2017 EKİM Anne adayları

Bana sadece derin nefes al deyip durdu bende biraz fazla kastim galiba korkudan... benimde en fazla 70 lere cıktı ve cekilelmeyecek bir şancı değildi hatta normal doğuma karşı on yargılarımı yendim bile :)
Sancı olunca sırt üstü yatamiyon ya . Sancılar 2dk bire düşünce çok zor oluyoms canm hayirlisiyla dogursaydik.

7 Eylül 16.55 te 18 saat sancı odasında bekleyerekten normal yoldan doğum yaptım hanımlar. Serklaj dikişim alındıktan sonra 1 günde 3 cm açıklık 6 cm e çıktı sancısız bir şekilde. Haliyle doğuma girmem gerekti. Doğumdan 1 gün önce akşam sancı odasında önce kendi kasılmalarımı bekleyerek sonra suni sancı verilerek doğum yaptım. Bebek küçük olduğu için itmekte zorlandığımdan ve rahim yolu dar olduğundan çok zor bir doğumdu. Pıhtılaşma iğneleri ve coraspin i 3,4 gün önce bıraktığım için sezaryene alamadılar, kanama ihtimali yüksekti. Bunları kullanan varsa ve sezaryen düşünüyorsanız 1 hafta öncesinde bırakmanızı tavsiye ederim. Bikaç gün önce bırakmak işe yaramıyor maalesef. :110: Bebişim 33+2 de 2200 kiloda 47 cm uzunlukta doğdu. Normal yoldan olması ciğer gelişimi için önemliymiş bu haftalarda. 19 gün önce 2x2 ve doğumdan 2 gün önce tekrar 2x2 celestone (ciğee geliştirici) iğne yapılmasına rağmen bebeğimde solunum sıkıntısı oldu ve küveze alındı. Yaklaşık 1 hafta 10 gün kalacak burada. Dün itibariyle beslenmeye de geçti. Bende harıl harıl süt yetiştirme telaşesindeyin. İlk süt kolostrum bebişler için ilk aşı etkisinde olduğundan ne yapıp edip sağmaya çalışıyorum. Allaha şükür bebeğimde şuan bir sıkıntı yok. Çok zor günler geçirdik ama mükafatı çok kutsal oldu:emir_bebek:...
Size bi tavsiyem var lütfen doğumhanede bebiş kıyafetlerinizi çok kalın alın. Battaniye vs kendinize de kalın kıyafetler koyun. Kanama ve doğumdan kaynaklı hipotermi geçiriyordum okadar soğuk maalesef doğum sonrası aldıkları oda. Bebişler titriyordu bayağı üzüldüm onlara. İnşallah hepiniz tez zamanda bebelerinizi kucağınıza alırsınız benimde tek isteğim bu şuan:emir_bebek::anne:
Canm hayırlı olsun tekrar.ins kısa surede Sağlıkla kuvezden alıp evinize dönersiniz.tavsiyelerini dikkate alacaz.kullandığın kan sulandiricinin adı ve dozunu ögrenebilir miyim?ben mecburen sezaryan olacam ama benim bildigim 1 gün once bırakıyorlar iğneyi.bu kontrolde doktora soraym.

Canm hayırlı olsun tekrar.ins kısa surede Sağlıkla kuvezden alıp evinize dönersiniz.tavsiyelerini dikkate alacaz.kullandığın kan sulandiricinin adı ve dozunu ögrenebilir miyim?ben mecburen sezaryan olacam ama benim bildigim 1 gün once bırakıyorlar iğneyi.bu kontrolde doktora soraym.

Hibor 3500 coraspin 100 mg kullanıyordum canım. Hiboru pazartesi, coraspini pazar bıraktım bebiş perşembe oldu.

bende kan sulandırıcı kullanıyorum. sezaryen olacak. doktorum iğneyi 1 hafta önce bırakacağımı soyledi.

Aynen canım ya hiç yürüyemiyorum bebek çok aşağıdaymış dr.um rahim ağzı kontrolü yapmak istemiyorum tetiklenir diye dedi ama 36 haftada yürü diyeceğim şimdi söylemiyorum dedi ayy iyice heyecan bastı beni :KK43:

Ben hic yurumuyorum ya hayatimdaki tek hareket hergun evi temizlemek baska hicbisey yok. Benim kocam korkunc bi ruya gormustu gecenlerde gece uyanir uyanmaz karnima yapisti adam. Simdi de son zamanlarin az kaldi nazar deger diyo hic disarda duramiyorum iki adimlik yere bile arabayla goturuyo korkusundan. Sanki tek hamile benim :))

Sancı olunca sırt üstü yatamiyon ya . Sancılar 2dk bire düşünce çok zor oluyoms canm hayirlisiyla dogursaydik.
Ya en azından arada iki dakikalık bir dinlenme zamanı oluyor ya bence o dinlendirir doğum zamanı gibi geliyor benim gece olan ağrım sürekliydi galiba bebeğim kafasını kanala soktuğu acilmamim olduğu anlardı 2saate yakın aralıksız sürdü mahvoldum sonra ara vermeye başlayınca rahatladim. Ilk gebeliğim olduğu için o kadar merak ediyorum ki bu bizi bekleyen süreci

Ya en azından arada iki dakikalık bir dinlenme zamanı oluyor ya bence o dinlendirir doğum zamanı gibi geliyor benim gece olan ağrım sürekliydi galiba bebeğim kafasını kanala soktuğu acilmamim olduğu anlardı 2saate yakın aralıksız sürdü mahvoldum sonra ara vermeye başlayınca rahatladim. Ilk gebeliğim olduğu için o kadar merak ediyorum ki bu bizi bekleyen süreci
Bnde çok merak ediyorum. Ya normal doğum illa zor ama bnce unutursun ya olup bitiyor çünkü neleri unutmuyosun ki :) nefes egzersizlerini deniyormusun zor ya ama bilmek gerek doğuma giren bi çok kişi aynı şeyi diyor ikinman gereken zamanı bilmen gerekmiş ;)

Bnde çok merak ediyorum. Ya normal doğum illa zor ama bnce unutursun ya olup bitiyor çünkü neleri unutmuyosun ki :) nefes egzersizlerini deniyormusun zor ya ama bilmek gerek doğuma giren bi çok kişi aynı şeyi diyor ikinman gereken zamanı bilmen gerekmiş :KK66:

8 cm olduğunda başlıyorsun ıkınmaya ebe ve hemşireler yönlendiriyor zaten. 8 cm açıklık öncesi ıkınmaya zorlarsan bebişin kafası şişiyor içerde çok ilginç bir deneyim oldu bana acısı çok olsada

8 cm olduğunda başlıyorsun ıkınmaya ebe ve hemşireler yönlendiriyor zaten. 8 cm açıklık öncesi ıkınmaya zorlarsan bebişin kafası şişiyor içerde çok ilginç bir deneyim oldu bana acısı çok olsada
Öncesinde hc ikinmicanmi ? Baak bn sancı geldikçe derin nefes alıp ikincaz saniyom :KK53: o zamn çatala çıkınca ikincaz bi tek . Çok sükur sen atlattın bebeginide cikarsaydiniz Allah in izniyle

Gebe okulunda ebemiz yanınıza stres topu alıp onu kuyruk sokumunuza koyun nst çekilirken, sancı geldikçe sağa sola sallanın yattığınız yerde ağrınızı hafifletir dedi, deneyeceğim işe yarar inşallah

Öncesinde hc ikinmicanmi ? Baak bn sancı geldikçe derin nefes alıp ikincaz saniyom :KK53: o zamn çatala çıkınca ikincaz bi tek . Çok sükur sen atlattın bebeginide cikarsaydiniz Allah in izniyle
Açıklık 6-7 cm iken ıkınırsak bebeğin başı su topluyormuş, eğer ıkınma dendiği halde ıkınma hissi gelirse nefesle onu geçiştirecekmişiz. Ebe ne zaman ıkınacağımızı söyleyecekmiş, hadi bakalım dedim

Gebe okulunda ebemiz yanınıza stres topu alıp onu kuyruk sokumunuza koyun nst çekilirken, sancı geldikçe sağa sola sallanın yattığınız yerde ağrınızı hafifletir dedi, deneyeceğim işe yarar inşallah

Açıklık 6-7 cm iken ıkınırsak bebeğin başı su topluyormuş, eğer ıkınma dendiği halde ıkınma hissi gelirse nefesle onu geçiştirecekmişiz. Ebe ne zaman ıkınacağımızı söyleyecekmiş, hadi bakalım dedim
Doğum için gittiğimiz de mi tou koycakmisz yoksa her gidisimizde mi??

Öğrencez :)

Back