2017 Eylül Anneleri

hic dedikleriyle kilosu tutmamış 15 gün önce 3 kilo dediler demistin bu bebiş içerde 15 gün hic mi kilo almadı doğdu maşallah 2900 gram demekki yanlış ölçüyolar
Canım ölçümler çocuğun pozisyonuna göre bile değişiyormus. Benim doğumdan iki hafta önce 1950 çıkmıştı kilo, son hafta 1713 çıktı. Zayıflamış olamaz herhalde diye dalga geçmiştim doktorla. O da pozisyona göre değişiyor filan demişti. Bu arada 1713 dedikten 5 gün sonra 2220 gram olarak doğdu :))

az diyolar fazla cikiyo çok diyolar eksik cikiyo iste tam tutmuyo bi anormallik oluyo her turlu

az diyolar fazla cikiyo çok diyolar eksik cikiyo iste tam tutmuyo bi anormallik oluyo her turlu
Havalar serinlemeye başladı doğum bebek çantasına kalın bqttaniye mi alsam.hepsi penye gibi olanlardan hastaneye çıkışı.kalın tulummu alsam.gece gece aklımq takılanlar:)))Birde şu kundak satılıyor ya onlar eskide kaldı, gereksiz değil mi. Ne işe yarar bilemedim.kafama takılanlar rezene çayı ve süt çayı almadım.eşim gider mamayla alır gelir 2dk diye.sanki birşeyler eksik.unuttum ama ne?

Ben kundak yapmayı çok istemiştim aslında ama çok sıcaklara denk geldik diye kıyamadım kuzuma :) kalın battaniye al bulunsun ama şimdilik çok ihtiyaç değil sanki penyelerle idare edilebilir.

Ben hem penye hem polar nohut battaniyelerden koydum canım sut yapıcı olarak malt içecekleri oluyo ondan 2 tane koydum mama bizde almadık hastane gerekli olursa veriyormus zaten uzun kollu tulum falan çorap falan koydum yeter bence 5takim koydum 1 gece alt tarafı kendime 2 pijama takimi 1 gecelik yeter diye düşünüyorum bebiş e kundak annem verdi hem de benim kundagim :) beline sarmak için beziyle birlikte onu da koydum :)

Ya ben ara ara,çok agladiginda,huysuzlandiginda bebegi kundaklayacam,özellikle kolik bebekler icin yapılması gereken şeylerin başında kundaklamak,yan yada yüz üstü yatırmak,hafif sallamak geliyor.Tamam 24 saat kundaklamam ama uykuya geçerken ,uyurken kundaklanması iyi olur,bebekler anne karnında sıkışık şekilde durmaya zaten alışıyor dolayısıyla kundak onu bunaltmaz, tam aksine ilk zamanlar eli kolu serbest olunca uykudayken korkup irkilip uyanabiliyormuş.alış veriş olayini ben agustosta tamamladim,o zaman bende dogum eylul sonu olacak kalın zıbın ya da tulum alsam mi diye bakındım ama aksi gibi her yerde ince şeyler vardı,sezonu degil diye kalın hicbirsey yoktu,şimdi reyonlara yavaştan koymuşlardir ama bu seferde benim alışverişe hiç çıkasım yok,hatta bu göbekle evden bile çıkasım yokyelek almıştım onu koydum çantaya,iki penye battaniye aldim,birde kalın alsam 3 tane olacak fazla olmaz mi?mama ve süt çayı bende almadim,süt sagma pompasida almadim hepsini dogduktan sonra eşim gider alır hemen,pompada sadece marka araştırdim o kadar.off bi dogurabilsem hepsi hallolurda işte olay dogurmakta

ben el pompası aldım ilaç falan verirsem sağma ya diye lazim olursa elektrikli alacaz diye düşündük kundak bizde yapıcaz mama ben de almadim hastane veriyormuş gerekirse vermese bile eczane dibi alınır dağda yaşamıyoruz demi :) ben nohut battaniye koydum 2 tane polar o 2 de penye koydum yeter malt içeceklerinden 2 tane koydum biberon emzik koydum kundak malzemelerini koydum duş varmış odalar da havlu şampuan tarak falan koydum baya abarttım bakalım 2 büyük valiz oldu birinde bebişim in benim kıyafet diğerin de sus eşyaları oda için koca valiz :) az kaldı hissediyorum hayırlısıyla doğsunlar inşallah bu arada erkenci herkez stresli uyku yok :)

Hadi bakalim güzel haberler al inşallah,benide haberdar et
inşallah canım çok meraklıyız şuan az kaldı hissediyorum koyu kıvamlı akıntı dun geldi bugün de geldi sabaha karşı 4 gibi ama kanlı değildi 2 gündür sancılanıp duruyorum çıkar bugün nst de birşey var sa belli olur zaten ultrason da da

Uyku sorunu yaşıyor musunuz uykuya dalmakta güçlük erken uyanma vb gibi ben olu gibiyim 4 den beri ayaktayım uyuyamadım gece de 11.30 da girdim yatağa 2 ye geliyordu gözüm dalmış 4 de kalktım yine uyku yok sersem sersem geziniyorum inşallah gün için de uyurum

Persembe gidip sezeryan icin gun isticem.umarim persembeye kadar bi sorun olmaz.
canım ne yaptın gittin mi bekliyor musun

sen ne yaptın gittin mi doktora sizleri merak ettim yazmadınız bir daha :)

hic dedikleriyle kilosu tutmamış 15 gün önce 3 kilo dediler demistin bu bebiş içerde 15 gün hic mi kilo almadı doğdu maşallah 2900 gram demekki yanlış ölçüyolar

Evet canım ya şok oldum 3800 doğar diyordum bizimkilere çünkü 2 hafta önce 3 dediler. Doğuma girmedende 3300 dediler az aldı demekki dedim. Anam bi doğdu 2900 gram sağlıklı en önemlisi bu ama asla tutmuyor ultrason bilmiyorum belkide her cihaz farklıdır ama bende tutmadı.

Allah anali babali büyütsün,sizin ikinciydi degil mi?ondan daha kolay olmuştur

Amin canım evet ikinci benim suni sancı aldım ama açılma çabuk oldu. Evde suyum gelmişti zaten hastaneye gittiğimde 3 cm di 8 cm le doğurdum :) darısı sana olsun kucağıma aldığımda sancı ağrı hepsi geçmişti

Nasılsınız,nasıldı doğum sürecin.bebeğin nasıl şimdi ilk duygularını alalım.herşey yolundq mı?

İyiyim canım hafif ağrım var o da hemoroit vardı bende onun ağrısı. Zaten ikinci doğumum az çok başıma gelecekleri biliyordum :) sabah ben uyurken su azcık geldi ona uyandım bende üstüme kaçırdım sandım yok artık uyurken dedim kendi kendime çünkü oğlumda suyum falan gelmedi hastanede hallettiler. Ayağa kalktım bişey yok geri yattım 1 saat uyumuşum tekrar kalktığımda baya boşaldı hemen hazırlandım annemi eşimi kuzenimi aradım 10 a kadar bekledim bebek hareketlerinde azalma geldi bana tırstım hemen atladık gittik. İlk muayenede açıklık 3 cm di hemen Lavman yapıldı sonra suni sancıyla 7 cm oldu benim nabız yavaşladı sancıyı kestiler yoksa hemen doğururdum. Akşam 5 gibi kızım doğumhaneye yetişemedi sedyede hasta bakıcının eline doğdu :) kordonu kesmeden kucağıma verdiler mutluluk oğlumu ve kızımı kucağıma aldığım andır daha fazla hiçbirşey beni mutlu etmedi edemez darısı sana ve tüm arkadaşlara olsun dualarım sizinle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…