• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

:anneadayı::KK200::KK46:
Arkadaslar 7+1 de kalp atislarini duyduk sukur.0.95mm imis.her sey yolunda dedi.1 ay sonra 2 li tarama icin cagirdi. 3 aydan sonra kina da sac boyasi da serbestmis.gobegim cok sisiyordu.ama kilo almamisim hatta 700 gr vermisim.ustelik hic kusmadim sayilir.ilk basta adet olamamanin verdigi bi su tutulmasi mi vardi bilmiyorum.yada ictigim su miktari artti ara ogun yaptim.o yuzden belki vermisim gibi oldu.bilmiyorum.bu gece midem cok kotu.sanki dr.gitmeyi bekliyormus. Bu arada kesenin icindeki sag yada solda durmasina gore cinsiyet tahminleri var nette.iki cocuklu olanlarin ilk cocuklarinda tutuyormu? elinize alinca fotosunu kesenin sagindaysa kizmis hesapta.benim solda gozukuyor.sacmalik da olabilir.
Canım mantıklı benim kesem sağda birde dakikada kalp atış hızına göre tahmin edilebiliyor kadınların kalp atışı erkeklere göre daha yüksek olduğun yüksekse kız aşşağılarda genelde erkek oluyormuş benimki 6+4 7mm dakikada 143 atış hızı kız çıktı tahminlerim birde sağda dedin haa tamam eminim şuan kız:anneadayı::KK200::KK46:aslında erkek istiyordum hep ama iki gündür kız fikri çok tatlı gelmeye başladı elbiseler ciciler Allaaahhh yerim onları ben

:anneadayı::KK200::KK46:
Canım mantıklı benim kesem sağda birde dakikada kalp atış hızına göre tahmin edilebiliyor kadınların kalp atışı erkeklere göre daha yüksek olduğun yüksekse kız aşşağılarda genelde erkek oluyormuş benimki 6+4 7mm dakikada 143 atış hızı kız çıktı tahminlerim birde sağda dedin haa tamam eminim şuan kız:anneadayı::KK200::KK46:aslında erkek istiyordum hep ama iki gündür kız fikri çok tatlı gelmeye başladı elbiseler ciciler Allaaahhh yerim onları ben
Hayirli olsun canim.kesenin nerede oldugu degil bebegin kesenin icinde sagdami soldami oldugu onemliymis.bebegin kesenin icinde sagda mi? Benim dr kalp atis hizini soylemedi.

Benmle ayni haftalarda olup bulantisi gecen var mi :KK43:
Benim gebelgm cok zor geciyor.
Habire tansiyonum dusuyor.
Basim donuyor.

İs yukum iki katina cikti, dayanamiyorum artik psikolojik ve fiziksel olarak.
Ben hic boyle hayal etmemistm
Mutlu olmaya firsatm olmadi...
Benimde tansiyonum bir anda düşüyor kendimden geçiyorum. Ya ben bulantılara alışmaya başladım ya da az da olsa azalıyor yavaş yavaş. Gün içinde biraz daha rahat hissetmeye başladım kendimi ama kalkınca ve yatarken çok fenayım. Sen nasılsın dikkat et kendinee

Benimde tansiyonum bir anda düşüyor kendimden geçiyorum. Ya ben bulantılara alışmaya başladım ya da az da olsa azalıyor yavaş yavaş. Gün içinde biraz daha rahat hissetmeye başladım kendimi ama kalkınca ve yatarken çok fenayım. Sen nasılsın dikkat et kendinee
canim benim toparlanmama firsat kalmadi ki is yukum iki katina cikti.
Benim cok zor geciyor

Bu stres korku daha donrasında çocuğa yansıyor değilmi zaten bir yerde okumuş çocuğun ilk öğrendiği duydu endişe korku oluyormuş sürekli dorunları düşündüğümüz için acaba iyimi sorusunu çokta sormamak lazım aslında ama diye ne bak deseniz yeri bebekle yatıp bebekle kalkıyorum elimde değil ilk olduğu için herhalde böyle endişeli oluyoruz yada daha fazla endişeli oluyoruz :skandal::super:
Aynen. Engel olamıyoruz. Uykumda bile aklımda. Sürekli onu kaybettiğimi görüyorum rüyamda. Hep endişe halindeyim. Bir de benimki 2,5 yıllık uğraş ve 5 rahim ameliyatı sonrasında oldu. 1tane de düşüğüm var.
Rabbim hepimizin bebeğini korusun, güç kuvvet versin. Sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar inşaAllah

Benim kullandigim multivitamin gibi bisey, baktim folik asit 800 mcg yaziyor.

Bence beslenmen gayet guzel... Ben de sut pek icmiyorum, ama yogurt cok tuketiyorum. Yine de acaba kalsiyum yetmezse diye endise ediyorum, cunku ilk hamileligimde dolgulu bir disim kendiliginden kirilip parcalanmisti birdenbire.. Bir sonraki randevumda doktora soracagim bu mevzuyu..

Ben de haftada 1-2 tavuk (antibiyotiksiz), 1-2 kirmizi et, 1 kez de balik yiyorum. Ama balik az bence diye dusunerek balik yagi hapi icmeye basladim hamile kalinca. Balik yemedigim gunlerde balik yagi hapi (hamilelere ozgu olanindan) iciyorum. Bebek gelisimi icin faydali oldugunu okudum da.
Canım ender saraçoğlunu dinledim o da diyorki herşeyi küçültüp vitaminini yaptılar kansarojen içeriyor kanserin başlıca sebebi bunlar dedi korkuttu hatta beni bilmiyorum ama ben o adamın dediklerine güveniyorumda bence azalt canım bilemiyorum yada sende dinle bi bak derim

Hayirli olsun canim.kesenin nerede oldugu degil bebegin kesenin icinde sagdami soldami oldugu onemliymis.bebegin kesenin icinde sagda mi? Benim dr kalp atis hizini soylemedi.
Ama canım doktorun baktığı ekranda solda duruyormuş benim baktığımda yönü değişik oluyor ya sağda gözüküyordu şimdi oturdu sen kendininkini doktorun ekranından mı kendi ekranındanmı gördün acaba şimdide erkek heycanı sardı en iyisi ikiz olsada ikiside olsa :anneadayı::KK48:

Ama canım doktorun baktığı ekranda solda duruyormuş benim baktığımda yönü değişik oluyor ya sağda gözüküyordu şimdi oturdu sen kendininkini doktorun ekranından mı kendi ekranındanmı gördün acaba şimdide erkek heycanı sardı en iyisi ikiz olsada ikiside olsa :anneadayı::KK48:
Valla benim yeğenim ultrason kağıdının solunda yatıyordu erkekti şimdi benimde solda yatıyor acaba diyorum :anneadayı:

Canım ender saraçoğlunu dinledim o da diyorki herşeyi küçültüp vitaminini yaptılar kansarojen içeriyor kanserin başlıca sebebi bunlar dedi korkuttu hatta beni bilmiyorum ama ben o adamın dediklerine güveniyorumda bence azalt canım bilemiyorum yada sende dinle bi bak derim
Canim ben zaten herseyin organigini tuketmeye gayret gosteriyorum. Ama ilk hamileligimde ekstra vitamin kullanmamistim, belirttigim gibi disim dustu :KK39: ilk 3 ay 3,5 kilo verdim, acillik oldum kac kez...
Simdi kullandigim vitamin ise zaten hamileler icin folik asit ve ek birkac vitamin var icinde. Balik yagi hapi ise zaten baliktan yapiliyor. Sen folik asit kullanmiyormusun?

Gunumuzde zaten yedigimiz tonlarca sey, kullandigimiz deterjanlar, parfumler kanserojen.. Ben elimden geldigi kadar kullanmiyorum, cevre dostu urunler tercih ediyorum. Ancak vitamin takviyesi, ozellikle ilk uc ay bu bulantilarla gayet gerekli bence, doktorum da onayliyor zaten.
Sen gidalarla tamamini alabildigini dusunuyorsan ne mutlu sana, ben alamadigimi dusunuyorum.
Tavsiyen icin tesekkur ederim :KK66:

Canim ben zaten herseyin organigini tuketmeye gayret gosteriyorum. Ama ilk hamileligimde ekstra vitamin kullanmamistim, belirttigim gibi disim dustu :KK39: ilk 3 ay 3,5 kilo verdim, acillik oldum kac kez...
Simdi kullandigim vitamin ise zaten hamileler icin folik asit ve ek birkac vitamin var icinde. Balik yagi hapi ise zaten baliktan yapiliyor. Sen folik asit kullanmiyormusun?

Gunumuzde zaten yedigimiz tonlarca sey, kullandigimiz deterjanlar, parfumler kanserojen.. Ben elimden geldigi kadar kullanmiyorum, cevre dostu urunler tercih ediyorum. Ancak vitamin takviyesi, ozellikle ilk uc ay bu bulantilarla gayet gerekli bence, doktorum da onayliyor zaten.
Sen gidalarla tamamini alabildigini dusunuyorsan ne mutlu sana, ben alamadigimi dusunuyorum.
Tavsiyen icin tesekkur ederim :KK66:
Yok canm bende kullanıyorum hatta hamile kalmadan önce başladım ben kullanmaya 3 aydan sonra multi vitamin kullanmaya başlarız dedi banada doktorum ama ben farklı şeyleri pek kullanmak istemiyorum inşallah kullanmak zorunda kalmayız

Yok canm bende kullanıyorum hatta hamile kalmadan önce başladım ben kullanmaya 3 aydan sonra multi vitamin kullanmaya başlarız dedi banada doktorum ama ben farklı şeyleri pek kullanmak istemiyorum inşallah kullanmak zorunda kalmayız
Insallah kalmazsin canim, ben de normalde ilac sevmeyen bi insanim vitamin fln da kullanmam.. Iste simdi hamileyim diye dikkat etmeye calisiyorum. Keske hersey eskisi gibi usulunce dogal yetistirilse de ihtiyac duymasak bunlara..
Sevgiler :KK200:

Ekrani degil.fotografina bakinca fotografta kesenin sagindaysa kiz solundaysa erkek diyor.fotograf elinde duracak.kendi yonune cevirme karninin ustune koyup.fotografa gore sag sol yani.

Kızlar şimdi benim bebiş kesenin solunda mı oluyor?

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    32,1 KB · Görüntüleme: 62
N nottobe bende balık yiyemiyorum ama dr hiç balık yağından bahsetmedi dr mu önerdi sana? Hamileler için olan öyle değildir ama balık yağıda balığın kafasından yada ciğerinden olmayanlar kullanılmalıymış. Ben hiç bulantı yaşamıyorum diyebilirim,şükür.

Back