Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu arada site ismi sormuşsunuz doğal içerikli...brn vitmadoğalgıda dan aldım paket halinde setleri var ruşeymli irmik ve bebek tarhanası fibi..daha denemedim ama içerij bakıkından çok iyiye benziyor
Ben anamın yaptığı tarhanayı veriyorum. Çok severek yiyor.

6.ay aşımızı olduk bugün. Yeni bir sürece daha başlıyoruz. Havuç suyu verdim azcık. Böylelikle ek gıdaya adım atmş olduk. Buharda haşlama için aparat almadım daha. Zaten 2 gün daha havuç vericem. Birazcıkta su verdim. Reddetmedi. Aventin alıştırma bardağını almştm. Sevdi.

Benim bisküviler de umduğumdan başarılı oldu, ben bile yedim 1-2 tane.
Tarifini yazayım kısaca belki işinize yarar sizlerin de...
2 kaşık yoğurt
2 kaşık yoğurt suyu
1 muz
3 kaşık tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı irmik
3-3,5 çay bardağı kadar tam yulaf unu ( tam buğday ile de karıştırılabilir)

Yoğurt, yoğurt suyu ve muzu blendardan geçirdim. Tereyağ ve diğer Malzemeleri ekledim. Duruma göre un ilavesi yapılabilir. Ele yapışmayan bir kurabiye hamuru oldu. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip, kalıpla kestim. 15 dk kadar 160 derecede pişirdim.

Dün sabah kahvaltısında yumurta verdim lorla birlikte verdim sütle ezip yanında, gayet hoşuna gitti. Akşam da elinde kemirdi

Tamam canim sağol.
Çorbasına ekstra bişey koyuyor musun tarif alabilir miyim..
Bide bal kabağı ile ne yapabilirim
Aslında çorbadan ziyade biraz daha püre olarak vermek mantıklı, boş yere su ile dolmasın midesi.
Brokoli, havuç ve arpacık soğanı biraz su ve bir küp et suyu ile haşlıyorum. Sonra da çatalla ezip, veriyorum. Bazen içine biraz irmik yada bulgur da atıyorum.

Balkabağı için bir çok tarif var. Ben buharda haşlayıp püre şeklinde verdim 2 kez ama bir türlü yemedi... sevmedi herhalde... bir kaç sebze ile karıştırıp, püre olarak vermeyi deneyeceğim.

Kizlar bebekleriniz bunlari yerken mama sandalyesinde oturuyor degil mi? Yani yatarken vermiyorsunuz. Yaaa benimki daha tam oturamiyor 17 haziran dogumlu birkac kez yatar halde pure verdim ama korktum bogazina kacacak diye. Oturur pozisyonda nedense hic yutmuyor direk itiyor cikariyor agzindan. Dolayisiyla sadece corba ve meyve suyu verebiliyorum suan o da yatarken.

Bir diger konu yapip dondurmayi dusunuyorum corbalarini haftalik mesela pazar gunleri. Cunku haftaici zamanim olmuyor aksama kadar tek bakiyorum esim aksam geliyor yorgun. Haftasonundan yapip kaliplara koyan donduran boyle veren var mi acaba?

Tamam canim sağol.
Çorbasına ekstra bişey koyuyor musun tarif alabilir miyim..
Bide bal kabağı ile ne yapabilirim
Bal kabagını su ıle haslayıp tel suzgecten gecırıp ezdım, pırınc unu koyarak muhallebı yapıo azıcık tarcın serptım
Ikı kasık yedı ama sveerek yemıyor kı hıcbırseyı

Bnmkıde oturmuyor tam dık, desteklı oturtup mama sandalyesınde verıyryz

Kizlar farkli corba tarifleri yazarmisiniz rica etsem
Bugün yaptım tavsiye edebilirim.
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 küçük tatlı patates
2 dal brokoli
Birazda bal kabağı
1 bardak su
Yağ ile unu kavurdum. Sonra malzemeleri küçük küçük doğrayıp attım içine. Kaynattım sebzeler yumuşayınca ezdim. Blender kullanmak istersen öylede yapabilirsin ben pütürlü vermeyi tercih ediyorum. Bu yüzden iyice ezdim. Kıvamı biraz yoğun oluyo. Su ekleyebilirsin. Yada patates yerine havuç koyabilirsin. Sebzeler sana kalmş artık.
Afiyet bal şeker olsun.

Menülerimiz hızla gelişiyor.
Kahvaltıda yeni büskivi yapmıştım, sütle onu ezdim. Yanında yumurta ve peynir.
Dün sabah da tuzsuz yufka ve lordan gözleme yaptım yumurtanın yanına :)
Ufaktan kıyma vermeye de başladım yemeklerde geçen haftadan beri.
Bugün de iki minik köfte hazırladım, bakalım beğenecek mi?? Yanına da biraz brokoli..

Bir diger konu yapip dondurmayi dusunuyorum corbalarini haftalik mesela pazar gunleri. Cunku haftaici zamanim olmuyor aksama kadar tek bakiyorum esim aksam geliyor yorgun. Haftasonundan yapip kaliplara koyan donduran boyle veren var mi acaba?
Bir Ada da bizde var... ben dondurmanı pek tavsiye etmem. Ben de çalışıyorum ama yiyeceği şeyleri günlük olarak hazırlamaya çalışıyorum. Çorbaları hazırlayıp dondurmak yerine et suyu falan hazırlayıp dondurabilirsin buz kalıplarında. Sebzeleri atınca tencereye içine atarsın birer tane hemen. Zaten tek öğünlük hazırlayınca çok uzun sürmüyor hazırlamak da... taze taze yiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…