2017 EKİM Anne adayları

bu doğum sancılsrını geldiğinde anlarız heralde dimii bnmde arada aşağı bi baskı bi iğne batmaları fln oluo ama öyle tatlı tatlı adet sancısının hafifi gibi fln doğum sancılsrı olsa şiddeti yüksek olur die düşünüyorum bide hiç sık diil günde 3 4 kez anca

Kesinlikle anlarsin kıvrandirir zaten diyolar insallah anlariz hepimiz:)

bu doğum sancılsrını geldiğinde anlarız heralde dimii bnmde arada aşağı bi baskı bi iğne batmaları fln oluo ama öyle tatlı tatlı adet sancısının hafifi gibi fln doğum sancılsrı olsa şiddeti yüksek olur die düşünüyorum bide hiç sık diil günde 3 4 kez anca
Evet alttan ıgne batıyor gıbı oluyo bıde adet sancısı gıbı agrılar ama aynen dedıgın gıbı anca uc bes kez
Ama bencede anlarız ya mesela bel agrısı falan olmuyo henüz hıc
Anlayamamaktan korkuyorum valla

Alttan iğne batması gibi ağrı bende de oldu ama birkaç defa oldu. Şimdi yok. Adet agrısı gibi de dün akşam oldu ilk defa. Ama onlar yalancı doğum ağrısı. Dr sordum öyle dedi. Peki sizin de idrar yaparken ağrı oluyor mu böyle baskı gibi?

Alttan iğne batması gibi ağrı bende de oldu ama birkaç defa oldu. Şimdi yok. Adet agrısı gibi de dün akşam oldu ilk defa. Ama onlar yalancı doğum ağrısı. Dr sordum öyle dedi. Peki sizin de idrar yaparken ağrı oluyor mu böyle baskı gibi?
yok bende o yok ama arada bi makata baskı olup geçio

Öyle olacak
Buradada 4 gün 3 gün görünce stres yapıyorum
Tarihi doktorun söylediğine göre değiştirdim
Bakarsın aynı gün doğururuz:)

anaaaam senin takvim geri gitmiş bir hafta lili'im :KK200:

az daha sabret benim yusuf paşanın doğum gününe denk gelsin :))

tüm Ekim annelerine hayırlı sağlıklı doğumlar .. eski bir Ekim annes,nden :KK15:

Ben komposto yapmak ıstıyorum ama ne zaman dogumum olur bılmıyorum kı
Hımm aslında kendim için değil bu girişimim diyebilirim çünkü şimdi aile efradı hastane de ikram edilir diye konuşunca cam sebil ve bardaklar aldım şerbeti de yapayım dolapta duruyormuş 15 gün..

Aktardan aldım ama daha yapmadım
Bende aldım yarın yapıcam artık dr.eğer yürürsen h.sonuna kadar bebek gelir dedi hemen bi telaş yaptım :)

Hımm aslında kendim için değil bu girişimim diyebilirim çünkü şimdi aile efradı hastane de ikram edilir diye konuşunca cam sebil ve bardaklar aldım şerbeti de yapayım dolapta duruyormuş 15 gün..

Bende aldım yarın yapıcam artık dr.eğer yürürsen h.sonuna kadar bebek gelir dedi hemen bi telaş yaptım :)
Anladim canim. Yok ben kendim icin hazirlamak istiyorum. Sutum cabuk gelsin diye.
Ama yapsam kac gun dayanir bilmiyorum.

anaaaam senin takvim geri gitmiş bir hafta lili'im :KK200:

az daha sabret benim yusuf paşanın doğum gününe denk gelsin :))

tüm Ekim annelerine hayırlı sağlıklı doğumlar .. eski bir Ekim annes,nden :KK15:
Doktor tarihi erteledi abla bende ona göre düzelttim :)
En sevdiğim isim yusuf :)
Hayırla gelsin inşallah
Sen gittinmi hastaneye gördünüzmü keseyi :)

Doktor tarihi erteledi abla bende ona göre düzelttim :)
En sevdiğim isim yusuf :)
Hayırla gelsin inşallah
Sen gittinmi hastaneye gördünüzmü keseyi :)

Kese Cumaya bitanem ... dün hcg bakıldı yine ...güzel artmış :KK200:

Hadi bakalım ... arkandan geliyorum inşallah ....

Kızlar malum giremiyorum artık. Doğum yapanlar hepimize hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.
Doğum ve sonrası için Bikaç bişey paylaşayım size diye girdim.
Spinal Sezaryen olduğu için herşey bir anda olup bitti. Ama talep ettiğim göbek kordonu geç klempleme , ortamın çok soğuk olmaması, bebeğimle hemen temas etme, yıkanmaması vs hepsi istediğim gibi oldu. Biri dışında:bebek doğunca benden önce çıkmasın odaya demiştim ama unutuldu herhalde -ki çıkartmışlar. Neyseki arkadaşım an be an kameraya almış herşeyi. Sizde aldırtın çünkü eşinizin tepkilerini izlemek ayrı bir keyif ve duygu dolu anlar yaşattı bana.
Bebeğime anne sütünden önce çok az kaşıkla zemzem ve hurma verdim. "Ya Alim, Ya Fettah, Ya Şafi celle celaluhu" ismi Şerif'lerini okuyun verirken.
Hastane çantasından en çok işime yarayan hoşaf oldu, hastane de verdi ama kendi yaptığım taneli ve bol olduğu için 1lt şişeyi kafaya dikip yürüdüm ve akşam olmadan gaz sorunu çözüldü. Keşke ikinci gün içinde hazırlasaydım dedim. O gün sade kayısı ile idare ettim. Çok fazla gaz oluyor öyle böyle değil içinizde hava tankı var gibi. eğer çıkarmazsanız fena omuz ve kaburga ağrısı yaşarsınız. -ki inanılmaz ağrı yapıyor.
Depent e hiç gerek yokmuş ben ayaklardan geçirmeye mecalim olmadığı için hastane hasta bezi taktı, ertesi gün ise orkid daha rahat ettirdi.
Yanınızdaki refakatçı gündüz başka gece başka olsun ve gece kalacak olan kişi gündüz evde uyusun öyle gelsin. Benim mecburen eşim geldi ama yorgunluktan uyuya kaldı, o uyuyunca ben annelik güdüsüyle bebeğimi biri alır götürür korkusu, acaba uyurken nefessiz kalır mı derken hiiiiççç uyumadım. Ertesi gece de emzir gaz çıkar alt temizle tuvalete git derken toplamda 2saat uyumuşum. (Benim çok tuvaletim geldi)
İlk emzirmede sütün yok göğsün çok cılız içi boş diyenlere savaş açıp hayır var diyip sürekli masaj yapmaya çalıştım. Emzirme destek timi instagram sayfasındaki Videoları izleyin çok işinize yarayacak. Bebeğinize göğsünüzü vermeden önce masajyapınca hem sinirlenmiyor hem de göğsümüz acımıyor. Göğüs pompasını hiç kullanmadım zaten çok az olan süt pompa içinde yok olurdu.
Bugün bizim 5.günümüz ve acemi ebeveynler olarak dünden bu yana ritim oturtabildik. Babası emzirme Saati gelince uyanması için altını açıp bakıyor pisse değiştiriyor (sıcağa yakın su ve Pamuk kullanıyor üstelik :) ıslak mendil kullanıp kolaya kaçmıyor)
Pis değilse de konuşarak gezdirerek birşekilde uyandırıp bana veriyor . Ben uyandıramıyorum. Uyanmayınca memeyi tutmuyor bıraksam sarılık olucak. Şuan sadece anne sütüyle devam ediyoruz mama hiç kullanmadık (ebeler verelim dedi ama azmettik ve başardık) yüzünde biraz sarılık var bu da önemli değilmiş doktoru yarın kontrol edecek. İnşaAllah değerler güzel olur. Bir göğsüm bitince babası alıp gazını çıkartıyor uykusunu açıp bana veriyor sonra bende 2.göğsü boşaltıp yatağına koyuyorum. Birinin destek olması çok önemli Benim gaz çıkarttırmaya hiç halim olmuyor çünkü spinal nedeniyle fena baş ağrısı yaşıyorum destek olmasa isyaaaannn diyebilirim.
Bu arada anne karnındaki uyanık saatlerimiz şuan tıpatıp aynısı. Gündüz paso uyumak isteyip akşam gözler açık etrafı keşif saatleri yaşıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim. Rabbim kavuştursun, herşey gönlünüze göre olsun.

Allahim bol uykulu gazsiz günler geçirmeni nasip etsin canım. Hayirli ugurlu olsun bebisin. Cok guzel bilgiler paylasmissin vakit ayirip, tesekkur ederiz. Bir de musait oldugunda hosafinin tarifini bizlerle paylasabilir misin?

Back