2017 YGS

Merhaba 12. sınıfa geçicem ve ygs lys nasıl çalışmam gerek hangi kayanklardan pek bir fikrim yok sayısal öğrencisiyim ve tıp istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Merhaba 12. sınıfa geçicem ve ygs lys nasıl çalışmam gerek hangi kayanklardan pek bir fikrim yok sayısal öğrencisiyim ve tıp istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

önce kendini bil
yani neyde iyisin neyde eksiksin
tıp için neredeyse bütün soruları cevaplaman lazım diye biliyorum
ygs için hazırlanarak başla
konu çalış soru çöz not çıkar tekrar et derim

Kızlar, kafası basmayan birine anlatır gibi tane tane anlatır mısınız bana? İlahiyat fakültesi okumak istiyorum. yaşımı başımı aldım. yeni sınav sistemine kafam basmıyor. kaç oturuma gireceğiz? lys ye girecek miyiz? bu ygs sınavı tahminen ne zaman oluyor? başvurular falan ne zaman oluyor? Allah rızası için yardım. benim zamanımda bir tane sınav vardı :KK43: @mangolubira

Kızlar, kafası basmayan birine anlatır gibi tane tane anlatır mısınız bana? İlahiyat fakültesi okumak istiyorum. yaşımı başımı aldım. yeni sınav sistemine kafam basmıyor. kaç oturuma gireceğiz? lys ye girecek miyiz? bu ygs sınavı tahminen ne zaman oluyor? başvurular falan ne zaman oluyor? Allah rızası için yardım. benim zamanımda bir tane sınav vardı :KK43: @mangolubira
ilahiyat puanları yazıp bana puan türünü yazar mısın canım

Ygs tek sınav. Bu sınavda 6 farklı puan türü hesaplanıyor. YGS-1,2,3,4,5,6 olmak üzere. İlahiyat fakültesi Ygs-4 puan türüne göre alıyor. Başka alternatif düşünmüyorsanız Lys'ye girmenize gerek yok.
Çalışmalarınızı ders ağırlıklarına göre şekillendirirseniz puanınız o bölümde daha yüksek olur.

YGS-4’te; Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 30, Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 20, Sosyal’in ağırlıgı yüzde 40, Fen’in ağırlıgı yüzde 10 şeklinde belirlenmiştir.
Yalnız şunu unutmayın sınavın zorluk derecesine göre her sene taban puanlar farklılık gösteriyor. Puanın yanı sıra sıralamanızı da göz önünde bulundurun.
Ygs sınavından sonra açıklanan puan ve sıralama ham puanınıza göre oluşturulmuştur. Ygs yerleştirme puan ve sıralaması Lysden sonra açıklanacaktır. Siz de yerleştirmeye göre tercih yapacaksınız.

Son yıllarda genellikle Mart ayında Ygs sınavı yapıldı. Ama kesin tarihi şuan belli değil. Ösym kendi sitesinde 2017 sınav takvimi yayınlayarak kesin tarihi duyuracaktır. Hangi sınavın ne zaman yapılacağı, ne zaman açıklanacağı, başvuru ve tercih zamanları tüm tarihleri yayınlanıyor. Oradan takip edebilirsiniz.

merhaba kızlar. ben de mühendislik okuyorum. kendimi denemek için sınava girip ankara'da hukuk kazanmak istiyorum. anadolu lisesi mezunuyum. bana yol arkadaşı olabilecek biri var mı aranizda? birbirimizi motive edelim istiyorum.

selaamm kızlaaaarr:kahve:

2017 YGS-LYS adayları kimler? :süslü:

kim ne için girecek?
-kendimi denemek için:rapci:
-yeni bir bölüm için :spor:
-ilk girişim
-mezuna kaldım
vs vs

heeepsi bu konuda:rapci:

denemelerdeki net sayınız, hedef netiniz, kendinize tanıdığınız süre vs vs.. hepsini burada topluyoruz:temizlik:

bildiğim hazırlananlar @nlnmhmt @Vejetaryen Zombi başka kim ola ki:confused: veeeeğğ bendeniz agnesssss:KK31:

hedefim TM3 ilk 4.000 mf3te ilk 10.000:confused: MF3 için biraz yusuf yusufum çünkü sayısaldan hazırlanmadım hiç ama olsun hedeflemek bile yeter bence:KK75:

çıkın çıkın gelin ayol:temizlik:
birlikte hazırlanalım istersen :)

Telefonu tamamen kapatıp kaldırdım. Bilgisayarı da akşamdan akşama en fazla bir saat kullanıyorum. Dışarıya gerekli olmadıkça çıkmıyorum. sosyal çevrem de yok. Kimseyle görüşmüyorum. Siz neler yapıyorsunuz daha verimli çalışmak için ?
ben kitap edebiyat yabancı dizi ve film olayını rafa kaldırmak istiyorum ama havalar sıcak olunca ders çalışmak zor geliyo :)

Kulladındığınız kaynaklar ne (mf) bir de ben yıl içinde aldım ama yeni müfredata uygun kitap almalı mıyım yoksa elimdekileri mi kullanayım sizce ve son olarak :) nasıl çalışıyorsunuz örneğin biyoloji yazarak mı yoksa okuyarak mı gibi :))

Kulladındığınız kaynaklar ne (mf) bir de ben yıl içinde aldım ama yeni müfredata uygun kitap almalı mıyım yoksa elimdekileri mi kullanayım sizce ve son olarak :) nasıl çalışıyorsunuz örneğin biyoloji yazarak mı yoksa okuyarak mı gibi :))
yeni kaynak konusunda ben de endişeliyim. barış Ayhan yayınlarından kaf1 2017 aldım mesela. matematik. eğer durumun varsa al canım eklenen konular varmış biyolojiye. fen derslerinde eklenen konular var. al gitsin derim. ben durumum oldukça alıcam.

ben de 2017 ygs adayıyım. yurtdışından aldığım diploma burda geçerli olmadığı için...
ygs2 puanım önemli veya mf3... beslenme ve diyetetik bölümüne girmek için ikisi de kabul oluyor, okuldan okula değişiyor. ama bunca yıldan sonra mf3 zor geliyor. henüz kitap vs almadım ama türkçe testleri var elimde, az az onları çözüyorum. matematikten yana problemim yok, sosyalim sıfır, fenden de biyoloji ve kimya ok ama fizik çalışmam lazım sıkı şekilde

ben de 2017 ygs adayıyım. yurtdışından aldığım diploma burda geçerli olmadığı için...
ygs2 puanım önemli veya mf3... beslenme ve diyetetik bölümüne girmek için ikisi de kabul oluyor, okuldan okula değişiyor. ama bunca yıldan sonra mf3 zor geliyor. henüz kitap vs almadım ama türkçe testleri var elimde, az az onları çözüyorum. matematikten yana problemim yok, sosyalim sıfır, fenden de biyoloji ve kimya ok ama fizik çalışmam lazım sıkı şekilde
denklik dedikleri şeyi araştırdınız mı acaba başka yolu olamaz mı

X