2017 Aralık Anneleri

Eşim hergün çalışıyor canım
Akşamlar çok yorgun gelmesine rağmen sağolsun elinden geleni yapıyor
Kızım hem memeyi istemiyor
Hem orada uyuyor
Çarşaf falan hiç uyutmuyor
Sallamayı bırakınca uyanıveriyor

Allah kolaylık versn cnm ne deyım yınede saglkla sınamasın rabbım byle yıpranalım

2 gündür emzigi uyurken bırakmıyor ağzından alıyorum uyanıp aglamaya başlıyor hemde nasil aglama yirtiyor kendine yeni yeni huylara başladık bakalım hayirlisi

Emzıgı bırakmasn canım nolck bIızmkıde bırakmıyo baEn agzndan dusunce ıyanıyo normal deglmı

Benimn kizima kaynanam 7.Gunu alistirmisti canim ama bu kadar istekli değildi su 2 gündür emzikle bütünleşti bence alıştırma canim emzik iyi değil

Bnde ılk zamanlar ıstemıyodum kandırıyo rum gnı dusunuyodum ama smdı kurtarıcı emzık oyalamak ıcı. Verıyorz soncta karnı acken onu vermıyorz yanı karnını doyurup veeıyorz yanı

Canım sen donence denedınmı ılgısını cekmıyomu.. bıde tv karsısına falan yatrsan bılıyorm faydalı bısey degl ama cok bunaldgnda on dk nefes alsan kardr dıye dıyorum
Dönence aldık canım evet
En fazla 10 dakika durmuştur
Mesela senin bebiş uyanıkken ne kadar süre ağlamadan duruyor
Benimki mi çok ağlıyor anlamadım
Bazen keyfi oluyor
Yarım saat debeleniyor kendi kendine
Bazen uzun uzun konuşuyor
Ama işte beslenme problemimiz olmasa
:KK43:
Hep geçer diye düşündüm
Ama artık bırakacak mı diye düşünmeye başlıyorum
Çünkü saç kurutmada da tutmadı bugün
Önce omzumda uyuttum sonra emdi

Şu saç kurutma sesiyle emzirmekten
Uyanıkken emmemesinden
O kadar yoruldum ki
Resmen uyuklamasını bekliyorum emmesi için
Ne zaman geçecek
Bırakacak mı hiiiç bilmiyorum
Çok üzülüyorum

Canim bende aynisini yasiyorum benimkide bir haftadir gece emiyo yada uykuluyken ama uyanukken asla moralim cok bozuk doktora götürdüm hic bir sikinti yok sadece altta uc tane beyazlmis dis izi var cok fazla.salya akitiyo yuzumuze daliyo damagini kasisak masaj yaosak.duruyo acaba dismi.cikariyo aklima birsey gelmiyo bugun bes saat emmedi aynu bende bekliyorum basini uyanmaya yakin emziriyim.diye off bu ay kiloda almadi ilk ay ikinci ay cok iyiydinkilosu:KK43:

Dönence aldık canım evet
Bazen keyfi oluyor
Hep geçer diye düşündüm
Cnm biberon alıyor mu yazmışsındır belki ben kaçırmışm..bırakacak mı demişssin ya aklıma geldi biberonla besleniyorsa evet olabilir ama biberon da almıyorsa huy edinmiş o biraz..ya da gazdan yapıyordur..ağlaması da kolik olan bebeler gazını çıkarmayı öğrense bile 6 aya kadar sebebiz ağlamaları oluyırmuş..benim kızda gün için de sebebsi bi başlıyor ağlamaya kucağımda sakinleşmiyor çarşafta sakşnleştirip emziriyorum susuuor yoksa çok ağlıyo sinirden..yani huy herhalde.. sabah uykusundan gülücüklerle uyanıyor ama gündüz uykularından hep ağlayarak kalkıyo huy edindi..bir ara memeyi almıyordu çekip bırakıyordu o huyu unuttu şükür..SIMDi ağlamıyo 2 çekiyo bırakıp bana bakıyo tekrar çekmeye devam..

Dönence aldık canım evet
Bazen keyfi oluyor
Hep geçer diye düşündüm

Canım bızımkıde saatlerce yek basına durmuyo mesela
on dk tv karsısına gelck seklde kanepeye yatırıyorm ölr duruyo
on dk kucakta duruyokı genelde babası gezdırıyo
Bıraz karsıaından konusuyorm
Snra bıraz altı acık duruyo ck rahatlıyo bez degstrnce her sefernde degl ama bes on dk oyle debelensın dıye kapatmıyorm
Snra emıyo
Sallıyorm falan byle gecıyo gunumuz gecemız

Anladgm kadaryla senı asıl yoran emme meselesı yksa ben sanmıuorm hxbırımIızın bebegı ılgı alaka olmadan saatlerce attgn yerde durmuyo yanı hep oyalanak ıcın bşeyler denıyorz ınsallah gecıcı bı donemdr bu meselede kısa Zamanda kolaylık versın rabbım

Bir tarafı emzirirken diğer taraftan şıpşıp akıyor sütüm yaa. Sizde de oluyor mu?

Oluyo bazen bunn ıcın bı sefer bırını dıger sefer dıgerını verceksın esıt emecek... bıde ben gıgus pedıyle bas edemedım bebegmın agız mendıllerınden koyuyorm devamlı duruyo mendıl dayanmıyo oğlumla bana

Kızlar ıkı tane emzıhmz var ıkısınnde ıcı bule oldu yıkıyorum ama ıcı gecmıyo atmamı lazm bnları
IMG_3962.JPG

Canim bende aynisini yasiyorum benimkide bir haftadir gece emiyo yada uykuluyken ama uyanukken asla moralim cok bozuk doktora götürdüm hic bir sikinti yok sadece altta uc tane beyazlmis dis izi var cok fazla.salya akitiyo yuzumuze daliyo damagini kasisak masaj yaosak.duruyo acaba dismi.cikariyo aklima birsey gelmiyo bugun bes saat emmedi aynu bende bekliyorum basini uyanmaya yakin emziriyim.diye off bu ay kiloda almadi ilk ay ikinci ay cok iyiydinkilosu:KK43:
Bu aylarda normal
Kendi talebini bekleyin
Ya da uyutup uykuda emZirin dediler face teki grupta
O zaman devam
Çok zor oluyor değil mi
Tam emiyor diyorum süt iniyor bırakıveriyor
İnşallah atlatıcaz bu süreci de

Cnm biberon alıyor mu yazmışsındır belki ben kaçırmışm..bırakacak mı demişssin ya aklıma geldi biberonla besleniyorsa evet olabilir ama biberon da almıyorsa huy edinmiş o biraz..ya da gazdan yapıyordur..ağlaması da kolik olan bebeler gazını çıkarmayı öğrense bile 6 aya kadar sebebiz ağlamaları oluyırmuş..benim kızda gün için de sebebsi bi başlıyor ağlamaya kucağımda sakinleşmiyor çarşafta sakşnleştirip emziriyorum susuuor yoksa çok ağlıyo sinirden..yani huy herhalde.. sabah uykusundan gülücüklerle uyanıyor ama gündüz uykularından hep ağlayarak kalkıyo huy edindi..bir ara memeyi almıyordu çekip bırakıyordu o huyu unuttu şükür..SIMDi ağlamıyo 2 çekiyo bırakıp bana bakıyo tekrar çekmeye devam..
İlk zamanlar biberon vardı
Arada sırada
Artık yok
Çok oldu bırakalı
Huy edindi galiba dediğin gibi

İşteyken sağma fırsatın olmuştur dimi canım
Onları nasıl muhafaza ettin
Kaç kere sağdın
Merak ettim canım
Evet işteyken sağma fırsatım oluyor. Peşinen söyledim zaten durumu. 8 de iş başı benim. Is yetim yakin ve eşim sabahları bırakıyor. 7.30-7.45 gibi emzirme işini bitirmiş oluyorum. 11 gibi iki mememi sağıyorum 15 gibi bir mememi sagiyorum birini yarım sağıyorum bebiş için. Sabah her bir memeden çıkanı ayrı poşete koydum her iki memeden 125 cc 125 cc seklinde çıktı. Şimdi birinden 100cc çıktı digerini 125 e tamamlayınca kesecegim sagma işini. O poşetleri hava kalmayacak biçimde kapatıp çay ocağindaki dolaba koyuyorum. Giderken aliyirum yolda vakit harcamiyoruz.

X