• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

sigrtan olması gerekmıyor ki analık diye bir şey var hiççç sigortası olmayan hamilelelr ondan faydalanabilyor . hamıle mısın bilmiyorum ama
Hamileyim bende o yüzden gittim sağlık ocağına gebelik için muayene olsan bile devlet hastanesinde başlatıyolar gebelik sigortasını yoksa sigortaya yolluyor başlatmak için

Ben hep tuzlu çubuk yerdim içine ekstra tuz atardım bazen sadece tuz yerdim :KK45: şükür az bulantım oldu tavsiyem aç bırakmayın kendınızı surekli birşeyler atıştırın geçecektir
gececekmı ... malesef canım senınkıne bulantı denmez o zaman senın hafıf o yuzden kreker yetıyor ben bugun tuvalette agladım gunhur hungur ne gecmesı tabıı ki butun bunları herkes denıyor ama dedıgın gıbı degıl

Hamileyim bende o yüzden gittim sağlık ocağına gebelik için muayene olsan bile devlet hastanesinde başlatıyolar gebelik sigortasını yoksa sigortaya yolluyor başlatmak için
ne sigortası canım ya ilk defa duyuyorum benımde sigortam yok ama analık dıye bır sey var ondan faydalanıyorum butun gebeler faydalanıor

Mrb arkadaşlar benmde dogum 28 eylül Dogumum.bebegim 9 haftalık oldu bugün tam 63le hamile kaldm 68.5 kiloyum bide ilk gebeligimde kalbi durmustu bundada korkuyla geçiyo dogal olarak hiç test yaptırmadım henüz
Kaç haftalıksın canım çıksanda pek birşey öğrenemiyorsun 9 hafta olman lazım ama istersen 1 hafta daha bekle ve kendine doktorunu bul çık 10 hafta olmadan gebeliği ciddiye almıyolar zaten pek fazla ama en azından uştrasondan görürsün bakarsın nasıl durumu die kalp atışını dinlersin zaten 12. Haftada zeka testi var ondan önce bi çık derim Allahın izniyle birşey olmaz bebeğine korkma :anneadayı::nazar::KK36:

gececekmı ... malesef canım senınkıne bulantı denmez o zaman senın hafıf o yuzden kreker yetıyor ben bugun tuvalette agladım gunhur hungur ne gecmesı tabıı ki butun bunları herkes denıyor ama dedıgın gıbı degıl
Aynen canım sinir krizi geçircem yakında psikolojim bozuldu artık yiyemedikce kusmakdan mafoldum

ne sigortası canım ya ilk defa duyuyorum benımde sigortam yok ama analık dıye bır sey var ondan faydalanıyorum butun gebeler faydalanıor
Analık sigortasından bash ediyorum bende canım zaten hastaneye gitmeden başlamıyor işde hastane yolluyor kaydı hatta gebelik sigortası işde o yüzden gittim ben devlete kayıt yaptırdım şimdi her hastanede gebelikden dolayı sigortalı çıkacam normalde sigortan yok diyolardı tabi analık sigortası özelde ve ilaçlarda geçerli değilmiş ilaç yazdıklarında normal alıyorsun ablamda hamile oda aynı şekilde

Ya teşekür ederim yorum için iç rahatlıcı bir yorum evet olabilir aslında normalde benim adet döngüm 34 günde birdi hamile kalmadan bir ay önce 15 gün geçmişti zamanını o yüzden takip edememiştim evet doktorlarda öyle diyor ama ultrasona göre hesapladığım dada geri bu gün 8+1 olmamız lazımdı geçen ultarasondan bu ultrasona 7+6 çıktı o yüzden korktum ben aslında:110: birde şuan doğum ekim gözüküyor ama ben burdaki herkezi tanıdım nerdeyse konularını takiplerini sorunlarını biliyorum ekim grubuna geçmicem :anneadayı::KK36::KK36:
34 e filan uzuyorsa senin 14 te yumurtlaman imkansız. Sonra geç döllenme filanda olabiliyor. Su an elimizden tek gelen dua.onu eksik etmeyelim:)
Olsun bir iki günün lafı olmaz:) bir ara kapatır inşallah. Hem doktor bakıyor ölçüyor eğer haftasına göre geri filan olsa derdi. Hamilelik zaten zor birde bir zorlastirmayalim :)

Kızlar bende bugün (perşembe) doktordaydim. Tam 9 haftaligiz :) ultrasonda 8+5 çıktı ama doktor fetüsünun santimi ölçüleri filan dokuz haftalik endişe yapma dedi:) bende yapmiyom kalbi atsın sağlıklı olsun da bir iki günün lafı mi olur:) dedim. kan sonuçlarımi aldım. .galiba gebelik guatri gibi bir şey çıkmış bende guatr hapina başlattı. Diğer testlerim temiz . Folik asit ve d vitaminine devam ediyorum. Öyle sevincliyiz mutluyuz. İnşallah sağlıcakla kucagimizada almak nasip olur. Bir dahaki randevum tam 4 hafta sonra. Zaten bundan sonra ayda bir olacak. İkili testi konuştuk, istiyor musunuz dedi. Bende istemediğimizi hatta ense kalinliginida bilmek istemediğimizi söyledim. Tamam sadece perinatal muayene yapariz dedi. Yani bebeğiniz her türlü kabulünüz dedi evet dedim.gülümsedi:) öyle . Hamdolsun.dualasalim .şu dört haftayida bir atlatalım inşallah sağlıcakla.

kızlar çok fenayım ben ya mide bulantılarım ve rahatsızlıklarım hafıflemıstı 3 gundur çoğaldı. 12 hafta da gececek dıye gun saydım 11+3 deyım ve azalma değil çogalma var

mahfettı bu mıde bulantısı cok kusmuyorumda ama sürelı byleyım dayanmakta cok zorlanıorum artık. var mı bır çözümünüz ? çokk kötüyüm yaaa
Canim ben de ayni sekildeyim, tum gun bulantim var. Doktorum bulanti onleyici bi ilac yazmisti cok kotu olunca o biraz rahatlatiyo iste, sen de bir sor istersen cok kotuysen.. Ama malesef 12 de degil, 16. haftaya girince geciyor. Ilk hamileligimde 16ya girdigim ilk gun gecmisti, inanamamıştım..
Kızlar bende bugün (perşembe) doktordaydim. Tam 9 haftaligiz :) ultrasonda 8+5 çıktı ama doktor fetüsünun santimi ölçüleri filan dokuz haftalik endişe yapma dedi:) bende yapmiyom kalbi atsın sağlıklı olsun da bir iki günün lafı mi olur:) dedim. kan sonuçlarımi aldım. .galiba gebelik guatri gibi bir şey çıkmış bende guatr hapina başlattı. Diğer testlerim temiz . Folik asit ve d vitaminine devam ediyorum. Öyle sevincliyiz mutluyuz. İnşallah sağlıcakla kucagimizada almak nasip olur. Bir dahaki randevum tam 4 hafta sonra. Zaten bundan sonra ayda bir olacak. İkili testi konuştuk, istiyor musunuz dedi. Bende istemediğimizi hatta ense kalinliginida bilmek istemediğimizi söyledim. Tamam sadece perinatal muayene yapariz dedi. Yani bebeğiniz her türlü kabulünüz dedi evet dedim.gülümsedi:) öyle . Hamdolsun.dualasalim .şu dört haftayida bir atlatalım inşallah sağlıcakla.
Cok sevindim canim, Allah hepimize saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin :dua:
kızlar çok fenayım ben ya mide bulantılarım ve rahatsızlıklarım hafıflemıstı 3 gundur çoğaldı. 12 hafta da gececek dıye gun saydım 11+3 deyım ve azalma değil çogalma var

mahfettı bu mıde bulantısı cok kusmuyorumda ama sürelı byleyım dayanmakta cok zorlanıorum artık. var mı bır çözümünüz ? çokk kötüyüm yaaa

benımde arttı sözde 12 haftada biterdii bugun 11+3
Valla cozum yok ama az ve sık sık yemek yiyorum, midem boş kalınca daha çok bulanıyor. Yağlı şeyler değil hafif şeyler yiyorum. En çok işe yarayan da gerçekten tuzlu çubuk kraker. :KK72:
Yoksa bulantı tüm gün, arada kusuyorum malesef.... 16.haftayı bekliyorum heyecanla. O zaman tadını çıkarmaya başlicaz inşallah :KK73:

özellikle ikinci üçüncü çocuğu olan ya da sağlıkçı olan arkadaşlarıma bir sorum var. İkili testi araştırdım biraz sanırım bize sadece oran veriyormuş bir kesinlik ifade etmiyor. Bu yüzden pek yaptırmak istemiyorum gereksiz yere içim bulanmasın diye. İkili test bebeğimin kalıtsal hastalıkları vs ilgili bilgi veriyor mu?

Yazınızı daha yeni gördüm :) ben de yaptırmak istemiyorum gereksiz hiçbir testi. Arkadaşlar soruyorlar gereklilikmiş gibi ben de bi emin olamadım sizlere danışayım dedim. Çözüm sunmuyorsa bana yaptırmaya da gerek Yok diye düşünüyorum :)

Ancak okuyabiliyorum. Ben tiroid hastasiyim. Surekli baktiriyorum tabi. Neyse bu ara tsh degerin cok düşmüş yani tiroid artmis vucudumda. Dr. Dedi ki e sen bu yuzden kusuyordun demek ki. Simdi ilaci duzenleyince bulantilar da gececek. Uzun sure bulantisi olup gecmeyenlere ben mutlaka tiroid baktiriyorum dedi. Bunu dr.una bir danış istersen. Tiroid hastasi olmasa bile hamilelikte hormon seviyesinde degismeler olabiliyormus.
Umarim cabuk gecer bulantilar. Beter bir sey yaa..

özellikle ikinci üçüncü çocuğu olan ya da sağlıkçı olan arkadaşlarıma bir sorum var. İkili testi araştırdım biraz sanırım bize sadece oran veriyormuş bir kesinlik ifade etmiyor. Bu yüzden pek yaptırmak istemiyorum gereksiz yere içim bulanmasın diye. İkili test bebeğimin kalıtsal hastalıkları vs ilgili bilgi veriyor mu?

Ben ilkinde de yaptirdim. 2li ve 3lu. Simdi de yaptiracagim. 2 li kesin sonuc vermiyor ama on bilgi veriyor diye biliyorum.
Herkesin bakış açısı farkli kimseye yaptir ya da yaptirma demek dogru degil tabi.

Testlerle ilgili konuşmussunuz.
Ben test yaptiran taraftayim. Hatta iki hafta sonra gidecegim dr.a kontrole sonra fetal dna testi de yaptiracagim. Yasim 40 oldugu icin amniyosentez yerine yapilan bisi. Maliyetli birsey ama ben mesela sagliksiz bir cocuk dogurmayi istemem. Kendimi dusundugum icin degil dogacak cocugu dusundugum icin. Cunku olumsuz degilim ve hayatinin sonuna kadar onunla olamam. Neyse bunlar herkesin kendi dusuncesi tabi.
Fetal dna yi yaptirinca 3 lu ve 4 luyu yaptırmama gerek kalmayacak ama 3 hafta sonra ense kalinligi bakilacak sanirim.

eminim öyledir canım benim zaten çok olmadı sürekli bi bulantı vardı ama bıseyler yedikçe geçiyordu sabah ve gece tavan yapıyordu ama ben hiç kusmamaya çalıştım çünkü kustukça geliyo ve mide çok fena oluyor şükür artık nadir bulanıyor bir kere kusmuştum oda grip olmuştum ve tetiklemişti serum falan takıldı geçti doktorunuzdan ilaç isteyin yararı oluyormuş

Back