- 19 Mayıs 2016
- 968
- 863
- 53
- 40
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
-
- #4.641
Canım ölçümler çocuğun pozisyonuna göre bile değişiyormus. Benim doğumdan iki hafta önce 1950 çıkmıştı kilo, son hafta 1713 çıktı. Zayıflamış olamaz herhalde diye dalga geçmiştim doktorla. O da pozisyona göre değişiyor filan demişti. Bu arada 1713 dedikten 5 gün sonra 2220 gram olarak doğdu :))hic dedikleriyle kilosu tutmamış 15 gün önce 3 kilo dediler demistin bu bebiş içerde 15 gün hic mi kilo almadı doğdu maşallah 2900 gram demekki yanlış ölçüyolar
az diyolar fazla cikiyo çok diyolar eksik cikiyo iste tam tutmuyo bi anormallik oluyo her turluCanım ölçümler çocuğun pozisyonuna göre bile değişiyormus. Benim doğumdan iki hafta önce 1950 çıkmıştı kilo, son hafta 1713 çıktı. Zayıflamış olamaz herhalde diye dalga geçmiştim doktorla. O da pozisyona göre değişiyor filan demişti. Bu arada 1713 dedikten 5 gün sonra 2220 gram olarak doğdu :))
Havalar serinlemeye başladı doğum bebek çantasına kalın bqttaniye mi alsam.hepsi penye gibi olanlardan hastaneye çıkışı.kalın tulummu alsam.gece gece aklımq takılanlar:)))Birde şu kundak satılıyor ya onlar eskide kaldı, gereksiz değil mi. Ne işe yarar bilemedim.kafama takılanlar rezene çayı ve süt çayı almadım.eşim gider mamayla alır gelir 2dk diye.sanki birşeyler eksik.unuttum ama ne?az diyolar fazla cikiyo çok diyolar eksik cikiyo iste tam tutmuyo bi anormallik oluyo her turlu
Ben kundak yapmayı çok istemiştim aslında ama çok sıcaklara denk geldik diye kıyamadım kuzuma :) kalın battaniye al bulunsun ama şimdilik çok ihtiyaç değil sanki penyelerle idare edilebilir.Havalar serinlemeye başladı doğum bebek çantasına kalın bqttaniye mi alsam.hepsi penye gibi olanlardan hastaneye çıkışı.kalın tulummu alsam.gece gece aklımq takılanlar:)))Birde şu kundak satılıyor ya onlar eskide kaldı, gereksiz değil mi. Ne işe yarar bilemedim.kafama takılanlar rezene çayı ve süt çayı almadım.eşim gider mamayla alır gelir 2dk diye.sanki birşeyler eksik.unuttum ama ne?
Havalar serinlemeye başladı doğum bebek çantasına kalın bqttaniye mi alsam.hepsi penye gibi olanlardan hastaneye çıkışı.kalın tulummu alsam.gece gece aklımq takılanlar:)))Birde şu kundak satılıyor ya onlar eskide kaldı, gereksiz değil mi. Ne işe yarar bilemedim.kafama takılanlar rezene çayı ve süt çayı almadım.eşim gider mamayla alır gelir 2dk diye.sanki birşeyler eksik.unuttum ama ne?
Ya ben ara ara,çok agladiginda,huysuzlandiginda bebegi kundaklayacam,özellikle kolik bebekler icin yapılması gereken şeylerin başında kundaklamak,yan yada yüz üstü yatırmak,hafif sallamak geliyor.Tamam 24 saat kundaklamam ama uykuya geçerken ,uyurken kundaklanması iyi olur,bebekler anne karnında sıkışık şekilde durmaya zaten alışıyor dolayısıyla kundak onu bunaltmaz, tam aksine ilk zamanlar eli kolu serbest olunca uykudayken korkup irkilip uyanabiliyormuş.alış veriş olayini ben agustosta tamamladim,o zaman bende dogum eylul sonu olacak kalın zıbın ya da tulum alsam mi diye bakındım ama aksi gibi her yerde ince şeyler vardı,sezonu degil diye kalın hicbirsey yoktu,şimdi reyonlara yavaştan koymuşlardir ama bu seferde benim alışverişe hiç çıkasım yok,hatta bu göbekle evden bile çıkasım yokHavalar serinlemeye başladı doğum bebek çantasına kalın bqttaniye mi alsam.hepsi penye gibi olanlardan hastaneye çıkışı.kalın tulummu alsam.gece gece aklımq takılanlar:)))Birde şu kundak satılıyor ya onlar eskide kaldı, gereksiz değil mi. Ne işe yarar bilemedim.kafama takılanlar rezene çayı ve süt çayı almadım.eşim gider mamayla alır gelir 2dk diye.sanki birşeyler eksik.unuttum ama ne?
Hadi bakalim güzel haberler al inşallah,benide haberdar etmuhtemel öyle canım yarın gidecem ben de 4 de bakalım bakacak mı ne diyecek merak ediyorum
ben el pompası aldım ilaç falan verirsem sağma ya diye lazim olursa elektrikli alacaz diye düşündük kundak bizde yapıcaz mama ben de almadim hastane veriyormuş gerekirse vermese bile eczane dibi alınır dağda yaşamıyoruz demi :) ben nohut battaniye koydum 2 tane polar o 2 de penye koydum yeter malt içeceklerinden 2 tane koydum biberon emzik koydum kundak malzemelerini koydum duş varmış odalar da havlu şampuan tarak falan koydum baya abarttım bakalım 2 büyük valiz oldu birinde bebişim in benim kıyafet diğerin de sus eşyaları oda için koca valiz :) az kaldı hissediyorum hayırlısıyla doğsunlar inşallah bu arada erkenci herkez stresli uyku yok :)Ya ben ara ara,çok agladiginda,huysuzlandiginda bebegi kundaklayacam,özellikle kolik bebekler icin yapılması gereken şeylerin başında kundaklamak,yan yada yüz üstü yatırmak,hafif sallamak geliyor.Tamam 24 saat kundaklamam ama uykuya geçerken ,uyurken kundaklanması iyi olur,bebekler anne karnında sıkışık şekilde durmaya zaten alışıyor dolayısıyla kundak onu bunaltmaz, tam aksine ilk zamanlar eli kolu serbest olunca uykudayken korkup irkilip uyanabiliyormuş.alış veriş olayini ben agustosta tamamladim,o zaman bende dogum eylul sonu olacak kalın zıbın ya da tulum alsam mi diye bakındım ama aksi gibi her yerde ince şeyler vardı,sezonu degil diye kalın hicbirsey yoktu,şimdi reyonlara yavaştan koymuşlardir ama bu seferde benim alışverişe hiç çıkasım yok,hatta bu göbekle evden bile çıkasım yokyelek almıştım onu koydum çantaya,iki penye battaniye aldim,birde kalın alsam 3 tane olacak fazla olmaz mi?mama ve süt çayı bende almadim,süt sagma pompasida almadim hepsini dogduktan sonra eşim gider alır hemen,pompada sadece marka araştırdim o kadar.off bi dogurabilsem hepsi hallolurda işte olay dogurmakta
inşallah canım çok meraklıyız şuan az kaldı hissediyorum koyu kıvamlı akıntı dun geldi bugün de geldi sabaha karşı 4 gibi ama kanlı değildi 2 gündür sancılanıp duruyorum çıkar bugün nst de birşey var sa belli olur zaten ultrason da daHadi bakalim güzel haberler al inşallah,benide haberdar et
canım ne yaptın gittin mi bekliyor musunPersembe gidip sezeryan icin gun isticem.umarim persembeye kadar bi sorun olmaz.
sen ne yaptın gittin mi doktora sizleri merak ettim yazmadınız bir daha :)Selam canım benimde doktor çatı darlığından dolayı 38 .haftada gün vermişti sezeryan için ama ben olmadım bekledim başak doktor çatın dar değil kasların çok güçlü sadece dedi 2 gündür nişanım geliyor ağrılarım var ama kasılmalarım az açılmamda yavaş ilerliyor bu yüzden gelmiyor bizim oğlanda yarın tekrar gitcem doktora bakalım ne dicek bende minyon tipliyim 3500 bizim oğlanda normal için zorlama diyo herkes
Çok sevindim sana ve bebeğine Allah sağlık sıhhat güç versin.Darısı bizim başımıza.öykü su kızımıza sevgiler
hic dedikleriyle kilosu tutmamış 15 gün önce 3 kilo dediler demistin bu bebiş içerde 15 gün hic mi kilo almadı doğdu maşallah 2900 gram demekki yanlış ölçüyolar
maşallah canım çok sevindim darısı bize inşallah Allah dayanma gücü versin inşallah atlattın sen de :) allah analı babalı büyütsün :)
Nasılsınız,nasıldı doğum sürecin.bebeğin nasıl şimdi ilk duygularını alalım.herşey yolundq mı?Çok teşekkür ederim :) darısı seninde başına kolaylıkla, sağlıkla, mutlulukla gelsin bebeğin....
Masallah gözünüz aydın inşallah darısı bizimde başımıza sağ sağlıklı
Allah anali babali büyütsün,sizin ikinciydi degil mi?ondan daha kolay olmuştur
amin canım benim korkuyorum acayip bi sitres oldum uyuyamıyorum da geceleriAminnn evet canım bende atlattım darısı sizlere sağlıkla gelsin bebişleriniz.
maşallah canım 10 cm kadar beklemiyolar mı illeAmin canım evet ikinci benim suni sancı aldım ama açılma çabuk oldu. Evde suyum gelmişti zaten hastaneye gittiğimde 3 cm di 8 cm le doğurdum :) darısı sana olsun kucağıma aldığımda sancı ağrı hepsi geçmişti
Nasılsınız,nasıldı doğum sürecin.bebeğin nasıl şimdi ilk duygularını alalım.herşey yolundq mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?