2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sakin ol canım bende dün karmaşık rüyalar gördüm kendi kendimi üzdüm

günaydın kızlar. ben de ruyamda üçüz kız çocuğu doğurduğumu gördüm. o kadar gerçekçiydiki sezeryan yerimi bile gördüm. bebeklerim de maşallah nası guzel ve saglıklılardı. bi tanesi baya kılolu dıgerlerı daha ufaktı sasırıyorum hatta üçüz olmalarına ragmen nasıl boyle kılolular dıye. hastanede 2 gun kalıyorum ama hastaneden cıkarken 2 bebegımı sadece bana verıyolardı. üçüz görmenin/doğurmanın anlamına da baktım gayet guzel cıktı ıcım rahatladı. Allah ruyalarımızı hayra cıkarsın.

Hatta büyükşehirde yaşıyorsan kalıcıysan özel sağlık sigortası yapmanızı öneririm. Devlet hastaneleri maalesef iyi değil. Araştırma hastanesi yada üniversite hastaneleri de keza öyle. Bende özele gidiyorum.

Bugün çok yorgunum keşke hamileykende yarım gün çalışsak
Kızlar gaz sancısına ne yapcaz rezene içsek mi ?

Bugün çok yorgunum keşke hamileykende yarım gün çalışsak
Kızlar gaz sancısına ne yapcaz rezene içsek mi ?

ben de gazdan cok sıkayetcıyım mıdemı de gaz kotu yapıyo zaten. sancı yapıyo bı de sırtıma bıle vuruyo gaz sancımın agrısı. doktora soyledım bısı vermedı mıde bulantısı ıcın bı hap verdı

ayyy evet ne iyi gelir Allah aşkına, akşam hastanede stresten pıt pıt saldım valla

elvaven rezene içsek mi !???
Gebelikte rezene çayı içmenin faydaları ise;
  • Rezenenin iştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle gebelik nedeni ile iştahsızlık problemi yaşayan anne adayları için oldukça faydalıdır.
  • Hamilelik sürecinde içilen rezene çayının, rahim kasılmalarına faydası vardır. Gebelik süresince devam eden kasılmalar ve kramplar için rezene çayı birebirdir.
  • Kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle hamilelik sürecinde anne adayının çok daha fazla ihtiyaç duyduğu demir gibi vitaminlerin vücuda alımını kolaylaştırır ve takviye sağlar.
  • Rezene çayının, vücudu rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle gebelik ile meydana gelen stres ve sinirsel yorgunluklara birebirdir.
  • Rezenenin yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği vardır. Bu nedenle özellikle gebeliğin son aylarında yaşanan sırt, bel ve bacak ağrılarına oldukça faydalıdır.
  • Rezene, bağırsaklarda gaz oluşmasını engelleyip, gebelikte çok daha hassas olan vücudunuzu rahatlatır.
  • Sindirime yardımcı olur ve hazmı kolaylaştırır. Gebelikte sıkça yaşanan kabızlık sorunları için faydalıdır.
  • Gebelikte yaşanan soğuk algınlıkları için birebirdir ve öksürük nöbetlerini rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Rezene, sodyum ve potasyum bakımından zengindir; bu nedenle vücut sıvılarının dengelenmesine yardımcı olur.
  • Rezene çayı, emzirme döneminde annelere önerilir, çünkü rezene nin anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.
fakat DİKKAT !!

Rezenenin normal zamanlarda veya gebelikte tüketilmesi ile ilgili, kesinlik kazanmış bir yan etki veya zararı yoktur. Rezenenin iştah açıcı özelliği dikkate alınarak, kilo problemi yaşayan anne adayları, rezene çayı içerken çok daha dikkatli olmalıdır. Bunun dışında gebelikte rezene çayı içmenin, bilinen herhangi bir zararı yoktur.

Bitki çayları, herhangi tür bitki çayı olursa olsun, aşırıya kaçıldığında risk yaratır. Bu riskler, gebe kadınlar için çok daha tehlikeli olabilir. Bu risklerin başında ise düşük gelir. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketmek, anne karnındaki bebeğin gelişimini durdurabilir veya bebeğin ölmesine yol açabilir. Bu nedenle, özellikle de gebelikte, belirtilen ve uzmanlarca da önerilen miktardan fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Sağlıkla kalın.. ALINTIDIR

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…