Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Dün kabağı buharda haşladım, 2 parmak dilim ve biraz da çatalla ezip püre yaptım. Önce püreden verdim, ekşite ekşite suratını yemeye çalıştı çok komikti yawrum ya... sonrasında eline verdim dilimi onu da emip, kemirdi ve bir lokma da koparıp yuttu. Sonrasında au da verdim ilk kez, lık lık içti walla.
Aventin çift kulplu penguen bardağını almıştım, çok kolay tutup içebildi. Ucu da silikon olduğundan damağını da acıtmıyor. Tavsiye ederim.
Bugün de kabakla devam...

Aynen ben de oyle yapiyorum.
Hatta kişin yol sorunu olup sut gelmez diye fazladan alip kaynatmadan dondurucuya atiyorum.ihtiyaç oldukca cikarip cozdurup kaynatiyorum,mayaliyorum.

Haa birde su teklif et dedi.verince kusuyor dedim.olsun sen yinede ver dedi.
Ama beslemeden hemen once yada hemen sonra verme dedi.aralarda ver dedi.

Çeşit bol desene :) peki neden sebze ile başlamıyosn. Kurufasulyeyi nasıl vericeksin. Gaz yapmaz mı yahu :)

Doktor meyve ile başlattı bizi amaç bu tatma isini sevdirmek . kurufasulye akşamdan suda bekletip başlıyoruz kabukları çıksın diye.sonra mercimek tanesi kadar koparıp ağzına bırakıyoruz sonra yavaş yavaş tamamı.zaten yavaş yavaş gaz yapan seylere alistirmaya çalışıyoruz

Kızlar bal kabagıda onemlı
Veren var mı ?

Bize doktor bal kabağı brokoli çorbası ve tarhana çorbası çok faydalı dönüşümlü olarak yap ver dedi bir kaç kasik

İnek sütü mü peki canım
Ayy sanirim yanliş anladim.ben paket sutle açik sut arasinda yorumladim.
Sanirim siz de inek sutu,keci sutu arasinda.
Açik keci sutu alma şansim da var.ama guvenilir aldigim kisi.inekler otlaga yayiliyor,akarsudan su iciyorlar.ağirlik otla besleniyorlar.
Keci sutunun tercih sebebi anne sutu yakinligindan cok,keçi seçici hayvandir.herseyi yemez.kokan,kuflenen,yiyecekleri açliktan olse de yemez.
Hatta cook eskiden dedemin surusu vardi.koyynlarin icinde birkac keci vardi.hep surunun onunde giderdi kecilwr.
Otlarin en taze,temiz olanini yemek icin.

Vay be ben bitek inatçıdır diye biliyodum bende keçi sütü alayım bari

Evet canım keçi sütüyle mi yapıyorsun diye sormak istedim ama bende üstü kapalı sormuşum :) annem günlük pastorize inek sütünden yoğurt mayalıyor ama sakıncası olur mu acaba doktorumuz bir şey söylemedi

Pastoruze dediginiz şoklanmiş sutse ben tercih etmiyorum.
Kendi mantigimdir; ha gdo lu urun ha şoklanmis sut.

Ben butun almistim.burda unlu kizilinler kabagi diye.evde kendim kestim,soydum,patates soyacagiyla.dilimleyip dodurucuya attim.daha once dolaba koyuyordum.dondurucuyu ilk kez denedim.
İlerki gunlerde vermeyi dusunuyorum kizima.malum kabak gaz yapar.uçgun kuralina yeni basladigim icin arada sorun cikarmasin diye erteledim biraz.

Canim siz 6. Ayi doldurdunuz galiba.. bende philips suluk almistim.. suya nasil alistiricsm bilmiyorum bugune kadar vermedim su.. doktor gerek yokdemisti
Su an tadimlik ayindayiz 3 gun yogurt tattik yarindan itibaren 3 gun de elma suyu tadicaz

Haa birde su teklif et dedi.verince kusuyor dedim.olsun sen yinede ver dedi.
Ama beslemeden hemen once yada hemen sonra verme dedi.aralarda ver dedi.

Bu su yu verme zamanini yazdigin iyi olmus canim Allah razi olsun.. yoksa bende yarin doktora sorucaktim..
Benim kizimda suyu sevmiyo hakli tabi bugune kadar vermedi anasi :)
Yogurdu da cok az yiyoo.. annemde biz eskiden sekerli yogurt verirdik diyo.. dedim anne seker yasak.. cok pinpirikliymisim

Benim esim hergun sutasin cam sisedeki gunluk sutunden aliyo ee haliyle artiyo bebegin yedigi 1 kasik..
Bende oyle yapayim bari.. sagol canim

Benim kiz da oda isisindaki suyu sevmiyor.mama ilikligindaki suyu içiyor.

Sutu kaynatıp konserve gıbı kavanoza kapatırsan bozulmaz hergun ısıtıp mayalayanılırsın
Ben hep oyle yaptım

Bu arada ben 1,5 yasına kadar gunluk yogurt mayaladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…