2017 Eylül Anneleri

Şu emzirme olayini rayına oturtan arkadaşlar ,52 gün oldu ben hala zevk alarak malesef emziremiyorum,meme ucu yaram iyileşmedi iyileşecegide yok,ben genede dişimi sıkıp emzirmeye devam ediyorum,asıl sorun gögüslerim hep sert,bebek emince biraz yumuşuyor ama geri 1 saat icinde sert oluveriyor,75 beden olan goguslerim şimdi nerdeyse 90 taşıyamıyorum,birde sık sık gögüslerime sanki elektrik veriyorlarmış gibi bir his var,çıldıracam hic bunu yaşayan oldumu?
Gögüslerim dolu oldugu icinmi böyle acaba?
Mastite donuyor goguslerin dikkat et.sagma makinasi al.lansinohun iyi.normalde buyur ama sert olmaz.sut kalinca icinde mayalasiyor o zaman olur

benim bebeğim de emmiyor yada biz beceremedik bilemiyorum ben öyle 2 saate bir besleyecem diye de uğraşmıyorum ağladıkça tıkıyorum ağzına hala alışamadım anlamıyorum da aranız da bi ben böyleyim sanırım ara ara ben de sağıyorum vakit buldukça 2 gün hiç birşey vermeyip sadece meme almaya zorlasam diyorum vakit bile bulamıyorum kahvaltı yapmaya sanırım herkez alıştı bebeğine ev düzeni yine ayni bi ben böyleyim çok üzülüyorum hiç birşey bilmemek anlamamk kötü gaz çıkarmayı bile bilmiyordum her emmeden sonra çok ağlıyo diye doktora görtürdük doktor sordu emmeden sonra gaz çıkartıyor musun diye simdi dikkat ediyorum zaten gazlı bi bebek gece gündüz durmuyo anca ağlıyo ben bulanmış haldeyim 10 günlüktü ailem bırakıp gitti birşey den anlamıyorum sap gibi kaldık öyle piskolojik de iyi bi ruh halim yok herkez mi ben gibi yoksa ben mi anormalim
Canım ben de bebeğim eve geldikten bir hafta sonra yalnız kaldım. 2200 gr bir bebek. Kolları bacakları o kadar inceydi ki kırılacak gibi geliyordu. Üstünü, bezini değiştirmek, banyo yaptırmak o kadar zordu ki... 2,5 aylık oldu ve ilk kez geçen gün eşim evde yokken çamaşır toplayabildim. Bizimki davulumbazın sesini çok seviyor, onunla rahatlıyor. Uyurken beşiğini mutfağa getirip davulumbazı açıyorum ve öyle kahvaltı ediyorum. Emin ol çoğumuz aynı durumdayız. Temizliği eşim yapıyor. O çocuğa bakıyor ben yemek yapıyorum filan öyle gidiyor yani. Geçen gece bebek erken uyuyunca bi boşlukta hissettik kendimizi. Aaa kocam sen de mi burdaydın filan dedim gülüştük. Birbirimizi görmeyecek hale geldik resmen.

50 günlük ac kalsa alır mi göğsümü saatlerce mi emmesi gerek hiç birşey bilmiyorum kimi diyo 5 dk kimi 1 saat ben onu da yapamıyorum esim yapiyo yemek temizlik evi süpürüyo yazık iyice perişan olduk dusa falan nasıl giriyorsun
Facebookta emzirme sanatı diye bir sayfa var. Ben de iki gün önce takibe başladım. Keşke daha önce görseydim. Sorularının çoğuna orada yanıt bulabilirsin canım.

Şu emzirme olayini rayına oturtan arkadaşlar ,52 gün oldu ben hala zevk alarak malesef emziremiyorum,meme ucu yaram iyileşmedi iyileşecegide yok,ben genede dişimi sıkıp emzirmeye devam ediyorum,asıl sorun gögüslerim hep sert,bebek emince biraz yumuşuyor ama geri 1 saat icinde sert oluveriyor,75 beden olan goguslerim şimdi nerdeyse 90 taşıyamıyorum,birde sık sık gögüslerime sanki elektrik veriyorlarmış gibi bir his var,çıldıracam hic bunu yaşayan oldumu?
Gögüslerim dolu oldugu icinmi böyle acaba?
Canım facebookta emzirme sanatı diye bir sayfa var. Bu konularda gerçekten ama yardımcı oluyorlar. Bakmanı tavsiye ederim. Ben de iki gün oldu takibe alalı. Keşke daha önce görseydim diyorum şu an. Faydası olur inşallah.

Ben zamaninda süt az diye,gogus ucum yara diye hep sagıyordum,3 saatte bir mutlaka sagma işlemini yapiyordum,sütüm sagdıkça çogaldi,şimdi baş edemiyorum gögüslerim hep taş gibi,agır,elektrik veriyorlarmış gibi agrıyor,cocukta emiyor ama demekki genede süt cok,şimdi gene sagmaya devammi edeyim yani?
Emzirmeden sonra sağarsan süt daha da artar. Bunun için bloklama yöntemi uyguluyorlar. Ama detayını tam bilmiyorum. Bi araştır istersen.

benim bebeğim de emmiyor yada biz beceremedik bilemiyorum ben öyle 2 saate bir besleyecem diye de uğraşmıyorum ağladıkça tıkıyorum ağzına hala alışamadım anlamıyorum da aranız da bi ben böyleyim sanırım ara ara ben de sağıyorum vakit buldukça 2 gün hiç birşey vermeyip sadece meme almaya zorlasam diyorum vakit bile bulamıyorum kahvaltı yapmaya sanırım herkez alıştı bebeğine ev düzeni yine ayni bi ben böyleyim çok üzülüyorum hiç birşey bilmemek anlamamk kötü gaz çıkarmayı bile bilmiyordum her emmeden sonra çok ağlıyo diye doktora görtürdük doktor sordu emmeden sonra gaz çıkartıyor musun diye simdi dikkat ediyorum zaten gazlı bi bebek gece gündüz durmuyo anca ağlıyo ben bulanmış haldeyim 10 günlüktü ailem bırakıp gitti birşey den anlamıyorum sap gibi kaldık öyle piskolojik de iyi bi ruh halim yok herkez mi ben gibi yoksa ben mi anormalim
Ben yazınca bana cevap veren olmamış demekki, yoksa çoğunda var değişik sorunlar. 2saate bir kendisi acıkıyor ağlıyor gazı mı var aç mı bilmiyorum bende.benim eşim doğru düzgün yardım etmiyor. Kayınvalideyle kavga ettik yardıma geliyormuş gibi gelip sokmadığı laf kalmıyordu Birde onu ağırlıyordum misafir gibi en son kovdum,eşimle kavga ettik buyüzden.annemler eniştemiz çok hasta burda değiller durumu ağır.eşim giriyor odaya çocuk artık çatlayacak ağlarsa kadar mama hazırlarken geliyor kabus gibi boşanmayı bile düşünüyorum.gögüsümün biri yara süt olan diğeri fazla emnwdiği için süt yok olsun diye emziriyorum, 30ml ancak çıkıyor sütüm. Mama veriyorum. Doktor duyunca çok kızıyor. Birde o laf sokuyor emzirmeye yeterki niyet et istekte bulun rahat geliyor mama vermek diye.geçen gece herşeyi yaptım susmuyor. Gerildim eşim geldi bunun uykusu var kucağından bırak dedi beşiğine buraktım sakince salladı bebek uyudu saatlerce, benim gerginliğim yansıyor ona,üzülüyorum bakamıyorum diye. Kilosu boyu iyi ama sürekli mamayla büyüdü diye ilerde sağlık sorunu yaşar diye korkuyorum suçlu hissediyırum kendimi.

Ben yazınca bana cevap veren olmamış demekki, yoksa çoğunda var değişik sorunlar. 2saate bir kendisi acıkıyor ağlıyor gazı mı var aç mı bilmiyorum bende.benim eşim doğru düzgün yardım etmiyor. Kayınvalideyle kavga ettik yardıma geliyormuş gibi gelip sokmadığı laf kalmıyordu Birde onu ağırlıyordum misafir gibi en son kovdum,eşimle kavga ettik buyüzden.annemler eniştemiz çok hasta burda değiller durumu ağır.eşim giriyor odaya çocuk artık çatlayacak ağlarsa kadar mama hazırlarken geliyor kabus gibi boşanmayı bile düşünüyorum.gögüsümün biri yara süt olan diğeri fazla emnwdiği için süt yok olsun diye emziriyorum, 30ml ancak çıkıyor sütüm. Mama veriyorum. Doktor duyunca çok kızıyor. Birde o laf sokuyor emzirmeye yeterki niyet et istekte bulun rahat geliyor mama vermek diye.geçen gece herşeyi yaptım susmuyor. Gerildim eşim geldi bunun uykusu var kucağından bırak dedi beşiğine buraktım sakince salladı bebek uyudu saatlerce, benim gerginliğim yansıyor ona,üzülüyorum bakamıyorum diye. Kilosu boyu iyi ama sürekli mamayla büyüdü diye ilerde sağlık sorunu yaşar diye korkuyorum suçlu hissediyırum kendimi.
Bende mama veriyorum.yetmiyor ki sut
Ilk aylarda emmedi zaten mecbur verdik sarilik olmasin diye.simdi vermesem susmuyor doymuyor cunku.birde grip olmusum esimden bulasti.cok sinirliyim ona bebege bulasack diye aklim cikiyor daha 40 yeni cikti

Biz bugun aşı olduk Kızlar iki aylık aşısı ıkı bacak bir kol bakalım inş ateş olmaz surup verdım aşı olan var mı aramızda 6300 grm 56,5cm olmuşuz çok şükür :KK200:
Canım masallah bebeğinin kılosu cok ıyı bizde 5 gun sonra olcaz benim bebegım daha 5100 gr boyuda 59cm sadece sütlemi besleniyor mamada veriyor musun?

Uzulme canm sadece sen deilsin benim bebeğimde çok gazlı her akşam kriz tutuyor saatlerce ağlıyor gün içinde birşey yapamıyorum onunla uğraşmaktan kendimi yetersiz hissediyorum bir ay sonra işe başlamam gerekiyor annem bakacak ozaman nasıl bir düzen olacak hiç bilmiyorum çok üzülüyorum çook

göğüslerini sag canım emdıkten sonra rahatlarsın bıraz ne mutlu sutun oluyor :) o elektriklenme dedıgın olay sut ınıyo sızlıyo bazen oyle olunca akıyorda ıslanıyor ustun falan bende oyle 75 destekliydim simdi 90 bildigin penye sütyene sığdıramıyorum hep aynı dert yanı :))

bebegı emzır sonra sag emzırdıgın gogusten kalanı sagacaksın yanı at sonra buzluğa ılerde lazım olur azalınca ayrıca bu kadar dert etme kendıne herkes kendı bebegıne en ıyı annedir hıc kımse senden ıyı bakamaz bıraz buyuyup kendı kendılerıne oynayınca herşey düzelecek ben ınanıyorum bızde de yemek olmuyor temızlık olmuyor ama cok sukur saglıklıyız dıyorum onlarda olur elbet dıyorum oncelerı cok dert ediyordum ama artık takmiyorum kafaya napayım
Bebek gündüzleri ,15 dk ya da 30dk uyuyup uyaniyor,her uyandıgındada meme istiyor,yani sık sık ama az az emiyor ,o yüzden sağma işini pek yapmiyorum artik,emerken süt olmaz diye korkuyorum,bugun genede sagayim fırsat buldukça

Canım bebek ememiyorsa sık sağ göğsünü mastit olursun Allah korusun çok zor bir şeymiş mastit. Benim hippo derm kremle geçti göğsüm silikon ucu da bıraktık direk göğsümu emiyor artık gümüş kapaklar var onları denedin mi o da çok iyi geliyor yaralara
Lansinoh,medela purelan, fito,garmastan,hametan,madecassolbunlari denedim gecmedi,kremlerden iyice umudumu kestim,3 doktora gittim en sonki mastit olmuşsun dedi,antibiyotik verdi,onu kullandim,antibiyotikli krem verdi onuda kullandim ama pek bi düzelme yok,gümüş kapakları doktorlara sordum pek bi bilgileri yok anladigim kadariyla .O yüzden almaya tam karar veremedim,pekte ucuz degil ama bu gidişle onuda almak zorunda kalacam napiim,işe yararmi emin olamadim

Lansinoh,medela purelan, fito,garmastan,hametan,madecassolbunlari denedim gecmedi,kremlerden iyice umudumu kestim,3 doktora gittim en sonki mastit olmuşsun dedi,antibiyotik verdi,onu kullandim,antibiyotikli krem verdi onuda kullandim ama pek bi düzelme yok,gümüş kapakları doktorlara sordum pek bi bilgileri yok anladigim kadariyla .O yüzden almaya tam karar veremedim,pekte ucuz degil ama bu gidişle onuda almak zorunda kalacam napiim,işe yararmi emin olamadim
Benim çok yakın bir arkadaşımın abladı kullanıyor canım o çok memnun hemen geçirdi sesi bende denedim gerçekten faydası oluyor 2. Gün farkettiriyor verdiğin paraya değiyor yani

Benim çok yakın bir arkadaşımın abladı kullanıyor canım o çok memnun hemen geçirdi sesi bende denedim gerçekten faydası oluyor 2. Gün farkettiriyor verdiğin paraya değiyor yani
Benim memenin ucu yarıldı,U şeklinde yarıldı,içi kıpkırmızı ve kanlı,bebek nasıl emiyor anlamiyorum ama emiyor,gumus kapaklar bu yarayi bile iyileştirebilirmi ki?sıradan bi çatlak degil canim:(

Canim oncelikle sen sakin olmalisin bizim stresimiz gerginligimiz bebeklerimize geciyor.onlar bize suan muhtaç dertlerini anlatamiyorlar.esine kayinvalidene oturdugu yerde akil vermeye calisanlara kizip bu gerginligini bebegine yansitma bu sirec gecici emin ol ve bu gunlerin bir daha gelmeyecegini bilmesin.anladigim kadariyla seninkide ilk bebek.ilk bebek olunca hepimizde bir tecrubesizlik var cevremizdeki herkes kendi tecrubesini anlatiyor ama her bebek bir degil.gunleri gunlerini bile tutmuyor.6 gun sonra uc aylik olacagiz biz.ilk 1.5 ay sutun cok gelmiyordu kilo kaybimizda vardi anne sutuyle birlikte mama verdim suan doymadiginda yine veriyorum.ama gunde 1 2 yi gecmiyor cok sukur.gogsun yaraysa o gogsunu sagarak verebilirsin canim yada silikon gogus uclari var onu denemelisin.sagma ve emzirme gercekten farkli oluyor canim saginca benimki 30 40 felan cikiyor sag gogsum ama doymasa aglar bebegin emin ol.bebeginin sakin oldugu zamanlarda spor yaptir elleri ve ayaklarini birbirine dokundur uyanikken yuzustu yatir.bazi zamanlar aglama ataklari oluyordu.nedeni olmuyor karni tok gazi cikmis tuvaletini yapmis sadece kucakta gezmek istiyor.mecbur yapiyorsun.ama bu surec gecici emin ol.kizim bir kolumda yatip uyuyordu yatagina koyunca uyaniyordu o halde evimin isini yapmaya calistim yemek yaptim misafir agirladim simdi cok sukur o donemimiz bitti.yine sansli anneleriz hic sutu gelmeyen anneler var cok sukur azda olsa annesutunu aliyorlar.sadece mamayla buyuyen cok tanidigim cocuk var hepside saglikli cok sukur.cocugumuz ac kalip aglayacagina mama desteklide olsa buyutmek daha mantikli bence

Bende mama veriyorum.yetmiyor ki sut
Ilk aylarda emmedi zaten mecbur verdik sarilik olmasin diye.simdi vermesem susmuyor doymuyor cunku.birde grip olmusum esimden bulasti.cok sinirliyim ona bebege bulasack diye aklim cikiyor daha 40 yeni cikti
Emzirirken mama verirken maske tak canim.bizim doktorumuz oyle demisti ellerini emzirirken yika.bol bol c vitamini tuket birde insallah cabucak atlatirsin

esim yardim ediyor onluk bi sıkıntım yok seninde durum bunaltıcı üzülme desem de üzüleceksin ben de öyleyim benim huzursuzluğum mu geciyo bilmiyorum hiç birşey anlamıyorum deli gibi çabalamıyorum kayınvalidene iyi yapmışsın ben de ne zaman gideceksiniz dedim onlara mi bakacam bebeğe mi zaten hiç birşey yapamıyorum esim yaptı yemeklerini falan mamaya kızıyo doktorlar ne yapalım biraz daha idare ederim böyle sağarak kutlanacak dert değil emmezse ne yapayım

Back