• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Gunaydin:) ben bu agrilar bir tek bende oluyor saniyordum:) kendimi curuk felan ilan ettim:) esim sen bir haftadir babaneme dondun uh uh surekli inliyosun diyo:)

Cok komik halimiz bence:) sikayet etmiyorum asla:) hamileligin tadini cikariyorum yine de mis gibi :) agrisi da guzel sancisi da.... davul gibi sismis ellerimde, mayali pogaca ayaklarim da... oglumdan gelen hersey cok guzel!

Bu sabah esimin alarmi calinca karnimda minnosumun sicramasiyla uyandim:) korktu herhalde uyuyordu misil misil:) o kadar komik oldu ki:)

Dün benim bebek de sürekli hareket halindeydi ama her zamanki gibi eşim elini dokunduğu an duruyordu. Eşimde bende biraz baskı yaptık elimizle hareket etsin diye ve öyle bi tekme attı ki ben çığlık attım eşim elini ağzına kapadı hayretten :) sinirlendi paşam galiba uğraşmayın benimle diye sonrası gülme krizi tabi :) Allahım hep böyle güldürsün bebeklerimizden yana yüzümüzü.

Benim kemiklerim agriyor:) bel sirt kuyruk sokumu:) bacaklar... hatta kalsiyum azaldigi icin dislerim bile:)
Ara sira karin agrim oluyor ama hizli hareket ettigimde felan. Ters yattigimda yada...
bende günde 1 porsiyın peynir 2 porsiyon yoğurt bi bardakta süt içiyorum bazende bitane de soda ondan calsiyum istemedim doktordan ama yanlış mı yaptım acaba

Kızlar nereniz ağrıyor. Benim ağrım falan yoktu, dün geceden beri göbek deliğimin alt kısmına bıçak saplanır gibi batmalarım var. Bazen geçiyor gibi bazen fena batıyor :KK43: korkmaya başladım. Normal mi sizce. Kontrolüm Çarşamba günü.
benimde bugün bacağımın vajina tarafına birleşen yeri ağrıo gece deli mi yaptm naptm bilmiorun

bende günde 1 porsiyın peynir 2 porsiyon yoğurt bi bardakta süt içiyorum bazende bitane de soda ondan calsiyum istemedim doktordan ama yanlış mı yaptım acaba
Ben acikcasi pek yogurt filan yemiyorum:) peyniri kahvaltida anca, yogurdu aklima gelirse... sutu de oyle... pek bakmiyorum kendime sanirim:)

benimde bugün bacağımın vajina tarafına birleşen yeri ağrıo gece deli mi yaptm naptm bilmiorun
O ağrı bende 28.haftada başladı. Çatı ağrısı deniliyormuş. Doktor baktı inceledi hatta. Altıma birisi tekme atmış gibi ağrıyor dedim. Sonra geçti. Ara ara yine ağrıyor. Özellikle sol tarafı. Giyinirken soldaki ağrı yüzünden sağ ayağımı kaldırmakta zorlanıyorum. Ama Normalmiş bu ağrılar.

Dün benim bebek de sürekli hareket halindeydi ama her zamanki gibi eşim elini dokunduğu an duruyordu. Eşimde bende biraz baskı yaptık elimizle hareket etsin diye ve öyle bi tekme attı ki ben çığlık attım eşim elini ağzına kapadı hayretten :) sinirlendi paşam galiba uğraşmayın benimle diye sonrası gülme krizi tabi :) Allahım hep böyle güldürsün bebeklerimizden yana yüzümüzü.
ben de yan yatınca ayaklarına fln denk gelirse göbeğimin yatağa yere değen yeri öyle bi tekmelemeye başlıo ki uykumdan bile uyandırıo sıkıştırma beni diyo sanki :)

O ağrı bende 28.haftada başladı. Çatı ağrısı deniliyormuş. Doktor baktı inceledi hatta. Altıma birisi tekme atmış gibi ağrıyor dedim. Sonra geçti. Ara ara yine ağrıyor. Özellikle sol tarafı. Giyinirken soldaki ağrı yüzünden sağ ayağımı kaldırmakta zorlanıyorum. Ama Normalmiş bu ağrılar.
evet bnm de solda çatı mı bebeğin kafası sol kasığımda duruyodu o mu çok baskı yapıo anlayamadm tam ama bende sorsyım bakayım doktoruma ztn bu saatten sonra hangi ağrıyı sorsak normal diolar kolay diil can taşımak :)

Ben acikcasi pek yogurt filan yemiyorum:) peyniri kahvaltida anca, yogurdu aklima gelirse... sutu de oyle... pek bakmiyorum kendime sanirim:)

Valla ben de kendime hiç bakmıyorum öyle şu kadar peynir yiyeyim süt içeyim canım çekecek ki belki o zaman..:) ama çok şükür bebişimin kilosu iyi o benden alıyo sanırım alması gerekenleri..:)

Kızlar herkese günaydın şimdi hastane çantasına ne koyacağız lütfen birisi bana abartısız bir liste yazsın bebek şampuanı yağı falan yazıyor nette hastanede siliyorlar çocuğu yikamiyorlar ayrıca yüzündeki beyaz kremsi şey onun için faydalı göbeği düşene kadar bebek yıkanmaz benim bildiğim biri düzgün bir liste atsın lütfen
Ben böyle bir liste yaptım ordan burdan bakarak. Kabin boy valize sığdırma planım var. Yanına küçük bir çanta daha olabilir. Şampuan, yağ değil ama pişik kremi yazıyor özellikle listelerde. Koysam mı bilemedim. Ablam da ekim de Doğum yaptığı için anne için havlu ve yedek kıyafet yazdım. Çok terleniyormuş. Yine yetmezse ev yakın hastaneye.

Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet tulum
*1adet zıbın pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*1adet tek kullanımlık alt açma
*emzik,biberon,göğüs pompası
*kirli torbası
*ana kucağı

Anne için
*1adet pijama takımı, 1adet gecelik, sabahlık, 2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet kalın çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme atleti
*1adet emzirme sütyeni
*2adet hamile külodu
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu(yer kalırsa banyo havlusu)
*göğüs ucu kremi, Bikaç göğüs pedi/kalkan
*depend külot, 4adet orkid
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*1rulo havlu kağıt
*sıcak su torbası
*humana still tea, vitamom/lohusa şerbeti
(Koyabilirsem ısıtıcı)
*kirli torbası
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler)
*cüzdan, şarj aleti,
*atıştırmalıklar
*not defteri,kalem
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam

Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*havlu
*şarj aleti

Kızlar nereniz ağrıyor. Benim ağrım falan yoktu, dün geceden beri göbek deliğimin alt kısmına bıçak saplanır gibi batmalarım var. Bazen geçiyor gibi bazen fena batıyor :KK43: korkmaya başladım. Normal mi sizce. Kontrolüm Çarşamba günü.
Benimde kalca kemigim agridi dunaksam ve gece ilk defa ve yurumekte zorlandim bende kalsiyuma bagliyorum cunku gastrit nedeniyle sut icemiyorum. Gece yine karin alt bolgemde agrilarim oldu uyutmadi resmen. Bebegim saglikli olsun ben raziyim diyorum ama ikimizde perisan oluyoruz sonunda. Hala karnimda bi sertlik ve garip bir agri var. kirmizigitar kirmizigitar in dedigi gibi kendimi curuk ilan ettim. Hadi o yoruluyo bana noluyo acaba:KK48:

Kalsiyumu ihmal etmeyin kızlar. Benim anne tarafında kemik erimesi genetik. Bu yüzden korkumdan galiba birazda, mutlaka takip ediyorum içtiğim miktarı. Yine de yeterli değil tabi. Bebek zaten günlük 250ml bizden alıyormuş. Yani bir su bardağından fazlasını o tüketiyor. Depolarınızı tüketirse yerini doldurmak daha zor. Sadece bugünü düşünmeyin. Her bebek bir diş kaybı diye boşa demiyorlar

Benimde kalca kemigim agridi dunaksam ve gece ilk defa ve yurumekte zorlandim bende kalsiyuma bagliyorum cunku gastrit nedeniyle sut icemiyorum. Gece yine karin alt bolgemde agrilarim oldu uyutmadi resmen. Bebegim saglikli olsun ben raziyim diyorum ama ikimizde perisan oluyoruz sonunda. Hala karnimda bi sertlik ve garip bir agri var. kirmizigitar kirmizigitar in dedigi gibi kendimi curuk ilan ettim. Hadi o yoruluyo bana noluyo acaba:KK48:
Batmalarım geçti şimdilik ama karnımı açtım ve ne göreyim. Batma olan yerlerde çatlaklar oluşmuş. Halbuki akşam bisürü yağ sürüp masaj yapmıştım. :(
Ama buna şükür. Yeterki bebeğim iyi olsun. Çok korktum batmalardan

süt yerine yoğurt tüketsen canjm

bnm uykum ağırdır aslında ama brni bile uyandırıo sıpa sırt üstü yatsan hiç yeri genişlio heralde hiç ses soluk yok ama ozamanda kan dolaşımı olmuo diolar bide belki daha çok ağrıo

Bende hep soluma yatmaya gayret ediyorum ama artık sol kolum çürüdü nerdeyse sağımada yatıyorum arada. Sırtustu hic yatamıyorum nefesim kesilecek gibi oluyo. Yuzustu yatmayı özledim valla :)

Aynen canım o ağrı çatı ağrısı, gayet normal, çatılar genişliyor , normal doğuma hazırlanıyor vücut bendede bir aydan fazladır var bazen sağda bugün solda var meselâ... zafrina89 zafrina89

Back