- 11 Temmuz 2016
- 917
- 214
- 23
- 39
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
- #1.061
Panik olma canim izin al hemen dr una gt kacinc haftadasnKIZLAR İŞTEYİM LAVABOYA GİTTİM ÇOK AZ KAHVERENGİ KAN MI AKINTI MI NEYSE GELMİŞ ÇOK KORKUYORUM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Panik olma canim izin al hemen dr una gt kacinc haftadasnKIZLAR İŞTEYİM LAVABOYA GİTTİM ÇOK AZ KAHVERENGİ KAN MI AKINTI MI NEYSE GELMİŞ ÇOK KORKUYORUM
6. HAFTA CNM ARKADAŞIM BİŞİ OLMAZ DEDİPanik olma canim izin al hemen dr una gt kacinc haftadasn
Kalp atisini falan duydun demi ?kan oldugundan supheleniyorsan gt nobetci kadin dogumcu illaki vardr6. HAFTA CNM ARKADAŞIM BİŞİ OLMAZ DEDİ
DOKTOR ÇIKMIŞTIR ARTIK
HENÜZ DUYMADIM CNM. KAHVERENGİ BİR DAMLA LEKE KAN GİBİ DEĞİLKalp atisini falan duydun demi ?kan oldugundan supheleniyorsan gt nobetci kadin dogumcu illaki vardr
Canım izin alabiliyorsan hemen işten çık eve gel ayaklarını uzat . Gerekmedikçe kalkma. Kırmızıya dönmediği sürece normal kabul ediliyor. Doktor unu bilgilendir istersen ama o da böyle diycektir. Sen zaten progesteron filan kullanıyordun hatırladığım kadarıyla. Başka yapacak bir şey yok. Birde dua en önemlisi dua. Ama korkma bunu yaşayan ve sağlıkli hanileleik geçiren çok kişi var..KIZLAR İŞTEYİM LAVABOYA GİTTİM ÇOK AZ KAHVERENGİ KAN MI AKINTI MI NEYSE GELMİŞ ÇOK KORKUYORUM
Cnm bir saat var izin almim şimdi zaten oturuyorum sadece bişey yapmıyorum.eve gidince dediğin gibi hemen yatarım.kurumuş olamaz cnm çok sık sık idrara çıkıyorum.15-20 dk önce hiç bişi yoktu.kahverengi akıntı gibi.inş devamı gelmez gelirse hemen doktoru arıcam, zaten progestan kullanıyorum bişi demez.herşey rabbimizin elinde, sağ salim hayırlı evlat nasip eylesin hepimize.Canım izin alabiliyorsan hemen işten çık eve gel ayaklarını uzat . Gerekmedikçe kalkma. Kırmızıya dönmediği sürece normal kabul ediliyor. Doktor unu bilgilendir istersen ama o da böyle diycektir. Sen zaten progesteron filan kullanıyordun hatırladığım kadarıyla. Başka yapacak bir şey yok. Birde dua en önemlisi dua. Ama korkma bunu yaşayan ve sağlıkli hanileleik geçiren çok kişi var..
Kanamanın deevam edip etmemesi önemli. Kurumuş muydu yoksa daha yeni mi olmuş?
Cnm bir saat var izin almim şimdi zaten oturuyorum sadece bişey yapmıyorum.eve gidince dediğin gibi hemen yatarım.kurumuş olamaz cnm çok sık sık idrara çıkıyorum.15-20 dk önce hiç bişi yoktu.kahverengi akıntı gibi.inş devamı gelmez gelirse hemen doktoru arıcam, zaten progestan kullanıyorum bişi demez.herşey rabbimizin elinde, sağ salim hayırlı evlat nasip eylesin hepimize.
çok sağol cnmmmmZaten bir saat varsa problem olmaz. Tamam o zaman canım kahverengi akintidir o . Hani dedim eğer kurumuşsa kirmiziyida kahverengi görmüş olabilirsin diye dedim. Ama değilmiş. Sen içini ferah tut. Su an doktorların verecegide progesteron ve dinlenme . Haftasonu iki gün tuvalet dışında kalkmadan uzanirsin hiç bir şey kalmaz inşallah. Bebeklerimiz Allaha emanet. Bizde.
KIZLAR İŞTEYİM LAVABOYA GİTTİM ÇOK AZ KAHVERENGİ KAN MI AKINTI MI NEYSE GELMİŞ ÇOK KORKUYORUM
Canım benım cok cok tesekkur ederım. Evet ancak yasayan biri anlayabılırmıs yasananları uzaktan kolay gıbı gozuksede hamıle oldugunu ogrendıgın an hıssedıyosun annelık duygusunu cok acıydı hersey benım ıcın yasananlar cok acıydı ne guzel Allah sana nasıp etmıs tekrar rabbim insallah zamanı gelınce bıze de nasıp eder yasanması atlanması cok zormus. Cok sagol cok tesekkur edıyorum ailemle eşimle daha ıyı oluyorum insanın bu zamanlarda en cok sevdıklerı ıyı gelıyor. Rabbım bagıslasın ınsallah evladını saglıkla mutlulukla kalBmcanim bebeğini kaybeden bir anneyi ancak bebeğini kaybeden başka bir anne anlar.... Ve ben seni anlıyorum üzülme demeyeceğim uzuleceksin.. ama inşallah Rabbimin yardımıyla kolay atlatirsin.. bende 13 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum.. hiç kolay değildi.alindiginda cinsiyeti bile belliydi... İçimize dusutugunu öğrendiğimiz an anneyiz.. gerisi faso fiso .. aMa ben hamdediyprum kucağıma alipda kaybedebilirdim...
İnşallah sende eşinle birbirinize destek olarak atlatirsiniz. Bir bebeğin olacağını hiç unutmayacaksin ama zamanla daha iyi olacaksın.. giden gitti ama Rabbim seni başka bir bebekle mujdelendirsin inşallah.
Bazen ne yaparsan yap olacağa engel olunamiyor.. 2016 nisanda kaybettim.bebeğimi ve Rabbim tekrardan bu ay nasip etti.. İnşallah sende toparlaninca güzel günler seninle ve ailenle olsun ins
Ah canım benım kıyamam sana. Hıc bıseyı kendıne sorun etme doktorların dedıgı tek sey saglıklı gebelıkse sen hoplasanda zıplasanda hıc bır sey olmaz bosuna stres yapma hıc bebısınıde sıkma hersey cok guzel olur ınsallah sag salim kucagına alırsın bebegını. Rabbim en guzel hamılelıgı annelıgı yasatsın ınsallah her bırınızeOkuyunca gözlerim doldu aglamaya basladm senin yasadiklarinin aynisini 4 ay önce bende yasadim şimdi tekrar hamileyim 7 haftalik ve cok korkuyorum ayni seyleri tekrar yasamaktan kendini uzme allahin dediği olur ol derse olur hersey bizim için kendine iyi bak tekrar hamile kalicaksin ve saglikli bir bebek olucak inan buna
Canım benım cok cok tesekkur ederım. Evet ancak yasayan biri anlayabılırmıs yasananları uzaktan kolay gıbı gozuksede hamıle oldugunu ogrendıgın an hıssedıyosun annelık duygusunu cok acıydı hersey benım ıcın yasananlar cok acıydı ne guzel Allah sana nasıp etmıs tekrar rabbim insallah zamanı gelınce bıze de nasıp eder yasanması atlanması cok zormus. Cok sagol cok tesekkur edıyorum ailemle eşimle daha ıyı oluyorum insanın bu zamanlarda en cok sevdıklerı ıyı gelıyor. Rabbım bagıslasın ınsallah evladını saglıkla mutlulukla kal
Canım benım ya ne kadar uzun uzun yazmıssın anlatmıssın. Allah razı olsun senden ınan yazdıgın herseye katılıyorum ve hepsını deneyecegım cook cook tesekkur edıyorum.. Dua gercekten ıyı gelıyor hersey olacagına varıyor nefes verdıyse dunyaya gelıyor hayırlısını hep bızım ıcın nasıp edıyor. Belkı daha sonradan yasasaydım hıc dayanamayacaktım hevesler kurulan hayaller bıle ınsanı aglatmaya yetıyor. Bıraz toparlanmam lazım hem ruh olarak hem beden olarak senın zamanlaman da bence cok yerınde olmus. Allah ne zaman bızım ıcın hayırlısı oldugunu bılıyor ve o zaman meleklerımızı gonderıyor.Rabbım sana sag salım nasıp etsın bebegını ınsallah cok cok saglıklı gebelık donemi gecırırsın dualarım senınle..Canım Allah sabrını versin .. naçizane bir kaç tavsiyem olacak.
1) kurtajdan sonra rahim kendini hemen toparlayamiyor. Hormonlar vücuttan çıkmıyor hemen . Soğan suyu rahmin toparlanmasına yardımcı oluyor birde adet döktürüyor. İnternetten saracoglundan bakarak soğan suyu yapabilirsin.bana çok iyi gelmişti.
2)stres yapmamaya çalış.. giden bebeğim gelmeyecekti biliyordum ama biran önce kardeşi gelsin istiyorduk . Hatta biz hiç korunmasına. Ama ben çok stres yoatim..çok üzüldüm.sonuçta aylarca bebeğim gelmedi... 10.ay ben artık bıraktım kafa ada takmayacagim dediğim ayda gebe kaldım. Stres daha da ileri atıyor.
3) birde vücudunun toparlaması için vitamin takviyesi almaya çalış . B12 ve d vitamini çok önemli.
4)bir şeylerle ugrasirsan vakit daha çabuk geçiyor .
5) en önemlisi Allah yardim cin olsun... Su ayeti muhakkak okumaya çalış.. bebeğini kaybettiğinde bana tek iyi gelen şeydi. "Yerde ve gökte olan her şeyi Allah bilir. Rahimlerde saklı olanı yalnızca Allah bilir .ve kimin nerede ne zaman öleceğini sadece Allah bilir "
Sağol cnm Allah razı olsun.ben de izin alamam.ama bir durum olursa yarın hemen doktora gidip rapor alırım dinlenmem gerekiyorsa.Yerleşme kanamasi dedikleri olabilir. Kizlar da soylemis. Git yat dinlen. Ilac da iciyormussun. Bisi olmaz bence.
Benim ilk hamileligimde 10 gun falan surdu kahverengi akinti. Izin de alamadim yatamadim da o zaman ama sagliklica doğdu oglum. İçini ferah tut.
Merhaba kizlar,
Kismetse ben de eylul annesi olacagim.. Beklenen dogum tarihim 15 eylul.. bu ikinci cocugum olacak insallah :)) beni de listeye eklermisiniz? ELMA YANAKLI HATUN
Bende son 3-4 gundur bulantilar fena sekilde basladi. Zaten ilk hamilelgimde ilk 4 ay cok kotu gecmisti, 3 kilo vermistim. Bu sefer de oyle olursa diye korkarken korktugum basima geldi. Ama doktorum bulanti onlemek icin bilege takilan bantlardan onerdi ve de B6 vitamin (25 mg gunde 3 kez) destegi almami soyledi.
Valla inanmasam da bi deneyim diye aldım ikisini de... Bant çok işe yaradı, şaka gibi.. İçinde kimyasal fln yok, sanki bir saç tokasının içine bilye koymuşsun da bileğine takmışsın gibi bi mekanizma. Akupunktur gibi bulantı noktasına baskı yapıp azaltıyomuş.
Neyse bende işe yaradı, bulantısı fena olanlara belki bir faydam olur diye paylaşmak istedim..
Bu arada ben yurtdışında olduğum için daha bebeğimi göremedim sizler gibi, burda 12.haftadan önce ultrason yapmıyorlar..
Uzun bir ilk mesaj oldu,
Selamlar )
Gözün aydın Canım.darısı bizlerr olsun.bende keseyi gördüm bu hafta.15 gun sonra gel dedi.insallah gittigimde kalp atışlarını duyarim insallah.karindan ultrasonla mi duyuldu kalp atislari canım?Arkadaşlar yine beeen. Çok mutşuyum. Bebeğimi kalbini gördük çok şükür. 6+1 de kalbinin minnoş atışını duydum. Rabbim istryrn herkese nasip etsin mükemmel bir şey. Sizlerde durum nedir