• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kizlar ben de yeni girebildim bugun aile hekimine gittim kan tahlilini ben istemesem yapmiyorlardi sata gore 9 haftalik gorunuyor dedi kiz ama ben ultrasona gore 7+1 im daha yeni..gec dollenme dedim ama biz sati baz aliyoruz dedi 1 mart tetanoz asisi tarihi verdi benimki iki hafta kucuk olacak asi icin sorun olur mu?
Diger yandan midem hep sallantida gunduzleri ama aksam olunca geciyor benim gibi olan var mi bu zamana baslamadiysa daha baslamaz insallah di mi
Ultrason cihazlari haftasini net mi verir yanilma payi var mi? Cunku gittigimde iliski tarihime gore 6 haftalikti ama 6+5 demisti dr boyu 8 mm idi acaba gelisimi hizli mi gidiyor ki

canım kese boyutuna göre belirleniyor ilk kaç haftalık olduğu ultrason kağıdında kese boyutun yazıyor mu aslında en net embriyo göründükten sonra onun boyutu net bilgiyi veriyor sanırım yani bugünkü ölçüm daha doğru olabilir
İlk ultrason da ölçüm yazıyor 6 haftalık bebek ölçüsü kalp atışı bu doktorum baktı ezbere yazmış ölçülecek bişey yokmuş ki dedi sata göre 2 hafta geri.Zaten sata göre saçma değil mi adetten 14 gün sonra falan yumurtlama oluyor.

Ben folio kullaniyodum, içinde b12 de var.Hamilelikten 3 ay önce başlamıştı., bitti.Dr.um daha kullanmana gerek yok dedi, zaten öncesinde de kullanmissin dedi.Ben 12.haftaya kadar kullancaktim.İçim rahat değil, kullansammı diye düşünüyorum.
Bende onu gebelikten 3ay once baslamistim gebeliktede devam ediyorum doktorada markasini onceden kullandigimi soyledim devam et ona tamam dedi

İlk ultrason da ölçüm yazıyor 6 haftalık bebek ölçüsü kalp atışı bu doktorum baktı ezbere yazmış ölçülecek bişey yokmuş ki dedi sata göre 2 hafta geri.Zaten sata göre saçma değil mi adetten 14 gün sonra falan yumurtlama oluyor.
bak canım burda yazıyor haftasına göre kese ve bebek boyutları kese 20 mm yi geçtikten sonra bebek görünmeye başlarmış zaten, bazen hızlı gelişebiliyor ya da geriden gelebiliyor sanırım gelişim

Hafta Kese (mm) CRL(mm)
4---------3
5--------- 6
6--------- 14
7--------- 27--------- 8
8 ---------29--------- 15
9--------- 33--------- 21
10------------------ 31
11------------------ 41
12 ------------------ 51
13 ------------------ 71

bak canım burda yazıyor haftasına göre kese ve bebek boyutları kese 20 mm yi geçtikten sonra bebek görünmeye başlarmış zaten, bazen hızlı gelişebiliyor ya da geriden gelebiliyor sanırım gelişim

Hafta Kese (mm) CRL(mm)
4---------3
5--------- 6
6--------- 14
7--------- 27--------- 8
8 ---------29--------- 15
9--------- 33--------- 21
10------------------ 31
11------------------ 41
12 ------------------ 51
13 ------------------ 71
benim bebeği bir önceki hafta ince bir çizgi olarak görmüştük kalp atışıyla, geçtiğimiz cumartesi kesem 19,37 idi bebek gayet netti ama ölçmedi

Merhaba kizlar ben de yeni girebildim bugun aile hekimine gittim kan tahlilini ben istemesem yapmiyorlardi sata gore 9 haftalik gorunuyor dedi kiz ama ben ultrasona gore 7+1 im daha yeni..gec dollenme dedim ama biz sati baz aliyoruz dedi 1 mart tetanoz asisi tarihi verdi benimki iki hafta kucuk olacak asi icin sorun olur mu?
Diger yandan midem hep sallantida gunduzleri ama aksam olunca geciyor benim gibi olan var mi bu zamana baslamadiysa daha baslamaz insallah di mi
Ultrason cihazlari haftasini net mi verir yanilma payi var mi? Cunku gittigimde iliski tarihime gore 6 haftalikti ama 6+5 demisti dr boyu 8 mm idi acaba gelisimi hizli mi gidiyor ki
benim doktorda iki hafta üst üste 6 haftayla uyumlu dedi :halay: bebeği ölçmedi 3 hafta sonra çağırdı, bebeği ölçünce net olacak hafta kalp atımı varmı önemli olan o

ya öyle de ileri aylarda destek gerekecek zaten şuan drun bana dediği günde bir kase yoğurt bir tanede elma yesen yeter dedi

Annelik psikolojisi simdiden basladi baskalari balik yiyo cocuklari benimkinden zeki olacak psikolojisi midir nedir benimki :KK45: oh rahatladim simdi bence de henuz erken 1 cm lik sey sonucta

benim bebeği bir önceki hafta ince bir çizgi olarak görmüştük kalp atışıyla, geçtiğimiz cumartesi kesem 19,37 idi bebek gayet netti ama ölçmedi
aşağı yukarı 20 ye yakınken de görünüyor demekki canım bakalım biz ne görücez bide karından usg daha küçük ölçebiliyomuş vajinal daha net sonuç veriyomuş ama gerek görmedikçe de vajinal bakılmıyo

İlkinde bilmediğimden yaptırmıştım ama bu sefer yaptırmayacağım nasıl olsa ayrıntılı ultrasonda bir sorun varsa belli oluyor. Gerek yok strese :)
ayrıntılı ultrason ne zaman oluyor canım? İlk gebeliğim bilmiyorum bi çok şeyi hangi testler var hangisi gereksiz görüşlerini alalım 2 li 3 lü yaptırmayacağım inş başka neler var

Annelik psikolojisi simdiden basladi baskalari balik yiyo cocuklari benimkinden zeki olacak psikolojisi midir nedir benimki :KK45: oh rahatladim simdi bence de henuz erken 1 cm lik sey sonucta
ama canın bişi çekerse ye :) annem bişey göndermiş eşim geç getirdi diye yemedim rüyamda başkaları yedi bütün gece :)

ayrıntılı ultrason ne zaman oluyor canım? İlk gebeliğim bilmiyorum bi çok şeyi hangi testler var hangisi gereksiz görüşlerini alalım 2 li 3 lü yaptırmayacağım inş başka neler var
ayrıntılı genelde 19-23. haftalarda yapılıyor. bebeğin dış iç bütün organlarına net bakılıyormuş

Bu zamana kadar hep vajinal bakildi bana ultrason resimleri cok net gozu bile goruluyor bu haftadan :) sanirim tek guzel yani bu ama bi daha gerek olmadikca baktirmam

Back