2017 Eylül Anneleri

Bana da haşimato olabilirsin dedi doktor.. masallah canim.. insallah bizimkliler de oyle olur. Bende bugün karı koca doktor olan velimle konustum.. ögrencimi 8 küsur tshla dogurmus annesi.. cocuk masallah gayet zeki.. o da icimi rahatlatti.

evet bende duydum.sadece ciğer değil çiğ et için de öyle derler. bi de nar için uyardılar beni.nara dokunma sakın dediler o da leke yapıyormuş sanırım bebekte. bunun yanında türbeye falan gidincede dikkat etmek lazımmış elini biyere değmicekmişsin. başka buna benzer duyduğunuz bişeyler varmı, eski insanlar böyle dedilerse bi bildikleri vardır dimi ama

Ben biraz önce yarım nar yedim :S

Önceki gün köfte yoğurdum, elden bişey olmuyodur herhalde di mi . Balığı temizlerken eldiven kullanıyorum ama yiyeceğime doğrudan eldiven oldum olası tiksindirir beni. Sonrasında elimi tırnaklarımı fırçaladım iyice. Düşüğe sebep diye duymuştum.
Az önce internette baktım. Meyve için de öyle bişey yazmışlar, yerken elinizi yüzünüze falan değdirmeyin diye. Başka bi topikte başına gelenler yazmış
Birde hamilelikte ayva yemek çok faydalıymış bebek güzel olurmuş

Selam canım bende almanyadayım yarın 7 haftalık oluyorum,banada 21 ine verdıler hala beklıyorum. 3 haftalıkken ogrendım.
Evet her türkü ilk haftalarda öğrenince en az iki hafta sonraya veriyorlar. Bende bu yüzden bekledim. Zaten her türlü bekleemmeiz gerekiyor içeride inşaat var:) Çok heyecanlıyım uyku tutmuyor . 7+6 olduk . İnsallkah güzelce görüşürüm bebegimle.

Mavikelebek0134 Peygamberimiz (s.a.v.) diğer bir hadis-i şeriflerinde “Hamile olan hatunlarınıza ayva yediriniz, zira ayva kalbe kuvvet verir. Sıkıntıyı giderir, doğan çocuk güzel olur.” demiştir.bal ile pişirip emziren kadına verilirse sütü artar. Hamileliğin üçüncü ayında ayva yiyen kadının çocuğu güzel olur.Sütten dolayı meme şişip sancı yaparsa ayva, bal ile pişirilerek lapa haline getirilir ve memenin üzerine konursa ağrısını alır ve şişliğini de indirir.yva çekirdeklerini suda kaynatmakla yapışkan bir madde hasıl olur ki, dudak ve meme çatlaklarında ve bazı egzamalarda deri üzerine sürmek için kullanılır.
Ben bunları öğrendikten sonra hergün yer oldum 1ayva.çekirdeklerinide biriktiriyorum, aklınızda olsun kızlar.

Selam arkadaşlar. Bugün ilk kez doktora gittim. Her şey yolunda hamdolsun. Heyecandan gece uyuyamistim ama değdi:)
Sat a göre 7+6 ama ultrasondda 6+5 çıktı . Ben genelde 18-21 arası yumurtladigim için.(daha önceki aylar ovu takibi yapıyordum.) Ultrason doğru. 40.haftamiz 29 Eylül e geliyor. Nasip kısmet artık bekliyoruz

Selam kızlar. Bugün kontrole gittik 10+5 deyiz. Sol kasık ağrılarımın sık sık olduğunu söyledim doktora. Klasik rahim büyümesi cevabını aldım ama muz ye dedi bana ve bol su iç... Muzdaki Magnezyum ağrıyı hafifletiyormuş. Burada konuştuğumuz arkadaşlarımızın çoğu benim gibi kasık ağrısından müzdarip olunca paylaşmak istedim. Herkese sağlıklı bekleyişler. Allah bizleri ve yavrularımızı korusun :)

Evet, çekirdeklerini 3 kaşık suya koyunca 1 gece sonra cilt için nemlendirici jel oluyor.
Yalnız dip not:çekirdeklerini sakın yemeyin zehirlermiş diye okumuştum.
Ayy ne çok şey var dikkat etmek gereken ya. Ben geçen yaz 7haftalık bebeğimi kaybettim, çok Medine hurması yerdim, düşük sebebini buna bağladım. Meğer hurma rahim ağzını açarmış, Doğuma yakın yemek lazımmış. O yüzden bu gebeliğimde bir şey yemeden önce araştırıyorum. Sevdiğim ne varsa gebelikte sakıncalı.: maydanoz, fesleğen, kekik, adaçayı, semizotu, çiğköfte, mayonez,.. uzak durmak lazımmış.
Eşime her sabah anne olmak ne zor bir görev diyip duruyorum.

banada ayva yersen bebeğin gamzeli olur dediler

ben çiğköfte etsiz yedim bikaç kez,ayy dayanamdım canım çekti napiim.. bende arkadaşlarımdan biliyorum hurmayı doğumu kolaylaştırıyomuş. sen eşine diyomuşsun eşimde bana diyo ne zormuş baba olmak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…