- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.878
- 248
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #29.401
Sagol canim insallah ben de sabirsizlikla bekliyorum. Buarada da kendim toparlanmaya çalışıyorum.Cok gecmis olsun canım bi an önce kavusursun insallah kuzuna
ay mideni yakmadı mı gece gece :) bende böyle gece acıkınca bi midem kazınıo sanki dolaba gisip bişiler tırrıklayasım geo ama yersem de geri yattığım için reflüyle uyanıyorum :) bn bebek doğunca şimdi ki kdr uyuyabileceğimi zannetmiyorum gündüzde uyuyorum bi kaç saat :)
Evet aynen oyle oluyor bi kosede sisiyor agriyor
Acaba bu kasilmami yoksa hareketlerimi bilemedim
Iste duzenli degil canim keske duzenli olsa.Benim persembe gunu doktor kontrolum vardi bende senin gibi bebek hareketi zamnediyodum ama sanciymis. Duzenli mi yapiyor takip etmeye calis canim.
Hahaha :) Doğurun artık da sıra bize gelsin :) Sancı açılma falan da mı yok?Günaydın:)
Bu gecede doğurmadım :)
Çok teşekkür ederiz paylaştığın güzel deneyimler için. Özellikle benim gibi ilk bebeğini doğuracak anneler için çok faydalı oldu. Sana da güzel ailenle mutluluklar. Allah kolaylık versin.Kızlar malum giremiyorum artık. Doğum yapanlar hepimize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.
Doğum ve sonrası için Bikaç bişey paylaşayım size diye girdim.
Spinal Sezaryen olduğu için herşey bir anda olup bitti. Ama talep ettiğim göbek kordonu geç klempleme , ortamın çok soğuk olmaması, bebeğimle hemen temas etme, yıkanmaması vs hepsi istediğim gibi oldu. Biri dışında:bebek doğunca benden önce çıkmasın odaya demiştim ama unutuldu herhalde -ki çıkartmışlar. Neyseki arkadaşım an be an kameraya almış herşeyi. Sizde aldırtın çünkü eşinizin tepkilerini izlemek ayrı bir keyif ve duygu dolu anlar yaşattı bana.
Bebeğime anne sütünden önce çok az kaşıkla zemzem ve hurma verdim. "Ya Alim, Ya Fettah, Ya Şafi celle celaluhu" ismi Şerif'lerini okuyun verirken.
Hastane çantasından en çok işime yarayan hoşaf oldu, hastane de verdi ama kendi yaptığım taneli ve bol olduğu için 1lt şişeyi kafaya dikip yürüdüm ve akşam olmadan gaz sorunu çözüldü. Keşke ikinci gün içinde hazırlasaydım dedim. O gün sade kayısı ile idare ettim. Çok fazla gaz oluyor öyle böyle değil içinizde hava tankı var gibi. eğer çıkarmazsanız fena omuz ve kaburga ağrısı yaşarsınız. -ki inanılmaz ağrı yapıyor.
Depent e hiç gerek yokmuş ben ayaklardan geçirmeye mecalim olmadığı için hastane hasta bezi taktı, ertesi gün ise orkid daha rahat ettirdi.
Yanınızdaki refakatçı gündüz başka gece başka olsun ve gece kalacak olan kişi gündüz evde uyusun öyle gelsin. Benim mecburen eşim geldi ama yorgunluktan uyuya kaldı, o uyuyunca ben annelik güdüsüyle bebeğimi biri alır götürür korkusu, acaba uyurken nefessiz kalır mı derken hiiiiççç uyumadım. Ertesi gece de emzir gaz çıkar alt temizle tuvalete git derken toplamda 2saat uyumuşum. (Benim çok tuvaletim geldi)
İlk emzirmede sütün yok göğsün çok cılız içi boş diyenlere savaş açıp hayır var diyip sürekli masaj yapmaya çalıştım. Emzirme destek timi instagram sayfasındaki Videoları izleyin çok işinize yarayacak. Bebeğinize göğsünüzü vermeden önce masajyapınca hem sinirlenmiyor hem de göğsümüz acımıyor. Göğüs pompasını hiç kullanmadım zaten çok az olan süt pompa içinde yok olurdu.
Bugün bizim 5.günümüz ve acemi ebeveynler olarak dünden bu yana ritim oturtabildik. Babası emzirme Saati gelince uyanması için altını açıp bakıyor pisse değiştiriyor (sıcağa yakın su ve Pamuk kullanıyor üstelik :) ıslak mendil kullanıp kolaya kaçmıyor)
Pis değilse de konuşarak gezdirerek birşekilde uyandırıp bana veriyor . Ben uyandıramıyorum. Uyanmayınca memeyi tutmuyor bıraksam sarılık olucak. Şuan sadece anne sütüyle devam ediyoruz mama hiç kullanmadık (ebeler verelim dedi ama azmettik ve başardık) yüzünde biraz sarılık var bu da önemli değilmiş doktoru yarın kontrol edecek. İnşaAllah değerler güzel olur. Bir göğsüm bitince babası alıp gazını çıkartıyor uykusunu açıp bana veriyor sonra bende 2.göğsü boşaltıp yatağına koyuyorum. Birinin destek olması çok önemli Benim gaz çıkarttırmaya hiç halim olmuyor çünkü spinal nedeniyle fena baş ağrısı yaşıyorum destek olmasa isyaaaannn diyebilirim.
Bu arada anne karnındaki uyanık saatlerimiz şuan tıpatıp aynısı. Gündüz paso uyumak isteyip akşam gözler açık etrafı keşif saatleri yaşıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim. Rabbim kavuştursun, herşey gönlünüze göre olsun.
Canım ben de çocuk doğsun uyurum diyordum ama bir haftadır uyumadım :)) ama yine de çok bi şikayetim yok oğluma bakınca uyku gelmiyor ki aklıma :)Ya dogsalardi bi en azından bi iki saat bebege bakan birini bulup uyurduk. Kocaman karnimdan saga sola donemiyorum bi guzel uyku pozisyonu bulamadim 4 5 tane yastikla yatiyorum:) bide demin iki tanecik browni intens yedim icim yaniyo durmadan su icip tuvalete kosuyorum hahah:))
Hayırlı olsun canım, sağlıkla büyütün bebişiniziMerak ettiginiz icin teşekkürler kizlar. En sonki kontrolumde dr 4cm aciklik ve amniyon sivisinda azalma oldugu icin suni sanciyla dogum yaptim. Malesef 3300dedikleri bebegim 2800 dogdu ama Cok sukur saglikliyiz. Bi suredir giremedim. Bebegim anne sutu almadi once 3gun sutum gelmedi şimdide kizim almyor. Sagiyorum ve mama takviyesi yapiyrm.
Allah kolaylık versin canım, sağol bu altın değerindeki bilgileri bizimle paylaştığın içinKızlar malum giremiyorum artık. Doğum yapanlar hepimize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.
Spinal Sezaryen olduğu için herşey bir anda olup bitti. Ama talep ettiğim göbek kordonu geç klempleme , ortamın çok soğuk olmaması, bebeğimle hemen temas etme, yıkanmaması vs hepsi istediğim gibi oldu. Biri dışında:bebek doğunca benden önce çıkmasın odaya demiştim ama unutuldu herhalde -ki çıkartmışlar. Neyseki arkadaşım an be an kameraya almış herşeyi. Sizde aldırtın çünkü eşinizin tepkilerini izlemek ayrı bir keyif ve duygu dolu anlar yaşattı bana.
Bebeğime anne sütünden önce çok az kaşıkla zemzem ve hurma verdim. "Ya Alim, Ya Fettah, Ya Şafi celle celaluhu" ismi Şerif'lerini okuyun verirken.
Hastane çantasından en çok işime yarayan hoşaf oldu, hastane de verdi ama kendi yaptığım taneli ve bol olduğu için 1lt şişeyi kafaya dikip yürüdüm ve akşam olmadan gaz sorunu çözüldü. Keşke ikinci gün içinde hazırlasaydım dedim. O gün sade kayısı ile idare ettim. Çok fazla gaz oluyor öyle böyle değil içinizde hava tankı var gibi. eğer çıkarmazsanız fena omuz ve kaburga ağrısı yaşarsınız. -ki inanılmaz ağrı yapıyor.
Depent e hiç gerek yokmuş ben ayaklardan geçirmeye mecalim olmadığı için hastane hasta bezi taktı, ertesi gün ise orkid daha rahat ettirdi.
Yanınızdaki refakatçı gündüz başka gece başka olsun ve gece kalacak olan kişi gündüz evde uyusun öyle gelsin. Benim mecburen eşim geldi ama yorgunluktan uyuya kaldı, o uyuyunca ben annelik güdüsüyle bebeğimi biri alır götürür korkusu, acaba uyurken nefessiz kalır mı derken hiiiiççç uyumadım. Ertesi gece de emzir gaz çıkar alt temizle tuvalete git derken toplamda 2saat uyumuşum. (Benim çok tuvaletim geldi)
İlk emzirmede sütün yok göğsün çok cılız içi boş diyenlere savaş açıp hayır var diyip sürekli masaj yapmaya çalıştım. Emzirme destek timi instagram sayfasındaki Videoları izleyin çok işinize yarayacak. Bebeğinize göğsünüzü vermeden önce masajyapınca hem sinirlenmiyor hem de göğsümüz acımıyor. Göğüs pompasını hiç kullanmadım zaten çok az olan süt pompa içinde yok olurdu.
Bugün bizim 5.günümüz ve acemi ebeveynler olarak dünden bu yana ritim oturtabildik. Babası emzirme Saati gelince uyanması için altını açıp bakıyor pisse değiştiriyor (sıcağa yakın su ve Pamuk kullanıyor üstelik :) ıslak mendil kullanıp kolaya kaçmıyor)
Pis değilse de konuşarak gezdirerek birşekilde uyandırıp bana veriyor . Ben uyandıramıyorum. Uyanmayınca memeyi tutmuyor bıraksam sarılık olucak. Şuan sadece anne sütüyle devam ediyoruz mama hiç kullanmadık (ebeler verelim dedi ama azmettik ve başardık) yüzünde biraz sarılık var bu da önemli değilmiş doktoru yarın kontrol edecek. İnşaAllah değerler güzel olur. Bir göğsüm bitince babası alıp gazını çıkartıyor uykusunu açıp bana veriyor sonra bende 2.göğsü boşaltıp yatağına koyuyorum. Birinin destek olması çok önemli Benim gaz çıkarttırmaya hiç halim olmuyor çünkü spinal nedeniyle fena baş ağrısı yaşıyorum destek olmasa isyaaaannn diyebilirim.
Bu arada anne karnındaki uyanık saatlerimiz şuan tıpatıp aynısı. Gündüz paso uyumak isteyip akşam gözler açık etrafı keşif saatleri yaşıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim. Rabbim kavuştursun, herşey gönlünüze göre olsun.
Yok canım beklmeye devam :)Hahaha :) Doğurun artık da sıra bize gelsin :) Sancı açılma falan da mı yok?
bu doğum sancılsrını geldiğinde anlarız heralde dimii bnmde arada aşağı bi baskı bi iğne batmaları fln oluo ama öyle tatlı tatlı adet sancısının hafifi gibi fln doğum sancılsrı olsa şiddeti yüksek olur die düşünüyorum bide hiç sık diil günde 3 4 kez ancaIste duzenli degil canim keske duzenli olsa.
Iki uc saatte bir oluyo.
Bosa doktora gidip Yanlis alarm vermekde istemiyorum ne nisan gelmesi ne su gelmesi nede duzenli sancim hicbiri yok.
Hey gidi lina:) gunumu doldurcam diyosun:)Yok canım beklmeye devam :)
Maşallah canım gözünaydın herşey hergün daha kolay olur inş :) çok sağol paylaşımın için insan okudukça şekil alıyor..Kızlar malum giremiyorum artık. Doğum yapanlar hepimize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.
Canım ben de çocuk doğsun uyurum diyordum ama bir haftadır uyumadım :)) ama yine de çok bi şikayetim yok oğluma bakınca uyku gelmiyor ki aklıma :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?