2017 EKİM Anne adayları

Dün dolaptan su içtim akşam hafif bi yanma vardi bogazmda . Suan çok kötü aciyo yatarken çok terliyorm diye ateş düşürücü ağrı kesici ilaç içip uyumustm iyi uyumusum ama bagazm basm çok kötü şuanda :( ne yapsam başlamadan geçer acaba???

Dün dolaptan su içtim akşam hafif bi yanma vardi bogazmda . Suan çok kötü aciyo yatarken çok terliyorm diye ateş düşürücü ağrı kesici ilaç içip uyumustm iyi uyumusum ama bagazm basm çok kötü şuanda :KK43: ne yapsam başlamadan geçer acaba???
Gecmis olsun bebis, vala benim bildigim bir yontem yok ama daha biraz once bisey gordum onu atayim istersen

Sanslisin daha 5 dk once kaydetmisim:) IMG_9915.JPG

Kizlar bu aksam kontrolumuz vardi, 3450 gr olmus ufaklik doktor gelisimi cok iyi dedi, fakat bas agrilarim ve tansiyondan bahsedince gebelik zehirlenmesine karsi tahlil istedi. İdrarda eser miktarda protein kacagi varmis, su an takipten baska yapabilecegimiz bisey yok dedi. Gunde 4 saat arayla tansiyonunu olc ve bana her aksam gonder sonucu, duruma gote dogumu erken tarihe cekebiliriz dedi.

Kizlar bu aksam kontrolumuz vardi, 3450 gr olmus ufaklik doktor gelisimi cok iyi dedi, fakat bas agrilarim ve tansiyondan bahsedince gebelik zehirlenmesine karsi tahlil istedi. İdrarda eser miktarda protein kacagi varmis, su an takipten baska yapabilecegimiz bisey yok dedi. Gunde 4 saat arayla tansiyonunu olc ve bana her aksam gonder sonucu, duruma gote dogumu erken tarihe cekebiliriz dedi.
Protein kaçağı bendede çıktı kuzum
Kendini yorma artık
İş falan yapma
Ye iç yat :)
Tansiyonu aksatma

Benim de araları 3 yıl 4 ay. Araştırdım reptür ihtimali 1000 de 1, reptür olmak da dünyanın sonu değil ama doktorlar risk almak istemiyor, ben de risk alamam zaten öyle delice bir istek değil. Önce sağlığım doktorumu seçerken özellikle ssvd yaptıran doktor olduğu için seçtim ama henüz ayrıntı konuşmadım çünkü daha ne olacağı belli değil ssvd önceden söz alınacak bir şey değil ne olacağını kimse bilemez ki son anda her şey yolunda olacak mı, sancı su gelmesi falan olursa muane edip bir karar verilebilir. Cuma soracağım doktora sancım geldi açılma iyi yapım çok müsaitse Hani böyle pıt diye doğuranlardansam bir denemez miyiz diye :)
Benim ilk suyum gelmişti evde ama sanki 5 kilo doktor da açınca zaten hiç suyu kalmamış demişti.dediklerin önemli tabi doğum sırasında patlayınca su çocukta onunla kayıp gidiyo kuruya kalan çocuk çok zor doğuyomuş benim hiç şancımda yoktu Allahtan sezeryan oldum yoksa hem kuru hem suni şancı çok zor bir doğum olurdu diye düşünüyorum.
Kursta ebe bazen ikinci sezeryan için açıyoruz rahim şahin kadar kalınki normal denenebilir mis diyoruz bazende daha ilk kat kesi de bebeğin sacları gözüküyo dikiş lerin açılma yapması ıkınma zamanında muhtemel demişti ne bileyim insan duyunca korkuyo.birde doğum kanalına giren bebeği sezeryan yapmak zor oluyomuş ark. Ölümden dönmüştü
Güzelce düşün hakkında hayırlısı olsun sağ salim kavuşalım inşallah 9 ay onun hayalini kurduk bir akrilik olur diye korkuyo insan

Şuan dünyanın en güzel manzarası karşımda. Halaa inanamıyorum benim olduğuna. Spinal sezaryen oldum. O kadar kısa sürdü ki dualarım yarım kaldı :)
Karnımdan çıkardıkları an ağladı, yanağıma koymalarıyla susması bir oldu bebeğimin. Muhteşem bir duygu. Rabbim tüm isteyenlere taddırsın. Sapsarı babasının tıpkısı bir bebeğim var artık. Hamdolsun Rabbime binlerce kez

Allah analı babalı büyütsün canım, bol bol kokla mis kokulunu yerimize :)

İyi akşamlar arkadaşlar doğum yapanlar gözünüz aydin,Rabbim evlatlarinizla huzurlu,sağlıklı günler görmeyi nasip etsin.
Dogurmayanlara sorum, karnınızin bazen bir tarafi bazen de göbek deliginin iki yani sivrilip sertleşiyor mu? Kasılma dediğimiz şey bu degil mi? İlk çocuğumda da olurdu karnım yamulurdu ve bebeğin kalp atışları yukselirdi. Bunda öyle bı şey olmuyor yani kalp atışı normal ama yine de merak ediyorum. Benden başka yaşayan var mı?

Kalp atışlarıyla alakalı bir şey diyemiycem ama benim bebeğimde gün içerisinde sık sık karnımı sivrileştiriyor. Bugün doktor kontrolüm var gidince sorucam bakalım ben de.

Dün dolaptan su içtim akşam hafif bi yanma vardi bogazmda . Suan çok kötü aciyo yatarken çok terliyorm diye ateş düşürücü ağrı kesici ilaç içip uyumustm iyi uyumusum ama bagazm basm çok kötü şuanda :KK43: ne yapsam başlamadan geçer acaba???
canim gecmis olsun son zamanlarimiz cokndikkat etmek lazim. Ama sabahlari ilik su ic icome bi kac damla limon damlatabilursin kabuk tarcin atabilirsin yumusatiyo bogazi yada bal zencefil karistir bi iki kasik yut yada benim en cok kullanip fayda gordugum sicak suya biraz limon tarcin zencefil bal hepsi bi arada iliktam biraz sicak yaparsan hem tahris etmez hemde iyi gelir. Bide su bogaz pastilleri geldi aklima ama zarari olurmu bilemedim arastirabilursin
. Birde bizde löbet şekeri derler heryerde varmi bilmiyorum ama aktara sorabilirsin tipi limon tuzunun iri parçalisi gibi ama şeker. Oda bogaza cok iyi geliyor

Benim ilk suyum gelmişti evde ama sanki 5 kilo doktor da açınca zaten hiç suyu kalmamış demişti.dediklerin önemli tabi doğum sırasında patlayınca su çocukta onunla kayıp gidiyo kuruya kalan çocuk çok zor doğuyomuş benim hiç şancımda yoktu Allahtan sezeryan oldum yoksa hem kuru hem suni şancı çok zor bir doğum olurdu diye düşünüyorum.
Kursta ebe bazen ikinci sezeryan için açıyoruz rahim şahin kadar kalınki normal denenebilir mis diyoruz bazende daha ilk kat kesi de bebeğin sacları gözüküyo dikiş lerin açılma yapması ıkınma zamanında muhtemel demişti ne bileyim insan duyunca korkuyo.birde doğum kanalına giren bebeği sezeryan yapmak zor oluyomuş ark. Ölümden dönmüştü
Güzelce düşün hakkında hayırlısı olsun sağ salim kavuşalım inşallah 9 ay onun hayalini kurduk bir akrilik olur diye korkuyo insan
Kesinlikle canım, ben de risk almak istemiyorum ama normal doğumu istiyorum, doktor ne der bakalım

Şuan dünyanın en güzel manzarası karşımda. Halaa inanamıyorum benim olduğuna. Spinal sezaryen oldum. O kadar kısa sürdü ki dualarım yarım kaldı :)
Karnımdan çıkardıkları an ağladı, yanağıma koymalarıyla susması bir oldu bebeğimin. Muhteşem bir duygu. Rabbim tüm isteyenlere taddırsın. Sapsarı babasının tıpkısı bir bebeğim var artık. Hamdolsun Rabbime binlerce kez

Gözün aydın canım. O kadar güzel anlatmışsınki çok canım çekti o anları yaşamayı :)

Kızlarrr geç donebildim.
2700 doğdu kızım yanımda çok şukurr.
Gogsumu alamıyor süt yok israrla vermeye devam.uçlarım da yok.o yuzden once goğsümü sonra mama veriyoruzz
Gözün aydın canım. Bebişin hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıklı uzun ömür versin. Süt hemen gelmiyormuş zaten ama sen vermeye devam et. Gelir inşallah en kısa zamanda. En son dr muayenesinde de kilosu aynı mıydı? Neden soruyorum bazen yanılma payı olabiliyormuş.
Kızlar dün suyum geldi, dr sezeryanla alalım o zaman dedi. Rabbime şükürler olsun bir sıkıntımız olmadan doğum gerçekleşti.
Hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Çok sevindim canım ya. Ne güzel bir duygu. Sağlık ve mutlulukla büyüt inşallah bebeğini. 1 günde peş peşe 3 doğum. Allah bizlere de tattırsın inşallah bu mutluluğu. Duyunca çok mutlu oluyor insan. Valla gözlerim doldu.
İyi akşamlar arkadaşlar doğum yapanlar gözünüz aydin,Rabbim evlatlarinizla huzurlu,sağlıklı günler görmeyi nasip etsin.
Dogurmayanlara sorum, karnınızin bazen bir tarafi bazen de göbek deliginin iki yani sivrilip sertleşiyor mu? Kasılma dediğimiz şey bu degil mi? İlk çocuğumda da olurdu karnım yamulurdu ve bebeğin kalp atışları yukselirdi. Bunda öyle bı şey olmuyor yani kalp atışı normal ama yine de merak ediyorum. Benden başka yaşayan var mı?
Benim de oluyor canım. Gayet normal. Bebekler büyüdü artık. Yerleri dar geliyor. Hareket ediyor kuzular. Merak etme. Ben de çok evhamlı biriyim. Her şeyi zırt pırt dr sorarım. Ama bunu sorma gereği bile duymadım hiç. İçini rahat tut ;)

Arkadaşlar yarin 35+0 olucam nasipse ve yarin ilk defa nst giricem. Cumartesi gunu 5 günlük sehirdısına cikicam. Evime dondugumde 35+6olucam ve hastane cantami da donunce hazirlicam inşallah. Sizce 2.5saatlik yolculukta ve 5 gun sehirdisinda olmamda problem olur mu?
İnşallah problem olmaz. Ama haftan ilerledi artık. Tedbirli olmakta fayda var. Hastane çantanı yanına al ve orada acil bir durumda gidebileceğin hastane ve dr araştır. Bana dr 30 haftadan sonra 1 saatten uzak yolculukları yasaklamıştı.

Kızlar selam, artık doğru dürüst okuyamıyorum. Doğum yapanların gözleri aydın, ben bitik bir haldeyim. İkizler çok zor, süt yeemiyor, biri susup biri başlıyor. Biri sıçıyo onu temizlemeden diğeri sıçıyor :) psikolojimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama çok zor gibi..

Allah yardımcın olsun canım. Gücünü kuvvetini versin

Back