• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

kizlar bi kizce isim kurabiyesi tarifi vermisyi minnak miydi kimdi hatirkyamaiurm bul beni :)) bana resimli tarif atabilir misin haftaya mevlut varda allahin izniyle
Evet Dilek'ciğim bendim kurabiye tarifi veren. Resim bulamayabilirim telefondan simdi. Sen instagramdan model beğen kalıbını al. Harflerin olduğu kaşe var onu da al isim yazmak için. Rengine göre de şeker hamuru satın al. Ben sana tarif ederim. Çok lezzetli oluyor kurabiyeler.

Evet Dilek'ciğim bendim kurabiye tarifi veren. Resim bulamayabilirim telefondan simdi. Sen instagramdan model beğen kalıbını al. Harflerin olduğu kaşe var onu da al isim yazmak için. Rengine göre de şeker hamuru satın al. Ben sana tarif ederim. Çok lezzetli oluyor kurabiyeler.
malzemeleri aldim ben canim bi kac gun sonra yapcam o zaman tarif edersn bana 100 kisilik yapcam ve kalibimda buyuk.orta boyunu bulamadim ona gire tarif verirsn bana

29 unda gidicm canim.mesajla yazmayi dusundm ama kadinida artk biktirmayaym diye yazmadm.her zaman yapmiyo ama yapincada korkyyo insan
Bizimki de tıkanıyr canim bazen cok gec acılıyr.Yavrum kendini atıyr geri,hiiii diye bi ses geliyr.Cok kotu bi an:( Allahım korusun yavrularimizi.Doktora sorcaktim tikanma anında napmak ,nasıl tutmak gerekiyr diye unutmusum.Sen soratsan bizimle de paylasr msn?

Benim bebi bugün bir kere çok az kaka yaptı
Normalde 2-3-4 defa yapardı
Sizin nasıl kaka durumu
Çiş var kaç kere değiştirdim
Doymamasından endişeliyim hala
Kaç saattir ilk defa uyudu o da hemen kalkmaZsa
Asker etti bizi başına
@Koala_anne @dilekylmz22 B brc1011 @Gulum80
Anne sutunde kaka az oluyr ztn canim.Bizim de bazen bez dolu oluyr.Bazi gunlerde az az yapıyr

N Nil0005 cnm gecms olsun bızmkıde ıkınıyo baya gaz olaynda ıkı gndr cogaldı hatta memede bıle kıpkırmuzı oluyo bazen.. baska belrtı varmydı senn kansma falan naptı dktr ne verdı

malzemeleri aldim ben canim bi kac gun sonra yapcam o zaman tarif edersn bana 100 kisilik yapcam ve kalibimda buyuk.orta boyunu bulamadim ona gire tarif verirsn bana
1 yumurta
1 adet sana hamur işi (başka marka kullanilsan catlar)
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2,5-3 su bardağı elenmiş un

Bunları yoğuruyorsun. Yarim saat-1 saat arası dinlendir buz dolabında. Ben kışın dolaba kiymuyorum hava zaten soğuk. Sonra çıkart yağlı kâğıdın üzerinde merdaneyle aç şekilleri kes istedigin kalıpla . Yagli kagit serdigin tepsiye al. 160 derecede hafif pembelesene kadar kontrollü pişir. Ben dakika tutmuyorum. Şeker hamurunu da misir nisastasi serperek veya yagli kagit arasinda aç. kullandığın kalipla kes. Hamur nasıl unla açılıyorsa şeker hamuru da mısır nişastası ile açılır. Şeker hamurunu da kestikten sonra Isim kaşeni bas. Kurabiye soguduktan sonra zeminini parmagini suya daldirip kurabiyeye sürerek ısla ve seker hamurunu yapistir. Yafif parmagina okşayarak kurabiyeye sabitleyebilirsin. Istediğin sekilleri de zemin sekerli hamuruna yapıstirabilirsin. Şeker hamurunu mümkün olduğunca ince açmaya çalış. Şeker hamurun donarsa cok az mikrodalgada ısıtabilirsin.

100 adet için 2-3 hamur yogurman gerekebilir.

IMG_3089.PNG
IMG_3088.PNG

Bizimki de tıkanıyr canim bazen cok gec acılıyr.Yavrum kendini atıyr geri,hiiii diye bi ses geliyr.Cok kotu bi an:KK43: Allahım korusun yavrularimizi.Doktora sorcaktim tikanma anında napmak ,nasıl tutmak gerekiyr diye unutmusum.Sen soratsan bizimle de paylasr msn?
Sorarım canim.ben yuz ustu yatiriyrm sirtina vururyrm anca ole duzeliyo.bide yan ceviruyrm direk iki kasinin ortasini bas parmagimla yukari dogru cekiyrm bide

Evet :KK43: napiyim şimdi sence .. kanama yok . Devlete gitsem yapmaz mı. Sanırım spirali eczaneden alip öyle gidioZ
Ben taktircam valla. Devlette hic taktirmadim nasil yapiyolar hicbi fikrim yok. Sezeryani 3.aydan sonra takiyomus dr um. 45günlügüz suan.
İgne yada hap hormonlari bozar.
Erkegin korunmasida bize uymuyo.
Ozele git taktır. Devlette insan kendini ister istemez kasıyo zaten.

Anne sutunde kaka az oluyr ztn canim.Bizim de bazen bez dolu oluyr.Bazi gunlerde az az yapıyr
Uykuya dalamayınca sağdığım sütlerden verdim
Yine uyumadı bebiş
Kayınvalidem bizdeydi 36 gündür
Ona alıştı da onu mu aradı bilmem
Bazen ben dinleneyim diye o uyuturdu
Emzik denedik son çare
Benimki dünden razıymış
Nasıl emdi anlatamam :)
Yarım saat emdi uykuya daldı kendi kendine
Normalde pışpışlanmadan hayatta uyumaz :)

N Nil0005 cnm gecms olsun bızmkıde ıkınıyo baya gaz olaynda ıkı gndr cogaldı hatta memede bıle kıpkırmuzı oluyo bazen.. baska belrtı varmydı senn kansma falan naptı dktr ne verdı
Yanlış etiketledin sanki canım
Biz gitmedik doktora :)
Hep uykusuzluktan bunlar :)
Ben de sana bişey soracaktım onu sorayım
Her emzirmeden sonra altını açıyorum demişsin ya hep kakalı olmuyor değil mi?
Günde kaç defa yapıyor?

Yaptı yaptı sonradan hatta beline bulaştı
Bezi gevşek mi yaptım nedir?
Bi de boğazına kaçırdık sütü verirken
Öksürürken de yaptı
2 kez yapmış oldu
Biberon aldıysa zaten mutlaka boğazına bir kaçırıyor
Çok korktuk ilk defa ağlayacaktım nerdeyse

benmde en son dun yapti bizde kabzlk var mrne degstrskte kar etmedi.ama anne sutu emenlerin 1 hafta yapmamalari normalmis.bizim mama diye direk kabiz dediler zeytin yagi veriyrm ihlamur veriyrm yok dun biraz yapti o kadr
Zaten azalacakmış günden güne
Her gün yapmamaya başlayacakmış
Alıştık ya insan bekliyor :)

Back