• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Canim bir bir ayi gectik hala oyleyiz.doktora her gittigimde soruyorum sadece kaynamis sogutulmus suyla temiz birseyle sil diyor.ilac onermiyor.bide goz cukurlarinin yanina hafif hafif masaj yap diyor bazi bebeklerde goz damarlari gec gelisebilirmis
bizimde ara ara oluyo ama ben dikkat ettim ne zamam o kafa acik kalsa oluyo.o masajida yapiyrm daha da sık yapmam lazim tikali oluyoms genelde bide bizim erken dogum ya kesin ondandr

Canim sen 29 dogum yapmadinmi nasil 4 gun sonra 40 i cikiyor.daha once degilmi benmi yanlis hesapliyorum.
kiz dogru soyluyon ya bizim 40 imiz yarin ya.dr bana 9 u deyince ben hep 9 u diye dusundm hicte hesaplamadm.araligi 29 cekiyo diye hespaliyrm.kafaya gene benim beyin eror veriyo artok:))

Ya şuan beni nasıl rahatlattin anlatamam.. stresten günlerdir midem bulanıyor. Bizde de dün gece ve bugün sarı bi akıntı var gibi. İyileşiyor mu acaba.. Kan pıhtılaşmamasindan çok korkuyorum ama sünnet oldu oğlum öyle bi durum olsa o zmn çıkmaz miydi ortaya
Yok canım Allahın izniyle bişey olmaz öyle bişey olsa sünnette mutlaka anlaşılırdı göbeğide bir iki güne düzelir

Canım naparsin. Bebisler nasıl. .Benim ki büyük oğlan hasta çok miz miz. Gece uykuşu yok. O uyur öteki başlar. Minnosum da bugün gazi mi var di ne . Tuhaf şekilde aniden ağlamalar gerinmeler. Bugün 1 ay aşısı oldu ondan mı ki acaba bu huzursuzlk. Hiç Böyle yaomazdi
Napim kuzum ya bende kızlarla ev iş yemek parçalıyorum kendimi 3 numara çok zorluyor beni sürekli bebeğin başında ne emzirirken rahat veriyor nede uyurken lavaboya gitmeye korkuyorum herşeyi yapabilir geçen başında yakaladım içerde oynuyor du sessizce lavaboya gideyim dedim bi vaktım ciyaklama sesi bebeğin kafasından bide çenesinden tutmuş ikiye ayırmaya çalışıyor ağzına bakacakmış kuzım kıpkırmızı oldu ağlamaktan :( oda küçük daha 3 yaşında kıyamıyorumda.... Aman annem yaklaştırma hasta olmasın gerçi oda dahada küçük benimkinden ne desen kalpleri kırılıyor.. Aşıdandır canım huysuzluğu normal endişelenme

Kızlar bebeğimin göbeği düştü. Siz nasıl bakım yapıyorsunuz. Doktor kolonya ile sil dedi ama ben o doktora güvenemiyorum. Sarılığımızı bile farketmemişti
Kolonya mı ayy kafayı yemiş herhalde bu dr sakın silme canım tahriş eder yakar yaa kıyamam batikon ile pansuman yap çabuk kurusun bakma sen o dt a beyni yanmış galiba tövbe yarabbim kolonya ile silinirmiymiş hiç!

Merhaba kızlar..ben de salı günü bebeğimi epidural sezeryanle aldım kucağıma çok şükür sağlıklı sıhhatli..ama belki yadırgayacaksınız ama hala çocuğum olmuş gibi değil..o bana muhtaç bir varlık gibi hissediyorum sadece..ne hayaller kuruyordum sevgi sözcükleri olacaktı hep ağZımda ama öyle bir döngüye düştüm ki emzir(ki göğsümü çok zor alıyor; canhıraş uğraşıyoruz ağlama nöbetlerine giriyor, tek başıma da emzirmeyiorum kafasını arkaya ittiği için birinin tutması gerekli), gazını çıkar, uyut..uyuduğu aralarda uyumaya çalış..hala doğru düzgün sevemedim bebeğimi..bi de yalnızım şu an 5 günlüğüz ama yanımda kız kardeşim var sadece..görümcem sağolsun dün ilk gecemizde o kaldı çok yardımcı oldu bana..emzirme krizlerinde hep rahatlattı..bu gece kız kardeşim var ama o da çok yardımcı olamıyor elbet..annem gündüzleri geliyor ama o da bebeğe bakım konusunda çekimser biraz.. ev işleriyle uğraşıyor genelde..eşim de yardımcı sağolsun gece kalktığında falan o da işe başlayacak haftaya salı şimdiden kara kara düşünüyorum..geçecek değil mi? Psikolojik olarak kendimi daha iyi, yeterli hissedicem??
Canım ilk bebeğin çok normal böyle duygular hissetmen bazen adapde olamaz anneler bebeğine ama geçecek korkma niye yadırgayalım ki brnimde ilk bebeğimde yalnızdım kimse yoktu seni çok iyi anlıyorum ama inan belli süre sonra bebeğine de alışacaksın sen kendini motive et önce sen yaparsın sen annesin evet sana muhtaç ama sevginede bunu sakın unutma, bide emzirme aşamasında yine krize girecek yapamayacağım diye düşünme kötü enerji çekme rahatla gevşe bebeğini al kucağına saçlatını sev yanağını sev konuş herşey yoluna girer herşey den önce sevgi kuzum... Onlar hissediyor annenein enerjisini

Benimde 3 gün sürdü canım o ağrı uyandırma faslı uzun sürdüğü günlerde süt birikiyor ağrıdan kolumu kaldıramıyordum emerkende ağrıyan yeri ov göğsünü oda iyi geliyor, gece uykusu malesef bizdede sıfır :KK43:

Canm benm göğüs ağrım tekrar başldı ne yapcm bilmşyrm sürekli masaj yapıyrm ağrıyan göğsümü ilk emzriyrm ama düelmdi tam olarak.. 2 gündr b bebğm ıkınmaktan uyuyamıyor saat başı ayaktayız geceleri :KK51:

Canm benm göğüs ağrım tekrar başldı ne yapcm bilmşyrm sürekli masaj yapıyrm ağrıyan göğsümü ilk emzriyrm ama düelmdi tam olarak.. 2 gündr b bebğm ıkınmaktan uyuyamıyor saat başı ayaktayız geceleri :KK51:
Canım sağ sürekli tam ememedikleri için kalan sütün üstüne süt doluyor benimde ağrı sık sık oluyor ama sağıp saklıyorum bazen süt poşeti ile atıyorum buzluğa, biyere gidecek olursam işe yarar, benim kızçede aynı bu ara, 40 çıkana kadar ne göğüs nede bebekler düzene girmez malesef bekleyeceğiz :(

sizin bebilerinde gozleri capaklaniyo mu kizlar ya.aksam sapkayi taktrmadi sabah gozu akmaya basladi usudu galiba.tobsin damla var kullandim ama gecirmedi zorla gogusumden sut cikardim sıktım ama o da ise yaramadi.napilir baska.surekli ilik suyla temizliyrm ama dr a mi gotursem
off boyle surekli dr a gitmekte cok sıkıcı olmaya basladi.insallah yarin gecer ya
Sütünden damlar cnm bi de her gün kaynamış suyla pamukla sil..Dr lar hemen damla veriyor çok kızıyorum bizde de vardı annem sütünden damlar dedi ikinci damlatma da geçtü şükür

4 gun sonra kirkimiz cikiyor.40 yikanmasini biliyrm anne ve bebek yikaniyor.sonra napliyo misafirlige gidilio biz giderken bisey goturymyz yada baska biseu yapiliyo mu.sizde adetler nasil
Bizde yıkanıyor anne ve bebek..uzak bi yerde yaşlı birine ziyarete gidiyorsun.. Ömrü uzun olsun diye batıl belki ama yıllarca böyle yapılmış gelenek haline gelmiş ben bunları devam ettirme taraftarıyım..hatta yıkama suyuna 40tane taş koyuyorsun gül koyuyorsun altın ve toplu iğne koyuyorsun..bi keseye koyduk biz onları kovanın içine attık sonra onda az su bıraktık bende yıkandıktan sonra kalan suyu dökündüm..

Back