• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalarr:KK49: bugun kontrolum insallah kalp atislarini duyariz.skinti stres basti iyice korkmaya basladim insallah bi aksilik cikmaz :dua::anneadayı:
Bop bol dua oku canim bende hep Öyle strese giriyorum korkuyorum ama insirah suresini oku ferahlatıyor insani

Bende acayip ruyalar goruyorum, suyu oldu bitti icemiyorum malesef. Digerlerinde oldugu gibi bundada bulanti yok arada bir kalbim pir pir oluyor, hizlaniyor. Benim dogumum buyuk bi ihtimal haziranin ortasina denk gelir nasipse. Okullar tatile girer 4 cocuk evde kaliriz. Ama evi, arabayi degistirmeliyiz benis gelmeden once

Arkadaslar benim bebegimle yolculuğum buraya kadarmıs kalbi durmus 7+4deken doktorum gosterdi ayrıntılı ultrasonda vedalaşmak istedim o kafası vucudu aynı burdaki resimle birebir hepiniz kendinize ve bebisinize iyi bakın sağlıkla alın kucağınıza Allahım sizinle babasıla birlikte uzun saglıklı mutlu ömürler nasip etsin bu 3. Kayıbım benim icinde bolesi hayırlımıs hoşçakalın eger birgun tekrardan hamile kalırsam bu sayfaya yazıcam hoscakalınn
çok üzüldüm gözlerim doldu şuan Allah tez zamanda nasip etsin canım sağlıkla al kucağına inşallah Amin.

Kizlar ketcap yiyomusunuz siz ben patates kizartmasiyla ketcabi cok severim hatta bayilirim fakat doktor ketcap mayonez yok dedi ama feci ozledim yani siz yiyormusunuz

Ben sicagin anavatanindayim ama haziranda filan sicak basmiyor bana o yuzden sansliyim :)
Bebek olunca zor klima acamazsin cam acamazsin :-/
Neresi cnm anavatani Adanadayim bende ama alisigiz sicaklara ya bizler

elvaven elvaven merhaba sana bir şey soracağım. Ben oğlumu Kanada da doğurdum. Orada Pregvit adında bir multivitamin kullandım. Normalde vitaminler her yerde satılır ama bir tek bu reçete ile veriliyordu bilmem neden. Bu vitaminin özelliği Demir ile Kalsiyumu birbirinden ayırmasıydı. Sabah Demir ve belli vitaminler. Akşam Kalsiyum ve geri kalan vitaminler. Üstelik helal damgası vardı.
Hamileliğimde demirim düştüğünde doktor bana hemen takviye vermedi. Yediklerine dikkat et demişti. Bende araştırdığımda Demir ve kalsiyumun beraber tüketilmemesi gerektiğini öğrendim. Demir ile C vitamini içeren besinler tükettim. Kanım 9,5 tan 11 e çekebildim. Multivitaminlerde böyle bir ayrım yok! Neden bilmem ama benim kullandığım da vardı. İçime siniyordu kullanmak. Türkiy de böyle bir multivitamin var mı helal damgalı?
Çok güzel bir uygulamaymış. Helal olayı domuz değil sığır jelatini kullanıldığı için.
İçeriğine baktım 300 mg kalsiyum içeriyor akşam aldığın. Buradaki prenatal vitaminler 10 mg kalsiyum içeriyor, o yüzden birlikte sunuluyorlar. Emilimlerini etkileyecek miktarda değil kalsiyum yani.
Demirin emilimini arttırmak için yine C vitamini kullan bol bol.
İçime sinmez ayrı ayrı kullanayım dersen, demir ilacı alıp ayrı kullan, kalsiyumu ayrı kullan.
Decavit pronatal hem sığır jelatininden hem de dediğim gibi kalsiyumu az miktarda. Devlet ödemesi de mevcut.
Türkiye'de Kanada'da kullandığın şekilde bir müstahzar malesef yok.
Demir preparatları kullanmak erken gebelikte bulantıya sebep oluyor ona da dikkat :)

Ketçap az da olsa yenilebilir ki bana dr.um yasak dedi.Mayonez yemeyin bence, içinde çiğ yumurta var.Bu arada bende de hemeroid var bekarligimdan beri ama utandigim için dr.a gitmedim.Çok kanama olmuyor ama sadece peçete ye bulasiyor.

Katkı maddeli evet çok sağlıklı gıda değil ama ne gebeler var doğuma kadar sigara içen birşey olmaz kızlar az miktarda yiyebiliriz, bide aş erme olaylarında tatmak lazım :KK66:
Ayyyy icimee serin sulaaar serptinizzz ne kadarda ozledim patates ketcabi tesekkur ederim

Kızım şubatta doğdu , öyle çok sıkıntısını yaşamadım tek korkum kar bastırır yollar kapanır ben hastaneye gidemezsemdi.
:KK48: Ama şubat olmasına rağmen her gün yıkadım :) Annem çocuk yıkandıkça büyür derdi. Yıkandıktan sonra bide güzel uyku çekiyorlar ki ,inşallah yaşarız o günleri :KK68:
Benim kizimda 1 subat dogumlu cok zordu ve soğuk tu ay birde 34 haftalik dogdu susuzluktan kizim solunumsuz kalmisti 1 hafta kuvezde kaldı o karda hergun kiyamette kizimdan ayri cok zordu Allahim bir daha yasatmasin

Benim kizimda 1 subat dogumlu cok zordu ve soğuk tu ay birde 34 haftalik dogdu susuzluktan kizim solunumsuz kalmisti 1 hafta kuvezde kaldı o karda hergun kiyamette kizimdan ayri cok zordu Allahim bir daha yasatmasin
Çok geçmiş olsun. Yavrularımız iyi olsun da hangi ayda doğduğu fark etmiyor. Her şey yolundaysa ocakta da olsa ağustosta da olsa güzel hatırlıyor insan.

Arkadaslar benim bebegimle yolculuğum buraya kadarmıs kalbi durmus 7+4deken doktorum gosterdi ayrıntılı ultrasonda vedalaşmak istedim o kafası vucudu aynı burdaki resimle birebir hepiniz kendinize ve bebisinize iyi bakın sağlıkla alın kucağınıza Allahım sizinle babasıla birlikte uzun saglıklı mutlu ömürler nasip etsin bu 3. Kayıbım benim icinde bolesi hayırlımıs hoşçakalın eger birgun tekrardan hamile kalırsam bu sayfaya yazıcam hoscakalınn
İnsan diyecek pek birşey bulamıyor aslında ama Allahım en kısa sürede sağlıkla, hayırlısıyla kavuşacağın evlat versin sana. İnşallah tez zamanda güzel haberlerini alalım.

kızlar doktorum normal dedi ama iki haftadır bebek için 6 haftayla uyumlu dedi durdu.. normalde bugün 7+5 olduk.. kesem 19.37 idi. internette bir hesap buldum kese+30/7 diye haftayı veriyormuş baktım 7 çıktı. acile devlete gittiğim doktorda 7+1 demişti geçen perşembe ama vajinal bakmıştı.
şimdi kendimi suçluyorum geçen hafta ceviz ve meyve pek yemedim diye

kızlar doktorum normal dedi ama iki haftadır bebek için 6 haftayla uyumlu dedi durdu.. normalde bugün 7+5 olduk.. kesem 19.37 idi. internette bir hesap buldum kese+30/7 diye haftayı veriyormuş baktım 7 çıktı. acile devlete gittiğim doktorda 7+1 demişti geçen perşembe ama vajinal bakmıştı
Nerden hesapladın nette canım

Back