, gerek yok kapamanıza kaçmaz böyle dediler.
Bende kapatmadan yikiyorum cok sukur simdiye kadar bisey olmadi bence oglun aliskanlik haline getirmis olabilir birde kulak agrisi ates huzursuzluk yapar bunlar yoksa problem yok ama doktora goturmeyide ihmal etme

Minik kuzular Minik kuzular canim.senin oglan nasil oldu yazmissindir belki ama kafam cok dolu kusura bakma
Sagol canım brnim sizden uzak olsun iyi oldu çok şükür aslında yazmazdım bu durumu ama ilerde karşılaşan olursa aklında olsun diye yazdım çok yaygın bi durum imiş anestezi ile diş yaptırmak

Normal doğum yapan arkadaşlar, 40 ınız çıktıktan sonra tekrar doktora kontrole gittiniz mi? Bugün 53 günlük olduk. Kanamam, akıntım vs bitti bence dikişlerim de iyileşti zaten 2 taneydi. Çok pardon ama eşimle hala bacı gardaş gibiyiz önce kontrole git herşey yolunda mı diyor ikna edemedim adamı :halay: Benim doktorun da muayene ücreti biraz fazla, çocuğun rızkını verip gelmek istemiyorum. Ne dersiniz sizce gitmeli miyim?
Devlete git canim zaten muayene ozel bir durum yok

Canım benimki de gündüz uyumuyor yatirdigim an 10 dk uyuyup uyanıyor. Ben de kanguruya koyup iş yapıyorum.
Açıkçası arkadaşlarımız gelecekse temizliğe ve düzene çok takmiyorum. Benim akrabalarimdan uzak olanların çoğuna gelmeyin şu an müsait değiliz çocuk da küçük 4-5 aylık olunca gelirsiniz dedim, eşimin akrabaları geleceği zaman da esime çocuğu baktiriyorum ya da evi toparliyor yoksa o da gelmeyin desin. Bunlar bizim yardima en ihtiyacımız olan zamanlar çocuğu da tek yapmadık.
Sinir patlamalari yaşaman normal kendini suçlama. Ama bu kadar da evin duzenine vs takılma bu gunler geri dönmeyecek tadını çıkar bence. Eşin istiyorsa uyusun 10da sen de oglunla yalnız vakit geçirmenin tadını çıkardığını düşün harika :)
Ben buzluğa börek, çörek, dolma koydum. Buzdolabında durabilen kurabiye biliyorum ondan yapıp koydum boş zamanımda. Mozaik pasta yapıp koymuştum mesela. Kek basit oluyor zaten. Bunlardan seçip çıkarıyorum misafire. Buzluğu doldurun derim başka bir şey demem :)

Arkadaslar biz eve salincak kurduk cok ise yaradi tavsiye ederim aksam 19.00 da uyutuyorum aliskanlik haline geldi o saat oldu mu uykusu geliyor salincagi bi salladim mi gunduz de islerimi yapabiliyorum o durasaya kadar.yataginda surekli sallamak gerekiyor cunku.bi de uyumadan once beresini giydirin yuzune kadar kapatin cok etkili oluyor gozunu acamiyor daliyor oyle

Ay ben o kadar stres oluyorum ki kaç kere bebeğe bağırdım uyu artık diye sonra cok pişman olup sarıldım ona ağladım tahammülüm kalmıyor ağlıyor durmuyor sabahın besine kadar ayaktayım sürekli gündüz de dinlemiyorum artık direncin düştüğü için hasta oldum bir haftadır ilaçla ayakta duruyorum dünden beride migrenim tuttu iyice stres oldum diyorum bu daha ne kadar sürecek böyle :KK43:
Kuşum bir süre kabul etme misafir. 4 ayda filan daha kolaylaşacak inşallah bu hallerimiz. Eşinin yardımcı olmaması da ayrı bir zor tabi. Akşamları karanlık oda da hiç konuşmadan emzir. Sonra ne şekilde uyutuyorsan yine hiç konuşmadan uyumayı dene bakalım. Yoruldukca daha zor uyuyorlar. Akşam 6-8 arası uyku işaretlerini iyi kovalayin diyorlar.

exixizimm exixizimm canım tulum buldun mu? ınstagramda bir doktor tavsiye etmiş baktım ama biraz pahalı
Lcw dan bi tane aldim.simdilik manavgatta mothercare yok internetten de alamadim tog deger bilgisi vermiyor cunku bu aldigimda icime sinmedi bulursam yine alicam bende gördüm bi tane 350 civari okadar da para verilmez ama yaa
Hm de varmis ama ben bulamadim görevliye soruyorum uyku tulumu mu diye bilmiyorum diyor bana da cok ince geldi

Ben buzluğa börek, çörek, dolma koydum. Buzdolabında durabilen kurabiye biliyorum ondan yapıp koydum boş zamanımda. Mozaik pasta yapıp koymuştum mesela. Kek basit oluyor zaten. Bunlardan seçip çıkarıyorum misafire. Buzluğu doldurun derim başka bir şey demem :)
Benim buzlugum da dolu ama kızım bazen evi bile supuremeyecek kadar huysuz oluyor. Ya da benim uyuyasım oluyor misafir benim rahatımı bozacaksa ben çağırmam. Hele ki gelip hizmet bekleyecek insanı çağıramam anlayışlı olmalı herkes

Arkadaslar biz eve salincak kurduk cok ise yaradi tavsiye ederim aksam 19.00 da uyutuyorum aliskanlik haline geldi o saat oldu mu uykusu geliyor salincagi bi salladim mi gunduz de islerimi yapabiliyorum o durasaya kadar.yataginda surekli sallamak gerekiyor cunku.bi de uyumadan once beresini giydirin yuzune kadar kapatin cok etkili oluyor gozunu acamiyor daliyor oyle
Nasıl bir salıncak acaba foto atabilirmisin ama benimki sokağa çıkarken bile bere takınca kafasına deli oluyor ağlıyor kafasını oraya buraya sürüp çıkartmaya çalışıyor arabaya binince çıkartıyorum susuyor

Kızlar benim koz sese çok duyarlı doğduğundan beri ama biz yapmadık yani çünkü doğduğu gün hastanede yatağı yukarı kaldırırken çıkan sese sıçrıyordu. Şimdide parke çıtırdısı ve gece 1 saat odada dalmasını bekliyorum sonra yatağına yatırıyorum eşim sağdan sola bi dönüyor pat uyanıyor benimde sinirlerim bozuluyor eşimde haliyle napayım kımıldamayımmı diyor tüm gece diken üstünde uyuyoruz resmen ayrı odada yatırmaya başlamak içinde çok erken eşimide ayrı odaya göndermek istemiyorum ama sanırım o olacak sonunda böyle sıkıntı yaşayan varmı öneriniz nedir

Cok gecmis olsun canim.kardesini yeni ogrendim.cok genc ve gucludur eminim.umut asilayin surekli.hatirlarsaniz dogumdan once dua istemistim sizden kuzenim icin.yogun bakimda kaldi aylarca.drlar hazirlikli olun vs dediler ama cok sukur birkac haftadir kendine geldi.hala hastanede ama cikacagi gunu bekliyor.bol dua ve umut ins kardesin eskisinden de saglikli cikacak hastaneden.
Çok sevindim kuzenin için çok çok geçmiş olsun Allah birdaha göstermesin. Amin inşallah canım bizde umutluyuz Allah büyük inşallah kurtulacak

Back