• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

Yazınızı daha yeni gördüm :) ben de yaptırmak istemiyorum gereksiz hiçbir testi. Arkadaşlar soruyorlar gereklilikmiş gibi ben de bi emin olamadım sizlere danışayım dedim. Çözüm sunmuyorsa bana yaptırmaya da gerek Yok diye düşünüyorum :)
kesinlikle yaptıracagım br çözümü yok olur mu ona göre tedavı var ılac var artık anne karnında bebegı amelıyat ediyorlar teknolojı o aşamada

kesinlikle yaptıracagım br çözümü yok olur mu ona göre tedavı var ılac var artık anne karnında bebegı amelıyat ediyorlar teknolojı o aşamada
Merak ettiğim o işte benim hangi rahatsızlıkları öğrenebiliyoruz bu testle. İnternette tirozmi 18 ve tirozmi 21 (down sendromu) diyor. İkisi de genetiksel şeyler.bir de oran veriyor ya sadece kesinlik ifade etmemesi de kafamı kurcalıyor. O yüzden yaptırmayacağım galiba kafam karışık

Birincisi istatistik veriyor ikincisi yapılacak hir şey yok. Genelde bu testi yaptırmanın amacı 24.haftaya kadar bebeğini hapla dogurtma gibi yasal bir hakkın var...hani kürtaj sadece 10 haftaya kadar ya... Bu testler sonucunda ise 24.haftaya kadar hakkın (!?) olmuş oluyor... Ve bu istatistiklerin yanılma oranı çok yüksek.. yaptıran çoğu kişiyi pişman gördüm çünkü hamileliğin kalanı hep üzüntü içinde geçiyor... Bu sebeplerle ben yaptirmayacagim.dokuz. ay orası sırlı bir yer ne olup olmayacagida bizim elimizde değil. Sağlıklı beslen kendini çok yorma dua et.kendime hep böyle diyorum .elden daha fazlası gelmiyor çünkü.. hayrolsun inşallah

Tabi gene de kimseye yaptır yaptırma diyemem . Herkesin kendi bileceği mesele...
Yaptırmayı pek düşünmüyorum. dayanamadım doktoru aradım ona göre kontrole 1hafta daha geç gideceğim diye. O da kısaca durumu anlattı ve sen bilirsin dedi. Kararsız olmamın nedeni de herkes yaptırıyor ya eksikleniyormuşum gibi geldi :)

merhaba arkadaşlar. yeni hamişler olarak bu başlıkta heyecanlarımızı paylaşabiliriz diye düşündüm. benim ilk hamileliğim, umarım hepimiz sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi. benim bebişin tahmini doğum tarihi 5 eylül. sizinkiler ne zaman?

Sıra Rumuz Tahmini Doğum Tar. Kaçıncı Bebek Cinsiyet
1 Nesene -- 1 eylül --
2 lawyeraltay -- 1 eylül --
3 yildirimerve -- 2 Eylül --
4 Sinem0609 -- 2 eylül --
5 Diddyy -- 2 Eylül --
6 pnrrnp -- 2 eylül --
7 yeni_ay -- 2 eylül --
8 MissBuTTeRFLy -- 2 eylül --
9 canbebekds -- 2 eylül -- ((2))
10 sedenim -- 3 eylül -- ((2))
11 neso85 -- 3 eylül --
11 damlazula -- 4 eylül --
12 Michie -- 4 eylül -
13 ELMA YANAKLI HATUN -- 5 eylül -- ((1))
14 eylül annesi38 -- 6 eylül --
15 Hrydmr --6 eylül --
16 merveibo2305 -- 7 eylül --
17 ElifMeyra -- 8 eylül -- ((1))
18 inciela -- 8 eylül -- ((2))
19 Denizimin annesi --8 eylül --
20 Bugidili -- 9 eylül -- ((1))
21 Mavikelebek0134 -- 9 eylül --
22 mirosh -- 9 eylül --
23 omurus --10 eylül -- ((2))
24 Merveibo2305 -- 10 eylül --
25 Cazgirella -- 10 eylül --
26 AskBocugumsun -- 10 eylül -- ((2))
27 Cevizici -- 10 eylül --
28 Bade3535 -- 11 eylül --
29 Lionirossii -- 11 eylül --
30 Ceycey61 -- 12 eylül -- ((2 ))
31 Destanhanim -- 12 eylül -- ((1 ))
32 cardine -- 12 eylül -- ((1))
33 balaka -- 12 eylül -- (( 2))
34 ervanazim -- 12 eylül -- ((1))
35 iiz -- 13 eylül --
36 Dddml -- 13 eylül --
37 naztunc -- 13 eylül --
38 sonnurbebek --13 eylül--
39 Gunesmk -- 14 eylül --
40 imena -- 15 eylül -- (( 1 ))
41 nottobe -- 15 eylül -- ((2))
42 Busra1504 -- 16 eylül --
43 Melan -kolik5 -- 16 eylül --
44 dilek123456789 --16 eylül--
45 ayparçası86 -- 16 eylül--
46 gerenmo -- 17 eylül --
47 buyan87 -- 18 eylül --
48 Rmysa22 -- 18 eylül --
49 OKYANUS320 -- 20 eylül --
50 Shusui -- 20 eylül --
51 nehirçinar -- 20 eylül --
52 _buhara20_ -- 20 eylül --
53 BenanAsiye -- 21 eylül --
54 ehtcan -- 21 eylül -- ((2))
55 mik -- 22 eylül -- (( 1))
56 Asiy2 -- 22 eylül --
57 menis menis -- 22 eylül --
58 Allicee -- 22 eylül --
59 Nln82 -- 22 eylül --
60 Sleepyyy -- 23 eylül --
61 vermissenli -- 23 eylül --
62 Sevgicansu -- 23 eylül --
63 gurugagine -- 24 eylül --
64 semraelifcik -- 24 eylül --
65 yesilkubbe -- 25 eylül -- ((2))
66 Bril -- 26 eylül --
67 vfatos -- 26 eylül --
68 Ssssssss -- 26 eylül --
69 Fulya- -- 26 eylül --
70 bimucizeolsun -- 26 eylül --
71 birdgirl -- 27 eylül --
72 leylimley33 -- 27 eylül --
73 injjilay -- 27 eylül --
74 kelebek27 -- 27 eylül --
75 Silakotann -- 28 eylül --
76 tomrs -- 28 eylül --
77 pinar-selma -- 28 eylül --
78 eylul sena -- 28 eylül -- ((2))
79 Mrs Pink -- 28 eylül --
80 Sevgi cansu -- 28 eylül --
81 SimdiSonbahar --28 eylül--
82 ElifAlperMehmet -- 29 eylül-- ((2))
83 celineee -- 29 eylül --
84 8403BHC -- 30 eylül --
85 haticeza -- 30 eylül --
86 oz-gul --30 eylül--
87 Foha -- 4 ekim --
88 Canadalibebis -- ? --
89 Peri perii -- ? --
90 Dubeduzmantik81 -- ? --
91 Sonbaharguzeldir -- ? --
92 Heyecanlikız -- ? --
93 baharulu -- ? --
94 Sseezzgg -- ? --
95 Pelikant -- ? -- (
96 bernaaaaaa 14 eylül
Merak ettiğim o işte benim hangi rahatsızlıkları öğrenebiliyoruz bu testle. İnternette tirozmi 18 ve tirozmi 21 (down sendromu) diyor. İkisi de genetiksel şeyler.bir de oran veriyor ya sadece kesinlik ifade etmemesi de kafamı kurcalıyor. O yüzden yaptırmayacağım galiba kafam karış

Ben ilkinde de yaptirdim. 2li ve 3lu. Simdi de yaptiracagim. 2 li kesin sonuc vermiyor ama on bilgi veriyor diye biliyorum.
Herkesin bakış açısı farkli kimseye yaptir ya da yaptirma demek dogru degil tabi.
Yaptır yaptırma anlamında sormak değil de hani nedir bu test ne değildir onunla ilgili net bilgi alabilmek aslında amacım. doktorum da 2li testin ön bilgi olduğunu gerek görülürse ileri düzeyde tetkikler yapılıp ona göre sonuç alındığını belirtti.

Yaptırmayı pek düşünmüyorum. dayanamadım doktoru aradım ona göre kontrole 1hafta daha geç gideceğim diye. O da kısaca durumu anlattı ve sen bilirsin dedi. Kararsız olmamın nedeni de herkes yaptırıyor ya eksikleniyormuşum gibi geldi :)
Canim dün arkadasimla görüştüm iyice emin oldum. Ona 13.haftada bebeğin downlu olabilir dediler .. ikili test ve zar birleşiminden sıkıntı varmış vs diye. Üzüldü baya...Ama inançlı kız güçlü olsun her türlü benim bebeğim dedi. Hatta brkeldigimizden sağlam durdu. Artık 24 haftalık geçen hafta çok iyi bir perinotologa gitmiş muayene için. Doktor demiş hiç bir problem yok. 13.haftada var miydi yok muydu bilemiyorum ama demiş su an tertemiz zatlar filanda birlesmis... Yani cidden belkide yoktu ..vardiysa bile geçen haftalarda düzeltmis... Şimdi tabi çok rahatladık diyor .yaptırma dedi bana:) çünkü yaptikalri hiç bir şey yok .durmadan analiz istatistik ama tedavi ya da bir şey yok .çünkü hamilelik sürecinde her şey olabilir. bende iyice netlestim artik. Hayırlısı olsun:)) ikimiz birbirimize destek oluruz . Yaptiranda yaptirmayanada Allah sabır versin.yardımcısı olsun inşallah.

Bu arada ben cinsiyette ogrenmeyecem:) sürpriz olsun istiyoruz:)

Bu arada aranızda çatlak kremi kullanmaya başlayan var mı ya da ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler tavsiyede bulunursa sevinirim :anneadayı:o_O
Bende araştırdım.Çatlak kremi ilk üç ayda kullanılmıyormuş. Forumlardan okuduğum kadarıyla hindistan cevizi yağı iyi geliyomuş çatlaklara,bebeğede hiç bi zararıda yokmuş.1 aydır 2 gecede 1 onu sürüyorum.inşallah faydasını görürüm

Bende araştırdım.Çatlak kremi ilk üç ayda kullanılmıyormuş. Forumlardan okuduğum kadarıyla hindistan cevizi yağı iyi geliyomuş çatlaklara,bebeğede hiç bi zararıda yokmuş.1 aydır 2 gecede 1 onu sürüyorum.inşallah faydasını görürüm
bio oil iyi diyorlar onda da 4 ay da başlanmalı diyo ben de onu almayı düşünüyorum :)

Canim dün arkadasimla görüştüm iyice emin oldum. Ona 13.haftada bebeğin downlu olabilir dediler .. ikili test ve zar birleşiminden sıkıntı varmış vs diye. Üzüldü baya...Ama inançlı kız güçlü olsun her türlü benim bebeğim dedi. Hatta brkeldigimizden sağlam durdu. Artık 24 haftalık geçen hafta çok iyi bir perinotologa gitmiş muayene için. Doktor demiş hiç bir problem yok. 13.haftada var miydi yok muydu bilemiyorum ama demiş su an tertemiz zatlar filanda birlesmis... Yani cidden belkide yoktu ..vardiysa bile geçen haftalarda düzeltmis... Şimdi tabi çok rahatladık diyor .yaptırma dedi bana:) çünkü yaptikalri hiç bir şey yok .durmadan analiz istatistik ama tedavi ya da bir şey yok .çünkü hamilelik sürecinde her şey olabilir. bende iyice netlestim artik. Hayırlısı olsun:)) ikimiz birbirimize destek oluruz . Yaptiranda yaptirmayanada Allah sabır versin.yardımcısı olsun inşallah.

Bu arada ben cinsiyette ogrenmeyecem:) sürpriz olsun istiyoruz:)
Ben çok merak ediyorum :) gerçi 10.haftada doktor kendinden çok emin bir şekilde erkek dedi ve hatta cinsel organını gösterdi ( tabi ben bir şey anlamadım ) :) Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin hepimize. Ben de yaptırmıyorum son kararım :)

Back