Kızlar Bülent Tıraş da dahil bir çok kişi balık yağını gebeliğin son 3ayında kullanılmasını önermiş. Ben de dün işkence görür gibi balık yedim. Eskiden çok severdim şimdi adını duymak dahi istemiyorum. Bu konuda ikna olduğum bir yazıyı paylaştım sizle, özellikle kan sulandırıcı kullananlar dikkat!!!
-------------------------------------------
Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir. Bebeğin beyin ve sinir gelişimi özellikle gebeliğin son 3 ayında olduğu için bu aylarda omega 3 alınması önerilir. Doğumdan sonra emzirirken de 3 ay omega 3 alınması önerilir.
Balık yağı fazla miktarda alındığında kanama eğilimini arttırdığı yönünde bulgular vardır. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda kullanılması sakıncası olabilir.
Omega 3 balıklardan, sebzelerden, cevizden alınabileceği gibi ayrıca omega 3 içeren tabletler de piyasada bulunmaktadır. Yalnız bu tabletlerin bazıları balık karaciğerinden yapılmaktadır (cod liver oil), bunlardan kaçınmak faydalı olabilir çünkü bunlar aşırı miktarda A vitamini içerir ve A vitamini yüksek dozda bebeğe zararlıdır. Hamilelikte balığın karaciğerinden değil gövdesinden üretilen (fish body oil) balık yağı tabletleri kullanılabilir. Herşeyin doğalı iyidir genel kuralından yola çıkılarak omega 3'ün de birçok madde gibi doğal yollardan alınması önerilir ancak doğal yollardan yeterince alamayan kişilerde omega 3 tabletleri önerilebilir. Haftada 2 kere balık yemek, haftada 2 kere ıspanak ve benzeri sebze yemekeleri yemek, günde 1-2 ceviz yemek yeterince omega 3 almak için yeterlidir.