• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

:21:Bebişimizin gümgümlerini duyduk maşallah ona. Boyumuz 1cm nerdeyse kalp atışımızda dk 156. Eşim ses kaydı aldı durup durup dinleyip ağlaşıyoruz. Cinsiyet tahmininde 150üstü kız yazmışlar bakalım ne olacak yavrumuz.

bende balık yiyemiyorum ama dr hiç balık yağından bahsetmedi dr mu önerdi sana? Hamileler için olan öyle değildir ama balık yağıda balığın kafasından yada ciğerinden olmayanlar kullanılmalıymış. Ben hiç bulantı yaşamıyorum diyebilirim,şükür.
Benim doktorumda balik yiyormusun DİE sormadi ki şuan zamani ama hic canim istemiyor ve direk balik yagi yazdi hergun onuda iciyorum

Keşke bizim istediğimiz gibi olsa herşey bende ilaç kullanmak istemiyordum mümkün olduğu kadar doğal bi hamilelik istiodum ama şimdiden 4 ilaç başlattı ( ilk gebeligimde 6 haftadan sonra gelismedi kurtaj oldum o yuzden dusuk ihtimali olmasin die kullaniom ilaclari mecburiyetten ) doktorum
Folik asit
Kan sulandirici
Balik yagi
Fitil

Bebişimizin gümgümlerini duyduk maşallah ona. Boyumuz 1cm nerdeyse kalp atışımızda dk 156. Eşim ses kaydı aldı durup durup dinleyip ağlaşıyoruz. Cinsiyet tahmininde 150üstü kız yazmışlar bakalım ne olacak yavrumuz
Ne güzel değilmi bizede 10 saniye bile dinletmedi kaydetmeyi unuttuk onu bile dinletmiyordu güzel dedi gidiyordu bize de dinletirmisiniz dedim ole dinletti

Kızlar Bülent Tıraş da dahil bir çok kişi balık yağını gebeliğin son 3ayında kullanılmasını önermiş. Ben de dün işkence görür gibi balık yedim. Eskiden çok severdim şimdi adını duymak dahi istemiyorum. Bu konuda ikna olduğum bir yazıyı paylaştım sizle, özellikle kan sulandırıcı kullananlar dikkat!!!

-------------------------------------------
Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir. Bebeğin beyin ve sinir gelişimi özellikle gebeliğin son 3 ayında olduğu için bu aylarda omega 3 alınması önerilir. Doğumdan sonra emzirirken de 3 ay omega 3 alınması önerilir.

Balık yağı fazla miktarda alındığında kanama eğilimini arttırdığı yönünde bulgular vardır. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda kullanılması sakıncası olabilir.

Omega 3 balıklardan, sebzelerden, cevizden alınabileceği gibi ayrıca omega 3 içeren tabletler de piyasada bulunmaktadır. Yalnız bu tabletlerin bazıları balık karaciğerinden yapılmaktadır (cod liver oil), bunlardan kaçınmak faydalı olabilir çünkü bunlar aşırı miktarda A vitamini içerir ve A vitamini yüksek dozda bebeğe zararlıdır. Hamilelikte balığın karaciğerinden değil gövdesinden üretilen (fish body oil) balık yağı tabletleri kullanılabilir. Herşeyin doğalı iyidir genel kuralından yola çıkılarak omega 3'ün de birçok madde gibi doğal yollardan alınması önerilir ancak doğal yollardan yeterince alamayan kişilerde omega 3 tabletleri önerilebilir. Haftada 2 kere balık yemek, haftada 2 kere ıspanak ve benzeri sebze yemekeleri yemek, günde 1-2 ceviz yemek yeterince omega 3 almak için yeterlidir.

Kızlar hepimiz ilk üç ay içindeyiz sanırım.. Benim doktor ilişkiyi yasakladı sizde de böyle mi ?? Yoksa benim tüp oldugu icin riske atmak mı istemedi
Bize de haftada bir ilişki öneriyorum dedi. Sanırım tüp bebek olduğu için doktorun temkinli davranmış canım. Hayırlısıyla alırız inşallah kucağımıza

Aynen. Engel olamıyoruz. Uykumda bile aklımda. Sürekli onu kaybettiğimi görüyorum rüyamda. Hep endişe halindeyim. Bir de benimki 2,5 yıllık uğraş ve 5 rahim ameliyatı sonrasında oldu. 1tane de düşüğüm var.
Rabbim hepimizin bebeğini korusun, güç kuvvet versin. Sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar inşaAllah
Amin inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah :anneadayı::KK200::nazar:

Biz de ne sabırsızız:KK17:ama çok merak ettiğim de bir gerçek. İkinci olunca daha çok merak ediyormuş insan. Ama şuan tek düşündüğüm 2'li test. Haftaya randevum var. Yolunda gider inşallah her şey..
İnşallah inşallah 7 8 9 bu haftalara bakıcakmışşsın canım ultrason kağıdın varsa yan yana koy bi bak soldamı sağdamı

N nottobe bende balık yiyemiyorum ama dr hiç balık yağından bahsetmedi dr mu önerdi sana? Hamileler için olan öyle değildir ama balık yağıda balığın kafasından yada ciğerinden olmayanlar kullanılmalıymış. Ben hiç bulantı yaşamıyorum diyebilirim,şükür.
Canım ben internette araştırdım olumlu birkaç bilimsel makale görünce, kullanıcı yorumlarını okudum.. Negatif birşeye rastlamadım. En son doktoruma danıştım, o da tabi ki keşke haftada 3-4 kez balık yesen dedi.. Ama o kadar yemiyorum.. O zaman kullanmanda bir sakınca yok hatta omega faydalı iyi düşünmüşsün dedi.

İnternette her yazanı içiyorum sanmayın ha kızlar.. Mesela aynı şekilde arı polenini de araştırdım, bebeğe birçok olumlu etkisi olsa da ama ailesinde alerji hikayesi olanlar hamilelikte kullanmamalıdır sonucuna ulaştım ve kullanmıyorum.

Ben kimseye siz de için demiyorum zaten. Herkesin beslenme düzeni farklı.. Siz de araştırın, doktorunuza danışın.. Ve eğer balık yağı hapı almak isterseniz de içindeki zararlı civa vs metaller ayrıştırılmış olmasına dikkat edin. Bu metaller bebek için zararlı. Küçük balıktan yapılanları daha çok tavsiye ediyorlar.

Sevgiler :KK52:

Back